Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı 2015 Mart Ayı (1.Dönem) Aylık Tutarları ve Tarihleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
evet arkadaşlar son 31 güne girdik

mirhar doğum tarihinin son rakamı 7 olanlar cuma günümü alacak?

bir aydan az kaldı hadi baalım.

ya loris bugün gene vakfa gittim
raporum sürekli yenilemem gerekiomu dedim gerekmez dedi memur
dedim bi arkadaşıma 5 senede bi yenilicen demişler dedim hayır dedi gerekmez

bişey sorcam arkadaşlar gerçi kalem hanım da yok ama
babamın 65 yaş maaşı kabul edilmiş martta alır baban dedi memur
birinci sorum babam 1950 lili yani son rakam 0 5 indemi alcak 2022 gibi
ikinci sorumda kaçlira alcak

ocak 20 sinde başvurmuştu

@mirhat;

ulen bir beni mi buldu bu velet: 75 milyonda bana mı? Başka sürekli raporu olduğu halde rapor yeniletilmesi istenilen var mı?

ya dorudur loris te
şey için sorup duruom ben raporu alalı 5 seneye yaklaştı ondan diom

2 kere gittim 2022 yazan yere ikisindede gerek yok dediler

babamın esgm den sorguladım demin
2022 65 yaş yazıo
tescil kapsamı

2022

İyi akşmlar herkese;
Ben uzun zamandır foruma girmiyordum, şimdi girince 3 aylık engelli maaşlarıyla ilgili yazılara gözüm ilişti.Ya bu maaşları hala alan var mı devlet kesmedi mi yoksa alanlar unutulanlar mı yada belli kişiler mi??

şöyle devam etmek istiyorum; benim iki kardeşim %85 ve %55 ortopedik engelli devletin yııllar önce verdiği 3 aylık enegelli maaşnı alıyorlardı ve engelli oldukları için önce yeşil karttan yararlanıyorlardı bunun adı değiştirdiler sonradan genel sağlık sigortası oldu ücretsiz muayene hakları vardı. Derken yüce devletimiz yani her şeyi çok iyi yapan başbaaakan ve bakalaarımız düşünmüş kafa yormuş kanunları değiştirelim demiş eski kanunla engelli herhangi bir gelire sahip değilse maaşa bağlanıyordu ama 2 yıl önce çıkardıkları yeni kanunlar sayesinde engellinin maddi durumuna değil ailenin gelir durumuna bakılarak maaş bağlanacak diye değiştirilmiş böylelikle 9 ay önce bu iki engelli kardeşimin maaşlarını ve sağlık sigortalarını iptal etti sayın büyüklerimizin emiirleriyle
Neden kesti? devlet diyor ki bize vefat eden babanızın 1.250 tl dul aylığını anneniz alıyor eviniz de kira değil bu maaş size yeter de artar bu maaşı ve sağlık sigortasını sizden biz alalım sizin ne haliniz varsa görün.

İşte devletin engellisine reva gördüğü muamele şimdi çok merak ediyorum biz bu durumdayız peki bu engelli maaşını kimler ne şekilde alıyor biz neden almıyoruz? bizden alınan haklar zehir zıkkım olsun buna sebep olanlarında elimiz yakalrında allah bin defa belalarını versin....bumudur hak adalet bu nasıl bir insanlık müslümanlık...

Son düzenleme:
Deflarca kere buna itirazlarımız oldu durumumuzu beyan ettik hiçbir sonuç yok yalandan göstermelik BİMER diye bir biirim açmışlar herkes her şeyi yazıyor ya onlarda iş olsun diye sana cevao yazıyor durumuzun incelendi ve uygun görülmedi şeklinde neyi inceliyorlarsa velhasıl sesimizi duuyuramadık kimseye bunların kulakları sağır gözleri kör vicdanları yok...
Her şey ortada.

Loris benim eşimde yakın arkadaşımda oğlu için raporu yeniledi sydv müdürü dedi yeniden rapor aldılar

5 sene oluncamı yenile dediler hacer hanım

2022 maaşı içinmi

evde bakım içinmi

evet son 4 haftaya girdik
haftaya deil haftaya deil haftaya deil haftaya
::::::d

Evet mirhat 5yılı doldurmus dediler eşim 2022maaşı alıyor onun için dendi ama sürekli raporu olanların yenilemesi gerekmezmiş anlamıyorum sydv ler kendi kafalarına göre takılıyorlar galiba

ben gidince vakıf hiç ilgilenmio 2022 yazan yere yolluolar
2 kere sordum raporum sürekli dedim 5 senede bi yenilemem gerekiomu dedim hayır gerek yok dedi
vala bişey anlamadım ben bu işten
neyse bida gidip sorcam dicem ben bu parayla zar zor geçiniom maaşım kesilirse zor durumda kalırım dicem

Mirhat o zaman hiç gitme bence raporunda değişiklik olursa yani düşerse zorda kalırsın ama sen bilirsin çünkü arkadaşımın oğlunun ağır engelli ibaresini kaldırdılar artık bakım aylığı alamıyor aslında yeniden rapor yerine sadece tarihi değişecekmiş heyete girmeye gerek yokmuş bize söylenen bu

başına buyruk iş yapıyolar. biraz direttiniz mi vazgeçerler. gucunu yetirdiklerine yapıyolar bunu. raporunuz sürekli ise rapor vermek zorunda değilsiniz.

Mirhat,
babana 65 yaş üstü yaşlılık aylıgı baglanmış. hayırlı olsun. bu durum da senin iş de garantı artık. 2022 aylıgın kesilmez:)
çünkü 65 yaş üstü yaşlılık aylıgı da zaten 2022 aylıgıdır ve aynı gelir hesabı yapılır. gelir hesabın senin de uygundur anlamına gelir bu:)
baban birikmiş ödemesini mart dönem aylıgıyla birlikte Mart'ta alacak:
Doğum Tarihinin Son Rakamı 0 veya 5 olanlar: 05 Mart 2015 Perşembe,

babana 65 yaş üstü yaşlılık aylığı baglandıgına göre baban 3 ayda bir 437,43 Tl alacak:http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html
tabi başvurdugu aya göre birikmiş parası varsa onla birlikte mart dönem aylığını PTT'den alabilir.

ne zaman başvurmuştu baban aylık için vakfa hangi ayda?

mesajlarına baktım ablam. Ocak 20'de başvurmuş. Buna göre aylık başlangıcı 1 şubat olur. 1 aylık parayla birlikte toplam 583,24 Tl alır.

583 mü iyimiş
evet abla o 2022 yazan yere sordum kabul edilmiş martta alır dedi

saol abla

haziranda 437 alcak yani

şey abla ya
esgm sorguladım babamı 2022 65 yaş yazıo
annemi sorguladım ondada aynı eşi yazıo
yani ablamdan çıktılar şimdi
ablamın sigortasından faydalanıolardı

yani şimdi annem babamamı bağlandı
annemde aralıkta 65 yaşına gircek

Arkadaşlar ben engelli aylığı için baş vurdum 4 ay önce dün onaylanmış marta dediler toplu para alırmıyım

alırsın ptt den

evet arkadaşlar son 3 haftaya girdik
haftaya deil haftaya deil haftaya

başvuru tarihimi maaş bağlanma tarihinemi ne biriken para oluo tekin

kalem hanım gelirse hesaplar kaçpara alcanı

Mirhat,
evet Haziran döneminde de 437 Tl alacak baban.
evet artık baban 2022 yaşlılık aylığı baglandığından dolayı 60/c 3 kapsamında GSS'lı oldu. Annen de babanın bakmakla yukumlu yakını oldugundan dolayı babanın sağlık guvencesinden yararlanacak. bu saglık guvencesi eski yeşil kart gibidir.

Tekin tabi ki alacaksın.
vakfa ne zaman başvurdugunu ve rapor oranını yazarsan toplam alacagın parayı hesaplayabilirim.

zaten 3 ayda bır verılıyo onuda kesecekler ben allaha şukur ıyıyım alamıyanların wah halıne

son 20 gün iki hafta 6 gün :)

benim maaş hayırlı olsun inş babam ayrıldı evden inat zoru benle maaşım kesilir ilk incelemede martı alayımda

bunların inceleme falan yapcakları yok dua
kaç sene oldu
benimde son 21 gün 3 hafta

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt