Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşlarına İlişkin Yeni Genelge Yayınlandı 16 şubat

yürürlükten kaldırılan yönetmelik yürürlükte iken muhtaçlık kararı alınanların işlemleri eski yönetmelik hükümlerine göre yerine getirilecektir.
gerçekten eski alanlar 2022 aylıgı eski yönetmenlige göremi işlem yapılacak cevap verirmisiniz arkadaşlar tam anlamadım

numaradan engelli gibi görünüpte 2022 maaşı bağlattıktan sonra ev araba alanların zaten devletin kayıtlarında görünmesi lazım ve anında kesilmesi lazım. niye bütün engellileri tehlikeye sokuyorlar bişey bilmiyorlarmı.çevre araştırması gibi insanı zor durumda bırakacak uygulamayı kaldırsınlar rencide etmekten başka bişey değil.bu ülkede herkese maaş verirler bi engelliye maaş kalmaz.heryerde duyuyorum artık akp ye oy vermem diyenlerin sayısı çoğaldı seçimlere 1 sene kala bu kadar insanında maaşı kesmek ayrı bi dengesizlik.

paranoya;

ne yorumlarsan o anlaşılırrr bir cümle memura kalacağız sanırım

yürürlükten kaldırılan yönetmelik yürürlükte iken muhtaçlık kararı alınanların işlemleri eski yönetmelik hükümlerine göre yerine getirilecektir.
kalem apla cvp verirmisiniz siz eski alanların durumu nasıl olacak ??

walera;

Güzel kardeşim,benim bahsettiğim insanlar aynı evin içinde yaşıyorlar VE kadına da gözü gibi bakıyorlar.Senin örneğini verdiğin densizlerden değil O oğullar..ama bii densizlikleri ihtiyacı olmadığı halde 65 yaş aylığı bağlatmaları...Burda aslolan gerçek ihtiyaç sahiplerinin bundan yararlanmasıdır.

Paranoya yanlış yorumlamışsın orayı. Doğrusu şu şekild eolacak. başka yerde de yazdımdı aynen kopyalıyorum:

"Senin alıntı yaptığın şey zaten 2022 yönetmeliğinde var. Genelge ile de vakıflara izah edilmiş, uygulamanın bu yönde yapılması söylenmiş.
O bahsettiğin şey şurası:

"İşlemleri devam eden dosyalar
GEÇİCİ MADDE 2 – (1) İl veya ilçe idare kurulları tarafından ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaçlık kararıalınmış olmakla birlikte aylık bağlama işlemleri henüz tamamlanmamış olanlar hakkında alınmış muhtaçlık kararlarının geçerli olarak kabul edilmesinde ve aylıklarının bağlanmasında geçici 1 inci maddeye göre tekrar muhtaçlık tespiti yapılması gerekmez ve bu durumda olanların aylık bağlama işlemleri, 22 nci madde ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Bakanlık ve Vakıflar tarafından sonuçlandırılır."

Aylık alanlar için demiyor yani. Aylık baglama işlemleri devam edenler için diyor. 2022 aylıgına başvurmuş, daha önceki yönetmeliğe göre muhtaçlık kararı olumlu çıkmış, ama işlemleri henuz tamamlanmamış yani aylık baglanmamış kişiler için diyor.
Bu duurmdakilerin muhtaçlığı yenilenmeyecek, aylık baglama işlemelri tamamlanacak ve aylıkları baglanacak eski yönetmeliğe göre.
tabi onların da her yıl sosyal incelemeleri her 2022 aylıgı alan kişi gibi yapılacak. olay budur sadece.

Sosyal incelemenin yapılcağı tarih bellimi acaba

Bu işlemleri devam eden evraklar ne zaman sonuçlanacak bilen varmı.

yalakalığında bu kadarına pes herkes maaşlar ne olacak endişesi yaşarken bakın twitterde ne yazıyor
[FONT=Helvetica Neue]Engellilerden Erdoğan'a teşekkür ziyareti[/FONT]
[FONT=Helvetica Neue]Başbakan Erdoğan, engelli öğretmenlerin atanmasına yönelik yeni düzenleme dolayısıyla AK Parti Genel Merkezi'nde engelliler tarafından karşılandı.[/FONT]

murtaza ustaya akp mv kili şafak paveye mail yazdım rayiç bedelleri 119 tl muhtaçlık sınırı gibi konularda nerdeyse on gün oldu cevap veren yok hala bukadar yalakalığada pes diyorum yani onların ataması yapışmış ya yapılamayan lar ya maaşım kesilcekmi korkusuyla yaşayanlar, sn bakan çıkardığı yönetmelik hakkında hiç bir yerde konuşmuyor. ve konuşulmuyor sanki bu konu bir sır şöyle hafızanızı yoklayın ilk gss testi çıktığında sgk başkanına varana kadar herkes tvlerde anlattı bu kadar sorduğumuz sorulara fransız kalanlarada bizlerde oy zamanı fransız kalalım şu da bi garip düşünce benim maaşımı kessmese oy vericem ,diyelim 2014 seçimlerine kadar maaşlar kesilmedi ya ondan sonra kesilirse hiç bir şeyin garatisi yok bu yönetmelik ortadayken

ne çabuk unutuldu bu sözler İnce AKPlileri çıldırttı: Görüşen şerefsizdir diyen siz Siyasi hayatıma malolsa görüşrm - YouTube buyrun burdan izleyin burda özürlüden öğretmen olamaz diyen bakan varmış ama kim bilmiyorum

bunuda unutmadık Bakan Recep Akdağ ve Kör İşçi - YouTube eski sağlık bakanın sözleri

hiç bi konuda tutarlılığı olmayan başbakanın hangi sözüne güvenicez ki bu yönetmelik süründürme yöntmeliğidir bu maaşları aldığımız halde zaten sürünüyoruz neyin kafasını yaşıyor bunlar acaba

engellilerden çok bahsettiği için ikbal gürpınarın twitter hesabına engellilerin maaşları kesilecek tv de yada gazetede bi haber bi yayın vs vs ..yapabilirmisiniz dedim hiç takmadı.sonra bende o kanalı tv den silerim diye yazdım :) bugünde engellilerden bahsediyordu maaşları kesilecekmiş umurlarında değil hala maaşlarda sorun yokmuş gibi konuştular.şu omurilik felçlileri derneğinden allah razı olsun dedi ..engelliler için ne yaptılarsa o kadar yırtındık uykularımız kaçtı o derneğin umrunda oldumu yok yani gözden çıkardılar engellileri nasıl olsa seçimleri yine kazanırız diyorlar.engelliler olmasada olur .böyle piskopatca yönetmelik olurmu ya sefalet rezillik yönetmeliği.engellilerinki kesilecek ama vatandaşa yaranmak için başka bi maaş çıkaracaklar belkide çıkarmazlar her zaman yaptıkları gibi

ikbal para peşine düşmüş engelliler umrunda değil

melek hanım hür bakıştaki yazınıza yorum yapacağım ama yorum yapma linki yok allta bir yer var oraya yazdığımıda mail adresi istiyor

Mirhat net tarih hatırlayamadım ama mayıs 2013 tarihine kadar sosyal incelemeler tamamlanmış olması gerekiyormuş.
Bildiğim kadarı ile birikmiş olan yeni müracatlar bittikten sonra eskiden bağlanmış olanlar güncellenecekmiş taranacakmış.
Buda her bölgenin nufus yoğunlu yeni müracatların çokluğu veya azlığı ile ilgili bir durum. Her an herşey olabilir.
Bizler halen zamanımız varken yapabileceğimiz her türlü baskıya devam edelim elimizden ne gelirse e mailler basına yani ualaşabildiğimiz heryere şikayetlerimize davem edelim.

basına duyarsak belki faydası olur ama basın da işine gelen haberi yayınlıyor

denizvmavii;

Öyle oğullarının milyarlık bilmem neyi olup da bu maaşı alanlar olduğunu hiç sanmıyorum varsa da onlar yüzünden bizi rencide edemezler, bizi rezil edemezler, ben zaten kendim gidip kestireceğim çünkü bu kadar rezilliğe de tahammül edemem, verdikleri üç kuruş için gelip araştırma yapacaklar bilmem ne

2022 hayel oldu artık genetik kas hastasıyım agır işlerde calışamıyorum lise 1 den tekim kiim bana masa başı iş verirki kardeşim 119 lira sınırmı olur bir aldıgım 2022 maaşı vardı oda gitti

kalem hanımın açıklamasını okurmusun mert ata bu konu içinde sen yanlış yorumluyorsun genelgeyi

Niyazi bey Allah şifa versin.evet durum vahim kara kara düşünüyoruz.ne yapsak takmıyor hükümet şimdide gereksiz şeylerle oyalanıyorlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Sayın Faik Yıldırım ve Turkcell Global Bilgi Heyeti ile görüştü. —ne bu şimdi çokmu gerekli önce vatandaşın sorununu halletsinler gerisi kolay.ama yooook vatandaş sürünsede olur biz yalakalarımızı şahlandıralım diyorlar

kalem apla siz ne düşünüyorsunuz sizin söylemlerinizle çelişiyor mert atanın söyledikleri

İşlemleri devam eden dosyalar
GEÇİCİ MADDE 2 – (1) İl veya ilçe idare kurulları tarafından ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaçlık kararı alınmış olmakla birlikte aylık bağlama işlemleri henüz tamamlanmamış olanlar hakkında alınmış muhtaçlık kararlarının geçerli olarak kabul edilmesinde ve aylıklarının bağlanmasında geçici 1 inci maddeye göre tekrar muhtaçlık tespiti yapılması gerekmez ve bu durumda olanların aylık bağlama işlemleri, 22 nci madde ile yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Bakanlık ve Vakıflar tarafından sonu
YÖNETMENLİKTE KAFAMI KARIŞTIRAn İl veya ilçe idare kurulları tarafından ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaçlık kararı alınmış olmakla birlikte ve devamı var aylık bağlama işlemleri henüz tamamlanmamış olanlar hakkında alınmış muhtaçlık kararlarının geçerli olarak kabul edilmesinde ve aylıklarının bağlanmasında geçici 1 inci maddeye göre tekrar muhtaçlık tespiti yapılması gerekmez YAZIYI YORUMLARMISINIZ DAha önce muhtaçlık kararları alınanların tekrar alınmayacagı mı söyleniyor

Eğer bu saçmalık gerçekse ve yıllardır maaş alan insanların maaşları kesilirse, 119 tl gibi iğrenç bir muhtaçlık sınırı kalkmazsa bu hükümetin çekeceği var demektir. Kimse beni, bu yaştan sonra tekerlekli sandalyedeki kızını döven bir adama mahkum edemez, sen birey değilsin, çocuksun bizi ırgalamaz diyemez kimse, git seni döven babandan para iste diyemez kimse bana, eğer bütün bunlar gerçekse Fatma Şahin denilen karıyla uğraşırım ben yani...

119 tl muhtaçlık sınırı belirleyip Avrupa'ya gireceğiz diyorlar, sen daha evrimi kabul etmiyorsun, bilim adamı maymundan geldik diyor sen adamın sitesine saldırıyorsun, sen hala okullarından gençlere yobazlık öğretiyorsun başka ne beklenir ki bunlardan işte olacağı buydu, gittik enayi gibi oy verdik bunlara

Hatac Kesinlikle Katılıyorum Sana.. Bugün Bilimsel Bir Teori Olan Darwin Teorisine İnanmayan ve Darwin'in Kitaplarını Yasaklattıran Zihniyetten Sosyal Adalet ve Sosyal Devlet Anlayışı Beklemek Kelimenin Tam Anlamıyla Aptallık Olur..

Sandıkta görüşeceğiz onlarla arkadaşlar.Hak ettikleri yere: "Tarihin çöp sepetine" gönderelim de Mazlumun ahını almanın ne demek olduğunu görsünler..

paranoya hali hazırda maaş alanlardan değil maaşa başvurmuş ve bu devrolma işleri yüzünden uzun süre maaşı bağlanamayan kişilerin muhtaçlık tespiti hakında bahsediyor. mesela mehmet bey ben geçen sene mart ayında başvurdum diyor. mehmetin başvurusu yeni yönetmeliğe göre değilde yüürürlükden kaldırılan yönetmeliğe göre değerlendirilmelidir. ben sormak istediğini anladım maaş alanların durumu incelemeye alınırken hangi yönetmelik esas alınacağını soruyorsun. bu sorunun cevabı aslında bir muamma. eğer yeni yönetmeliğe göre sosyal inceleme yapılırsa maaş alanların abartısız %99 unun maaşı keslecektir.o zamanda ortaya 2022 maaşını kimler alabilir diye bir soru çıkıyor. çok az kişi bu maaşdan yararlanamaya devam edecektir. bekleyip göreceğiz

ayşe ceren hanfendi maaşı bağlamamalarına üzüldüm bende ilk başvurduğumda bağlamadılar babam emekli değildi çalışamıyordum borcumuz çoktu o durumdayken bile bağlamadılar. ama 8 yıl sonra yine başvurdum mal müdürlüğüne babam emekli oldu bu sefer bağladılar.bu işler bulunduğunuz mal müdürlüğündeki memurlara bağlı.ama mal müdürlüğü ve sgk şuanki sosyal yardımlardan çok insaflı orası kesin

Raporu % 70 ve üzeri olanlar asgari ücret + evde bakım aylığı alacakmış..?

Arkadaşlarım sizlerle duyduklarımı paylaşmak istiyorum engelli maaşla ilgili:
Raporu 40%-70% olan ASGARİ ÜCRET tutarı maaşı alacak uç ayda bir değil her AY. Raporu 70% ve üzeri ASGARİ ÜCRET + EVDE BAKIM MAAŞI. “Gelir tespiti” gibi çağı dışı uygulama yok, “Bakımla yükümlü” bu günde kim kim bakıyor? Duyduklarım AK parti tarafında görüşmelere açılacakmış. AK parti bunları da yaparsa bizlere seçimleri TEK geçer şimdiden tebrik ederim. Allah AK başımızdan eksik etmesin.

Benim sorum mart maaşlarına az kaldı acaba durduruldumu yoksa maaşlar alınacakmı

bugün bi memur evlere girip bişeyler soruyordu aklıma sydv memurları çevre araştırmasınamı başladılar diye bi soru geldi.

Arkadaşlar 5 dakka önce 144 ü aradım mart ayı özürlü maaşları ödenecekmi diye sordum
daha önceden alıyomudunuz dedi evet dedim
evet mart ayında yatıcak dedi özürlü maaşları

Biyo senin için sordum

mirhat;
teşekkürlerimi sunarım çok sağol mirhat

Üst Alt