Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı onaylandı ama eksik ödeme yatmış!?

Erdo588

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kalem abla maaşlar yatacak haberin vardır. E devletten baktım 1.888,30tl gözüküyor hesapladiginda 2.947,93tl hesapladin bu ışte bi yanlışlık mi var yoksa normal mi??

Herkese selamlar babam için 21-03-2017 tarihinde 2022 maaşına başvurduk 15-08-2017 tarihinde onaylandı ama yatan para 2.235 tl neden bu sekilde oldu anlamadım özür oranı ýuzde 84 yaş 65 bilgi verirseniz sevinirim

benimde öyle bir derdim var kardeş mart başvuru tarihim. Kalem abla hesapladığında 2.947tl çıktı şuan E devletten baktım 1.888tl gözüküyor.Biri yardımcı olabilir mi acaba neden böyle oldu. Bir yanlışlıkmı var yoksa normal bişey mi??

Erdo588 senin verdiğin bilgilere göre benim hesabım doğru ablası. sen başvuru tarihinin mart olduğunu söyledin. ben de bu kadar gecikme olmaz emin misin e-devlete bak dedim. eminim mesaj geldi bana dedin, başvuru tarihim mart dedin.
eger sen mart'ta başvurduysan aylık başlangıç tarihin 1 nisan dedim. ve ona göre hesap yapıp sana yazdım. bu bilgilere göre hesabımda yanlışlık yok.

e-devlette 1888 TL yazıyor dedin. doğrusu 1888,30 TL olmalı.
rapor oranın da % 40
1888,30 /5 = 377,66 TL eder.
sana 5 aylık ödeme yapılmış.
başvuru tarihin haziran ayı alınmış. başvuru tarihin haziran olunca da aylık başlangıç tarihin 1 temmuz olmuş.
temmuz + agustos + eylül dönem aylığı ile birlikte toplam 1888,30 TL eder.

şimdi neden böyle oldu? bunun cevabı sende?

bir haksızlık var mı yok mu çözebilmem için şu sorularıma cevap vermelisin ablası:
1) mart'ta vakfa başvuru için gittiğinde engelli sağlık kurulu raporunu da verdin mi?
2) aynı gün başvuru formun doldurulup sana başvuru alındı belgesi verildi mi?
3) başvuru yaptıktan sonra aylık başvuru talebin reddedildi mi?
şimdilik sorularım bunlar.

bana neden başvuru tarihin olarak haziranı aldıklarını izah edebilecek bir açıklaman var mı?

Kalem abla
1-Evet gittiğimde engelli sağlık raporumuda verdim.
2-başvuru alındı belgesi forumu doldurup aynı gün içerisinde aldım.
3-red edildiğini sanmıyorum çünkü sürekli e devleti takip ediyordum ve hiç mesaj yada vakıftan arayan olmadı red edildi diye.

https://hizliresim.com/dGpVL4

Erdo588 ablacım gözünden kaçan bir ret kararı vs yok di mi? bana kesin cevaplar vermelisin. az uz bir fark yok arada. baya eksik ödeme yapılmış sana. sana yardımcı olabilmem için senin de bana net bilgiler vermen lazım.
e-devlet şifren varsa e-devlete gir ve 2022 aylığı ile ilgili ekranda görünenleri buraya aynen kopyala. kimlik bilgilerini gizlemeyi unutma ama.

NOT: Ayaz78 adlı bir arkadaşa bir aylık ödeme eksik yapılmıştı. sorunu çözdük. 1 aylık parayı kaymakamlık nakdi yardım adı altında vermek zorunda kalmış. ama haklıydık.

tamma e-devlet bilgilerini gördüm.

İsimsiz_ist
babanın doğum tarihini gün, ay ve yıl olarak yazar mısın ablası?

babanız için mart'ta vakfa başvurdugunuzda % 84 engelli raporunu vakfa verdiniz mi? başvuru formu doldurulup size başvuru alındı belgesi verildi mi mart'ta?

bu sorularımı cevapla devam ederiz.

Kalem abla babamin dogum tarihi 10 07 1952 evet raporu teslim ettik ama herangi bi belge verilmedi bize. siz gidin eve bakmaya gelincek dendi geçen ay bi bayan geldi babama baktı bi ay icinde onaylanir dedi yine bi evrak verilmedi 10 gün öncede mesaj geldi telefona onaylandı diye e devlette de zaten başvuru tarihimiz aynen yazıyor

Erdo588 evet, başvuru tarihi mart görünüyor.
hiç ret kararı almadıysan bu durumda sana eksik para yatırılmış ablası.

sana temmuz + agustos + eylül dönemi olmak üzere toplam 1888,30 TL ödenmiş.
bu hesaba göre aylık başlangıç tarihini 1 temmuz almışlar. bu duurmda başvuru tarihin de 1 haziran olmuş oluyor.

başvuru tarihin mart olduğuna göre aylık başlangıç tarihin 1 Nisan olmalıydı.
sana nisan+ mayıs + haziran aylarının ödemesi yapılmamış.
nisan+ mayıs+ haziran aylarının ödemesi = 3 x 353,21 =1059,63 TL eder.
NOT: 2017 yılının ilk altı ayı için % 40-69 engelli aylıklarının 1 aylık miktarı 353,21 TL'dir. bu miktar 1 Temmuz itibariyle 377,66 TL olmuştur.

sana ödenmesi gereken 1059,63 TL hesabına yatırılmamış.
BİMER aracılığıyla bu eksik ödemeyi isteyeceğiz. ama şu an beni bekleyen baya soru var. ben de biraz sakinleşeyim dilekçe konusunda sana yardım edeceğim. dilekçeyi ben hazırlayacağım. oldu mu ablası?

İsimsiz_ist babanın e-devlet şifresi varsa e-devlete girip bana 2022 aylığı ile ilgili ekran bilgilerini buraya kopyala ablası. kimlik bilgilerini gizlemeyi unutma ama.

2022 Yardımı Grubu
Yardım Türü Yardımın Fayda Sahibi Yardımın Hak Sahibi Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı 21/03/2017 2.265,96 TL ödemeniz hazırdır Devam Ediyor - ESENYURT-İSTANBUL BAĞLARÇEŞME MAH. DOĞAN ARASLI CAD. NO:145 HÜKÜMET KONAĞI ESENYURT/İSTANBUL

İsimsiz_ist tamam şimdi oldu ablası.

başvuru tarihi mart görünmesine ragmen babana eylül dönem aylığı ile birlikte sadece agustos ayının ödemesini yapmışlar.
babanın rapor oranı % 84
agustos + eylül dönemi (eylül,ekim, kasım)
4 X 566,49 = 2265,96 TL eder

bu durumda aylık başlangıç tarihi olarak 1 ağustosu almışlar. başvuru tarihi de bu durumda temmuz ayı oluyor.

halbuki e-devlette babanın başvuru tarihi mart görünüyor. aylık başlangıcı da bu durumda 1 nisan olur.
babana nisan + mayıs + haziran olmak üzere 3 x 529,82 =1589,46 TL ödenmemiş.

babana 1589,46 tl ödemeyi yapmamaışlar.

sorunun kaynağını öğrenmek ve çözmek için BİMER aracılığıyla dilekçe göndermemiz lazım seninle. biraz rahatlayım, dilekçeyi ben hazırlayacağım.

NOT: başvuru tarihinden sonra ret kararı verildi mi hiç? bir sorun yaşadınız mı vakıfla?
bu 3 ayın parasının neden ödenmediğini sormamız gerekecek çünkü.

İsimsiz_ist tamam ablası. ben biraz rahatlayınca dilekçe hazırlayacam. BİMER aracılığıyla o dilekçeyi gönderirsin. neden 3 aylık paranın ödenmediğini BİMER aracılığıyla soracağız. zaten olayı çözsek bile ödemeyi hemen yapmıyorlar.
Ayaz78 kullanıcı adlı bir arkadaşın da 1 aylık ödemesini yatırmamışlardı. dilekçe hazırladım. Bimer'e gönderdi. gelen ilk yazıda vakfın verdiği hataları tespit ettim tekrar dilekçe gönderdik. ayaz bugün haber verdi. o bir aylık ödemeyi kaymakamlık nakdi yardım adı altında ödemiş.
hele bi ne yapmışlar bakalım. hataları varsa (sanırım yine hata yaptılar gibi görünüyor nasıl bir hata yaptılarsa artık!) o paraları alırız sen kaygılanma.

Kalem çok sağol ablacım :)

Kalem abla aklıma yeni geldi temmuz ayinda eve gelen bayan bizden evde calisanlarin maaş bordrolarını kaymakamliga teslim etmemizi söyledi evde sadece kardesim calisiyor onun bordrosunu 2 gün sonrada gittim teslim ettim acaba bu yuzdenmi oldu ama bu onlarin hatası ilk basvurdugum uzda istenmedi gidin eve bakmaya gelincek dendi senin fikrin nedir

2022 maaşına haziran ayında başvurdum . E devlette 7 Ağustos başvuru yazıyor bugün e devlette 1699 tl gözüküyor daha fazla olması gerekmiyor mu yüzde 80 raporum

@Kalem Ablası merhaba.Ya ben geçen sene(2016) Sosyal Yardımlaşma'ya 11 Ekim'de başvurdum %70'lik bir raporla,hemen kabul edildi.6 Aralık'ta 2050 küsür Tl aldım.

Sonra Mart ve Haziran Ödemelerini aldım eksiksiz biçimde.Ancak benim raporum 1 senelik süreli bir rapordu ve bitiş tarihi 22.08.2017 idi.Eylül dönemi maaşını alabilmek için Haziran'da hastaneye tekrar başvurdum ve bu sefer 20.07.2017 tarihinde Sürekli(ömür boyu) %70 rapor aldım.

Hemen akabinde Sosyal Yardımlaşmaya gidip kaydımı yaptırdım(20 Temmuz'da) ve 6 Ağustos'ta onaylandı.E-Devlet üzerinden baktığımda şu an:1.772,81 TL yazıyor.Daha fazla olması gerekmez miydi.

Temmuz başvuru olduğundan süreç 1 Ağustos'ta başladı ve Eylül(Eylül,Ekim,Kasım) ile birlikte 4 ayın ödemesini de almam gerekmiyor muydu? Senden ricam almam gereken miktarı hesaplayabilir misin?Zira ben anlamıyorum bu işten.Yardımcı olursan makbule geçer ablası.

İsimsiz_ist hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçmediyse istenen evrağı geç götürmen sorun olmaz. haneniz gelir sınırını geçiyor muydu o evraklar istendiğinde?

Mugem e-devlette başvuru tarihin agustos yazıyorsa aylık başlangıç tarihin de 1 eylül'dür. bu durumda birikmiş paran yok ablası. sana sadece eylül dönemi maaşı (% 70 ve üstü rapor) ödenecek. yani 1699,47 TL

ama sen haziran'da başvurdugunu yazmışsın. haziran'da başvurdugunda raporunla birlikte mi başvurdun? raporunu o gün vakfa verdin mi? aynı gün başvuru formu doldurulup sana başvuru alındı belgesi verildi mi?
bunları cevapla, hatalı bir uygulama var mı bulmaya çalışayım ablası.

tajdin en son haziran dönem ödemesini çekmişsin.
raporun süreliymiş. rapor süre bitim tarihi 22,08,2017
sonra yeniden rapor almışsın (sürekli) % 70 oranlı
20 Temmuz'da raporu vakfa vermişsin ve raporun kayıtlara geçmiş.

ablası, 2022 aylıkları peşin ödenir.
haziran'da haziran dönem aylığı sana peşin ödendi ve çektin.
haziran dönem aylığı 3 aydan oluşur: haziran,temmuz ve agustos

20 Temmuz'da da yeni raporu vakfa vermişsin. 2022 aylığının durdurulduğu tarihi takip eden ilk ödeme döneminden itibaren ödeme başlar. bu da eylül dönemidir.
zaten haziran dönemini (haziran,temmuz ve agustos) almıştın. şimdi de eylül dönem ödemesini (eylül,ekim ve kasım) alacaksın

sana eylül dönem maaşı (1699,47 TL) + hazirandaki 2 ayın farkı (73,34 TL) olmak üzere toplam 1772,81 TL ödenecek. hesapta yanlışlık yok ablası.

Kalem abla Ben vakfa raporumla beraber 16 haziranda gittim basvurdum eve keşif geleceğini söylediler temmuzun sonunda eve keşif geldi daha sonra 10 gün sonra aradım vakfı onaylandı dediler .

arda43 e-devlette 2241,51 TL yazıyormuş ödeme olarak. hesapta yanlışlık olup olmadığını sormuşsun ablası. rapor oranıyla başvuru tarihini de yazman gerekirdi sana yardımcı olabilmem açısından.

ama istersen tahmin edeyim:) (tahmin değil)
sana 6 aylık ödeme yapılmış. haziran dönemi ve eylül dönemi.
başvuru tarihin bu durumda mayıs
aylık başlangıç tarihin 1 haziran
rapor oranın % 40-69

haziran ayı için 353,21 TL
temmuz,agustos, eylül,ekim,kasım için 5 x 377,66 TL = 1888,30 TL
toplam olarak 1888,30 + 353,21 = 2241,51 TL ödeme yapıldı:)

Mugem yani ablası sen haziranda raporunla birlikte kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvurdun. aynı gün başvuru formu dolduruldu ve sana başvuru alındı belgesi verildi öyle mi?

Ben raporumla beraber başvurdum form dolduruldu ama bana belge verilmedi . Sadece eve keşif geleceğini söylediler 1 buçuk ay sonra eve keşif geldi onayladilar

@Mugem başvuru alındı belgesinin verilmemesi vakfın hatası ablası. bu o kadar da önemli değil. sonuçta raporunla birlikte haziranda başvurmuşsun. eksik evrak yok.

eger dediğin gibi olmuşsa başvuru tarihin haziran olmalı. bu durumda aylık başlangıç tarihin de 1 temmuz olur.

sana temmuz + agustos + eylül dönem maaşı olmak üzere toplam 2832, 45 TL ödenmeliydi

ama sana temmuz ve agustosun ödemesi ( 1132,98 Tl ) ödenmemiş.

vakfın yaptıgı hata sana pahalıya mal olmuş.

öncelikle vakfa gidip başvuru tarihin hazian olmasına ragmen neden agustos olarak sisteme işlediklerini sormanı istiyorum. gelişmelerden beni haberdar et. duruma göre BİMER'e başvururuz. dilekçeni ben hazırlarım.

ama hatanın kaynağı vakıf. öncelikle vakıf ne diyor onu bilmek istiyorum. başvuru tarihini neden haziran yerine agustos olarak yazmışlar öğrenelim önce.

Kalem ablası teşekkür ederim aydınlattığın için,makbule geçti.Kal Sağlıcakla

Kalem aynen abla çok teşekkür ederim ablam bayramdan hemen sonra gideceğim seni bilgilendireceğim

Kalem abla benım mayısın 5 de basvurum

ozaman doğru ablam teşk ederim

Kalem abla 1 kişi çalışıyor evde maaşıda 1300 tl evde 4 kişi yaşıyor kişi başı gelir 427 liranın altında yani neden eksik maaş verildi anlamadım.. martta basvurduk nisan_ mayıs _haziran -temmuz ayları ödenmemiş az buz değil :(

Üst Alt