Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 EKPSS tercih kılavuzu yayımlandı

6225 var bilgisayar sertifikası bilgisayarlı muhasebe derslerim vardı o yerine gecermi lisede ve Myo gordugum
fasfor
Birde nasıl kura oluyor puan yüksekliğinin bı anlamı kalmıyor mu ekpss 61 almıştım

lacivert21

Teşekkür ederim bide son soruma ceavp verebilirmisiniz

Rica ederim. Hayır kura ayrı olarak sadece ilkokul mezunları girebiliyor. Sen lisans okuduğun için tercih yapabilirsin.

6225 var bilgisayar sertifikası bilgisayarlı muhasebe derslerim vardı o yerine gecermi lisede ve Myo gordugum
fasfor
Birde nasıl kura oluyor puan yüksekliğinin bı anlamı kalmıyor mu ekpss 61 almıştım

Evet üniversitede bilgisayar dersi aldığını gösterirsen onun yerine geçer.

merhaba lisans puanım 79 ve sosyoloji mezunuyum. 30 tane sosyolog kadrosu açılmış sizce atanma şansım nedir umutlanmalı mıyım?

evet baktım ilk atamada 3 tane kadro açmış ve 91le kapatmış. beni heyecanlandıran 30 tane sosyolog kadrosu açılması oldu. puanım çok değil ama 30 tane olunca bir ihtimal ümitlenmekle ümitlenmemek arasında kaldım

evet baktım ilk atamada 3 tane kadro açmış ve 91le kapatmış. beni heyecanlandıran 30 tane sosyolog kadrosu açılması oldu. puanım çok değil ama 30 tane olunca bir ihtimal ümitlenmekle ümitlenmemek arasında kaldım

3 tane alım ile 91 puanla kapatmışsa 30 tane alım 80 puan altına düşebilir. Sınava giren kaç sosyolog var ona baktınız mı?

hayır ne yazık ki bakmadım. bir de sosyolog kadrosu son senelerde çok açılmayınca sosyolog mezunlarının memur kadrosunu tercih edebileceklerini düşündüm ilk atamada

Sınava giren meslektaş sayısına nereden bakıyoruz acaba ?

aklindansayitut
Tercih yaparsın bu durumda. Zaten çoğu kişi bölümle alakalı kontenjan açılmadığında memurluk seçiyor.

Santiaqo
Forumda konusu vardı. Branş bazında sıralamada kaçıncı olduğun görülüyordu yanlış değilsem.

lacivert21

Teşekkür ederim cevap için. Tercih yaparken seçenek çıkmadı o yüzden sordum sağolun

Masske

Rica ederim. Tercih sayfasında en üstte tercih yapacağın puan çıkıyor. Ona göre tercih yapıyorsun.

Branş bazlı siralamaniza bakın örneğin sosyolog ataması bekleyen arkadaş 30 kişilik açılan kadrodan kesin atanabilmesi için branşında ilk 30'da olmalı. 31 veya 32 ise de atanabilir kendi branşındaki kişilerin memurluğu tercih etmesi halinde.

birde bir kaç şey söylemek istiyorum, tercih yaparken gidip mutsuz olacağınız yerleri yazmayın. memur maaşları belli ve ülkedeki kiralar yaşam standartları da belli, yaşadığınız şehir dışında yerleri yazacaksınız bunları göz önünde bulundurarak yazın. Aldığınız maaşı kiraya ve başka şeylere harcarsınız sonra. Birde yaşaması zor olan yerler var tutar diye illa atanayım diye oraları yazmayın, gidip kafasını taşlara vuran mutsuz olan arkadaşlarım var. Ha birde baktığınızda fazla güzel yaşanabilir yerler var oraları da yazmayın çünkü oraları yüksek puanlılar yazacak :)

Benim bir sorum olacak şimdi ben 2021deki sınava liseden girmiştim çünkü o sıra daha üniversite 3. Sınıfa bile yeni başlamıştım ve ne olacağı belli değildi sonra arada geçen dönemde 3. Sınıf bitti 4 sınıftanda 1 dönemim kaldı şimdi elimdeki ortaöğretım puanımla lisans tercihi yapamıyorum değilimi lisanstan tercih yapsam bile atanamam atamalar olacağı sıra mezun olacak olsam bile lisanstan girmediğim için değilmi doğru biliyorum herhalde

Kevser er Doğru biliyorsun. Lisans tercihi yapamazsın. Ortaöğretimden tercih yapman gerekiyor. 2022'de hem ortaöğretim hem de lisanstan sınava girme hakkın var, lisanstan sınava girer ancak mezun olamazsan da tercih yapamazsın.

Gangster

Bunun için klavuzu iyi okuyun, ataması yapılanlar aynı puanı kullanamayacak. bölümünüz olmadığı için hizmetliyi yazmışsınız, yanlış anlamadıysam.

kenan91
Lisanstan sınava girip tercih yapabilir ama atandığında diploma olması lazım. Atanma süresinde diplomasını alacaksa tercih yapıp atanabilir.

Nurtan
Puanını kullanıp atanmış ama sonra yine sınava girip puan almış. Bu durumda tercih yapabilir.

lacivert21

Mezun olamazsa atanamaz, bu nedenle de tercih yapmasının anlamı olmaz :) hem ösymden ceza yer hemde atanabilecek birinin hakkına girmiş olur

kenan91

Atanma sürecinde diplomasını alacaksa tercih yapıp atanabilir dedim. Tercih yapması sorun değil. Önemli olan atanma olduğunda elinde diploma olmasıdır.

Arkadaşlar Ankara'da eylem yapılıyor. Lütfen destek olun!

2018 EKPSS P3 PUANI LİSANS :80,463

SON KEZ BU PUANI KULLANIYORUM .ONDAN SONRA PUANIM YANIYOR

2018 DEN BERİ 3 KEZ TERCİH YAPTIM ATANAMADIM

4. Tercihim OLACAK

Bende Umutlar Tükendi. Çaresiz öyle bakıyorum. BEKLİYORUM

Geçen 2020 girişlilerden EKPSS LİSANS P3 PUANINDAN 84 PUANLA MEMUR OLAMAYANLAR VARDI

ATANMAK ŞANS İŞİ ARTIK

BOŞA KÜREK ÇEKIYORMUSUM GIBI MAALESEF

Son kez 2022 EKPSS gireceğim PUAN yükseltmek için 90 üstü almaya bakacağım
O PUANLA da MEMUR olamazsam bırakıyorum EKPSS yi
ÇOK YORULDUM ARTIK . MÜCADELE ETMEKTEN

Sevsonbahar
Anlatamadım durumu. Sınav yapıldıktan sonra atama olmuyor hemen. Bu süreçte yani alım olduğu zamana kadar kişi diplomasını alabiliyorsa istediği branştan sınava girer ve tercih yapabilir ama alım olduğu ve atandığı zaman diplomasının olması gerek.

guleman18
Branş nedir? Lisansta puanlar son atama ile birlikte 80 puan altına düşebilir. Doğru tercih önemli bu konuda.

Doğru tercih yapmakta çok önemli. Sadece güzel olan yerlerd bakıp onları yazınca ihtimal düşüyor çünkü oraları herkes yazıyor. Ama mesela Bayburt, Siirt bu tarz yerleri yazan çok yoktur onlar da olabilecek en düşük puanla kapatıyor bu sefer 30 tercih yaptım hiçbir tutmadı durumu oluyor, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Muğla buralar güzel ve yaşanılacak yerler ama herkes buraları yazıyor zaten? :) ya da yakınlarındaki şehirler. Puan çok yüksek değilse akıllı tercih yapmak gerek. Ama geçen de dediğim gibi mutsuz olacağı yeri de yazmamalı kimse. Açılan kadro ve puanlar belli. Napalim bizim de şansımız buymuş bize düşen bir sonraki sınavdan daha yüksek puan alabilmek.

kenan91

Herşeyin hayırlısı olsun ne diyelim

Bu maçta kaybettiysek önümüzdeki maçlara bakacağız

HEDEF EKPSS LİSANS 90 PUAN ve ÜSTÜ
SON KEZ girecegim 😉
Zaten geçmiş EKPSS 2018 den gelen SINAV
konularında temelim var

Merhaba çok aklıma takılan bir sorum olacaktı sizlere. Branş bazında sıralamada gösterilen yalnızca 2020 mi? Peki 2018den puanı olanlar? Onların sıralaması ile 2020 sıralaması birlikte mi ayrı ayrı mı

meltem1304

Benim branşım MALİYE
2018 EKPSS girisliyim

Genelde sıralamam 1942

Kutucuğu isareledigimde MALİYE alanında 16. SIRADAYIM

Ayrı degerlendiriliyordur herhalde 2018 - 2020

Üst Alt