Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı onaylandı ama eksik ödeme yatmış!?

ben abla 22,12.2015 de başvuru tarıhım yazıyor hiç almadım raporum%70 ne kadar alırım

@ilteriş e-devlette mi başvuru tarihi 22.12.2015 yazıyor? e-devlette yazan başvuru tarihi ilk başvuru tarihidir. aylık kesildikten sonra tekrar başvursan bile daima ilk başvuru tarihi yazar.

2015 tarihinden beri aylığının baglanmaması mümkün değil. ya başvuru tarihini yanlış yazdın ya da 2015 tarihinde aylık için başvurduktan sonra aylık almaya başladın ama daha sonra aylığın kesildi yeniden başvurdun.

e-devlet şifren varsa e-devlete gir, 2022 aylığı ile ilgili bilgileri buraya kopyala ablası. kimlik bilgilerini gizlemeyi unutma.
e-devlet bilgilerine bir de ben bakayım.

Erdo588 aşağıda yazdığım dilekçeyi BİMER üzerinden Aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğüne gönder ablası. gerekli kimlik, adres vs bilgilerini de yazarsın forma zaten. rapor oranın % 40'tı di mi? değilse oranı düzeltirsin.

" 15.03.2017 tarihinde kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) % 40 oranlı engelli sağlık kurulu raporumla birlikte 2022 engelli aylığı için başvurdum. işlemler yetişmediği için aylık başlangıç tarihim olan 1 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar olan ödemem ile birlikte haziran dönem aylığını alamadım. eylül ödeme döneminde (bayramdan önce 28 ve 29 agustos'ta ödeme yapılacak) aylığa hak kazanma başlangıç tarihinden itibaren tüm ödemelerimi alacağım.

e-devletten 2022 engelli aylığı ile ilgili sorgulama yaptığımda 1888,30 TL ödememin hazır olduğu yazıyor. başvuru tarihim olarak da 15.03.2017 tarihi yazıyor.

"65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşları İle Engelli Ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik"in 9. maddesinin 1. fıkrasına göre, aylığa hak kazanma başlangıç tarihimin, başvuru tarihini takip eden aybaşı olması gerekiyor. başvuru tarihim 15.03.2017 olduğuna göre aylıga hak kazanma başlangıç tarihim de 1 Nisan oluyor. bana 1 Nisan'dan itibaren Eylül dönem aylığıyla birlikte toplam 2947,93 TL ödenmesi gerekirken eksik ödeme yapıldığını, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait 1059,63 TL'nin ödenmediğini, 1 Temmuz'dan itibaren toplam 1888,30 Tl ödeme yapıldığını görüyorum. İlgili yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre aylığa hak kazanma başlangıç tarihimin yeniden tespitini, tarafıma ödenecek ödemelerin yeniden hesaplanmasını, Nisan, mayıs ve Haziran aylarına ait ödenmeyen tutarın tarafıma ödenmesini ve yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederim.

İsimsiz_ist aşağıda yazdığım dilekçeyi BİMER üzerinden Aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğüne gönder ablası. babanın gerekli kimlik, adres vs bilgilerini de yazarsınız forma zaten.

" 21.03.2017 tarihinde kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) % 84 oranlı engelli sağlık kurulu raporumla birlikte 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı için başvurdum. işlemler yetişmediği için aylık başlangıç tarihim olan 1 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar olan ödemem ile birlikte haziran dönem aylığını alamadım. eylül ödeme döneminde (bayramdan önce 28 ve 29 agustos'ta ödeme yapılacak) aylığa hak kazanma başlangıç tarihinden itibaren tüm ödemelerimi alacağım.

e-devletten 2022 engelli aylığı ile ilgili sorgulama yaptığımda 2265,96 TL ödememin hazır olduğu yazıyor. başvuru tarihim olarak da 21.03.2017 tarihi yazıyor.

"65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşları İle Engelli Ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik"in 9. maddesinin 1. fıkrasına göre, aylığa hak kazanma başlangıç tarihimin, başvuru tarihini takip eden aybaşı olması gerekiyor. başvuru tarihim 21.03.2017 olduğuna göre aylıga hak kazanma başlangıç tarihim de 1 Nisan oluyor. bana 1 Nisan'dan itibaren Eylül dönem aylığıyla birlikte toplam 4421,91 TL ödenmesi gerekirken eksik ödeme yapıldığını, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına ait 2155,95 TL'nin ödenmediğini, 1 Ağustos'tan itibaren toplam 2265,96 TL ödeme yapıldığını görüyorum. İlgili yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre aylığa hak kazanma başlangıç tarihimin yeniden tespitini, tarafıma ödenecek ödemelerin yeniden hesaplanmasını, Nisan, mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına ait ödenmeyen tutarın tarafıma ödenmesini ve yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederim.

Neden 2022 maaşını eksik alıyoruz?Eksik olan parayı geri alabilirmiyiz?

Kalem mart ayında abimin raporunu yeniledik ve kuruma teslim ettik oranı %70 ama maaşı haziranda eksik aldık. 800 küsürlü bi tutardı. Eylülde düzelir dedik ama bayramdan dolayı erken yatmış baktım yine 886 tl yatmış. Eksik yatırılan parayı alabilirmiyiz?

karanfil44 mart'ta aldığınız yeni raporu kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) teslim ettiniz. başka bir şey de anlamadım yazdıklarınızdan.
sorunun kaynağını tespit edebilmem ve sorunu çözebilmem açısından aşağıdaki sorularımı net bir şekilde cevaplayınız lütfen:

1) raporu yenileme amacınız neydi? rapor süreli miydi? rapor süreli ise bitim tarihi kaçtı?
2)daha önceki rapor oranı kaçtı?
3) abiniz 18 yaş üstü ve 65 yaş altında mı?
4) haziran'da tam olarak ne kadar aylık aldınız?
5) eylül dönemi için e-devlette ödeme olarak kaç lira yazıyor? e-devlette yazan tutarı oldugu gibi yazın buraya.

bu sorularımı cevaplayın devam ederiz.

abinizin e-devlet şifresi varsa e-devletteki 2022 aylığı ile ilgili bilgileri buraya kopyalayın. abinizin kimlik bilgilerini gizlemeyi unutmayın.
e-devlette yazanları görmek istiyorum. bu şekilde size daha iyi yardımcı olurum çünkü.

Kalem 29/12/2009 886,41 TL ödemeniz hazırdır Devam Ediyor 34.196,58 TL BATTALGAZİ-MALATYA HÜKÜMET KONAĞI KAT:2 BATTALGAZİ / MALATYA Tel No: 04228413662

Süreli değildi oranını yükselttik eski rapor %50 idi yeni raporda %70 abim 26 yaşında haziran ayında ne kadar aldığımızı tam hatırlamıyorum 800 civarındaydı

karanfil44 başvuru tarihi mi 29/12/2009
son ödeme miktarı 886,41 TL mi yazıyor?
son ödeme tarihi ile son ödeme miktarını yazar mısınız?

bilgiler eksik. kimlik bilgileri hariç e-devlette yazan her şeyi buraya kopyalayın lütfen. vakıf bilgilerine gerek yok.

Son ödeme miktarı 886.41 tl son ödeme tarihi görünmüyor sadece bu bilgiler var
Kalem evet başvuru tarihi 2009

karanfil44 mail adresimi özel mesajla yazacaktım size. lakin özel mesaj atamadım size. mecburen buradan yazacağım.
2022 aylığı ile ilgili e-devletteki ekran bilgilerinin tam resmini çekip mail adresime gönderin lütfen. bilgilere kendim bakmak istiyorum.

ayrıca şu sorularımı cevaplayın. 2009 tarihinde ilk kez 2022 aylığına baş vurmuşsunuz. o tarihten beri aylık alıyor musunuz? aylık kesildiyse hangi tarihte kesildi? aylık kesildikten sonra yeniden hangi tarihte başvurdunuz?
hiç borç çıkartıldı mı size? yanlışlıkla bir ödeme yapılmış olabilir de. bu şekilde borçlu olup o borcu aylıklarınızdan tahsil ediyor olabilirler mi?

Başvuru Tarihi: 29/12/2009
Son Ödeme Tarihi: yazmıyor
Son Ödeme Miktarı: 886,41 TL
Son Ödemenin Durumu: ödemeniz hazırdır
Yardımın Durumu: Devam Ediyor
Toplam Ödeme Tutarı: 34.196,58 TL
Kalem mailinizi aldım silebilirsiniz

İlk başvurduğumuzda rapor %70 idi en yüksek miktarı alıyorduk.2016 da adres değişikliğinden kesildi yeniden başvurduk fakat yanlış raporla başvurmuş annem %50 olan raporla başvurmuş.2016 eylülde tekrar almaya başladık.bize borçla ilgili bi bilgilendirme yapılmadı.2017 martta yeni rapor çıkarıp teslim ettik oranı %70

hah şimdi mesela yavaş yavaş anlaşılıyor.
bu arada mail atmışsınız ama e-devlet ekran bilgilerinin resmi yok. boş mesaj göndermişsiniz.

ilk kez 2022 aylığına % 70 oranlı raporla baş vurmuşsunuz. % 70 oranlı bu raporu hangi tarihte aldınız?

daha sonra adres değişikliğinden dolayı aylık durdurulmuş. annen de yanlışlıkla % 50 oranlı raporla baş vurmuş. Bu % 50 oranlı raporu hangi tarihte aldınız?

en son 2017 mart'ta da % 70 oranlı rapor almışsınız ve bu raporu mart'ta vakfa teslim etmişsiniz. bu en son alınan % 70 oranlı raporu mart 2017'de mi aldınız?

bana tarihleri tam olarak yazın lütfen.
bakın maaş eksik yatırılmış size. bu eksik ödemenin nedenini bulabilmem için sorularımı net cevaplayın.

2022 aylığı e-devlet ekran bilgilerinin fotografını da lütfen mail adresime gönderin.

2016 da % 50 oranlı raporla başvurduktan sonra da eylül'de en yüksek mktardan mı aldınız 2022 aylığını?

Kalem 2009da %70 oranlı raporla başvuru yapmıştık en yüksek miktardan alıyorduk.2016 nisanda adres değişikliğinden dolayı kesildi yeniden başvurduk ama yanlış raporla başvurmuş annem(yanlış dediğim rapor tüm doktorlara muayene olmadan çıkarılmış bu yüzden %50 oran verilmiş).2016 eylülde maaş bağlandı.2017 de yeni rapor çıkardık %70 oranlı martta vakfa teslim ettik.

Aldığımız miktarları pttden dökümünü alıp akşam yazacağım buraya

karanfil44 lütfen raporlarla ilgili sordugum soruları cevaplar mısınız?
1. 2009'da %70 oranlı raporla başvurdunuz. bu rapor tarihi 2009 mu?
2. % 50 oranlı raporun tarihi kaç? bu raporu hangi tarihte aldınız?

zaten son rapor da % 70 oranlı ve 2017'de çıkartmışsınız. bana yukarıdaki 2 sorunun cevabı lazım.

aldığınız miktarların dökümünü buradan verirseniz iyi olur tabi. eksik ödeme yapılan ödeme dönemlerini ve tam miktarlarını görmem lazım.

Kalem İlk rapor 2009 da çıkarılmış %70
İkincisi 2011 de %50

Son raporda 30 ocak 2017 %70

@karanfil44 mesele şimdi anlaşıldı.

ilk kez % 70 oranlı raporla 2009'da 2022 aylığı için başvurdunuz ve % 70 ve üstü raporlulara ödenen miktardan adres değişikliği yaptıgınız 2016 tarihine kadar ödeme aldınız.

adres değişikliğinden sonra 2016 yılında annen 2011 tarihli % 50 oranlı raporla tekrar 2022 aylığına başvurdu. bu durumda aylık miktarı % 70 ve üstü seviyesinden % 40-69 seviyesine azaltıldı tabi
lakin burada ciddi bir hata yaptınız. son verilen raporla 2016 tarihinden önceki ödemelerin de yersiz bir şekilde fazla ödendiği anlaşıldı.

lakin 2014 yılında af geldiği için bu tarihten önceki farklar geri tahsil edilemez. aftan sonraki tarihler için yersiz ödenen ödemeler geri tahsil edilmeye çalışılmış.
işin açıkçası bu yersiz ödemeler sizin aylıklardan kesinti yapılarak tahsil edilmeye çalışılmış.
ama siz de 2017 yılında tekrar % 70 oranlı rapor almış ve mart'ta başvurmuşsunuz. bunun sonucu da henüz maaşlara yansımamaış.

ablası senin iş çok karışmış.

bana sana ödenen tüm aylıkların dökümanını gönder. yapılan işlemleri kesin bir şekilde değerlendirmem için o ödeme dökümanına ihtiyacım olacak.

hangi dönemde ne kadar ödenmiş, ne kadar kesinti yapılmış vs bu dökümanlardan ortaya çıkar. sana yardım etmemi istiyorsan bana o tüm ödeme dökümanlarını getir ablası.

özetle senin aylıktan kesinti yapılıyor ablası. fazladan ödenen farklar geri tahsil ediliyor. bu kesintiyi ne zaman başlatmışlar ne kadar borç çıkartmışlar vs hesap için ödeme dökümanlarına ihtiyacım olacak.

bir de 2011 tarihli % 50 oranlı raporla hangi tarihte ve ayda 2022 aylığı için başvurdugunuzu bilmem gerek.
son % 70 oranlı raporla mart'ta başvurdunuz vakfa onu biliyorum zaten.

Tamam dökümanları alıp göndericem peki eksik olan parayı geri alma şansımız varmı birde bundan sonra eksik almaya devammı ederiz

Vakıftan istesem dökümanları verirler değilmi

@karanfil44 istersen şöyle yapalım. önce bu kesintinin kaynağını öğrenelim BİMER aracılıgıyla.
aylık sana aitse senin kimlik, adres vs bilgilerini forma yazarsın zaten BİMER üzerinden.
BİMER aracılığıyla aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğüne şu şekilde bir dilekçe yaz:

" mart 2017 tarihinde % 70 oranlı engelli sağlık kurulu raporumla vakfa (SYDV) başvurdum ve 2022 engelli aylığımın % 70 ve üstü 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı seviyesine yükseltilmesi için talepte bulundum.

bu talebimden sonra 2022 aylığımda yükseltme yapılmadığı gibi aylık miktarımda kesinti yapıldığını fark ettim.
eylül ödeme dönemi için e-devletten baktığımda son ödeme miktarı olarak 886,41 TL yatırıldığını gördüm. Oysa bu miktar % 40-69 2022 engelli aylığı miktarından bile az.

2022 engelli aylığımın neden yükseltilmediğini, 2022 aylığımda neden kesintiye gidildiğini ve yapılan kesintilerin gerekçelerini tarafıma yazı olarak bilgi verilmesini arz ederim."

ablası bu dilekçeyi hemen BİMER üzerinden yaz ve gönder.

BİMER'den gelen cevaptan kesinlikle haberim olsun. cevap gelir gelmez cevabı aynen buraya kopyala ablası. aradığım tüm cevaplar BİMER'den gelen cevapta olacak zaten. orada tarihler vs gerekli bilgiler yazacaktır.
sen fazla yardımcı olamıyorsun bilgi verme konusunda çünkü.

https://hizliresim.com/jWlXEW]
jWlXEW.jpg

Başvuruyu yaptım ancak BİMER'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vardı. Sosyal yardım Müdürlüğü diye bir seçenek yoktu bende Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nı seçtim. Hemde dediğiniz gibi konuyu buraya taşımak istedim.

Chichikow tamamdır, olmuş. Aile bakanlığı da ilgili birimlere yönlendirir zaten. gelen cevabı da buradan paylaşırsınız.

@Kalem abla ben dün aile sosyal ı aradim eksik maaş yattığını başvuru tarihinin yanlış yazıldığını belirttim bana işlemi yapan bayan . beni başlarından saldılar işte sen nerden araştırıyoRsun bilmem sana keşif 1 buçuk ay sonra geldi o zamandan beri sisteme girilmiş dedi abla ben ne
yapabilirim

Kalem abla tmm sağol giremedim bi kaç gündür yeni gördüm birazdan göndereceğim dilekçeyi evet rapor oranim doğru

Mugem anlaşıldı ablası. aşağıda hazırladığım dilekçeyi BİMER aracılığıyla Aile ve sosyal politikalar Bakanlığına gönder.
BİMER'deki forma kimlik, adres vs bilgileri kendin doldurursun zaten.

16.06.2017 tarihinde kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) % 80 oranlı engelli sağlık kurulu raporumla birlikte % 70 ve üstü 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı için başvurdum. Temmuz sonlarında sosyal inceleme için haneme geldiler, on gün sonra da aylığımın onaylandığı haberini aldım.

e-devletten 2022 engelli aylığı ile ilgili sorgulama yaptığımda bana 1699,47 TL ödeme yapıldığını, başvuru tarihi olarak da 07.08.2017 yazdığını gördüm.

"65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz Ve Kimsesiz Türk Vatandaşları İle Engelli Ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik"in 9. maddesinin 1. fıkrasına göre, aylığa hak kazanma başlangıç tarihimin, başvuru tarihini takip eden aybaşı olması gerekiyor. başvuru tarihim 16.06.2017 olduğuna göre aylığa hak kazanma başlangıç tarihim de 1 Temmuz oluyor. Ama başvuru tarihim sisteme 07.08.2017 olarak girilince aylık başlangıç tarihim de haliyle 1 Eylül olmuş. bu durumda bana 1 Eylül'den itibaren ödeme yapılmış olup, temmuz ve Ağustos aylarının ücretleri de ödenmeyerek hak kaybına uğratılmış oldum.

İlgili yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre başvuru tarihimle ilgili yanlışlığın düzeltilmesini, aylık başlangıç tarihimin yeniden belirlenmesini,Temmuz ve Ağustos aylarına ait ödenmeyen tutarın tarafıma ödenmesini ve yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederim.

NOT: Bİmer'den cevap gelince de gelen yazıdan muhakkak haberim olsun.

Kalem merhabalar abla bugun bimerden cvp geldi kişinin dosyası yeniden incelenmesine karar verildi diye . Ve bugün beni SYDV aradılar şikayetin bize geldi iste 1699 tl maas almissin eksij degil gibisinden tekrar beni ikna etmeye çalıştılar bende dedim sizin gibiler işi salladığı için biz mağduruz dedi ki hasta raporunu getir biz gerekirse sana para toluyacaz senin ihtiyacin var cocugun var gerekirse cocuk yardimi verecez acikcasi dosyayı kapatmak istiyorlar .ne yapmam lazim

Mugem ne eksik değilmiş. bal gibi başvuru tarihini geç girmişler ve 2 aylık maaştan etmişler seni.

ablası BİMER'den gelen yazıyı bana aynen kopyalar mısın? yazıyı görmem lazım.

Kişinin dosyası yeniden incelenip gerekli işlemler yapılacaktır.

Içişleri bakanlığı > arsuz sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı başkanlığı

Bu şekilde abla

Mugem gelen yazıda içişleri bakanlığı diyor. ne alaka anlayamadım? valiliğe mi gönderildiğini söylüyor yoksa? BİMER'e yazarken sen kurum olarak aile bakanlığını seçmedin mi?

Son düzenleme:
Mugem buraya fotografın nasıl yüklendiğini ben de bilmiyorum ablam. istersen telefon numaramı özelden vereyim telefondan at ekran resmini.

@Mugem ablacım telefonuma gönderdiğin ekran görüntüsünü inceledim. sorun yok. her şey yolunda. BİMER valilik aracılığı ile SYDV başkanlığına göndermiş. gelen cevaba göre dosyan yeniden incelenip gerekli işlemler yapılacakmış.

vakıftakilere bakma sen. dilekçede her şey açık açık yazıyor.
mevzuata aykırı işlem yapan onlar. bundan dolayı 2 aylık ödemeni alamadın. temmuz ve agustos ayının toplamı da 566,49 X 2= 1132,98 TL ediyor.

sana toplam 1132,98 TL ödeme yapmak zorundalar. bu parayı nasıl ödeyecekleri onların sorunu, senin değil. vakfa dilekçenin gereğini yapmalarını söyle.

gelişmelerden de beni haberdar et.

Üst Alt