Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alıyorum. Araba alırsam maaşım kesilir mi?

adminintizam

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
mrb arkadasalr ben engelliyim ve 2022 maaşi aliyom 100 45 raporum var ara ba alsam maaşim gesilirmi ve krediyle ala bilirmiyim ve nereye baş vurmaliyim neler lazim olur ilgilenirseniz sevinirim

Kesilip kesilmeyeceğini SYDV'ye sorun, yazılı olarak alınacak cevaba göre hareket edin..

Sizi üzmek istemem ama aldığınız 2022 maşınız yetiyor ve ayrıca kredi ödeyecek durumunuz var biz değilde kim olursa olsun bu durumu sorgular gibi geliyor bana.

İbrahim, şimdi nafaka yükümlüsü yakınlarından alabileceğin yardım miktarlarının toplamıyla senin gelirin varsa o gelir toplamı aylık 119 lirayı geçmiyor olması gerek. 2022 aylıgı alıyorsan durumun budur.
Bu hesaba aldığın 2022 aylıgını ve alıyorsan evde bakım aylıgını dahil etmeycen.
Şimdi söyle bana tüm gelirin 119 liradan azken, ve muhtaçlıktan kurtulmak için aldığın 2022 aylıgı ortadayken,
ki bu aylıgı da arabaya harcarsan muhtaçlıgın devam edecek e niye başvurdun 2022 ye derler bir de.
Hade 2022 aylıgını ihtiyaçlarına harcıyon. Üstüne bir de o 119 liradan az olan paranla kıt kanaat geçiniorsun.
Hade diyelim evde bakım aylıgı alıyorsun. Ve sen aman ben bu 2022 aylıgı ile kıt kanaat aç tok gezerim şu evde bakım aylıgıyla araba alayım dedin.
Bu miktarla araba alabiliyon mu?
Yoksa arabaya vereceğin gelirin mi var başka?
ha bu benim yürürttüğüm mantıgı sen araba alınca sosyal yardımlar genel mudurlugu ve vakıflar da yürütür, düşünür. araba aldıgın anlaşılırsa gelirlerini didik didik eder. ve senin muhtaç olmadıgın anlaşılırsa o aylıgını keserler.
Durum bu ablam.
SDYV'ya sorulacak bişi yok yani bu konuda. 2022 aylıgı ve evde bakım aylıgından başka geliirn yoksa ve sen o arabayı alacak parayı nereden buldugunu ne kadar aylık ödeme yapacan arabaya söyle yardımcı olalım sana.
Ha vakıflar araba aldıgını gorsun bunlara bakmadan aylıgını kesmek için ugraşırlar soyleyim sana:)

ben bu konuyu sosyal yardımlaşmaya sordum araba gss ye dahil edildiği için 2022 maaşnn keseleceğini soylediler

adminintizam, sorunuzu cevaplarken eski yönetmelik yürürlükteydi. Şimdi o yönetmelik dün yürürlükten kalktı.
Yeni yönetmelik dün Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi.
Yeni Yönetmelik hükümlerine gore başka bir yerde bu konuya cevap verildi.

Şurayı büyük bir dikkatle okuyunuz ve sorunuz varsa ona göre sorunuz:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/105842-otvsiz-araci-olan-baska-geliri-olmayan-evli-biri-2022-alabilir-mi.html

Yukarıda verdiğim linkte altta başka likler de verdim. oraları da okuyunuz.
Yeni yönetmelik tam bir rezalet!

mr en 2022 maişi aliyom ve evliyim kardeşimin yanda kaliyom kardeşim bekar şimdi kardeşimin destegiyle ve yardimla geciniyom araa alacam ama kardeşim odeyecek unu nasil yapa iliri cvp ekliyom kalem

Hanede kaç kişisiniz toplam?
Eşin sen ve bekar kardeşin mi kalıorsunuz sadece? Bekar kardeşin çalışıyor mu? Geliri ne kadar?
haneye giren başka gelir var mı?
Almayı düşündüğün arabanın kasko degeri ne kadar? ozellikle kasko degeri önemli?

Admin intizam Hane bazlı araştırma söz konusu buda şunu ifade eder yani yaşadığınız ortamdaki kişilerin gelir düzeyi yeni güncelleme denilen evinizin gelirini ölçmek ama abinizle yaşıyorsanız ve asgari ücretle çalışıyor olssa bile hatta çalışmasa bile ev sizinse evin değeri açısından bakılarak 2022 maşı değerelindirilecek şu an araba almanız söz konusu maaştan vaz geçmeniz gibi görürünüyor Bence birkiminizi bile resmi anlamda saklamanız ayrıca abinizden farklı adreste görünmeniz gerekir

benim kucugum ve adreslerimi varkli ama 750 tl eline geciyor ama ssk yok 3 ay once yurt dişinda calişti geldi

Admin kardeşim net sorun varsa net cevap aklımız erdğince söleriz siz eşiniz çoluk çoıcuk bir hanedesiniz ve gelri her hangi bir kişiyle resmi anlamda (resmi devletçe ispat edilmiş kayıtlı banka hesabı tapu kaydı gibi bereaber yaşadığınız anne baba kardeş gibi) kimseyle bir arada değilseniz ve sigortalı çalışmıyorsanız ki özeti bu geliriniz yok yok sayılır ve özür oranınız %40 ve üzeri ise maaş alır alıyor isenisse devamı sağlanır

enim uzerime hic işey yok uzerimde sadece eşim var aska hic işey yok evde eşimle yaşiyom cvp

adminintizam arabanın kasko degerinin 120'de biri gelir olarak dikkate alıınacak. arabanın hangi durumda aylığın kesilmesine sebep olacagını soylemem hesap yapabilmem için net bilgi ver lütfen.
tyukarıdaki sorularıma ek olarak bekar kardeşinin ikameti sizde mi? Eger ikameti sizde degilse hanede kaç kişisiniz? Almayı düşündüğünüz arabnın kasko degeri ne?

Diyelim ki kardeşin sizle ikamet etmiyor gorunuyor. ve siz evde 2 kişisiniz. alabileceğiniz aracın kasko degeri 28,709 liraya eşit ya da üstünde olursa bu duurmda aylığın kesilir. yani iki kişiyseniz ve arabanın kasko degeri boyleyse. başka gelirin olmasa bile sırf araçtan dolayı aylık kesilir.
Ha bu aracın parasını da bekar kardeşin versin isterse farketmez. araç senin mi senin? Buna bakarlar. yeni yönetmelik boyle diyor çünkü.

araba nin koskosunu ne kadar oldugunu bilmiyom alacagim araa gornet ve eşim ve kizimla yaşiyom yani 3 kişi ve biride geliyor kardeşimin ikameti başka yerde

hanede 3 kişisinin yani desene bunu kaç kere soruyorum ablam yahu!

Bu durumda alacağın aracın kasko ya da rayic degerinin 43.063 lirayı geçmemesine dikkat et.
Eger hiçbir gelirin yoksa ve aldıgın araç 43.063 lira altındaysa bu durumda araç sorun olmaz gelir açısından.
Ama harcamalarında da dikkatli olmalısın.
2022 ve evde bakım aylığı haricinde aylık harcamalarınızın toplamı 358,86 lirayı geçmemeli. 2022 ve evde bakım aylıklarını sonuna kadar harca. ama onların haricinde harcayabileceğin aylık para 358,86 lirayı geçmesin.

ablam bu harcama nasil olacak nerde bilecekler benim harcadigimi eve erzak kira ve faturalar var unlarda icindemi

abla gbenim gelirim maaş aliyom 800 tl ve pilastik topluyom onu satiyom ve benim harcamalarim sunlar kira fatura eve erak hastaneye gidiyom parayla başka bi giderim yok birda kiim daha 1 5 yaş,ind

vakıflar hanene gelecek ve ziyaret edecekler her yıl. çevreden e soracaklar. Yönetmelik değişti diyorum ablam ya.
Aylık harcamalarını sen beyan edeceksin onlar oğrulugunu kontrol edecek. Anlaşılmayacak şeyelr eğil bunlar. kiran vs bellidir.

ama soyle işey var enim kiram 500 ve eletirik 30 su 20 dogalkaz kişin 180 yazlari 10 unlarda icindemi

tamam ablam. sen git o aracını al. Lakin şunu da bil. aracın rayic/kasko bedelinin 120'de birini gelir olarak hesaplayacaklar.
başka geliirniz varsa onları da hesaplayacaklar. diyelim plastik topluyorsu n satıorsun aylık ne kazanıorsun ortalamasını bulacaklar. toplam geliirni bulacaklar. buna 2022 ve evde bakım aylıkları dahill eidlmeyecek.
toplam gelirini hanedeki kişi sayısına bölecekler bu da 119,62 lirayı geçmiyorsa aylıga evam. geçiyorsa aylık kesilir.

bir de hanenin harcamalarını ([FONT=Arial]gıda, giyim, kira, ısınma, eğitim, sağlık, ulaşım, eğlence ve benzerlerine yapılan yıllık ödemelerin aylık ortalaması"[/FONT] kontrol edecekler, hesaplayacaklar. hanenin harcamalarının aylık ortalaması bulunacak. bu da gelirden yuksek çıkarsa bunda da bu miktar dikkate alınacak. Hanedeki kişi sayısına bölündüğünde 119,62 lirayı geçmiorsa aylıga devam. geçerse aylıgın kesilir.

gelir toplamına 2022 ve evde bakım aylıgı dahil edilmeyecek.
harcamalarına 2022 aylığı ve evde bakım aylıgı dahil edilmeyecek. yani haracamaların hesaplanırken aldıgın aylık olarak 2022 aylığı 251 ya da 376 hangisiyse onla aldıgın evde bakım aylıgı 700 lira hesaplanmayacak düşülecek.
hesabını bunlara gore yap yapma sen bilirsin. istiyorsan git al aracı.
vakıflardan gelindiğinde aracının rayic bedeli de hesaplanacak bil.
muhtaçlıgın devam ediorsa aylıga devam, etmiorsa kesilir.

ya annem 60 yaşında engelli arabası almak istiyoruz 70000 tl lik araç rapor oranı yüzde 93 ama yeşilkartı ve engelli maaşı var evde 6 kişi yaşıyor başka gelir ve sigortalı yok engeeli maaşı ve yeşilkart kesilirmi ayrıca bakımda alıyor abilerim alacak arabayı

mevlan13 araç miktarı oldukça yüksek. o yüzden çok titiz hesap yapmam gerek. bunun için şu sorularımı cevapla:

1. ÖTV indirimi hariç 70 bin mi bu? Yoksa aracın vergi indiriminden düşmüş tutarı ne kadar?
2. evde bakım aylıgı alınıyormuş. bu da gelire dahil edilecek. 1 evde bakım aylıgı alınıyor değil mi başka alan yok?
3. hanede altı kişi varmış. bu kişilerin her ne ad altında olursa olsun tüm gelirlerini yaz.
4. hanede yaşayanların ustune araç, ev, arsa, tarla, hayvan vs ne mal mülk varsa hepsini yaz.

unutma 6 kişilik hanenin tüm aylık geliri 1621,38 lira altında olması gerek.

şu an eger vergiden indirilmiş haliyle aracın miktarı 70 bin ise, bu durumda gelir 583,33 TL sayılır.
evde bakım aylıgı da bu yıl itibariyle 769,98 lira.
e araç ve evde bakım aylıgı gelirlerinin toplamı 1353,31 Tl ediyor.
e geriye kalıyor 268,07 lira. bu kadarcık bir geliri de vakıflar ne eder eder bulur o haneden. çünkü resmi ve gayriresmi her gelir dikkate alınır.
hanenin toplam geliri 1621,38 liranın 1 lira bile ustunde olsun aylık kesilir.

yeşil karta gelince;
yeşil kart artık yok. 2022 aylıgı alan kişi 60/c 3 kapsamında GSS'lıdır. primini devlet öder. 2022 aylıgı kesilirse 60/c 3 kapsamındaki GSS da sonlandırılır, gelir testi istenir ve gelir testi sonucuna göre GSS'sı belirlenir. ailede kişi başına düşen aylık gelir brüt asgari ücretin üçte birinden az ise primini devlet öder. eger bu miktarın üstündeyse ailedeki kişi başına düşen aylık gelir durumuna göre prim ödemek zorunda kalır:http://www.engelliler.biz/forum/sag...an-yararlanabilmek-icin-gelir-kriterleri.html

70 binlik araçla 2022 aylıgını almak imkansız diyebilirim.

ayrıca araç alınırsa evde bakım aylıgı için de aracı bildirmek zorundasınız. aracın miktarına bakarlar. beyan ve tespit edilen hane geliriyle alınabilecek bir araçsa sorun çıkmaz. araçtan sonuçta bir gelir elde edilmiyor. evde bakım aylıgı devam eder.
ama araç beyan edilen ve tespit edilen gelirle alınamayacak derecede ise ve başka bildirilmeyen bir gelir kuşkusu uyanırsa geliriniz didik didik taranız. sonuçta tespit edilen gelir kişi sayısına bölünür. kişi başına düşen aylık gelir 540,47 lirayı geçmiyorsa sorun olmaz.

6 kişilik bir hanede toplam gelirin (evde bakım aylıgı hariç) 3242,82 TL'yi geçmemesi gerekir.
araç bu gelirle rahatlıkla alınıyorsa sorun yok. ama başka gelir çıkarsa sorun olur.
O yüzden bu hesapların doğrulugunu hanede yaşayan 6 kişinin resmi ve gayriresmi gelirleri belirler.

NOT: burada esas aldıgım miktarlar 2014 yılı için geçerlidir. 1 Ocak 2015 itibariyle 2022 aylık miktarları ve muhtaçlık sınırı, evde bakım aylıgı miktarı ve gelir sınırı yeniden belirlenecektir.

Abla araç 70000 tl 49000 tl ye geliyor annem ve babam özürlü maaşı annem bakım maaşı alıyor babamın üzerinde 2 daire var birinde ailem birinde Abi'm kalıyor başkada gelir yok yeşilkarta sorduk kesin kesilir dedi 2022 de sorun yok ama yeşilkart kesilince 2022 de otomatik kesiliyor özürlüler gss ye tabi değil zaten özürlü olan otomatik olarak ücretsiz yeşilkart alıyormuş yani aylık para ödeme gibi bi imkan yokmuş dedi de kafam karıştı yine

ablacım bana güven. istersen saglık provizyon yap bakalım babanla annen hangi kapsamda saglık guvenceli kendin gör:) 2022 aylıgı alanlar otomatikman 60/c 3 kapsamına alındılar ama halen yeşilkart alıyor sanıyorlar:9
2022 aylıgı kesilince bu gSS da kesilir.
gelir testine göre de eger ailede kişi başına düşen aylık gelir brüt asgari ücretin üçte birinden (2014 yılı 2. altı ay için bu miktar 378 TL) az ise 60/c 1 kapsamında GSS'lı olurlar ki bu da yeşil kart gibidir ve primini devlet öder.
babanın üzerine 2 ev varmış. oturdugu ev gelir hesabına dahil edilmez. ama ikinci ev gelire dahil edilir:
"3) Hanenin ikamet ettiği konut haricinde diğer konutları için (takdir edilen/beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,
4) İkamet edilen konut haricindeki konut için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa konutun rayiç bedelinin 120’de biri,

o evin rayic bedelini belediyeden ögrenin. ona göre evin gelirini yukarıda siyahla belirginleştirdiğim hesaba göre yaparsınız.
sonra evde bakım aylıgı, 1 evin geliri ve aracın gelirini (vergiden indirilmiş tutar 49 bin ise araç geliri 408,33 Tl eder ) topla ve hesap yap.
dur ben yapayım istersen:
evde bakım: 769,98 TL
araç: 408,33 TL
Toplam gelir= 1178,31 TL
e bu durumda bu toplam gelirden başka 443,07 TL'yi aşan bir gelir tespit edilirse 2022 aylıgı kesilir.
Evin rayic bedelini hesaba katmadık daha.
abinlerin oturdugu evden baban kira almıyorsa o evin rayic degeri 53168,4 TL üstünde çıksın araç da alırsanız 2022 aylıkları da gider 2022 aylıgı sayesinde yararlandıkları sağlık güvenceleri de gider.

2022 aylıgı kesilirse 60/c 3 kapsamındaki GSS da kesilir. bu durumda resen 60/g kapsamında tescilleri yapılır ve gelir testi yaptırmak zorunda kalırlar. vaktinde gelir testi yaptırmasalar en yuksek prim üzerinden prim borcu çıkar.
O yüzden öyle duurmda gelir testini zamanında yaptırsınlar
eger ailede kişi başına düşen aylık gelir 378 lira altında çıkarsa 60/c 1 kapsmaında GSS tescilleri yapılır ve primlerini devlet öder. ama geçerse psim öderler gelir testi sonucuna göre

http://www.engelliler.biz/forum/sag...an-yararlanabilmek-icin-gelir-kriterleri.html

Yok anladım gss ye bağlılar ama diğer vatandaşlar gibi prim ödeme şansları yok ayrıca Gelir sayılıyorsa hiç mi gider olmuyor gıda vs 2022 de dahil mi bu gelire bakım maaşı 200000 tl lik mal Varlığı ayrıca aracı 60000 tl yapalım abla şimdi net bi hesaplama olursa ona göre alacam yoksa riske girmeye gerek yok veya siz ne kadar araba alacağımı söylerseniz 60000 tl lik araba 390000 tl ye gelir zaten 50000 tl den ucuz araba kalmadı piyasada Annem yatalak ve ihtiyaçlarımız var madem devlet hak tanımış iyi birşey alalım her özürlüye bir değil ayrıca Sigortalı olupta maaş almayan özürlü alıyordu gss li biri neden alamıyor

ablacım
net bir hesap yapabilmem için babanın 2. evinin rayic bedelini de öğrenmen gerek. yukarıda 49 bin liralık bir araç alabilmeniz için evin rayic degerinin 53.168,4 TL'yi geçmemsi gerekiyor. 2. evin rayic degeri 53 binden yüksek mi?

düşün 2. evin rayic bedeli 53.168,4 lira olması durumunda bile alabileceğiniz en yuksek araç miktarı 49 bin.
ev rayic degeri yüksekse alabileceğiniz araç miktarı da daha düşük olmak zorunda.
60 binlik araçla 2022 aylıkları kesilir. eger ev rayic degeri 53 bin ve ustuyse.

2022 aylıgı gelir hesabında 2022 aylıkları gelir hesabına dahil edilmez. zaten ben hesaba katmadım ki. 2022 aylıkları olmadan risk taşıyorsunuz.

ablacım elbette ÖTV indirimli araç alabilirsiniz. ama kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçerse 2022 aylıkları kesilir diyorum. yoksa ÖTV indirimliaraç elbette alınabilir. ama 2022 aylıgı için gelir şartı var aracı da gelire bu şekilde dahil etmişler işte. yapılan hoş mu? değil. en çok engellilerin araca ihtiyacıo oldugunu düşünüyorum ama boyle salakça gelir kriteri ayarlamışlar işte.

şimdi mola almalıyım, dinlenmeliyim... sorun olursa sonra devam ederiz ablası.

Tm tşkler rayiç bedeli yüksektir herhalde ayrıca arabayı nakit alacam sadece annem üzerine olacak kredi felan çekmeyecektim yani iki evin toplamı 20000 tl eder anca abimin kullandığı 100000 tl ye almıştık

evin rayic degeri kesin benim hesapladıgım miktardan yuksek çıkar. Bu durumda araç almanızdan dolayı kesinlikle 2022 aylıgı ve dolayısıyla 2022 aylıgı kesilince de 60/c 3 kapsamındaki gSS'ları kesilir.
ayrıca araç alma durumunda evde bakım aylıgı aldıgınız il mdüürlüğüne de bildirim yapmanız gerekir ablam.
evde bakım aylıgında hane kalabalık oldugu için hade sorun çıkmadı diyelim ama 2022 aylıgı kesin kesilir.
1 Ocak 2015 itibariyle üstelik sosyal incelemeler de başlayacak. muhtaçlıklar tekrar sorgulanacak. ve muhtaçlık sorgulaması yapılırken evde bakım aylıgı ve diğer ev de gelire dahil edilecek. başka gelir yoksa hane kalabalık oldugundan gelir uygun olur ama araç alınırsa kesin kesilir. kaldı ki evin rayic degerini de bilmiyoruz.

mevlan 50000lıra nakıt ıçınde 350lıra yazarlar gelırıne haberın olsun.(bankada ıse)

Nasıl yani musty peki babamın mal Varlığı var onun ikametini başka yere alsak evde beş kişi yaşasa olmaz mı bide arabayı aldık diyelim maaş kesildi arabanın vergisini ödeyip üzerime alsam tekrar maaş bağlanmaz mı

Üst Alt