Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı 2016 Eylül Dönemi Ödeme Günleri ve Aylık Tutarları

Arkadaslaar benim annem 95 engeli var maas ne kadar alirim normalde 1028 aliyodum ta 3 ay once aldim bide gece 12 de cekebilirmiyim pttden bi yardimci olun kurban olim

Başbakanım üç aylık çok oluyor 2 aylık yapsanıza

Sonu 1 ile biten arkadaşlar aldımı parasını?

asfafmemo12 2016 yılının 2. altı ayı için 2022 maaş tutarları şuradaki gibidir( bu tutarlara 2 aylık fark dahil değildir): http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

annenin % 98 engeli olduğunu ve 3 ay önce 1028 tl aldıgını yazmışsın. annenin o rapor oranıyla 1028 tl alması mümkün değil. o yüzden sana yardımcı olabilmem açısından şu sorularımı cevapla lütfen:
1. annen 65 yaş üstü mü?
2. annen 65 yaş üstü değil 65 yaş altı ise 2022 aylıgına başvurdugunuz rapor oranı kaç?
3. annen ilk defa haziran ayında mı 2022 aylığı almaya başladı yoksa daha önceden alıyor muydu?

Engelli Aylığı13/01/2016
son ödeme tarihi :
ödeme henüz çekilmedi
son ödeme miktarı : 32,66 TL
Son ödeme durumu : ödemeniz hazırdır
Yardım Durumu : Devam Ediyor
toplam ödeme tutarı 2.286,13 TL Kalem
abla lütfen yardımcı olabilirmisin maaşım devam ediyor ama 32,66 tl yatırılmıs bunun sebebi ne. bnm raporum süresi haziran ayında bitmişti. ama süresi bitmeden ben yeni rapor cıkarttım ve sürekli olmuştu artık. daha sonra edevletten kontrol etmiştim yardım durumunda rapor süresi bitti feshedildi yazıyordu ancak bunu gördükten sonra ben yeni raporumu agustosun 20sinde sosyal yardımlaşmaya da götürdüm. maaşım kesildiyse neden hala devam ediyor yazıyor bi yanlışlık yokmu bu işte?

Gs3434

raporunu yeni verdiğin için eylül dönemi maaş yetişmemiş aralıkta toplu alacaksın.

Kalem hanim simdi dun gittim annem oncede aliyomus bu arada 95 engeli var ama oncede 44 engeli varmis simdi raporlari goturdum ddun duzeltme ne zaman olur sizce oteki 3 ay maasini alabilirmiyiz bide bizim rapor tarin bu aralikta bitiyor bitmeden ne yapmamiz lazim ve son sorum bakici maasi 1997 dogumluyum benim ustume 7 yaziyo son rakam dun almam lazimdi niye yatmadi acaba normalde 13 unde cekiodum hep bayramdan once cekebilirmiyin sizce cok guzel bi site sizden allah razi olsun

He birde annem annemde 54 yasinda tesekkur ederim

Doğum tarihin 1985 hangi tarih alabilirjm acaba bilgisi olan varmi teşekkürler ☺

asfafmemo12 % 94 raporu süreli miydi yani? bu rapor süreli ve aralıkta rapor süresi dolacak yani?
eger anladıklarım doğruysa rapor süresi dolunca sistem aracılıgıyla yeni rapora ulaşılamazsa 2022 aylıgı durdurulur. rapor kurum kayıtlarına geçtikten sonra da durduruldugu tarih itibariyle aylıgınız yeniden açılır ve alamadıgınız aylıklar toplu olarak ödenir.
şimdi siz % 94 oranlı raporu vakfa teslim etmişsiniz. işlemler aralıga kadar yetişir ve alamadıgınız aylıkları aralıkta alırsınız. lakin aralıkta da rapor suresi dolacagından yeni rapor ulaşmazsa aylık durdurulur (bu kısmı başta anlattım zaten). rapor süresi dolmadan rapor alıp vakfa ulaştırmaya bakın ya da raporunuz hastane kayıtlarına işlensin.
tabi tüm bu aşamalarda muhtaç bulunmanız gerekmekte. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49TL üstünde çıkarsa aylık yükseltme de yapılmaz, alınan aylık da kesilir.
UYARI! 2022 aylıgı gelir hesabına sadece alınan 2022 aylıkları dahil edilmez. onun haricinde evde bakım aylıgı da dahil her gelir ve mal mülk dahil edilir. (oturulan ev ve emsal kira bedeli hariç)
evde bakım aylıklarında doğum yılının son rakamına göre ödeme günleri belirlenmiyor. bu uygulama 2022 aylıgında geçerlidir.
evde bakım aylıklarının ödeme takvimini il müdürlükleri belirliyor. evde bakım aylıgının ödeneceği günü aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayarak öğrenebilirsiniz.

Kalem hanim cok tesekkur ederim ama simdi anlamadigim ben raporu yenilettircegm zaman aylik alamazmiyiz rapor sureci cokmu uzun biz mafoluruz o zaman annemle biz variz baska kimse yok gelirde yok durum boyleyse bittik biz bakici maasida kesilirmi 2022 ayligiyla beraber hastane raporu surecinde

Kalem hanim benim simdi anlatmak istedigim su simdi ben zaten raporu verdim heralde surece girdi 3 aylik raporunu aliyoduk az veriyolardi bunun yaninda bakici maasinin kesilmemesi icin ne yapmamiz lazim rapor biterse oda kesilirmi raporu ne zaman yeniletim ekimde gitmeyi dusunuyorum

Kafam cok karisti mazur gorun ama eger o olmazsa biz biteriz ondan boyle soruyorum

Arkadaşlar eylül maaşı 1060 tl haberiniz olsun

2014den 2016v10 ekıme kadardı bugun 80 rapor aldım maasım ne olur

ıyı gunler 2014den bugune kadar 56 sureklı raporum vardı 10 ekimde 80 oldu raporum yenı alacagım maasa eskı almıs oldugum maasa etkı yaparmı toplu para verırlermı aralık ayına yetısırmı acaba

Üst Alt