Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3.5 ay önce emeklilik başvurusu yaptım. SGK reddedebilir mi?

mucahitttt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhabalar,
Dosyam 22nisan da isleme alinmis 3.5 ay sonra ilk defa 27temmuz da hareketlilik olmus ve dosya saglik kurulu tarafindan kapatilmis diyor. Acaba ne zaman soniclanir yardimci olursaniz sevinirim. Ayrica bobreklerimde ki tani tam olarak mevzuata gore %40 hafif duzeye denk geliyor, keyfi olarak is gucu kaybi yok derler mi 🙏 so. Olarak nisan da basvurdum ve suan cslisiyorum toplu odeme alirmiyim. Tesekurler

@mucahitttt, Bağlı olduğunuz SGK'ya giderek son durumu sormanız gerekiyor. Ancak onlar bilirler, iş gücü kaybı var mı yok mu sorusuna bizim yanıt vermemiz doğru olmaz. Onu ancak heyet bilir. Son olarak çalışır durumdayken başvuru yaptığınız için emeklilik çıkarsa geriye dönük alamazsınız. Ancak emeklilik onaylanırsa ve maaş başvuru yaptığınız tarihin, ertesi ayının 1. gününden itibaren işlemeye başlar. O sebepten dolayı, eğer emeklilik çıkarsa ayın son günleri başvuru yapın.

Bemim toplamda 55 raporum var, en yuksek %40 ile bobrek. Ve isgucu kaybi listesinde tam olarak 40 a denk geliyor. Tum epikriz ve tetkitlerim tam ve 40 a uygun. Hafif duzey is gucu kaybina tam oturuyor. Saglik kurulu kafasina gore vermeyebilir mi? Lutfen cvp verirseniz sevinirim

@OturanBoğa abi tesekur ederim azda olsa icime su serpildi🙏bugun tam 4 ay oldu bekliyorum. 22 nisanda basvurdum, 27 agustosta daha yeni saglik kurulu dosya sirasina girdi, simdi de emeklilik servisine geri gtmesini bekliyorum.

Üst Alt