Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

24 yaşında özürlü olmak çok kötü ya çok kötü...

neoplis

Üye
Konular
70
Reaksiyonlar
19
24 yaşına kadar özrün yok askere gidip geliyorsun boy pos yerinde. geziyorsun egleniyorsun, kızlara teklif ediyorsun dogal olarak kabul eden oluyor , kabul etmeyen oluyor
eskiden bunlar dogal geliyordu ama artık bir kıza teklif ettikten sonra red cevabı alınca insan bir kez daha travma geçiriyor yıkılıyor.
aklından acaba engelimden mi yüz vermedi diyor çok zor ya...

slm

bilader üzülme boş ver bu dünyayı geldik işte ne olsun hayat işte kızla daha güzelleri iştiyor üzme kendini siktir et dünyayı kafana takma

sinan kardeş haklısın ama insanın elinde degil ya. insan bu defa depresyona giriyor. eve kapanıyor kilo alıyor .kilo aldıkça evden hiç çıkası gelmiyor, yani git gide kötüye giden bir durum. insan daha kötüsünü düşünüp teselli olmak isterken acaba neden ben diyor? :-(((

bunun 24 ü var 25 26 sı da var hatta bak ben 27sinide gördüm :)) hiç üzülme bu tip dönemleri hepimiz geçirmişizdir seninde geçicek bi dönem oluyor böyle neden ben gibi sorular yapman gereken sadece böyle yaşamayı kabullen göreceksin ki hayat daha güzel olacak senin için..

işin bir de şu boyutu var . belkide yarın daha kötü bir kaza daha yapacam ve bugünümüde arayacam . hayat çokkkkkkk garip çok.

her yaşta kötü engel sadece 24 yaşında degill

ben 17 yasında olmama ragman 1.90 boy kalıplı bir insanım ama ne yapalım olmuşla ölmüşe çare yok haa üzülmüonmu öyle bir üzülyüorumki ama üzülsem ne olcak engelim kaybolacakmı hayır

evet bazı zamanlarda şeytan insanın kanına giriyor. neden sen? o tür şeyleri düşündüğün an, daha kötüsünü de düşünmelisin. "her insan bir özürlüdür." hiç kimsenin bir dk sonrasında ne olacağına dair bir güvencesi yok. bunun hakkında söylenecek çok söz var. yeter ki şu anki halimize bile şükredelim.

24 yaşında nasıl oluyo bilmiyorum ama 17 yaşındaykende zor..Eminim her yaştakide zordur...

allah sevdiği kuluna dert verir onu sınarmış,neoplis bey bu kısacık ömür öyle hızlı geçiyor ki ,inanın hiç bir şey için üzülmeye değmez,eğer sabreder ,şükreder ve güçlü olmaya devam ederseniz inanıyorum ki çok büyük mükafatlara layık görüleceksiniz,allah yardımcınız olsun her daim,sevgi ve saygılarımla

24 yaşında özürlü olmak çok kötü ya çok kötü... diye attığın başlıktaki sitem sadece kız arkadaşlarla bağlantılı ise boş geç arkadaş,Yok eğer engelli olmakla ilgili ise sitemin, teselli olurmu bilemem ama sen yinede en az 22 yıl yürümüşsün,ben 50 yaşındayım iki yaşından beri hiç yürümedim o anlarıda hiç hatırlamam,sana sorum şu cevap verebilecekmisin bana:
Yürümenin tadı nasıl birşey ben hiç tatmadım.Koşmayı ise hiç sormuyorum?hala sitem etmeye kahırlanmaya devam edeceksen boş geç arkadaş boş geç....

sadece 24 değil her yasta zor... baK benimde basıma 26 da geldi... eger zorluğu yaş değil de bi bayansa gülerim

ben dogduğumdan beri böleyim :) sen en azında belli bi süre güzel yaşamışsın

çoğu zaman insan dışarı çıkmak istemiyo gülerek çıkıyosun beş karış suratla geri dönüyosun bazen, ama düzelmiyo yapıcak bişeyde yok kendimizi yiyip bitircez işte :)

Kardeş Neoplis, merak işte senin engelini anlayacağımız bir şekilde tanımlarmısın?

Ben ilk okuldan beridir rahatsızım son 24 senedir yürüyemiyorum ilk önceleri bende senin ğibi düşünmüştüm ama pek düşündüğümüz ğibi deil cidden seni sevecek bir kız bir içten tebessümüne bile seni sevebilmelidir zaten kara kaşına kara gözüne beni sevecekse o kız sevmesin anasıyla otursun evinde :) ama önce kendine güven ve kendini geliştir her yönden derim kız milletine takılılıp kalmamak lazım :p

evet arkadaşlarım düşünmeden açtıgım bir bu başlık için özürdilerim. çocukluktan beri özürlü olan arkadaşlarımı kırabilecegimi hiç düşünmedim çok özürdilerim....

Sen 24 ben 25 yaşında engelli olmuşuz. Hayat öyle akıp giderken birden duruyor gibi sanıyoruz. Fakat durmuyor biz duruyor zannediyoruz. Çünkü hayat akıp gidiyor.
Biraz farklılıklarla da olsa hayatın her anından haz duymaya çalışmalısın. Karamsarlıklar elbette olacak fakat bunları da aşıyorsun. Kız arkadaş konusun da kafana takma sen adam gibi adam ol. Seni her halinle beğenen çıkıyor. Ben o okunu da kendimi çok şanslı hissediyorum...

Evet arkadaşlar ben 32 yaşında trafik kazası sonucu of'lu oldum. Sonradan engelli olmak gerçekten zor. ilk sıralar ben de kabullenememiştim ama zamanla alıştık. zaten kaza sonucu engelli olanların yaş sınırı genelde 25-35 arası oluyor.

neoplis arkadasım yazdıgın yazıları takip ettimde sürekli hep bayan konusu gündemde yok eskiden kabul ederlerdi yok gittigim heryerde kızlar ilgi gösterirdi filan..bu dünya sadece bayan erkek ilişkisi ilen boyutlu deil kaldıki engelli insanların o kadar cok ciddi sorunu varken sürekli ask kız erkek iliskisine girmek vede eskiden ben hep böyleydim diip yasamak sana sadece hep zarar verir ..unutmaki sürekli arkasına bakan önünü göremez vede cok kötü düserr...benimde vede sen gibi bircok kisi bircok ciddi iliski yasamıs olabilir kaldıki ask sevgi gibi seyler özel duygulardır her dkka paylasmak anlatmak o kelimeleri vede yasananları özelden cıkarır sıradanlastırır ondan ki bence daha az ask bayan kelimelerini kullan vede hayatı bütün olarak düsün nede olsa bu bir bitisi olan oyun ..yarın ahirette bize aa güzel bir bayanlan cıkmıs hadi cennete yada cirkin kızlan cıkmıs hadi cehenneme demiyecekler günahlarımız sevaplarımız sorulacak ne bindigimiz araba ne oturdugumuz ev nede asklar deil ...

Valla sevgili arkadaşım başlığı görünce ilginç bir durum var sandım ama yanılmışım.. Sevgili kardeşim sen yine hayatının belli bölümünü dolu dolu yaşamışsın ya ben yda benim gibi olan diğer arkadaşlarım? 1 yaşından bu yana özürlüyüm ne yapayım yani özürlüyüm diye kabuğumamı çekileyim? şunuda unutmaki hayt sadece kızların üstüne kurulu değil :) hayatta zevk alınacak o kadar çok şey varki ben hiç senin gibi dar pencereden bakmadım sanada tavsiye ederim :)

zaten Allah(c.c) herkese çekebilecegi derdi verirmiş.Biz bunu kabulene biliyor,şükredebilirsek hem,bu dünyada mükafatını görürüz.hemde öbür dünyamızı kazanmış oluruz
yok tersine isyanda olursak hem elimizden birşey gelmez hem bu dünya zehir olur hemde öbür dünyamızı kaybederiz.inanan bir insan için hiç birşey cennette degişilmez. bu bizim özürümüz bizim cennete girmemiz için bir vesile (bir mükafatır) degerini bilene şükredene diye düşünüyorum..

Küçüksün etrafındakilerr bişiler söylerler sen anlamazsın umursamazsın oynarsın bol bol sokaklarda...Zaman gelir ergenlik çağına gelirsin ki..o konuşmaktan gevezelikten bıkmayan, koşmaktan yorulmayan kişi bir gün durgunlaşır ,ağzından tek kelime laf çıkmaz..Bir anda bütün umutsuzluklar ve çaresizlikler çöker omuzuna yıkılırsın. Bir gün yavaş yavaş bir duvar dibine çökersin, ağlayarak gömleğini yırtarsın o tarif edilmez üzüntü içerisinde .Sonra boş dünyanın varlığına tanık olursun...Zaman zaman..ağlamalar ah çekmeler keşke demeler devam etsede....

Bakamazsın kızların yüzüne..sen kimsinki.. dersin..yere bakarak gelip geçersin o yolardan..Utanırsın kendinden ergensin.. Okula gidersin.. bir kıza gönül bağlarsın gizli gizli bakarsın gözlerine,konuşmasına, gülüşüne..Yanında bir başkasını görürsün.. döner ağlarsın yine kendi kendine....

Engelli olmak, hasta olmak zor iş be..

Genç bir adam düşünün hayatının baharında;
Genç bir adam, işlemediği bir cinayet yüzünden hapse düşer.Cezası öbür boyu hapis.bu genç adam pisi pisine hapse düştüğüne mi yansın yoksa işlemediği bir cinayet yüzünden boşu boşuna hapis olunuşunu mı?nasıl insan isyan etmez ki böyle hayata bir hayata .belki işleseydi hak etmişti cezayı bu kadar isyan etmezdi.peki bu durumda kim isyan etmezdi böyle hayata.
Bir de olayı tersinden düşünün belki hapise düşmeseydi.ne türlü günahlar işleyecekti,belkide çok pişman olacağı işler yapacaktı.ömür boyu vicdan azabı cekeceği belkide ölseydim,daha iyiydi diyecegi.Belkide cenmı hak o nu çok sevdiği için hapsettti bu dünyaya öbür dünyası çok güzel olsun diye.haksız yere düştüğü bu hapisin canabı Allah'tan olduğunu herşeyin onun taktirinde olduğunu herşeyin ondan geldiğini ve tekrar ona teslim olacağını bilip şükredip haline o nu, o zindanda ansa onu ziredip ona şükretse aslında kendisinin için bir çile hane bir zinda degilde bir cennet bahçesi olur.kısacık ömürü ebedi hayata değişmek gibi bu bizim hayatımıza isyanımız.önemli olan bu halimize şükredip ebedi hayatımızı düşünmek.evet çok zor ama isyan da birşeyi çözmüyör.bu kısacık zindan hayatın bitmesini ebedi olan hayatımızı kazanmaya bakmak lazım diye düşünüyorum. sayğılar...

slm oncelıkle arkadasım inan gelmıcekdım ama yazıları yorumları okudukca habıre gel gel sende katıl bu karvana dıyrosunuz benım hıkayem nasıl anlatım 12 yasımda engelı oldum ve suan 24 sındayım hayırlısıyla 25 bascaz eee halıyle benımde zor durumlarım oldu nede olsa 12 yasından berı engelısı ee daha cocukluk donemınden bıle cıkmaısın hemen arkasından genclık yıların ee halıyle kızlar falan arkadasım bu 24 yaslıle sınırlı deyıl kı sen de yasına gore konuyu acmısn anlıyorum ama arkadasların dedı gıbı hayat kızlardan ıbaret deyıl eee genc bır erkek sın burda bayanlar deyıl senı erkek arkadaslar daha ıyı anlar benım de kız arkadslarım oldu ayrılıklar vs re yanı cagu saglam ınsanlardı demek ıstedım engelısın dıye kızlar senden uzak durcak deyıl emınım dunyanın bır yerınde yanında cevrende senı beklıyen bır prensesın oldugunu sakın unutma önemlı olan sneın hayatta akdıf olup ınsanları tanıyarak o prernsesı bulmak ...

şunu unutma; ancak hissedebildiğin kadar özgür olabilirsin...

bu şiir ritüelim olacak :)

...
ister gözünü oğuştur,
istersen tetiği çek!
idam mangasındasın içinde yasa varsa,
girmem...
girmedim mangalara,
adalet duygusu yer etmedi içimde benim
çünkü ben;
ömrümce adle boyun eğdim
yıldızlı gökten bana soracak olursanız;
kösnüdüm ona karşı,
onu hep altımda istedim
...

bazen şiir, düz yazıdan daha çok yaklaştırıyor hissedilene... ;)

askere gittim geldim ne güzel çalışıyordum arkadaşlarla gezip tozuyordum 23 yaşıma geldiğimde herşey bozuldu engelli oldum daha önce istediğim zaman dışarda gezerdim şimdi evden çıkamıyorum garippp...

ben dogustan 23 senedir engelliyim seniin gibi hic olmadım sen 3 5 sene dir bölesin askere bile gidemedik biz bu halde kendımızle barısıgız yada barısık olmak zorundayız sende bole olmalısın yapcak bısey yok

yaa bu yazılanların hepsiii çoook saçma halinize şükredin be şükredin.onuda geçtim şükretmneseniz bile kendinzi engelli olarak görmek en büyük engeldir hayata dair.bende engelliymişim ama bunu sadece ehliyet alırken fark ettim kol protezi kullanıyormuşum sağlık kurulunda gördüm böle şeyleri konuşarak aksine hayat dahada ızdırap olıuyor...arabesk dinleyerek dertler halledilmez aksine dertler küçük olsada halledilmez dert sanmaya başlıyorsunuz

Üst Alt