Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

24 yaşında özürlü olmak çok kötü ya çok kötü...

askere git gel herşey toz pembe sonra olaydan sonra hayatın çoooook zor bee belirli zaman sonra o kadar zor değilmiş niye derseniz aklımız var ya mükemmel birşey nice beterler varmış önce akıl fikir dürüstlük sağlık afiyetversin

bak kendin diyorsun geziyorum eğleniyorum ya onlarıda yapamasaydın o açıdan düşün hem engelin çok büyük değil bence engelli bile sayılmazsın çok daha kötü durumda olan engelliler var.

Merhaba daha bugün üye oldum.iş yerinde öyle nette gezerken als hastalığını merak ettim ve bu siteyle tanıştım yakın zamanda diyabete yakalandım.bir engelim fiziksel olarak yok ama beyin olarak engelliyim galiba çok kafama takıp kendimi yıpratıp mutsuz oluyorum baktım ki bu sitede arkadaşlar ne kadar pozitif etkilenmemek mümkün değil

dağli;

Kafana taktığın şey , sana olumlu yansısa tak diyelim hepimiz ,olumu bir gelişme vermesini geçtim daha da olumsuzluğa itiyor. ... Kafana takma diyorum

Naci bey ne kadar pozitifsiniz nerdeyse engelim var diye sevineceksiniz ne mutluu size allah yolunuzu açık etsin

Bu işin yaşı başı yok

Bu işlerin yaşı başı yok be kardeş. Ben de 23 yaşında kaza geçirdim. 17 yıl oldu tekerlekli sandalyede. Bir şekilde hayatı böyle kabul edip yaşamaktan ve bir uğraş bulmaktan başka seçenek yok. Her sabah kalktığında "Bugün ne yapabilirim" sorusunu sor kendine ve her gün yapacak vakit geçirecek birşeyler bul kendine.

Engelin yüzünden kızlar teklifini reddederse s**r et etsinler. Sen önüne bak elbet seni engelinle herşeyinle olduğun gibi sevecek birisi çıkacaktır karşına. Yalnız değilsin bu dünyada. I kadar saçma sapan anlamsız şeyler oluyor ki dünyada bizim başımıza bir kaza gelmiş. Hiç şaşırmamak lazım bu kadar gariplikler arasında..

Keyfine bak nasıl mutlu olabiliyorsan neyden keyif alıyorsan öyle yaşa..Misafir olduğumuz şu dünyanın güzelliklerini keşfet ve yaşa. Engelin yüzünden bazı şeyleri yapamayabilir ve yaşayamayabilirsin ama engelinle birlikte de yapacak ve yaşayacak çok şey var unutma..

bende 37 yaşındayım sağ bacaktan ortopedik engelliyim sekerek yüyüyebiliyorum. istediğim kızı alır istediğimi yapmışım . hayattan korkmayın yterki kendinize güvenin. artık sağlamlar bile bana özeniyorlar :)) korkmayın atılgan olun. hayat çok güzel..

Bu konuyu açan arkadaş acaba engelli olmadan önce engelli bi bayanla çıkımayı düşünmüşmüdür hiç !
Bende 24 ümde engelli oldum ve şimdi 30'dayım. Karşımdakine bir gelecek vaat edemiceksem neden bir ilişkiye başlayayım. Tabi niyeti farklı olanlar için durum farklıdır herhalde.
birde 6 yılım geçiyor ama hala "neden ben" diyenleri ve bunu inaçlarıyla ilişkilendirenleri anlamış değilim. bunu düşününce hep izlediğim vahşi doğa belgeselleri aklım geliyor :) doğadaki hayvanlar bir yerlerini kırıp yaralanırlarsa, bu onları öldürene kadar yaşayabiliyorlar. yok öldürmüyorsa payına ne kalmışsa hayattan o nu yaşama devam...
yani bizim ne farkımız varki onlardan; bir geyiğin, kurdun başına gelebiliyorsa böyle bişey herhangi birimizin başına gelmesin!
sonuçta bu da fiziksel dünyamızın bir parçası, fiziksel olmayan şeylerle ilişkilendirmek garip geliyor bana...

EEEEEEEEEEEE o kadar yapmışsın yapacağını, şimdi sıra kızlarda, sana laf atmaya ilk ben başlayabilirim. Kimsesiz kimsen olabilir miyim dermişim. HAYAT KIZLARA LAF ATMAKTAN VEYA KIZLARDAN EVET CEVABINI ALMAKTAN İBARET DEĞİLDİR... Sakın unutma!!! Bu hayatta nefes almak bile muhteşem bir duygu, eğer öğle olmasaydı; herkes intihar ederdi. Sen hiç ölümcül bir hastanın hayatta kalmak için verdiği mücadeleye tanık oldun mu? Ben oldum ve işte o zaman hayatın ne kadar güzel olduğunu anladım. Bunu anlamak için tanık olmaya gerek yok illa, burdaki yazdıklarımı anla yeter...:):):):):):):)

Tey tay yorumlara bak ya... Kalkın site halkı; halay çekelim ya da klol bastı ne dersiniz????????????? :) :) :):):):):)

:rolleyes::eek::cool:;):eek:İsmi mi beğenemedin galiba ne dersin? Ayrıca; Ne olursan ol, önce insan ol! cümlesi beni facebookta yayınladığım bir cümle sen benim içimi mi okuyorsun bakiim... ,

:):mad::p

şüüüükkkkküüürrr beterin beteri var her şeyden önemli allah zeka özürü verse ne olurdu iyi düşünün

sevgili arkadaş şunu bilmeliyiz ki engellli olmak hiçte kötü bir görüntü değil bunun yaşıda olmaz şayet engelliğe değişik gözle bakarsak kendi kendimize hakaret etmiş oluruz helede belli bir yaştan sonra engelli olupta böyle bir ifade kullanılırsa demekki sağlam insanların bize bakış açıları değişik gibi gelir ben böyle düşünmüyorum her insan kendine göre engellidır.
neden ben diye bir kelime hiç bir zaman kullanmamamız lazım engelliliğin ne zaman nerde kime ve nasıl geleceğini bilmediğimiz için fazlada isyankar olmamak lazımdır. Bu bizler için bir yaşam süreci bunu ister sağlam istersen bir engelli olarak sürdürelim hiç fark etmez fark etmesi gereken bir şey biz her halükarda hayatımızı en üst düzeyde ve en güzel şekilde yaşamak için mücadele etmeliyiz.
Herkes şükrünü bilmeli ve hepimiz ne şekilde yaşarsak yaşayalım yaşadığımız sürece ileriye değilde biraz da geriye bakarsak belki bu olaylar başımıza belli bir yaştan sonra geldiği zaman bu kadar etki altında kalmayız.
Sana çok geçmış olsun dileklerimi iletir bundan sonraki yaşamında tüm zorlukların üstesinden gelip başarılı olmanı dilerim.

Üst Alt