Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

24 yaşında özürlü olmak çok kötü ya çok kötü...

konuşuyoruz işte ne biliyon şukretmedimizi ik çif laftamı etmiyelim zaten canımız sıkılıyor

Canım kardeşim bu işlerin 23 24 25 26 sı yok bizde 17 sinde tanışdık rahatsızlığımızla yaş 30 oldu:D hayat herşeye rağmen devam ediyor kendini strese sokma nefes alabiliyorsan şükret mevlaya isyankar olma rabbim sevdiği kullarına dert verirmiş sağlıcakla kal...

merhaba arkadaşlar. sitenize yeni üye oldum.
ben engelli değilim o yüzden tabi ki bazı şeyleri yaşamadan sizi tam olarak sizleri anlamak çok zor ama bi kaç söylemek istiyorum.
bu başlığı açan arkadaşımız 'engelli olmadan öncede çıkma teklif ederdim kızların bazıları kabul etmezdi ama engelli olduktan sonra ben reddedildiğimde bunu engelime bağlar oldum' gibi bi bir şey söylemiş.
bazı şeylerin sadece algılamalarımızdan ibaret olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor aslında bu cümle. bu herşey çok kolay sadece insan kafasında zo laştırır hayatı demek değil tabi ki ama en azından şunu söyleyebiliriz kendimize; beni kıracak bir kişinin düşüncesinin, sözünün, bakışının,davranışının ne gibi bir önemi olabilir (;

arkadaş senin engelin nedir ? profilinde yazan ise bunun nesi seni bu kadar üzüyor. biraz anlatır mısın ? :confused:

bizleri küçümseyen aşağılayan hor görenlere bin defa lanet olsun.rabbim bizi böyle yaratmış ondan gelen herşeye amenna.

Arkadaşlar bir bayan olarak hiçbirinizin söylediğine katılmıyorum ortopedik özürlüyüm 9 yaşından bu yana görüntüde çok da ciddi bir durum yok hayata hiç küsmedim ergen dönemlerimde bile kendime güvenim sonsuz çünkü çok güzel olduğumu biliyorum bu güzellik sadece yüz ve fiziği kapsamıyor karakter yapı kişilik iyi bir insanım 35 yaşındayım ben özürlü olarak sağlam insanların yapamıycaklarını yapabilecek kapasitedeyim çünkü zekiyim akıllıyım ve hayatım boyunca başta sağlam olan kardeşlerime aieme anama babama kayınvalideme çevreme mutlaka çok şey verdim ben beklemedim hiçbir zaman çünkü yapabilirim ortaokul lise ve ünüversite hayatım boyuncada inanın çok güzel kız arkadaşlarım olmasına rağmen herzaman en iyi en gözde erkeklerden tekliflerde bana gelidi allahıma hamdolsunki bana bu hastalığı verdi ve bende bu kadar güğçlü hissediyorum kendimi şu an çok sağlıklı vede çok yakışıklı vede eğitimli birisiyle evliyim 8 yaşında birde çok sağlıklı ve çok güzel bir kızım var 10 yıllık evliyim çok mutluyum eşim benden sağlıkılı ama ben ondan daha becerikliyim onun çoğu zaman bana hayranlıkla baktığının farkındayım demek isteğim allah bir yanımızı eksik veriyorsa mutlaka belkide keşfetmediğiniz çok üstün diğer bir yanınız var onu bulun inanın çokda mutlu oluyorsunuz

Yani üzülmen gereken biçok şey varken sen gittin kızın kabul etmemesine mi taktın =S

iyi işte hayatı sorgulaman için eline fırsat geçmiş. hatta sen geç kalmışsın 24 yaşına gelmişsin. diğer türlü standart bi hayatın olacaktı. bi kız bulup evlenecektin çoluk çocuk vs derken yaşlanacaktın. git camiye gel camiye belki hacca giderdin, niye çünkü şükredeceksin ya allaha verdikleri için, çünkü herşeyi yaparken allah sana tüm imkaları sağlamıştı. ama aslında gerçek tamamen yanlız olduğumuzdu bu evrende. işte sen de bu bilinç düzeyine geleceksin. ama engelin nedir hala öğrenemedik.

Slm bende 17 yasında yakalandım. Gerçekten kabullenmek çok zor. Haftasonu halı saha falan sürekli andrelin... çok zor tabi toparlanmak çok zor oldu.. Ne zaman dağılsam ailem topladı.... 23lerde darmadağın oldum eşimi tanıdım sevdim o topladı... O engelsizdi vermediler. Kimse alamadı elimden kaçırdım. Herşeye inat... Aramızda 700 km yol vardı... Bütün erzuruma meydan okudum aldım. Sonuç itibarı ile engelli olmak birey olmaya engel deildir...

Ya arkadaşlar bütün sorunlarımızı hallettik kızlar mı kaldı? Engelin yaşı yokki bende 27 yaşında engelli oldum.

aynen bencede çok saçma
başka dert görmemiş arkadaş bence
tek dert bu olsa keşke :p

bence kimse engelinin arkasına saklanmasın
ki arkadaşın sadece iki parmağı amputeymiş
çok abatmış çokkkk
zavallım benim haline acıdım doğrusu :))))

TATLİ--BELA;

Kimin 2 parmağı amputeymiş merak ettim :confused:

bana biraz bu baslık sacma geldi arkadasım eger kırdıysam özür ben 27 yıldir böleyim yani dogustan bnde allah adaletsiz mi diye isyan edeyim demem suki iyi yada kötü ne olursa engelini kabul et ve kendini sev ve hic bir zaman neden bn sorusunu sorma
cünkü cvp yokkk cıkmaz bir yola girmekten baskaa

2 parmak neye engelmiş, o kadar ağır durumda olanlar varken saçma geldi bana.
Eminim çoğu kişi o parmakları görmüyodur bile...

Aslında yaşın önemi yokta sonradan Engelli olmak belkide zor ama ne olursa olsun böylesi de güzel hiç yoktan :)

slm evt dogru diyor arkadasımız hiç kendini üzmene gerek yok bende aynı seyleri yasadım dünyayı salla gitin.

Özür bence beyinde başlar beyin de biter sen kendini olduğun gibi kabul edersen karşındaki de eder.

Neoplis, kendi pskoloğun ol.. bece durumunu fazla abartıyorsun... iş kazası geçirdiğimde 18 yaşındaydım ilk zamanlar dünyam başıma yıkılmıştı... fizik tedaviye başladığımın 1. günü kendime geldim

1. gün: tedavi gördüğüm hastane el ve mikro cerrahi hastanesiydi yüzlerce hasta kimin kolu yok kimin bacağı kimi sandalyede aman allahım onları görünce kendi özürümden utandım... yok dedim ben sağlam adamım... ve 20 yıldırda kendimi öyle görüyorum.

Haklısın irfan abi ama işte psikolojinin bozulmasıda hastalık.

arkadşlar bende özürlüüyüm ortabedik ama kız arkadaşlarım oldu bi sürü ve engelli değildiler üstelik güzeldilerde şimdide var ve cok güzel.....anlayacağınız özürlü olmak kızlarla alakalı bi durum deyil yahu.. bu şeyleri düşünmeyin.....size tavsiyem tanımadığınız ki kadına teklif etmeyin..aynı ortamoı paylaşın sonra deneyin bu sadece özürlüüler için değil bütün erkekler için gecerli.......

bırak herşey olacağına varsın.su akar çatlağını bulur.bület arınç dediği gibi hayat sexten içkiden ibaret değildir lafına katılıyor değilim.fakat gel gelelim üretmek çok önemli (burda üremek filinden bahsetmiyorum)bu adam yaşadı ve bize bunu kattı.bu çok büyük bir şey olması gerekmez .en azından kendini tadmin etmenin en güzel yolu (burda hiç bir şey yapmıyorsun demeyi kastedmiyorum)valla ben çok sevemiyorum iki ilişkim oldu. ikisinide koly unuttum.bu aşk meşk işleri çok karışık :confused:

benimde kolum sakat diye bi sürü kız peşimden koşuyo ama ben yüz vermiyom :D :D ulan ne garip dünyaaa

0 yaşından 29 yaşına kadar sakat olmak daha zor be arkadaşım. sen gene sağlıklı olarak bir süre yaşamışsın ya bizim gibiler ne yapsın birde o açıdan baksana.

Düşünme.. Es geç.. Yapacak birsey yok..
En kotu derdin kızların reddetmesi olsun ne diyeyim.. O kadar baska zorluklar varki..

bende 22.11.2007de askerliğimi bitirdim 14.12.2007 de iş kazası sonucu omuruliğim kırıldı hayat herşeye rağmen yaşamaya deyerr arkadaşlar sevgilin olsada olmasada ailem çok şükür yanımda sizlerinde aileniz yanınızdayda mutlu olun benim gbi

Ben 4 yaşında engelli oldum ama engellimlede mutlu olmayı bildim. Hedeflerime ve hayallerime hepsini kavuştum gerçekleştirdim. Bir sürü erkek ve kız arkadaşım da oldu. Aşık da oldum. Inanki engelsiz insanların yapmadıgını ben yapıyorum. Belki inanmasınız ama iyiki engelli olmuşum diyorum. çünkü engelsiz olmanın tadına bakmadıgım için böyle daha güzel :).kısaca demek istedigim şu engellinle mutlu ol ve öyle yaşa. Bu can senin.

arkadaşım ilk olarak geçmiş olsun diyorum ve hayatın devam ettiğini söyleyebiliyorum . ve diyorumki kendine acıma çünki bu dünya fani ve biz bu dünyada birer öğrenciyiz yaşadıklarımız sahip olduklarımız olamadıklarımız ise birer test ten ibaret bence bir kenarda kızlar bana bakmıyor yada insanlar bana acıyor diyerek ağlamaktansa yüce rabbimin bize verdiği bu güzellikleri doğru şekilde yaşamaktır bazen ben bile oturup düşünürdüm eskiden analiz ederdim insanlara bakardım ve öyle bir şeyin farkına vardımki düşünsene sen bir engellisin ve etrafında binlerce kendini sağlıklı gören ve engelli potansieli olan insanlar var ve sen ne şanslısın bu riski erken yaşta gördün ve yşadın düşünsene bu kazayı 60 yaşında yaşamış olsa idin neler olurdu teklif ettiğin hatta evlendiğin kız bile seni bırakıp gidebilirdi ama sen şanslısın erkenden yaşadın ve aklını kullanır isen eskisinden daha gü
zel yaşabileceğin bir yaşam oluştu .. diyorsunki bana kim bakar hayat bir matematik ve denklemlerden ibarettir bu denklemi güzel rabbim yazmıştır herşeyin bitti artık olmaz olamaz dediğin anda karşına biri çıkar ve kazadan önce yaşadığın tüm insanları unutturu sana .. senin yapmak gereken bulunduğun durumu kabullenip önce allah sonra kendin daha sonrada etrafındakiler için faydalı işler yapmandır emin ol mutluluk hep senin yanında olacaktır ozaman ..

Üst Alt