deasn12
Şaka mısın?
Yukarıda yazdığım ve herkesin yaşadığı gerçek ortadayken nasıl da "asgari ücrete büyük zam geldi hahaha" dersin? Bugün 5800 tl emekli maaşı bağlansa 2009'daki maaşımı almış oluyorum alım gücü açısından, halen aldığım maaşsa 2800 tl. Değil ki büyüyen pastadan payımı almak! Kaldı ki asgari ücretin 4000-4500 tl aralığında olacağı zaten malumdu. Kimseye sürpriz olmadı.
Asgari ücretse daha komik!
2022 yılında NET ÜCRET (Asgari Ücret + AGİ Dahil): 4.253,40 tl olacak (355 Dolar)
2021 yılında NET ÜCRET (Asgari Ücret + AGİ Dahil): 2.825,90 TL (380 Dolar)
Enflasyon AKP'nin açıklamalarında dahi %30'larda bitecek. 2022'de bu kamu yönetimi ile resmi olarak bir %50-60'ları rahat görecek. Kur'un ne olacağını ise Allah biliyor...
Dolar'ın düşmesinin ucu açık faiz vermekle sağlandığı (bunun bile manipülatif operasyonlarla) ortada. "Faiz vermeyeceğim" diye kendi halkını gazlayıp ertesi gün faizin babasını hem de hazine eli ile bankalara ve zenginlere kıyak geçerek vermek sahiden çok dahice. Hele bunların en ezilen halk kitlesi tarafından alkışlanması, ayrı bir süper. "Dolar kontrolümüz altında yükseliyor, üretim cenneti olacağını, Çin olacağız elhamdülillah"tan "oh, bakın Dolar'ı nasıl düşürdük"e bu kadar keskin dönmek muhteşem bir başarı. Ne oldu üretim, Çin?
Asla sahip olamayacakları yaşamlara olan hasetlerinden başkasının mutsuzluğuna sevinen bir kitle. Trajik.
Marketler, benzin istasyonları, aldığımız her nefes korkunç pahalanmışken nasıl bunlara seviniyorsunuz aklım almıyor. Kendinize de ülkemize de yazık ettiniz. Üç tane bezirganı anlarım, milyarlarca dolar kazanıyorlar, ama sefalet içinde yüzen halk, dünyanın bütün istatistiklerinde ülke en alt sıralrdayken, gündelik yaşamın korkunçluğu ortadayken... Ne bileyim. Allah sizlerin durumuna düşürmesin kimseyi.
Uzun yıllardır aynı şeyi söylüyorum: Ülke 30 sene geriye götürülse, 100 sene ileriye gitmiş olur. Bu bezirgan saltanatı son bulduğunda tarih bugün yaşananları yazacak. O zaman insan içine çıkamayacak bugünün destekçileri.