Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı 2015 Mart Ayı (1.Dönem) Aylık Tutarları ve Tarihleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Loris

Aktif Üye
Konular
168
Reaksiyonlar
0
6 Mart 2015 Güncel: http://www.engelliler.biz/forum/202...mi-odeme-gunleri-ve-2022-aylik-tutarlari.html

[FONT=sans-serif]Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her dönemin 5 inci günü.[/FONT]
[FONT=sans-serif]• Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her dönemin 6 ıncı günü.[/FONT]
[FONT=sans-serif]•[/FONT] Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her dönemin 7 inci günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her dönemin 8 inci günü.
• Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her dönemin 9 uncu günü.
Ödeme yapılmaktadır.

siyahla belirginleştirdiğim günler hafta sonuna denk geldiğinden bu gunde ödemesi olanlar ödemelerini pazartesi alacaklardır. ama cumartesi olanların ödemesi Cuma gunu yani bugün yapılabilir. PTT'ler Cumartesiye denk gelen gunleri Cuma, Pazara denk gelen gunleri pazartesi ödeyerek yogunlugu azaltma yoluna gidebilir.

o yuzden

• Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her dönemin 7 inci günü.
olanlar bugün PTT'ye sorsunlar ödemelerini alıp alamayacaklarını.

UYARI: 10 ve 11'nde ödeme gunu diye bir şey yok. Tüm ödemeler her ödeme döneminin5,6,7,8 ve 9'unda yapılır. Hafta sonuna denk gelenlerin ödemesi ise hafta içine denk gelecek şekilde belirttiğim tarihlere göre yapılır.

ALINACAK TUTARLAR:

2014 Güncel miktarlar : 2014 yılı 2022 Aylığı Miktarları belli oldu

2015 Güncel Miktarlar : Eklenecek.

2015 yılı 2022 Aylığı Miktarları belli oldu

2015 yılı 1.1.2015 - 30.6.2015 döneminde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları şu şekildedir:

Yaşlı Aylığı: 437, 43 TL (1 aylık miktar: 145,81 TL )
Özürlü (% 40-69) Aylığı: 874,87 TL (1 aylık miktar: 291, 62 TL )
Bakıma Muhtaç Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1312,30 TL (1 aylık miktar: 437, 43 TL )
18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 874,87 TL (1 aylık miktar: 291, 62 TL )
......................
1.1.2015 - 30.6.2015 döneminde geçerli olmak üzere muhtaçlık sınırı: 286,32 TL
1.7.2015- 31.12.2015 döneminde geçerli olmak üzere muhtaçlık sınırı ise: 303,47 TL
.................................................. .........................
NOT1: 2022 aylık miktarları hesaplanırken hesaba yüzde 5 ek ödeme de dahil edilmiştir.
NOT2: Bakıma muhtaç aylığının 1 aylık miktarı aslında tam olarak 437, 4351702 TL veyuvarlarsak 437,44 TL ediyor.
aynı şekilde 3 aylık bakıma muhtaç aylığı tam olarak aslında 1312, 3055106 TL ediyor.yuvarlarsak 1312,31 TL ediyor.

yaşlı aylığı da tam olarak aslında 437, 4351702 Tl ediyor . Yuvarlarsak 437, 44 Tl ediyor.

İyi forumlar..

Son düzenleme:
loris maaşların kesilme durummu var?

sadece evde bakım aylığı alanların değil almayanlarında kesilme ihtimali var. Herkesin gelir durumuna ocaktan itibaren tek tek bakılacak.

aralık ayı demişsin loris anlamadım?

@sendemi;

teşekkürler düzeltiyorum. :)

perşembeye denkkeliyor benim martın 5

asgerı ucrete %3 gıbı muthış bı zam yapılırsa bızım gelır tesbıtı rakamı 278 kusur olacak herkes kendı aılesının ne gelırı var bılıyodur zaten herkes hesaplasın artık kaç kışı alabılecek koskoca 278lıra ıle bende merak ıçındeyım alabılenlere buyuk odul vermek lazım.
yenı yılda 3 kışı ıçın 834tl 4 kışı için 1112tl gelırınız var ıse sız artık zengınsınız (yanı alamasınız )demektır hayırlı olsun artık jet sosyete ıle takılabılır plajlarda 50lıraya lahmacun yıyebılırsınız.

Son düzenleme:
martta bakalım kaç kişi alıcak miktarlar belli olmadımı daha

2015 yılı 2022 Aylığı Miktarları 1.mesaja eklenmiştir.

Biz aliyiduk son 45 gun oldu maas yatirilirmiyor. Marttami yatirilcak bilen varmi.

Babamin sadece emekli maasi var. 3 kisiyiz evde bir degisim olurmu yeni yilda. 45 gune kadar aliyoduk suan kesildi.

Yaşar,
Aralık dönem aylığını almadın mı ablam sen?
aylığının kesilmesini aylık alamayınca mı öğrendin? Hiç vakfa vs sordun mu?
Bir de şu sorularımı cevaplar mısın? babanın emekli aylığı ne kadar? Evde bakım aylığı alıyor musunuz? 2022 ve emekli aylığından başka geliriniz var mı? araç, ev,tarla vs ne varsa belirt.
Sonra ona göre devam ederiz.

Ablacim simdi ogrendim para yatmis bizimkiler bilememis babamin hesapina yatiyor saniyorlarmis halletim. Sorun birde su engelli raporumuz orani %89. %90 olsa arac alsak maasimiz kesilirmi otve indiriminden yararlansak sikinti olurmu.

Hakem hastane sonucu bekliyoruz % 89 du itiraaz ettik bekliyoruz Otv icin.

Buna kesin cevap vermek için gelirinizle ilgili net bilgilere ihtiyacım olacak.
hanede kaç kişi yaşıyorsunuz? Tüm gelirleriniz her ne ad altında olursa olsun resmi ya da gayri resmi tüm gelirleriniz ne kadar? ne kadarlık bir araç alacaksınız? Bu aracın ÖTV indiriminin düşmüş tutarı ne kadar olur? Bunları netleştir sonra başka zaman ayrıntılı cevaplarım.
Sosyal incelemeler başlayacak. Araç işi olunca gelir çok sıkı taranıyor ve genelde aylıklar kesiliyor. O yüzden titiz bir hesap yapmadan bir sorun çıkmaz asla diyemem. hesap yapmalıyım bunun için. tabi bu yüzden de gelirleriniz hakkında bilgimin olması şart.

Tmm cok Tesekkurler

Evde uc kisi yasiyor babam annem ve kiz kardesim ogrenci kardesim.benim ikametim dedemlerde 10 aydir.evin tek geliri resmi babamin emekli maasi 1000 tl kadar. Baska calisan yok abla.birde kira geliri var kayitsiz 300 lira kadar.ev kendimizin. babam kanser ve isitme kaybi yuksek.alacagim arac indirimli 67 bin. Ben alacam parasini verip.

ablacım hanede 3 kişi yaşıyormuşsunuz ve babanın emekli aylığı 1000 TL imiş. Bu durumda 2022 aylığı sırf bu emekli aylığı yuzunden kesilir. araca bile gerek yok.
Bi sn bu 2022 aylığını baban mı alıyor? baban 2022 aylığı alıyorsa nasıl emekli olur? 2022 aylığı kesilirdi şimdiye kadar?
O yüzden tekrar soruyorum 2022 aylığını kim alıyor? sen mi baban mı?

Annem bakim parasi aliyor ablacim okadar. Yani 2022 nedir bilmedigimden.

2022 maasiyla. bakim maasi farklimi ablacim bunu bilmiyorum o yuzden

evde bakım aylığı mı alıyorsunuz? tamam o zaman. çünkü emekliyken 2022 aylığı yani 3 ayda ödenen maaşı almaları imkansız. bu durumda çoktan aylıgınız sistem üzerinden tespit edilip kesilirdi.
yani ben uyanmasam 2022 aylığı diye cevap verip duracam sana:)
tabi ki 2022 aylığı ile evde bakım aylıkları farklı ablası. evde bakım aylığı ayda bir ödenir bakıcıya. bankaya yatırılır. "babamın hesabına yatıyor sanmışlar" sözünden uyanmalıydım aslında ama gecenin bu vakti yorgunluk işte:)
Bu durumda önceki cevaplarımı dikkate alma.
şimdi evde bakım aylığı açısından cevaplayacağım. Hanede kişi başına düşen aylık gelir 572,64 TL'yi geçmiyorsa araç sorun olmaz. bu durumda 2 sorun çıkıyor?
1. 300 TL'lik kirayı bildirdiniz mi? Eger bildirmediyseniz bunu bildirmek zorundaydınız.
2. aracı 67 bin TL'ye alacakmışsınız. Bu parayı nereden buldugunuzu da il müdürlüğü merak eder yani:) Bunu onlara izah edin ve onlardan habersiz adım atmayın bence. Çünkü araçtan gelir yoksa sorun yok ama bu para da nerden çıktı diye başınızın da etini yerler, maaşı da kesebilirler. çünkü 3 kişilik bir hanede evde bakım aylıgı ve emekli aylıgından başka gelir yok. E bu 67 binlik aracı hangi parayla aldılar diye sorgularlar ve bu paranın gayri resmi elde edildiğine kanaat edip aylıgı keserler ablam.
O yüzden bu hanedeki gelir ve araç miktarı boyleyken gidip il müdürlüğüne soracaksın bu işi.

Kredi cekicem abla birazini bakalim gider sorarim.il saglik mudurlugune cok Tesekkurler allah razi olsun iyi geceler.

İl Sağlık Müdürlüğü değil ablam. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İL/ilçe müdürlüğü. Eskiden sosyal hizmetler bakıyordu şimdi aile bakanlığı il/ilçe müdürlükleri bakıyor.

Rica ederim ablası. İyi geceler. gelişmelerden de haberdar et lütfen.

her mart ayında kartlara bloke mi konuyor ve onu ptt şubesinden açtırmak gerekiyor?

pekı sımdı ben nasıl maas alıcam bana vermıyorlar cok zordayım bızım durumumuz hıc ıyı degıl ya v

Melek abla haneye bir üçüncü kişi herhangi biri olurmu. yani yakın akraba olması şartmı. ve şunuda düşünüyorum. haneye ikametgahını aldırdığımız şahıs hakkında tahkikatda yaparlarmı. bunun anası babası varsa bu neden burada yaşıyor falan gibi....ya devlet bizi kendi eliyle sahtekarlık yapmaya itiyor napalım. bizde onları kırmadan bu işlerle uğraşıyoruz yoksa hayatımız gerçekten perişan olacak biz bu bakım parası ve 2022 ye güvenerek düzen kurduk ve herşeyimizi bu iki aldığımız paraların üzerine kurduk . ben defalarca bu forumda yazdım. gittim cihan haber ajansı muhabiriyle iletişime geçtim. ama bana TVlerin haber daireleri bunu haberlerde yayınlamaları için o ilin engelliler başkanının açıklama yapması lazım diyorlar. Çorumunda Engellileri koruma başkanı sayın Neslihan Hüsülüoğlu aynı zamanda doktor kendisi . ne hikmetse şimdiye kadar Engellilerin haklarını savunulacak bir durum olduğunda hep uzak duruyor beni karıştırmayın diyor. napacaz bilmiyorum..

kalem apla mart maaşı farklı oluyor ne kadar alıcagız onu yazmamış loris

bişey göremedim loris sen söylesene ne kadar olacak

loris son rakam 7 olanlar 6 sında alıcak onu düzelt
ayın 7 si cumartesiye dekgeldiği için cuma günü

kaplan19, haneye alacagınız kişinin yakın akraba olması şart değil. önemli olan ikametinin sizde olması ve sizle yaşaması. eger sosyal inceleme sonucunda sizle yaşamadığı tespit edilirse ve bu da sosyal inceleme raporunda belirtilirse haneye dahil edilmez. Sosyal inceleme sırasında çevreden de sorgulama yapılıyor. Böyle bir durumda o kişinin sizde gerçekten yaşayıp yaşamadıgını tespit etmeye çalışırlar yani. o yuzden haneye alacagınız kişi kesinlikle sizle yaşamalı.

Paranoya,
Mart dönem aylıklarını şurada yazmıştım ablası:http://www.engelliler.biz/forum/202...-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html#post1534545
Loris ilk mesaja eklemeye unutmuş demek ki...

Buraya da kopyalayayım dur:

2015 Mart dönem aylıklarını şu şekilde alacaksınız yaklaşık olarak(hesabı yuvarlama yaparak yaptığım için kesir kısmı değişebilir. Ama miktarı etkilemez bu da) :
Yaşlı Aylığı: 445,94 TL
Özürlü (%40-69) Aylığı: 891,85 TL
Özürlü (% 70 ve üstü) Aylığı: 1337,8 TL
18 Yaş altı Özürlü Yakını Aylığı: 891,85 TL

NOT: Bu miktarlar neredeyse 2014 yılında aldığınız Mart dönem aylıklarıyla aynı hatta 1-2 lira daha düşük.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt