2022
İyi akşmlar herkese;
Ben uzun zamandır foruma girmiyordum, şimdi girince 3 aylık engelli maaşlarıyla ilgili yazılara gözüm ilişti.Ya bu maaşları hala alan var mı devlet kesmedi mi yoksa alanlar unutulanlar mı yada belli kişiler mi??
şöyle devam etmek istiyorum; benim iki kardeşim %85 ve %55 ortopedik engelli devletin yııllar önce verdiği 3 aylık enegelli maaşnı alıyorlardı ve engelli oldukları için önce yeşil karttan yararlanıyorlardı bunun adı değiştirdiler sonradan genel sağlık sigortası oldu ücretsiz muayene hakları vardı. Derken yüce devletimiz yani her şeyi çok iyi yapan başbaaakan ve bakalaarımız düşünmüş kafa yormuş kanunları değiştirelim demiş eski kanunla engelli herhangi bir gelire sahip değilse maaşa bağlanıyordu ama 2 yıl önce çıkardıkları yeni kanunlar sayesinde engellinin maddi durumuna değil ailenin gelir durumuna bakılarak maaş bağlanacak diye değiştirilmiş böylelikle 9 ay önce bu iki engelli kardeşimin maaşlarını ve sağlık sigortalarını iptal etti sayın büyüklerimizin emiirleriyle
Neden kesti? devlet diyor ki bize vefat eden babanızın 1.250 tl dul aylığını anneniz alıyor eviniz de kira değil bu maaş size yeter de artar bu maaşı ve sağlık sigortasını sizden biz alalım sizin ne haliniz varsa görün.
İşte devletin engellisine reva gördüğü muamele şimdi çok merak ediyorum biz bu durumdayız peki bu engelli maaşını kimler ne şekilde alıyor biz neden almıyoruz? bizden alınan haklar zehir zıkkım olsun buna sebep olanlarında elimiz yakalrında allah bin defa belalarını versin....bumudur hak adalet bu nasıl bir insanlık müslümanlık...