Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022'de gelir hesabı nasıl yapılır?

adanalı011

Aktif Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Kalem abla bir şeyi merak ettim bu kişi başı gelir evde tek kişiye mi yoksa evdeki kişilere mi ait mesela ben engelliyim ve Çocuğumda ben engelli ay ligi ali yok 46 puan küçük oğlum da 40 puan engelli birde kiradayim çalışmıyorum487 sosyal hizmetten cocuk okul parası alıyom yani benim akıbetim nolur saygilarimla

@Ekelik01 hanede kaç kişisiniz? diyelim ki iki. hanede 2 tane 2022 aylığı alınıyor. bunlar hane gelirine dahil edilmez. hanedeki diğer gelirlerin aylık ortalamasını bul ve topla.

sonra da hanenin aylık gelir toplamını hanedeki kişi sayısına böl. sonuç 483,63 TL altıdaysa 2022 aylıklarında sorun çıkmaz rahat ol:)

Kalem abla hanede 3ufak cocuk var 4 yaşında 1yasinda 5yasinda birde eşim ben eşimin herhangi bir geliri yok ssk yok eşim engelli yakini 40puan çocuğundan alıyor bende 46 puanla alıyor sosyal hizmet okul parası 487 veriyor bu birde süre doldu sosyal hizmet kontrole gelecek geldiklerinde keserlermi sosyal hizmet parasını melek abla çok tesekur ederim simdiden

Birde bizim hane geliri kaç olmuş oluyor melek abla saygılarımla

@Ekelik01 2022 aylıklarınız kesilmez ablası. çocuklar için aldığınız yardım da kesilmez. 2022 aylıkları gelir hesabına zaten alınan 2022 aylıkları dahil edilmez.

çocuk yardımlarından kastın hangi yardım onu çözemedim. tam olarak hangi kurumdan hangi okul yardımı alıyorsunuz? tam açar mısın?

Sosyal hizmetten ekonomik destek anaokuluna giden çocuğum için 1yil verdiler suresi doldu kontrole gelecekler aylik 456veriyorlar işte durumuma bakacaklar yani kalem abla bizim gelir durumu nekadar oluyor 3cocuk bir ben ve eşim eşimin hiç birseyi yok sadece bu sosyal hizmetten her ay aldığımız ve2 engelli maaşi küçük çocuğumun 1 yıllık dosyası zaten abla melek abla gerçekten yardımcı oluyorsun allah gerçek melek olarak engellilere yardımcı ol diye indirmiş seni gökyüzünden saygilarimla bu abla

Ekelik01 sen okul yardımının devam edip etmeyeceğini soruyorsun. 2022 aylıkları buna engel değil abalsı. kararın yenileceğini düşünüyorum. hem gelirin düşük hem de 3 ufak çocuk var.
inşallah devam edecektir okul yardımı.

Merhaba Kalem abla sosyal hizmet kontrole geldi cocuk okul yardimi icin ama cok ters davrandi dediki acindan olsen bile yardim edemeyiz boyle konusma hakki var mi kalem abla

Kalem Melek abla biz 2kisiyiz eşim benim adima bakim ayligi ayriyetten ikimizde engelli maasa aliyoruz 2022 maaslarimiz kesilirmi teşekkür ederim

@Ekelik01 memur halt etmiş ablası. o memurdan muhakkak şikayetçi ol.

@hacer demirbilek kirada mısınız ablası? eger kirada oturuyorsanız aldığınız 2022 aylıkları kesilmez. ama ev sizinse bu durumda yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra aldığınız 2022 aylığı kesilir.

2022 aylığı gelir hesabına alınan evde bakım aylığı da dahil ediliyor. evde bakım aylığı 1085 Tl . bu durumda kişi başına düşen aylık sınırı geçiyor. lakin kirada oturuyorsanız "emsal kira bedeli " 1085 TL'den düşülür ve kalan miktar ikiye bölünür. bu duurmda da sınırı geçmezsiniz.

alınan 2022 aylıkları zaten 2022 gelir hesabına dahil edilmiyor biliyorsun.

Ablam kirada değiliz ama evi sydv yapiverdi esimle ikimiz engelliyiz diye.sydv dende sadece kömür yardımı aliyoruz baska bir yerden yardım falan almıyoruz

hacer demirbilek ev sizin üstünüze mi yani? size mi ait ev? yoksa SYDV'nin ayarladığı bir evde mi oturuyorsunuz?

@hacer demirbilek bu durumda ablası vakfın inisiyatifine kaldın.

mevzuata göre aylığının kesilmesi gerekir.hanede 2 kişisiniz. evde bakım aylığı alınıyor. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir, 483,63 TL üstünde. vakıf sosyal inceleme yaparsa ve muhtaçlığın vakıf mütevelli heyeti tarafından yeniden degerlendirilirse, 2022 aylığın kesilir. ama size borç çıkartılmaz.

o yuzden alabildiğince alın. artık vakıf ne zaman sosyal inceleme yaparsa ve muhtaçlığın denetime tabi tutulursa o zaman 2022 aylığı kesilir. bir bildirimde bulunmaya kalkma. borç çıkartılmayacak size , rahat olun. alabildiğiniz kadar alın.

ama yapılacak ilk sosyal incelemden sonra 2022 aylıklarının kesileceğini de bilin.

Kalem abla

Kalem abla sosyal hizmet 15ocakta inceledi hala haber yok sosyal ekonimik destek icin birde tam giderken dediki acinizdan olseniz bile ocak ayinda alamazsiniz dedi ve herhangi bir cevap da gelmedi saygilarimla kalem abla napim ben

Kalem abla haziranda kaclira alacagiz 46 puan martta aldim

Melek hanim

ben % 75 raporumun sonucunu bekliyorum 05/04/2018 de başvuru yapmiştim 06/07/2018 tarihinde evrağiniz eksik bulundu dendi
kalp raporu istenmişti onu 17/08/2018 de gönderdik www.eviss.ivdb.gov.tr den takip ediyorum 17/08/2018 tarihinden beri bekliyorum

acaba sonuçlanirsa nisan ayindan itibaren olan süresi baz alip toplu ödeme alabilir miyim ?

Engelli arkadaşim var %56 raporlu kendisi 850 tl ile her ay maaş aliyordu şimdi 3 senede 1860 tl oldu. bende de öyle mi olur?

Eşim çalişmaya başladi ve bir ev taksidi ödüyorum emekli olursam evin kiracisi var taksit öyle ödeniyor ben de çalışiyorum acaba maaş bağlanmadan kesilir mi

şimdiden teşekkürler melek hanim

Son düzenleme:
engelli maasi nekadar alirim

kasim 8de vakfa basvurduk onaylanmis ocakta kaclira alirim

Aralık maaşı 433. Birde ocakta zam var( belki %10) tam rakam belli değil yuvarlak 470 desek
Toplamda 900 kusur alırsın .

komisyon da olan bu teklifi desteklemek için lütfen cimer e herkes bir mesaj atsın.

hane gelire değilde engelli kişinin kendi gelirine bakılsın engellilerin önündeki engeller kaldırılsın...

35 yaşındaki çalışamayan bir engelli anne ve baba, kardeşi hangisinden harçlık istesin bu kanunda az da olsa engelli ekonomik özgürlük almış olacak bu kanun gelirse adres değişikliği sorunu da ortadan kalkacaktır.

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=239625

Üst Alt