Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı

guleman18
Boş bırakmamak ya da hepsini seçmek değil doğru tercih yapmak önemli bu konuda.

meltem1304
Bölümün değişmediyse branş bazında sıralama en son aldığın yüksek puandan hesaplanır.

lacivert45

Doğru diyorsun

İSTANBUL Milli EĞİTİM BAKANLIĞI 45 kişi alıyor EKPSS TERCİH de LİSANS da

Tadından yenmez. ASLAN PAYI BURDA YANI ISTANBULDA 😍😍

guleman18

İşte çoğunlukla herkes bu şehirlere tercih yaptığı için diğer şehirler daha az puanla kapatıyor. İstanbul, ankara, izmir gibi yerler 90 puanla kapatırsa van, şırnak, hakkari gibi yerler 65 puanla kapatabiliyor.

lacivert21

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim lacivert21

HEDEF EKPSS LİSANS 2022 90 PUAN ve ÜSTÜ

Rekabet çok. Zaman az

1 SORU , 1 sorudur Çalışmaya DEVAM
Sabah a kadar çalışacağım

Görüşmek üzere 🙏

meltem1304

2018 ve 2020 birlikte değerlendirilip güncellenmiş olması lazım bugün baktım benim sıram değişmemiş sizinki de mi değişmedi? Bu durum da beni düşündürdü. Gerçi benim branşıma 10 senede sadece 2 kişi atamışlar çok anlamı yokta merak ediyor insan :)

guleman18

Rica ederim. Doğru tercih ve sınava çalışmak daha iyi şu an.
kenan91

En yüksek puandan hesaplanıyor. Bölümün nedir? Branş sıralamasında en üstte puan seçeneği var oraya baktın mı? Ben liseden girdim sınava. 2018 yerine 2020 puanı yüksekse onu gösterir.

Daha önce ekpssye girmedim önlisans mezunuyum tercih yapabiliceğim bölüm varmı?

Strom9

2022'de yapılacak sınava girmelisiniz önce.

@lacivert21 Elektronik Haberleşme evet 2018'de 12.ydim bugün baktım hala branş bazında 12.yim. Ama bize 10 yılda neredeyse hiç kadro açmamışlar, sadece 2 kişi. Düz memurlukta zor görünüyor. 2018 öncesi 60'la memur olmuş hep...

lacivert21

Ama ben o puanı lisanstan almadım dediğim gibi eğer ortaöğretım düzeyindsn girmiştim sınava şimdi zaten lisanstan daha 1 dersim var 1 dönemim var mayısta falan alabilirim en erken diplomayı ortaöğretım puanımla lisanstan tercih olurmuş bilmiyorum olmaz diye biliyorum ben anca tekrar Sınava girersem öyle olur herhalde

Kevser er

Ben Lisans konusunu ekstra bilgi olarak söyledim herkes yorum yapınca kafan karışmış :) Ortaöğretimden girdiğin için Ortaöğretimden tercih yapabilirsin sadece, Lisans okumuş olman bir şey ifade etmiyor. Hangi eğitim düzeyinden puan almişsak ondan tercih yapabiliriz. Diğer söylenenleri unut ekstra bilgiye gerek yok onu anladım :)

Pek umudum yok ama ben de son kez tercih vereceğim lisans düzeyinden. Oldu oldu, olmadı bir daha sınava filan girmem. 2018 sınav sonucum bu şekilde, 2020'ler de eklenmiştir önüme bir ton büyük ihtimal.

Olur da atanırsak kaç yıl gittiğimiz yerde kalmak zorundayız? Ne zaman tayin isteyebiliyoruz başka bir şehre?

0000.png

afterexams 2018 ile birlikte atamalarda ve atama sayılarında çok azalma oldu. Eskiden 60 ile bile düz memur olunurken şimdi 80-90 bile garanti değil. Birde Diyanet'e açılan haddindan fazla kontenjan var her atamada. Neredeyse her atamada 1000 tane diyanet kadrosu açılıyor. 50 ile atanan tipleri görünce deliriyorum bende. Napalım bu da bizim sınandığımız başka bir konu. Yılma daha çok çalışıp bir sonraki sınavda daha yüksek almaya bak, umudunu da yitirme bakarsın ülkede bir şeyler değişir. İsyan etmenin bize bir faydası yok. Değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabule geçip, elimizden geleni yaparak sabırla beklemeye devam etmeliyiz. Elbet devran bir gün dönecek :rolleyes:

kenan91

2018 sınavına girenlere çok büyük haksızlıklar yapıldı... İlk kez 2022'de sınava girecek olanlara da şu an yapılıyor... Kontenjan yüzde 6'ya çıkartılmadıkça engellilere gün yüzü görmek yok atanma hususunda.

Diyanet konusunda katılıyorum. Ama artık gücüm kalmadı benim. Zaten özel sektörde belliyorlar hayatımızı, bizim sosyal hayatımızda kendi problemlerimiz var, üstüne sınav-tercih stresi ve her defasında hayal kırıklığı... Ağır geliyor. Büyük konuşmayayım yine de ama benim için bu tercihle kapanıyor memuriyet konusu. Devam edecek olan arkadaşların Allah gönlüne göre versin.

Düzen değişir ama maalesef düzülen değişmez. :) Hakkımızı teslim etmeyenlere, (sağ-sol farketmez) kendi şürekasına yedirenlere, çalanlara; haram zıkkım olsun.

Bir de gelmişken şunu sorayım;

Benim yukarıda attığım ekran görüntüsündeki "Öğrenim Durumundaki Başarı Sırası / Öğrenim Durumundaki Aday Sayısı" kısmı 2018 sınavı sonrasındaki durum. Üzerine atamalar ve 2020 sınavı oldu.

Güncel durumu görebileceğim bir yer var mı?

Ama bize 10 yılda neredeyse hiç kadro açmamışlar, sadece 2 kişi.

Evet 2018 sınavından sonra alımlar azaldı. Sınavdan önce puanlar 4 yıla çıkarıldığı için 2016 sınavına girenlerin çoğu atandı. 2018 sınavından sonra alımlar normal şekilde devam etseydi sınava giren çoğu kişi atanacaktı. Daha önce 5 6 bin kadro verilen alımlar 2500 civarına düştü. Bunda sınav geçerlilik süresinin 4 yıla çıkmasının etkisi var.

Güncel durumu görebileceğim bir yer var mı?

2020 sınavına seninle aynı bölümden giren birisine sorarsın.

ben o puanı lisanstan almadım dediğim gibi eğer ortaöğretım düzeyindsn girmiştim sınava

Hayır sen ortaöğretimden girdiğin için ortaöğretimden tercih yapabilirsin. Evet lisanstan tercih yapman için 2022 sınavına lisans düzeyinden sınava girmen gerekir.

Nerede yaziyor ben göremiyorum

Hangi konu için? Alıntıladığın mesaj görünmüyor.

Ortaokul mezunuyum bende bu ekpss sınavına girebilir miyim daha önce hiçbir şekilde başvurum olmadı iskurada engelli ksyitim yok 100/60 engelli sürekli raporum var ne yapmalıyım biz ne zmn başvuru yapacaz bilgi alsam

Ortaokul mezunuyum bende bu ekpss sınavına girebilir miyim daha önce hiçbir şekilde başvurum olmadı iskurada engelli kayitim yok 100/60 engelli sürekli raporum var ne yapmalıyım biz ne zmn başvuru yapacaz bilgi alsam

Alp_Er_bozkurt

Girebilirsiniz. EKPSS’ye Başvuru 27 Ocak 2022 ile 15 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak. Sınav da 24.4.2022 Pazar günü yapılacak. Başvuru tarihlerini kaçırmayın.

Yalnız üzüleceğiniz tek bir şey var ortaokul mezunlarına sadece hizmetli kadrosu açıyorlar ve açılan kadrolar çok az.

afterexams maalesef onun bilgisi yok. Her sınavın sadece kendi içinde sıralamalarını veriyorlar. Ama branş bazlı sıralama güncel. Oradan tüm bölümleri seçip kaçıncı sırada olduğunuzu görebilirsiniz, belki bir fikir verir

Alp_Er_bozkurt
Ekpss sınavına girmek için ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu olmak gerekli. İlkokul, ortaokul mezunları kuraya katılabiliyor.

Yalnız üzüleceğiniz tek bir şey var ortaokul mezunlarına sadece hizmetli kadrosu açıyorlar ve açılan kadrolar çok az.

Ortaokul mezunları ekpssye giremiyor.

Konu hakkında bilgisi olan bir arkadaş aranıyor. :rolleyes:

Ösym sadece branş bazında sıralamalayı açıklıyor. Forumda 2020 sınavına seninle aynı bölümden giren birisine sorabilirsin.

Ruhsal Engelli olabilirim

Atanır , MEMUR olursam kimseyle dövüşmeyecekmişim 😑

Dövüşmeden yapamam. Yapımda var
Kavga etmek yapımda var
Karşımdaki bana laf etmezse , bende ona laf etmem

toplu alım yapılan kadrolara herkes yüklenmiş. özellikle lisans meb kadrolarına fazla tercih yapılmış. gruplarda hep bu yönde fotoğraflar yüklemişler. gördüğüm tercihlerin çoğunda aynı kadrolar yazılmış. bu sebeple bu toplu kadrolar yüksek kapatabilir. tekli kadrolarda denk getirebilirseniz, düşük puanla atanma şansınız olabilir. lisansta 80-84 arası mahşer yeri gibi, iyice lotoya döndü iş. sanırım birçok kişi ucu ucuna kaçıracak, sırf şu tercih sisteminin b*ktanlığından.

dikkatli olun.

hnr Seni tebrik ederim ben de bunu farkettim ama gruplarda falan değil. Eski atamaların hepsini inceledim, hoş benim atanma ihtimalim çok düşük ama bir ihtimal bakıyorum işte. Yüksek sayıda kadro açılan yerlere, güzel şehirlere, yaşam standartları daha iyi olan yerlere yüklenmiş herkes ve buraların en düşük puanla ataması bile çok yüksek, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla gibi gibi. Mesela bu şehirler arasında büyük olmayanlar da var ama büyük şehire yakın olduğu için herkes buraları yazmış bunlardan biri de dediğim gibi Bilecik, sadece bir örnek. Düşük puanla kapatan yerler garibim; Bayburt, Kars, Şırnak, Hakkari gibi gibi. Ön lisanslarda puanların minimum ortalama 83-84 olduğu bir yerde akıllı tercihle 70 küsürlerle atanabilen olmuş çok az da olsa buraları görüp.

Birde konudan bağımsız bazı engellilerin unuttuğu bir şey var. Fiziksel engelli olup farklı şehirlere gidemeyecek kardeşlerimiz var, sırf atanabilmek için her yeri yazanlar var bu ne kadar doğru bilmiyorum...

Kevser er

Ben Lisans konusunu ekstra bilgi olarak söyledim herkes yorum yapınca kafan karışmış :) Ortaöğretimden girdiğin için Ortaöğretimden tercih yapabilirsin sadece, Lisans okumuş olman bir şey ifade etmiyor. Hangi eğitim düzeyinden puan almişsak ondan tercih yapabiliriz. Diğer söylenenleri unut ekstra bilgiye gerek yok onu anladım :)
aynen öyle olmuştu cevapiçin teşekkürler

lacivert21

atama olduğunu söylemiyorum bende zaten tercih yaparken lisanstan ÖSYM sistemi mezun olduğumu görmeden sisteme işlemeden tercih yapmama izin vermedi ben de bu durumu söylüyorum

Üst Alt