Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşlarına İlişkin Yeni Genelge Yayınlandı 16 şubat

alfa

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
2
[FONT=Helvetica Neue]2022 maaşlarında işlem görmeyi bekleyen evraklar ile ilgili 12.02.2013 tarihli Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü genelgesi yayınlandı.
[/FONT][FONT=Helvetica Neue]Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na devredilen 2022 maaşlarında nasıl bir işlem tesis edileceğine dair 12.02.2013 tarihli, 2022 Sayılı Kanun ile Bağlanan Aylıklara İlişkin Usul ve Esaslar konulu Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü [/FONT]genelgesi[FONT=Helvetica Neue] yayınlandı. Bakan Fatma Şahin’in imzasını taşıyan genelgede genel olarak 2022 maaşlarının SYDV’lere geçiş süreci hakkında bilgi verilmiş olup çeşitli konular ile ilgili SYDV personeline talimatlar verilmiştir. [/FONT][FONT=Helvetica Neue][FONT=inherit][/FONT][/FONT]
[FONT=Helvetica Neue]Genelgede özellikle daha önce muhtaçlık kararı alınan vatandaşlar için tekrar muhtaçlık kararı alınmaması vurgulanmış olup şu konular hakkında bilgiler yer alıyor:[/FONT]
  • Yaşlı ve özürlü aylığı alanların muhtaçlık durumlarının ve sağlık kurulu raporlarının her yıl yenileneceği yönünde bir uygulama söz konusu olmayıp sadece bu kişiler nezdinde SYD Vakıfları tarafından her yıl sosyal inceleme yapılacaktır.
  • Daha önce il/ilçe idare kurulları ya da SYD Vakıfları tarafından muhtaçlık kararı alınanlar; fakat aylık bağlama işlemlerinin henüz tamamlanmadığı durumlarda tekrar muhtaçlık kararı alınmayacaktır, yürürlükten kaldırılan yönetmelik yürürlükte iken muhtaçlık kararı alınanların işlemleri eski yönetmelik hükümlerine göre yerine getirilecektir.
  • Daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapan kişilere ait evraklar bu genel müdürlüğün kapatılması neticesinde SYDV’lere gönderilmektedir.
[FONT=Helvetica Neue]Ayrıca genelgede vatandaşların mağdur edilmemesi için SYDV’lere gönderilen ve işlem görmeyi bekleyen bu evraklar ile ilgili çeşitli talimat ve yönlendirmeler de bulunuyor.[/FONT]
[FONT=Helvetica Neue]Genelgeyi okumak için tıklayınız.[/FONT]
2022 Maaşlarına İlişkin Yeni Genelge Yayınlandı

Bakanlığın aklına şimdi mi geldi bu sorunlar?
Bir seneden fazla aylık baglanmasını bekleyenler, 1 senedir aylıklarını alamayıp aylıkları iade edilip de aylıklarını alamayanlar kıvranırken neredeydiniz?

Bu insanlar sizi 1 senedir bekliyor.
Buralarda soruyordu. Her kurumu aradılar. Daha evraklar sistem üzerinden gönderilecek vakıflar da ona göre işlem yapacak!

deseydiniz ya alo 144'ü arayan vatandaşa bunları! Vakıfları bilgillendirseydiniz ya!
Yahu bu vatandaşlar bu aksamalar olunca napacak nedecek hiç mi düşünmediniz?!!!

Gelelim Genelge'de gördüğüm şu açıklamaya:
aylık alanların muhtaçlık durumları her yıl yenilenmeyecekmiş! Sadece sosyal incelemesi yapılacakmış her yıl!
Sosyal incelemsi yapılan vatandaşın muhtaç bulunmadıgı anlaşılınca ne yapacaksınız peki?
Muhtaçlığı yenilenmeyecek ama sosyal incelemesi her yıl yapılacak!

Ayak oyunları bunlar!

resmen Kanun gereği baglanan aylıkları siyaset arenasına dönüştürüyorsunuz!
Niçin bu Genelgeler Bakanlık ve SYGM sitesinde vatandaşın göreceği şekilde yayınlanmıyor? SGK böyle yapmıyordu. şeffaf olun biraz.

Dalga geçiyorlar yahu!
Resmen mevzuat değil kendilerine göre düzenleme yapıyorlar vatandaşları adam yerine alıp bilgilendirmiyorlar.

Vatandaş aylık kesilecek diye korkuyor!
Açık ve net yazın siteniğzden!

Biz daha once aylık alanların muhtaçlıklarını her yıl degerlendirmeyeceğiz sosyal incelemesi yapılacak ama o da görünürde yapılacak veri toplamak için diyin!
Yazın bunu açıktan vatandaşları rahatlatın!

Unutmayın vatandaşların hakkını ararken mevzuata bakıyoruz bizler! mevzuat size de lazım hakkını arayan vatandaşa her halukarda lazım! Değişiklikleri bilmeyen vatandaş hakkını nasıl arayacak?
Vakfa koşulsuz baglı kalıp onlara mı bırakacak hakkını sadece?

Siz vatandaşın hak arama hakkını, siz vatandaşın bilinçli hareket etmesinin önündeki tüm yolları tıkıyorsunuz!

Neler dönüyor? Vakıflar işlemi yaparken, bakanlıgınız işlemi yaparken mevzuata uygun mu hareket etti, haksızlık yapıldı mı nasıl takip edecek bu işleri?

Bakanlığın tek muhatabı anlaşılan Vakıflar!

Sorun değil bizim açımızdan.
Nasıl olsa vakfa ugrayan buraya da ugrayacak ve takip edeceğiz hep birlikte tüm uygulamalarınızı!

son maddeyi anladım sadece ama iyi bi gelişme var yönetmelikte biraz değişim yapmışlar

destiny yÖnetmelik'te değişme yok! Genelge Yönetmelik'e yönelik uygulamalar için yayınlanır. Yönetmelik baglayıcıdır!

Bu Yönetmelik hukumleri ortada!
1 yıl bir şekilde idare edip genelge vs yollarla bir şeyler yapmaya çalışılıyor!
yeter yahu bu kadar bilgileri yanlış anlamayın arkadaşlar!
Genelge bu!

yeter! Bakanlık bulmuş sizin gibi haklarını ve mevzuatı bilmeyenleri oh ne ala!
Toplum da bilmior sizler de!
Oh miss!

Burokratlar ananız babanız mı sizin gözünüzü sevim! her hakkınızı gözetecek sizin yerinize? Böyleyse sorun yok!
Yahu nolur hakkınızı ögrenin. O halde boşuna mı ugraşıyoz yahu buralarda! Derdimiz ne yahu!
Çıldırtmayın adamı!

Bu arada gözümüzün görmediği yerlerde ne olacak peki?
Kim verecek vatandaşın aylık alırken aylığının bu yönetmeliğe gopre degerlendirilmeyeceğinin teminatını?
Bu Genelge mi?

Al sana Genelge: Her yıl muhtaçlık durumun degerlendirilmeyecek ama her yıl sosyal incelemen yapılacak ama!
Tabi kusura bakma bu sosyal incelemede muhtaç olmadıgın anlaşıldı!
Nedecen?
BUnun garantisini ver bakalım bana hade!

sosyal incelemede neyi kastediyor anlamadım,çoğumuzun sosyal hayatı yok zaten.

En azından kıvırmaya çalışmaları bile baya rahatsız edici ses gitmiş kulaklarına

genede ıncelme var heryıl e herkesın kapısındda 0 araba var.buarada benım arabam yok ustume hıç bışey yok babamın emelkılsı var 950tl 4kışıyız. eskıden brut askerı ucretın 3/1 ı kadarıdı oda 300lıra faln olması lazım bu 119 nerden cıktı anlamadım. boyleyse ılk tarama yaplan kadar alırsınız sonrası yok malesf...

Her yıl Sosyal inceleme yapılacak deniyor ama, nasıl olacağı tam olarak açıkça belirtilmemiş , sistem üzerindenmi, yoksa çevre ve hane ziyaretimi ?

Sosyal inceleme ne demek?

Buyrun size 2022 Yönetmeliği cevap versin:

"Sosyal inceleme
MADDE 6 (1) Sosyal inceleme, hane ziyareti ve çevre araştırmasından elde edilen bilgilerden oluşur.
(2) Sosyal inceleme; başvuru formunda beyan edilen bilgiler ile merkezi veri tabanlarından yapılan sorgulamalar doğrultusunda elde edilen bilgilerin doğrulanması ve hanenin genel durumunun mahallinde tespit edilmesi amacıyla, Vakıf personeli tarafından başvuruda bulunanın ikametgâhına ve çevresine gidilmek ve hane ziyaret bilgi formu doldurulmak suretiyle gerçekleştirilir.
(3) Aylık almaya hak kazanan kişilerin sosyal incelemeleri her yıl yenilenir."

Dahası da var!

buyrun 2022 Yönetmeliği ne diyor:

"2) Her yıl yapılacak olan sosyal inceleme ve merkezi veri tabanlarından elde edilen bilgiler doğrultusunda durumu değiştiği tespit edilenlerin muhtaçlığı Mütevelli Heyetince tekrar değerlendirilir. Değerlendirme sonucu durumları bu Yönetmelik hükümlerine uygun olmadığı tespit edilenlerin aylıkları kesilir.
(3) Mütevelli Heyeti kararlarına ilişkin itirazlar ilgili Vakfa yapılır.

Sosyal incelemede çay kahve içmekle yetineceklerse sorun yok!!!!!

verilen hakkı nasıl geri alıyorlar ben anlamıyorum sonuçta biz ömür boyu muhtaçız

Arkadaşlar ben tel. Den giriyorum. Genelgeyi açmıyor tel.mal müdürlüğüne başvuru yapanların evrakları ile ilgili yeni bir şey varmı.

sayın kalem hanım çok güzel konuları izah etmiş bi arkadaşta kıvırmanın yolu diye yazmış çok güzel zate facede twitte herkes yazıyordu maşım kesilirse size oy vermem veya bu yönetliği çıkardınız size oy verdiğim için keşke ellerim kırılsaydı diyenleride çok okudum ama çok güze kıvırma . Yaşlı ve özürlü aylığı alanların muhtaçlık durumlarının ve sağlık kurulu raporlarının her yıl yenileneceği yönünde bir uygulama söz konusu olmayıp sadece bu kişiler nezdinde SYD Vakıfları tarafından her yıl sosyal inceleme yapılacaktır. melek hanımında bahsettiği gibi incelemede muhtaç bulunmazsa ne olacak melek hanımın söylediklerinin hepsi doğru ayak oyunu bunlar baktılar oylar biraz dahi olsa değişecek kıvırmanın yolu çokta güzel bi yol bulmuşlar sanki diyorlarki bu aylığı ben her şarrta kesecem hani rayiç bedelleri hani 119 tl muhtaçlık sınırı hepsi oyun

yürürlükten kaldırılan yönetmelik yürürlükte iken muhtaçlık kararı alınanların işlemleri eski yönetmelik hükümlerine göre yerine getirilecektir.

yani 18 yaşından büyük engellilerin muhtaçlık tespiti yapılırken gelirlerden giderler çıkarılmalıdır öyle işlem yapılmalıdır. acaba sydv bunu gerçekten uygularmı? hadi uyguladığını varsayarsak yeni başvuru yapanların günahı ne? mevzuat mağdurlarımı oluyorlar? haksızlık değilmidir?

alfa zate sorduğun, sorduğumuz sorulara cevap vermeyip ayak oyunları yapıyorlar açıkça yazsana genelgede her yıl sistem üzerinden veya hane ziyaretleri yapılacak diye ama yazmıyorlar açıkça yazarlarsa oy lar kimbilir ne olur

vakıftan iki serseri gelecek sende o var bu var maaş alamazsın diyecek hani o insanlar toplu taşıma araçlarını kullanamıyor,bütün gün eve kapalı tv,internet,dvd olmadan olmuyor vakit geçmiyor kimin umrunda bu bigi şeyleri lüks gözüyle bakan zavallılar alınan lüks uçakları, tanesi 50 tl den lahmacun yiyenlere duymuyorlarmı acaba.

Arkadaşlar diğer genelgeden farkı yok, Fatma Şahin o bakanlıktan kalkmadığı sürece sorun devam edecek, ben Tayyip Erdoğan'ın bu olanlardan haberi olduğundan da pek emin değilim, o bakanlıkta birileri oturmuş sanırım ordan burdan kısarak kendi kasalarını doldurmanın peşindeler daha önce de dediğim gibi AKP böyle değildi AKP yi dışardan gelenler bozdular, bu yönetmelikte de yine sosyal inceleme yapılacağı söyleniyor herşey didik didik edilecek, utanmadan gelip komşularımıza sorup araştırma yapacaklarmış, sonra 119 gibi saçma muhtaçlık sınırı halen devam ediyor, bence bu genelgelerle ilgili bizzat Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkmamız gerek sormamız gerek "Bir yandan engelli öğretmen alacağız diyorsunuz bir yandan da engellinin 2022 maaşını keseceğinizi söylüyorsunuz, bu nasıl bir ikilem böyle? " diye başbakana sormak gerek.

yeni yönetmelik biraz iyi olmuş dedim ama yinede oy vermemki.hak olarak çıkardıkları yasayı geri alırlarsa millette verdikleri oyu geri çeker.ben burd akpyi desteklemiyorumki hatta hiçbirini desteklemem.hemen kızmaya gerek yok :) hatac başbakanın haberi vardır yoksa bu resmi gazetede açıklanmaz.heryerden kesinti yapıyorlar asgari ücrete bile göz diktiler işe girmek için alınan sağlık raporuna bile para isteyecekler.kendilerinin aldıkları göze batmaz milletin aldığı çerez parası çok görünür onlara.vatandaşa ne zaman doğru düzgün bi hayat yaşattılarki bu hükümetler .hepsi aynı

atalayxx;

MAaşımız kesilirse artık internete giremeyeceğiz ya, interneti bize lüks olarak görüyorlar ama kendileri internetten çıkmıyorlar, hadi kessinler bakalım sıkıyorsa kessinler, eğer bu interneti elimden alırlarsa inanın ki kalan son paramla bildiri bastırıp herkese dağıtır o Fatma Şahin denilen karıyı rezil ederim, hangi partiden geldi de AKP yi bozdu anlamadım ama kadın resmen kaşınıyor

Evimiz varmış ha, 10 yıldır alıyorum ben maaşı şimdiye kadar kimse evin var demedi, üstelik ev kimin üstüne onu bile bilmiyorum, bizim peter kendi zevkinde adam kendi parasıyla gider gezer bilmem ne peki ben ne yiyeceğim evde duvarları mı yiyeceğim?

Arkadaşlar şurada adres deeğişikliğinden dolayı aylığı durdurulan bir arkadaşın tecrübesi var:http://www.engelliler.biz/forum/202...m-icin-2022-maasim-kesildi-ne-yapmaliyim.html

Bu arkadaş adres değiştirmiş ve aylığı durdurulmuş. eger bu arkadaş 2022 aylığı alıyorken daha önce adres değiştirmişse bu durumda adres değişikliğinden dolayı da muhtaçlığın degerlendirilmesi gerekecek!

Genelge ne diyordu bakalım?
2022 aylığı alanların muhtaçlıkları yenilenmeyecek ama,
her yıl sosyal incelemesi yapılacak (çay kahveyle yetinip yetinmeyeceklerini belirtmemişler tabi)
ama adres değiştirdiyse aylığı durdurulacak mecburen muhtaçlığı incelenecek.

Bu tür gelişmeleri lütfen arkadaşlar buraya yazın.
sosyal incelemesi yapılan arkadaşlar gelsin yazsın buraya vakıfların geldiğini soylesin ve süreci an an bildirsin.
aynı şekilde adres değişikliği olanlar için de geçerli bu sözüm.

Uygulamaları çok sıkı takip etmeliyiz!
Bakalım muhtaçlıkları yenilenecek mi yenilenmeyecek mi?

Bu tür bahanelerle ayak oyunları yapılıyorsa, uygulamalarının hepsi ortaya dökülsün çıplak kalsınlar!

Size dedim hepsi ayak oyunları bunların!

her yıl sosyal inceleme yapılacak çünkü!
Bir de adres değişikliğinden dolayı sosyal inceleme şart zaten.

Raporlar var bir de!

2022 Yönetmeliği bu haldeyken bu uygulamalar yapılır! Sadece vakıf çaalışanlarının inisiyatifine kalmışız!
YUH!

MertAta;

gerçekten eski alanlar 2022 aylıgı eski yönetmenlige göremi işlem yapılacak genelgede yazıyormu aynen böyle

Bugun bize geldiler sagsola baktilar geldikllerinde bilgisayar acikti internetin mi var dediler benim evimde bilen internet yok dediler bahane aramak icin soru soruyorlar cevreyede komsulardan bilgi toplamislar komsular soyledi internet icin maas kesilecek herhalde.

yalan yanlis seyler yazip insanlari korkutmayin. uyelik tarihine ve yazdiklarina bakilirsa amacinin cok farkli oldugu ortada ayip be

Burada birbirimizle uğraşacak vakit değil Mertata.

Gelelim şu adres değişikliğinden dolayı aylığı durdurulan arkadaşın hikayesine.

Adres değişikliği tespitini Genel Müdürlük yapar. Yani Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü.
Yukarıda linkini verdiğim arkadaş yeni yönetmelik yayınlanmasından sonra taşınmışsa ve yeni yönetmelikten once aylık alıyordu ise sistem uzerinden Genel Müdürlük tespit edip aylığı durdurmuş.
Vakıfların alanında değil bu işlem.
Dolayısıyla dilerim arkadaş gelip sorularımı cevaplar ona göre durum değerlendirmesi yaparız.

Adres değişikliği sebebiyle 2022 aylığı durdurulan Serkan arkadaşımız daha önce 2022 aylığına başvurdugunu, adres değiştirdiğini yazmış:http://www.engelliler.biz/forum/202...elir-adres-degistirdik-ne-yapmamiz-lazim.html

Buna göre bu arkadaşımız Haziran 2012'de maaşa baaşvurdugunu söylemiş.
Aylığa başvurduktan sonra adres değiştirmiş.
Aylığı sonra baglanmış toplu parasını da 2012 yılının 8. ayının 13'nde toplu parasını da aalmış.

Yani bu arkadaşın aylığı yeni yönetmelikten önce baglanmış. Sonra adres değiştirmiş. Şu an da adres değiştirddiğinden dolayı 2022 aylığı durdurulmuş.

Aylığın bu sebeple durduruldugunu teyit ederse ve kesinse -ki bunu bir arkadaştaan rica ederek sistemden baktıracagım- böyle ciddi bir sorunumuz da var demektir.

bi kerede olumlu bir şey duyayım şu foruma girdiğimde. ne lanet bir seneymiş bu 2013 arkadaş

ilginç insanların önüne 119 tl verebilirsin sen senin bu maaşa ihtiyacın yok diyecek zorlada olsa bu limitin altında kalanlarada 350 tl den fazla aylık vericen ilginç yani senin ailen sana 119 tl verebilir sen bu miktarla idare edersin diyecek edemeyenlere de bu miktarın baya üstünde meblag baglanacak hakkatten dalga geçiyorlar

SYD Vakfının her yıl sosyal inceleme yapmasını veya yönetmelikteki ''bildirilmeyen adres değişikliğinden dolayı maaşın kesilmesinin'' çok sorun olacağını düşünmüyorum..Bu konularda engelli vatandaşlar olarak bilgi sahibi olur ve aydınlatılırsak üstesinden gelinir...Her yıl sosyal inceleme yapılmasının haksız yere muhtaçlık maaşı alanların tesbiti için faydalı olacağını sanıyorum...Bakın oğulları milyarlık mal varlığına sahip onlarla birlikte yaşayıp 65 aylığı alan insanlar var... Bence burada asıl sorun,muhtaçlık sınırının 119TL olması.Bu yüzden bizlerin çoğunun maaşları kesilecek..Bazı arkadaşların dediği gibi bizlere tv,pc,interneti lüks görüyorlar..Toplu taşımanın bedava yapılması da ağır engelli insanlar içinde pek birşey ifade edtiğinide sanmıyorum..
Pazartesileri Posta gazetesinde[FONT=Verdana] Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı kurucusu[/FONT] Ahmet Yavuz Kocaömer in engellilerin sorunlarına değindi yazıları oluyor..Ben diyorum ki; Yavuz Kocaömere yeni çıkan genelgeyi ve endişelerimizi bildiren bir mail atıp,köşesinde bu konuya değinmesini rica etsek sesimizi duyurmuş olmazmıyız?

dogdugumdan beri aynı adreste ikamet etmekteyiz fakat belediyeler kafasına göre mahalle adlarını ve sokak nolarını ve hatta kapı nolarını degiştirmiştir bizim kapı nomus en az 10 kere degişmiştir peki ne olacak

deniz mavi Bakın oğulları milyarlık mal varlığına sahip onlarla birlikte yaşayıp 65 aylığı alan insanlar var.demişsin peki biraz düşünelim oğulları acaba o anneye yada babaya yardım ediyormu toplumumuz islami anlayıştan uzaklaştıkça yaşlı , engelli kimsesiz vatandaşları hor gören bir yapıya sahip oldu benimde tanıdığım insanlar var kızları oğulları zengin alt katta annesi oturuyor üsk katta dul kızı dul olan kız kendi emekli kocası öldü ondan maaş alıyor oda yetmiyor evinde iplik temizliyor evleride kendilerinin ama annesi elektrik parasını mahalleden toplayıp yada 65 yaş üştü maşını alıp ona vermesse özkızı elektriğini kesiyor yani bunlar ne olacak peki bi m vekili kaç tl maaş alıyor onların dünya kadar mal varlığı var sizin söyledikleriniz onların yanında armutta sap gibi kalır sosyal devlet niye o kadını o kızına muhtaç ediyor yemin ediyorum bazen ekmek parası olmuyor annem yemek yaptığında yeğe çağırıyor herkes evlatlarını ayıplıyor ama evlatlarında hiç değşiklik yok

Üst Alt