Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2024 SGK ödemelerinde Sonda-TAK farkları kaç TL olacak?

@OturanBoğa,

Valla ilk dönemler medikalcinin dediği şey dolar kuru artıyor, bu sondaların hammaddesi yurt dışından dolarla satın alınıyor o yüzden fiyatlar artıyor diyordu. E şimdi dolarda yerinde sayıyor ama daha çok zam yapıyorlar. Ben 2003 yılından 2019 yılına kadar sonda için 1 lira fark ödemedim. Hatta bezde kullanıyorum 50 TL gibi bir fark oluyordu. Medikalcinin bana söylediği şey ne biliyormusunuz biz sondadan çok fazla kâr ediyoruz. Sen hem sonda hem bez alıyorsun. O yüzden senden bez için fark almıyoruz.

Yani devlet sonda için medikallere yıllarca gereğinden fazla ödeme yapmış. Bunlarda yüksek kâr etmeye alışmış şimdide bu kârdan vazgeçemedikleri için çok fazla zam yapıyorlar. Benim medikalcim hi silip plusın bayisi çok yüklü miktarda alım yapıyorlar. Bu zam geldiği zaman ellerinde eski fiyattan alınmış sonda olduğu için 4 ay düzenli müşterilerine eski fiyattan veriyorlar. Adam her geldiğinde sohbet ediyoruz. Biz düşük fiyattan verdiğimiz için bizi suçluyor diğer medikaller diyor. Yani Bu medikal işide büyük süpermarketler gibi danışıklı dövüşe dönmüş birbirinden haberli arttırıyorlar fiyatları. Hepsi aynı zamanda aynı fiyatı verince kimsenin de yapacak bir şeyi kalmıyor mecbur alıyoruz.

Dürüst medikallerde korkuyor konuşmaya. Bende burdan sizin yazdığınız fiyatları takip ediyorum ondan biliyorum siz 1300-1400 fiyat yazdığınız zaman benim medikalcim 1000 TL istiyor benden. Yani dürüst adam hi silip aşırı pahalanınca dedi daha ucuz marka var onu dene dedi direkt ben sormadan. Onlardan bezde alıyordum bizde bez fiyatları yüksek daha uygun satanlar var oradan al dedi.

Birader siz neredesiniz hi slip 360 adet için şu an kaç tl ödüyorsunuz benim medikalcim adanada 360 hj slip için 3400 tl alıyor kendi medikalcinin şehri ve adresini telefonunu yazmışsınız sehir dışına kargoyla gönderim yapiyorlarmi

@muşlukop,
Şuan marka değiştirdim aynı medikalden alıyorum tibocaht marka 1000 TL ödüyorum. Bence yeterli bir sonda. Hi silip daha iyi tabi ama çok pahalandı. Arayıp fiyat sorabilirsin. İstanbul fatih de
Çare medikal 0549 744 10 73

@besalti20,

Slogan atmayın. :) Basit bir soru sordum. Sizce bir medikal firma sizden 2 ayda bir net olarak kaç tl kazanmalı ki namuslu olsun, fırsatçı olmasın @idosente,

@OturanBoğa,
Bence firmalar %25 den fazla kâr elde etmemeli. Ama biliyorum ki sağlık sektörü en büyük yolsuzluğun döndüğü yer. Medikaller bunun sadece ucu, asıl sorun firmalar ve satın aldıkları yöneticiler gerek devlette gerekse denetim organlarında.

%25 kar içim adam vururlar. Takla atarak kabul ederler

Lütfen o güvendiğin medikalciye sondanın ona kaça geldiğini sorar mısın? Yarıın ben de soracağım

Merhaba Bülent abi siz bu işleri iyi bilen biri olarak ne yapmalıyız artık fark ücretleri dayanılmaz oldu uygun veren medikal var mı

Yüz bin kişi cimer e yazıp küfretmedikçe çözülmez. Ya da önce sarayın önünde, karşılık alınmazsa ülkenin dört bir yanında kamuya açık alanlarda tak eylemleri yapmak lazım. Başka türlü kimseninn umurunda değiliz… @Ndm1914

@OturanBoğa,

Benim dürüst medikale lafım yok. Fırsatçılık yapalara diyorum. Bazımız 2500 fark öderken. Bazımız 3500-3750 ödüyor. Hi silip i üreten firma her medikale farklı fiyattan mı satıyor da böyle fark oluşuyor. SGK %40 zam yapıyor. Ödediğimiz fark azalacağı yerde artıyor. Bu işte bir terslik yokmu. 1 yıl önce 1000 TL öderken, şimdi neredeyse 4000 TL ödememiz normal mi? Sebze meyve de olduğu gibi bunlarda da araya 3-4 aracımı giriyor anlamıyorum.

@idosente, @besalti20,

SGK: 2.498,76 TL (KDV dahil)
Fark: 2.700 tl
Toplam: 5198,76 tl
12 TL (KDV dahil) 1 adet için fabrika çıkış fiyatı.
12 x 360 = 4320 TL
+300 TL fabrikadan geliş kargo
+300 TL Müşteriye teslimat gideri
Toplam: 4.920 TL
Brüt kar: 280 TL (%5,38)
Bundan firma gelir vergisini de düşün. Kaldı 195 tl
Bunla personel çalıştırın, kira ödeyin, bin tane prosedür yapın vs.vs.vs.

Alın şimdi medikalcilerin muhteşem kazancını! :)

dürüst medikalcilere lafımız yok. iyiki varlar...

@besalti20,

Tamam ama bu durumda %25 kar etmek haksa, bu dürüst adamların bizden 2700 tl değil 3700 tl fark alması gerek.

Brüt kar: 280 TL (%5,38)
Bu rakamları bilmiyordum. Bir taraftan da merak ediyordum. Bu kadar olduğunu da bilmiyordum ve doğrusu çok şaşırtıcı geldi. Zira dünyanın hiçbir yerinde, hem de bürüt %5 ile ticaret yapılmaz. Zincir marketlerden üç harfliler dahi bu oranlara düşmüyor.

Sorunun kaynağını yanlış yerde aramak hatalı sonuçlara varmamıza neden oluyor. Sorun sosyal devletin parayı, bütçeyi ne için kullanacağı ile ilgili. Mevcuda bakarsak, engelliler gözden çıkarılmış. Ne haliniz varsa görün denmiş. Biz ise dövecek medikalci arıyoruz.

tibocath için yazıyorum 1000 lira fark alıyor medikal
internette bile her yerde 30 lu paket fiyatını 220 liradan rahatca bulabilirsiniz , hepsi burada da bile 220 TL( ki internetten satan bile kar ediyor kim bilir belki %15-belki 20 o yüzden bu 220 lira net size gelen fiyat satanın da kar ettiği kargosu vs hepsi içinde ) , demin bir firma ile görüştüm 30 lu paket fiyatı için 210 dedi
Sgk 2500 TL ödeme yapıyorsa ,
360 adet fiyatı :2520 TL -2500 sgk karsılıyor , farkın 20 lira olması gerekir (dikkat bu fiyatın içinde de kar var onu bilemiyoruz hadi onu gectim - medikal 1000 tl talep ediyor , medikalın sadece farkdan karı 980 lira .
kar %28 (tekrar iletiyorum bu sadece fark olarak alınan kar - 210 TL içinde de karları var ona da hadi yüzde 10 desek
kar 35-40 arası

hatam varsa affola

Üst Alt