Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşları için yeni genelge yayınlandı

Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sydgm genelge çıkardı.

2022-maaslari-yeni-genelge.png

2022 Maaşları İçin Yeni Genelge Yayınlandı « sosyalyardimlar.net

Yani ne demek bu ? Maaş alanlar napacak yada napmalı.

Hiçbir şey yapmayacaksınız maaş alanlar:) Sizi ilgilendiren pek bişi yok. İşlemleriniz olursa SDYV'lere bildirirsiniz sadece.
Tek değişiklik, Genelge'nin malumu ilan etmesi oldu:) SDYV'ler açısından önemli bu Genelge. 2022 aylıklarında hangi mevzuata uymaları gerektiği söylenmiş:)

Muhtaçlık kararlarını alma yetkisi zaten SDYV'lere bırakılmıştı 2022 kanundaki değişiklikle.
Genelge şunları diyor:
1. 2022'ye başvuranlar SDYV'lere başvuracak.
2. Muhtaçlık kararlarını SDYV alacak ve alınan kararları sistem üzerinden Genel Müdürlüğe gönderecek.
3. 2022 aylıklarında muhtaçlık kararları, mevcut yönetmeliğe göre alınacak. Yeni yönetmelik çıkana kadar tabi.

Yani arkadaşlar yeni yönetmelik yayınlana kadar yine mevcut yönetmeliğe göre hareket edecek SDYV'ler:)

Öyle, Selçuk Mumcu'nun anlattığı şu gelir hesabını yapamayacaklar: "hanedeki tüm gelirler toplanacak; toplam gelir, giderler hesaplanmadan hanedeki kişi sayısına bölünücek.Hanedeki kişi başına düşen aylık gelire göre muhtaçlığı belirlenecek"
Bu şekilde gelir hesabı, 2022 yönetmeliğine aykırı olduğundan böyle bir gelir testi yapamayacaklar.
Ayrıca öyle denildiği gibi 3294 sayılı kanuna göre de muhtaçlık kararı alamayacaklar:) Hukuken saçma zaten böyle bir şey. Muhtaçlık kararını alırken mevcut 2022 yönetmeliğine uymak zorunda SDYV'ler.

Genelge ile böylece Genel Müdürlük, SDYV'lerin muhtaçlık kararlarını 2022 yönetmeliğine göre almasını söyluyor.

Yine evde bakım aylığı 2022 aylıgında gelir hesabına dahil edilmeyecek.
Her şeye aynen devam.

NOT: Bakanlık'ın sitesinde bu Genelge'ye rastlayamadım. Bakanlık bu Genelge'yi niçin yayınlamamış sitesinde ilginç ayrıca!

Kalem ben 2012 mart ayında başvurdum evraklar ankara ya gitti evrak kayıt ta "sosyal yardımlar d.b. Sicil açma servisine zimmetten çıkarıldı"yazıyor benim ve benim gibi başvuru yapan ancak sonuçlanmayanlarin durumu ne olur.

zaten olması gerekn buydu fakat yeni mevzuatla neler değişecek bizim için iyimi olacak kötümü bu soru çok canımızı sıkıyor. herkesin hakkında hayırlısı olsun

zaten raporu çıkarınca 40 yer gezdik gerekli soruşturma yapıldı tekrar bu karda kışta yeniden hastane kapılarında sürünmek saçmalık doğruya doğru

Ben ayın 12 sinde SYDV na 2022 maaşı için gittiğimde düzenlemede değişiklik yapılacağını ve yeni düzenlemede ne evraklar gerektiğini daha bildirilmediğini yılbaşından sonra başvurmamı istediler.Acaba bekledikleri bu genelge miydi?.Tekrardan bir daha mı başvurmayı denesem acaba.

büyük ihtimalle budur inşallah böyle kalır bütün endişelere boşa çıkar

Eşref, Mart ayında başvurmuşsun sen. Muhtaçlık kararın da olumlu çıkmış ki ilgili evrakların Ankara'ya gönderilmiş. İşlemlerin sürerken bütünleşik sistem çalışmaları yüzünden aksama olmuştur.
Evrak takip'ten durumuna bak bi. Şu sureçte işlemini hızlandıracak en etkili eylemin BİMER'i aramak olacaktır. ALO 150 Bimer hattını ara ve başvurunun üzerinden uzun zaman geçmiş olmasına ragmen işlemlerinin halen surdugunu, işlemlerinin hızlandırılıp sonuçlandırılmasını ve aylıgının baglanmasını" talep et.

Kadir Durak, evet tekrar SDYV'ya git. Bu Genelge'den bahset. Mevcut yönetmeliğe göre muhtaçlığının degerlendirileceğini söyle ayrıca. T.C. nolu kimliğinle git. Başvurunu alsınlar. Gelişmelerden haberim olsun adım adım lütfen. Bu süreçte SDYV'ler yeni oldugu için hak kaybı yaşamanızı istemiyorum.

Arkadaşlar, Maaş alanlardan yeni rapor istenmeyecek.

Arkadaşlar yeni yönetmelik neler içerecek bilemiyorum. Duyumlardan hareketle rahatsızlıkları iletmek lazım ki bizlerin o duyumlara göre yapılacak düzenlemelrden rahatsız oldugumuz bilinsin.
Bir de lütfen mevcut yönetmelikte rahatsız oldugunuz sorunlar ve buna yönelik talepleriniz varsa Bakanlık'aa iletin. Bir ihtimal değerlendirebilirler. O kadar fazla şikayet ve sorun gelirse düzenlemede dikkate alabilirler.
Her halukarda yeni yönetmelik yayınlanma surecinde dikkatle süreci takip etmeliyiz derim.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Melek hanım.Başvuru yapıp gelişme ve süreç hakkında bilgi veririm.

Teşekkürler melek hanım ben daha önce bimer'e yazdım ama evrakiniz bize ulaşmıştır değerlendirilecek ve size bilgi verilecek gibi yuvarlak bir cevap verdiler zaten bildiğimi bana söylüyorlar sistem açılmadan bir işlem yapılırmı onuda bilemiyorum.ama pazartesi arayıp soracam cevabı paylaşırim

SDYV'ye ugrayın o halde. Durumunuza baksınlar. gelişmelerden haberim olursa sevinirim. bu süreçte her şeyi adım adım takip etmek iyi olacak hepimiz için.
haberinizi bekleyeceğim. kolay gelsin.

Sydv ye sordum ben geçen pazartesi sistem açılmadan birşey yapamıyoruz ocak ayında açılacak dediler.

Vatandaş bu kadar magdur edilemez. Kimsenin haqkkı yok buna. Sizin muhtaçlığınız karara baglanmış işleminizi uzatmaları zulmdür.
belki ssistem açılmıştırr. oylee düünüyorum ben. Siz pazartesi ugrayın sakıncası yoksa. eger ugrayamayacak durumdaysanız tel açmaya çalışın.
Sonuç alamazsanız aile bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğünü arayın.
Ordan da sonuç alamazsanız BİMER'e şikayet edin hepsini. sağlıklı bilgi alamadıgınızdan dolayı, aylardır magdur oldugunuzdan ve işlemlerinizin uzamasından dolayı.

SYGM iletişim için: Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü | Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı | SYGM İletişim

Sağolun melek hanım pazartesi arayacağım sonuçları burada yazarım

teşekkürler melek hanım 150 noyu sayenizde ögrendim ve aradım inşallah dönerler biryıldır özürlü maaşının baglanmasını bekliyorum

Melek hanım bugün sydv ye gidemedim yarın gidecegim. Pamuk nine sız ne zaman başvuru yaptınız.

biryıldır bekliyorum lütfen birileri bana acıklamalı cevap yazsın yüzde 96 özürlü bimeride aradım 144 ü de evraklarım nerede hangi aşamada yoksa kayboldumu lütfen bilen varsa yazsın

ocak 2012 da baş vurdum kimse düzgün cevap vermiyor

evraklarını ilk teslim etiğin yere gitinmi? oranın bilgisayarında senin dosyan kayıtlıdır.

not? raporu sürekli olanlardan yeni rapor istnmeyecekmiş!!

azad21
vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim

Melek hanım bugün sydv ye gittim orda tanıdığım biri vardı.ona sordum genelge yayınlanmış sistem açıldıni diye bana o bizim için yayınlandı bize gönderecekler 10 ocakta açılacağı söyleniyor dedi ocakta kesin açılır mi sistem dedim toparlamaya çalışılıyor açılsın artık iki aydır biz de mağdur olduk dedi.yani sydv lerin bu konuda sistem açılmadan birşey söyleyemeyecekleri belli sistem açılmadan zaten kimsenin dosyasini göremiyorlar. Pamuk nine sosyal güvenlik kurumu evrak takipten evraklarını tc kimlik no ile sorgulama yapabilirsin es 2022 evrak takibi var orada birde hemen üstünde evrak arama diye bilinen evrak kayıt sistemi var ordan takip edip sonucu buraya yazarsan sevinirim ben telden giriyorum link atabilen olursa size daha iyi yardımcı olacaklardır.

Ben aile ve sosyal politikalar bakanlığını şikayet ettim. Hiç biri işlerini yapmıyor ve onca engellileri mağdur ediyorlar diye. Devlet kendi kurumunun böyle sorumsuzca engellilere eziyet ettiğinin farkında değil mi diye şikayet dilekçesi yazdım.bakalım ne cevap gelecek. Onca insanları mağdur etmeye hakları yok. Tv lerde cirit atmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Laf değil işlerini yapsalar kimse mağdur olmaz..

bence yeni genelgeyle iyice zorlaşacak 2022 maaşı bağlatmak .

nasıl yani genelge zaten yayınlanmşsa 10 ocakda yayhınlanacak olan nedir? ölüm fermanımızmı? her gün bir genelgemi yayhınlayacaklarmış. 10 ocakda yeni mevzuatmı yayınlayacak sydv. karma çorban oldu

arkadaşlar ben bire bir sosyal yardımlaşma dayanışma vakfını telefonla aradım 2022 ye bakan memurla görüştüm şu an için 2022 den maaş alanların tekrar yeniden başvuru veya yeniden sağlık kurulu raporu çıkarmayacaklar memurun bana telde söylediği bu?

Sosyal yardımlar genel müdürlüğünü aradım bana yeni sisteme geçiyoruz 2022 aylıkları için ilçede mal müdürlüğüne ilde defterdarliga gidin onlar bilgi verir dedi sydv devir edildi hala mal müdürlüğü diyor bana

şu an maaş alanlar için sıkıntı yok?

Üst Alt