Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022'de gelir hesabı nasıl yapılır?

maalesef hocam profesyonel değiliz hep amatör hareket ediyoruz.

sayın Kalem hanede 6 kişiyiz 4 çocuk eş ve ben hiçbir sosyal güvencemiz yok işim yok sgk yok sadece çeketimiz var kızım %92 engelli onun almış olduğu evde bakım 1400 tl ve 2022 760 tl ile geçiniyoruz kendim ortapedik kalp ve böbrek hastası olduğumdan çalışamıyorum yeni kalp krizi geçirdim ve 6 ilaca mahkum oldum sürekli kullanacam lakin ilaçlar 500 tl ev kira yeşilkart için başvuru yapıyorum hanede engelli aracı göründüğünden red veriliyor normalde sosyal yardım gelirimiz 2200 tl toplamda aracın 120/1 gelire dahil etsek rayiç bedeli 65 bin tl den 550 tl eder 2200 de vede bakım ve 2022 toplamda 2750 tl olur 6 kişiye bölsek ortalama 450 tl kişi başı dolayısı ile 509 tl yi geçmediğinden yeşilkart vermesi gerekmezmi bana bir yol gösterirmisiniz nerede hata var şayet aracı gerçek fiyat üzerinden görülüyorsa araç 120 bin tl bununda 120/1 1150 tl eder ozaman kişi başı miktarı aşıyoruz ona diyecek birşey yok lakin başka bir yolu varmıdır aracı zaten devlet bana olanak sağlamakta yasal hakkım

abla geçen yazmıştım anne baba ve küçük kızlarından dolayı baba sigortalı olduğu halde yardım alıyor.
yanlış anlamışım. eşi 18 yaş üstü olduğu için alabiliyormuş.
yani kısacası bir yanlış anlaşılma yüzünden zamanınızı aldım.
siz doğru söylemişsiniz.
Allah'a Emanet Olun.

hane halkı geliri neyi içerir?

engelliyim evli değilim annem ve kardeşlerimle kalıyorum bu durumda hane geliri hesabında kardeşlerimin geliride mi hesaba dahil edilecek?

mromr
kardeş .gelır hesabında evde kım varsa herkesın gelırı hesaba dahıl edılır kısaca kardeşlerinizin geliri gelirde hesaba dahıl edılır.eger kıracı ısenız emsal kıra bedelı gelirden düşülüyor buda bi avantaj.

2022 maaşı gelir

Merhaba evde iki kişi yaşıyoruz annem ve ben geliri 1290 TL emekli maaş. Yeşil kartım var.
Ama şöyle bir durum var Oturdugumuz ev dahil 3 ev var rayiç bedeli 543,87 evlerde 4/1 hisse olarak geçiyor 4/1 benim 4/1 annemin 4/1 abim 4/1 ablamın abim ve ablam bizimle yaşamıyor. Diğer 2 ev kirada fakat kiralar abimin hesabına yatıyor. maaş alabilir miyim ?

Onurkeles
bu şartlarda 2022 maaşı baglanamz gelır sınırını aşacagınzı için.kiraları siz almasanzı bile rayiç bedelden dolayı olacagını sanmıom .çünkü 2 kişisiniz ve annenzın 1290 tl maaşı var.ikamet ettıgnız ev hariç 2 ev daha var.ikamet ettıgınızı hesaba katmazsınız ama dıer 2 sınde hesaba katma olur.o 2 evın degerıde nerden baksanız 150bin falandır.kısaca maaş çok zor.
Soru 47: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplaması yapılırken kişinin kira ödemeden oturduğu evi dikkate alınır mı?
Kişinin oturduğu ev dikkate alınmaz.
Soru 48: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Evin belirlenen rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir.
Soru 49: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?
Evet dikkate alınır. Kira geliri olmayan konutun rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınarak muhtaçlık gelir tespitine dâhil edilir.

-mka

Şansımı deneyim mi sizce ? Ablam antalyada yaşıyor onun yetim maaşı var ama evi kirada ikametgahı oraya aldırıp orda başvursam olma ihtimali varmı ?

Onurkeles
ablan kırada ıkamet edıosa .emsal kıra bedelı düşülür bu avantaj saglar size.ablanz yetım maaşı alıomus ne kadar alıosa o gelıre evlerdekı hısselerınıde katmanzı gerekıo sadece ablanzın değil sizn gelırlerıde eklıceksınız.bağlanma ihtımalı çok düşük.çünkü ablanız nerden baksanzı 500 tl yetım maaşı alsa buna evlerdeki hisseleri ve sizin hısslerı ekleyınce 1406 tlyı geçer(evde ablan ve sen kalacaksın dıe 2 kişi hesap ettım)eğer evde daha fazla kişi varsa kısaca kaç kişi varsa toplam gelırı kişi sayısına bölün çıkan mıktar 703 ü geçiosa maaş olmaz

Kalem hanım merhaba %93 engelleyim 2022 engelli aylıgına basvurmu yaptım memurlar eve gelip gelir tespiti yaptılar SGK dan mesaj geldi GSS tesciliniz yapılmıstır sosyal yardımlaşmaya basvurmanız gerekmektedir diyor. E DEVLETTEN baktım yeni G1 (Asgari ücretin 1/3'ünden fazla) bu durumda engelli aylıgı alabiliyormuyum

@Kalem hanım Gss gelir seviyem 60/1(g) olarak cıkmıs 2022 engelli aylıgına basvurumu yapmıstım eve giren aylık 2555 hande 4 kişiyiz kişi basına 630 düşüyor suan muhtaclık sınırı 701 lira olmus bu durumda bağlanması mümkünmü.Gss aylık prim olarak cıktı SGK dan bana yardımcı olursanız bilgi amaclı

Selam kalem hanım ben annen ve eşim aynı evde otuyoruz annem rahmetli babamdan kalan 1820 tl dul aylığı alıyor ben ise annem agır özürlü olduğu için 1465 tl evde bakım maaşı alıyorum eşim çalışmıyor haneye 3285 tl para giriyor ev kirası olarak 1250 tl ödüyoruz beninde kendimin %62 süresiz engelli raporum var acaba gelir kriterim engelli maaşı almamıza musaitmi eğer bilgilendirirseniz çok sevinirim kalem hanım kalın sağlıcakla

cankartal
buda bahsettıgınızden başka heç bi gelrınız yok ise her şey gelirden düşülecek emsal kira bedeline bağlı.emsal kırayı normal ödemsı oldgunuz kira ile karıştırmayın aynı şey değil.emsal kirayı heyet belırlıo evde anne eş ve siz 3 kişisiniz
[FONT=sans-serif]3285 tl gelriniz varmıs en az 1200 tl emsal kıra bedelı gösterırlerse gelir şartınız tutar

[/FONT]

Evet çok doğru bende sizin gibi düşünmüştüm toplam 1465 evde bakım parası ve 1820 annemin dul aylığı 3285 lira gelir oluyor 701*3 kişi 2103 +1200 evkirası 3300 giderimiz oluyor üstelik kiramı 1200 TL görüp üstüne birde bana mutfak ısınma ve mutfağa harcadığım parayı sorduğu halde nasıl sınırı aşıp gs1 yaptı beni ona şaşırdım bende

2022 engelli maaşı gelir hesaplaması nasıl yapışıyor?

Kisi basina dusen asgari gecim sınırı 852 tl peki bunun hesaplamasi nasil oluyor yani eve giren gelirlere 2022 engelli ayligi da dahil mi yoksa engelli ayligi haric sadece eve giren diger gelirler mi hasplaniyor bilgisi olan yardimci olabilir mi

Üst Alt