Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı onaylandı ama eksik ödeme yatmış!?

Kalem abla ben telefondan girdigim için kaçırmışım görmemiştim dilekce hazirladigini. ama hemen hemen aynı şekilde yazdim yolladim çok saçma bi cevap geldi

@İsimsiz_ist inan gelen cevaptan benim hazırladığım dilekçeyi göndermediğini anladım. demek ki görmemişsin.

benim dilekçemde yönetmelikten alıntı vardı. sen yönetmelikten alıntı yapmamışsındır kesin.
vakıftan o cevabı kim verdiyse mevzuatı bilmediği belli. rahat rahat bir de yanlış cevap yazmışlar. nasılsa vatandaş bilmiyor.

en kısa sürede o cevaba yeni bir dilekçe hazırlayacagım. bunda benim hazırladığım dilekçeyi göndereceksin tamam mı? kendi başına dilekçe göndermeye kalkma.

ya bu kadar olmaz ki. şu vakfın yaptıgına bak. hiç mi yönetmeliği açıp okumuyor bunlar?

NOT: bugun 8 dersim vardı. akşam da oğlum yurt dışından geldi. dilekçeyi yarın okuldan dönüşte (17.00'den sonra hazırlamaya çalışacağım oldu mu? arada burayı kontrol et.

Sayın Kalem hanım gelen cevabı yükledim yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

@Chichikow bunu yazan çok açık bir şekilde ya yönetmeliği bilmiyor ya da yanlış yorumlamış. verilen bilgi yanlış çünkü.

@İsimsiz_ist arkadaşımıza da aynı cevap gelmiş. bu kadar açık bir şekilde yönetmelik nasıl yanlış yorumlanır ve uygulanır şaşırdım doğrusu.

sana bugün için dilekçeyi hazırlayacagımı söylemiştim. fırsat bulamadım. gerçekten özür dilerim.

arkadaşlar, bu konu benim açımdan mühim. açık açık yönetmeliğe aykırı işlem yapılmış.

cumartesi dilekçe hazırlayıp buradan paylaşacağım.

İsimsiz_ist şu aşağıdaki dilekçeyi BİMER aracılığı ile aile ve sosyal politikalar bakanlığına gönder.

XXXX tarihinde "2022 engelli aylığımın eksik yatırılması" ile ilgili BİMER aracılığı ile gönderdiğim dilekçem, Esenyurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından şu şekilde cevaplanmıştır: "Sayın Hasan Bakırcı, yardımınızın onaylandığı tarihten itibaren hak sahibi olmaktasınız. Ve 09/08/2017 tarihinde onaylandığı için ödemeleriniz bu tarih esas alınarak yapılmıştır. Bilgilerinize."

Gelen cevaptan anlaşılıyor ki Esenyurt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşları İle Engelli Ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik"in 9. maddesinin 1. Fıkrasını ya yanlış yorumluyor ya da bu fıkradan haberi bile yok. İlgili Yönetmelik'in 9.Maddesinin 1. Fıkrası şöyle der: "MADDE 9 - (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır."

Adı Geçen SYDV başkanlığı 2022 aylığa hak kazanma başlangıç tarihimi Yönetmelik hükümlerine göre değil kendi bildiğine göre belirlemiş ve beni mağdur etmiştir. Yönetmeliğin ilgili hükmüne göre aylığa hak kazanma başlangıç tarihimin, başvuru tarihini takip eden aybaşı olması gerekiyor. başvuru tarihim 21.03.2017 olduğuna göre aylığa hak kazanma başlangıç tarihim de 1 Nisan oluyor. Bana 1 Nisan'dan itibaren Eylül dönem aylığıyla birlikte toplam 4421,91 TL ödenmesi gerekirken eksik ödeme yapılmış olup Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına ait 2155,95 TL ödenmemiştir.

Esenyurt SYDV Başkanlığı tarafından bana gönderilen cevapta Yönetmelik hükümlerinin ihlal edildiği çok açıktır. Aynı şekilde Aylığa hak kazanma başlangıç tarihimi Yönetmelik hükümlerine aykırı olarak yanlış biçimde belirlemesi yüzünden de benim magdur olduğum ortadadır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, Esenyurt SYDV Başkanlığı tarafından 2022 sayılı Kanun kapsamındaki "aylığa hak kazanma başlangıç tarihi" ile ilgili yapılan işlemleri incelemesini ve mağduriyetimin giderilmesi hususunda gereğinin yapılmasını, ödenmeyen 2022 engelli aylıklarımın tarafıma ödenmesini saygılarımla arz ederim.

Son düzenleme:
Chichikow şu aşağıdaki dilekçeyi BİMER aracılığı ile aile ve sosyal politikalar bakanlığına gönder. XXXX yazdığım yerleri de doldur.

XXXX tarihinde "2022 engelli aylığımın eksik yatırılması" ile ilgili BİMER aracılığı ile gönderdiğim dilekçem, xxxx Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından şu şekilde cevaplanmıştır: "xxxx T.C. Nolu XXXX adlı şahsın hane araştırmasının vakfa müracaat ettiği 27.04.2017 tarihinden itibaren 1 ay içerisinde yapılması gerektiği nitekim 24.05.2017 tarihinde hane araştırmasının yapılıp engelli aylığı raporunun hazırlandığı ancak karar organı olan mütevelli heyetine sunulmuştur. Mütevelli Heyetinin 28.06.2017 tarihli toplantısında 2022 engelli aylığı onaylanmıştır. Şahsın maaşı mütevelli heyet onayından itibaren geçerlidir."

Gelen cevaptan anlaşılıyor ki xxxx Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşları İle Engelli Ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik"in 9. maddesinin 1. Fıkrasını ya yanlış yorumluyor ya da bu fıkradan haberi bile yok. İlgili Yönetmelik'in 9.Maddesinin 1. Fıkrası şöyle der: "MADDE 9 - (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır."

Adı Geçen SYDV başkanlığı 2022 aylığa hak kazanma başlangıç tarihimi Yönetmelik hükümlerine göre değil kendi bildiğine göre belirlemiş ve beni mağdur etmiştir. Yönetmeliğin ilgili hükmüne göre aylığa hak kazanma başlangıç tarihimin, başvuru tarihini takip eden aybaşı olması gerekiyor. başvuru tarihim 27.04.2017 olduğuna göre aylığa hak kazanma başlangıç tarihim de 1 Mayıs oluyor. Bana 1 Mayıs'tan itibaren Eylül dönem aylığıyla birlikte toplam 3892,09 TL TL ödenmesi gerekirken eksik ödeme yapılmış olup Mayıs ve Haziran aylarına ait 1059,64 TL ödenmemiştir.

xxxx SYDV Başkanlığı tarafından bana gönderilen cevapta Yönetmelik hükümlerinin ihlal edildiği çok açıktır. Aynı şekilde Aylığa hak kazanma başlangıç tarihimi Yönetmelik hükümlerine aykırı olarak yanlış biçimde belirlemesi yüzünden de benim magdur olduğum ortadadır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, xxxx SYDV Başkanlığı tarafından 2022 sayılı Kanun kapsamındaki "aylığa hak kazanma başlangıç tarihi" ile ilgili yapılan işlemleri incelemesini ve mağduriyetimin giderilmesi hususunda gereğinin yapılmasını, ödenmeyen 2022 engelli aylıklarımın tarafıma ödenmesini saygılarımla arz ederim.

Sn. Kalem hanım. Az önce BİMER'e dilekçeyi gönderdim.
İşe yarayacağını sanmıyorum ama bakalım. Adamların Kanundan 9. Maddeden habersiz olmaları mümkün değil yinede Kafalarına göre işlem yapıyorlar. Hayırlısı bakalım. Yüreğinize elinize emeğinize sağlık Çok çok teşekkürler .

Kalem abla hazırladığın dilekçeyi gönderdim de 1aya yaklaştı hala bir cevap gelmedi. En geç bir ay içinde cevaplanır yazıyor bimer in sayfasında ama niye bu kadar gecikiyor anlamadım maaşım onaylanlana kadarda 3ay beklemiştim ne zaman cevap gelir bir bilgin varmı abla??

Kalem gelen cevap bu.
İlgi sayılı BİMER dilekçeniz bahsi geçen 2022 (engelli aylığı) ödemelerinin kesintiye uğradığı ve eksik ödeme yapıldığı konusundaki beyanınız değerlendirilmiş yapılan inceleme neticesinde Vakfımıza 17.05.2016 tarihinde 2022 (engelli aylığı) için başvurduğunuz Vakıf Mütevelli Heyetinin 24.05.2016 tarih ve 2016 / 20 kararı ile talebiniz uygun görüldüğü ve başvuru tarihinden itibaren engelli aylığı ödemelerinin düzenli gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.

eksik ödeme yapılan arkadaşlar şu linkteki 1 numaralı dilekçeyi hemen baglı olduğunuz vakfa gönderin lütfen: https://www.engelliler.biz/forum/20...inda-usul-ve-esaslar-hakkinda-bilgi-notu.html
dilekçeyi göndermeden önce linkteki temel kurallar başlığı altındaki verilen bilgileri okuyun ve oradaki uyarıları dikkate alarak gönderin. BİMER aracılıgıyla gönderdik ama bu yöntem pek işe yaramıyormuş. işe yaramadığını da gördük. ne dersin hozgul ? vakfa senin anlattıgın usulde bir dilekçe göndersinler di mi arkadaşlar?

karanfil44 senin olayda 3 aylık ödemelerin eksik yatıyordu. verilen cevap bizim sorunumuza verilmiş bir cevap değil. hatta alakası yok. tamam senin aylıklar düzenli ödeniyor ama eksik ödeniyor.
istersen tekrar bir dilekçe düzenle. arkadaşlara verdiğim linkteki bilgileri dikkatle oku. oradaki bilgiler ışığında dilekçe gönder vakfa. tabi senin olay farklı. şurada senin için hazırladığım dilekçeyi gönder:https://www.engelliler.biz/forum/20...ndi-ama-eksik-odeme-yatmis-4.html#post1857553
kendin de olayın anlaşılması açısından ekleme yapabilirsin. anlamamışlar derdini çünkü. ya da baştan savma cevap vermişler. Sanırım bİMER aracılığıyla göndermemiz işe yaramadı:)

Kalem

Sonuç alacağımızı düşünüyorum. Alamazsak hukuk yollarını kullanırız...

Lütfen geçtiğiniz aşamaları bize bildiriniz ki, biz de ona göre yöntemlerimizi gözden geçirelim.

İsimsiz_ist vakıflar baya canımı sıkmaya başladı. ne bu ya! verilen cevaba bak. tamamen mevzuata aykırı işlem yapıyorlar bir de işi teknik sorunlara baglıyolar:) bütünleşik sistemdeki sorun seni baglamaz. ki onların yogun olması, sistemdeki işleyiş seni magdur etmelerine gerekçe olamaz. Ardında kanun var senin. hiçbir şey, yaptıkları eksik ödemenin bahanesi olamaz.
o Yüzden yukarıda hozgul'ün verdiği linkteki 1 numaralı dilekçeyi kendine uyarla ve o başlıktaki uyarıları dikkate alarak vakfa elden ver ya da gönder.
gelen cevabı da muhakkak buradan paylaş ablası. sonraki adımlar için seni yönlendireceğiz çünkü.
o paraları alacagız merak etme. hiç endişen olmasın.

Kalem abla bimerden cevap geldi ama tam bişey anlayamadım

Sayın Erdoğan ÇAKIR; Vakfımıza yapmış olduğunuz Engelli Aylığı başvurunuz hane ziyaretiniz güncel olmadığı için toplantıya alınamamıştır. Hane ziyareti güncellemeniz yapıldıktan sonra başvurunuz ilk Mütevelli Heyet toplantısına alınarak işleminiz sonuçlandırılmıştır.

Erdo588 zaten anlamaman için öyle yazmışlar. yazdıklarında da bir şey yok. hiçbir şekilde konuya değinmemişler, dolanıp durmuşlar sadece.
sen şuradaki dediklerimi yap ablası. link verdiğim yerdeki dilekçeyi kendine uyarlayarak elden ya da PTT'den gönder. o linkteki bilgileri de dikkatle oku.

Slm araç rapor kaç olması lazım

Slm abla başvuru tarihim 27 03 2018 haziranda 3 bin tele aldım eylülde simdi e devlette 754 tl çıkmış eksik degilmi raporum 90 abla

Kalem Başvuru tarihi e devlette 25.04.2018 e devlet yatan para 2.099 TL niye az bukadar çok merak ediyorum

Üst Alt