İsimsiz_ist şu aşağıdaki dilekçeyi BİMER aracılığı ile aile ve sosyal politikalar bakanlığına gönder.
XXXX tarihinde "2022 engelli aylığımın eksik yatırılması" ile ilgili BİMER aracılığı ile gönderdiğim dilekçem, Esenyurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından şu şekilde cevaplanmıştır: "Sayın Hasan Bakırcı, yardımınızın onaylandığı tarihten itibaren hak sahibi olmaktasınız. Ve 09/08/2017 tarihinde onaylandığı için ödemeleriniz bu tarih esas alınarak yapılmıştır. Bilgilerinize."
Gelen cevaptan anlaşılıyor ki Esenyurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşları İle Engelli Ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik"in 9. maddesinin 1. Fıkrasını ya yanlış yorumluyor ya da bu fıkradan haberi bile yok. İlgili Yönetmelik'in 9.Maddesinin 1. Fıkrası şöyle der: "MADDE 9 - (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır."
Adı Geçen SYDV başkanlığı 2022 aylığa hak kazanma başlangıç tarihimi Yönetmelik hükümlerine göre değil kendi bildiğine göre belirlemiş ve beni mağdur etmiştir. Yönetmeliğin ilgili hükmüne göre aylığa hak kazanma başlangıç tarihimin, başvuru tarihini takip eden aybaşı olması gerekiyor. başvuru tarihim 21.03.2017 olduğuna göre aylığa hak kazanma başlangıç tarihim de 1 Nisan oluyor. Bana 1 Nisan'dan itibaren Eylül dönem aylığıyla birlikte toplam 4421,91 TL ödenmesi gerekirken eksik ödeme yapılmış olup Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına ait 2155,95 TL ödenmemiştir.
Esenyurt SYDV Başkanlığı tarafından bana gönderilen cevapta Yönetmelik hükümlerinin ihlal edildiği çok açıktır. Aynı şekilde Aylığa hak kazanma başlangıç tarihimi Yönetmelik hükümlerine aykırı olarak yanlış biçimde belirlemesi yüzünden de benim magdur olduğum ortadadır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, Esenyurt SYDV Başkanlığı tarafından 2022 sayılı Kanun kapsamındaki "aylığa hak kazanma başlangıç tarihi" ile ilgili yapılan işlemleri incelemesini ve mağduriyetimin giderilmesi hususunda gereğinin yapılmasını, ödenmeyen 2022 engelli aylıklarımın tarafıma ödenmesini saygılarımla arz ederim.