Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3.5 ay önce emeklilik başvurusu yaptım. SGK reddedebilir mi?

mucahitttt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhabalar,
Dosyam 22nisan da isleme alinmis 3.5 ay sonra ilk defa 27temmuz da hareketlilik olmus ve dosya saglik kurulu tarafindan kapatilmis diyor. Acaba ne zaman soniclanir yardimci olursaniz sevinirim. Ayrica bobreklerimde ki tani tam olarak mevzuata gore %40 hafif duzeye denk geliyor, keyfi olarak is gucu kaybi yok derler mi 🙏 so. Olarak nisan da basvurdum ve suan cslisiyorum toplu odeme alirmiyim. Tesekurler

@mucahitttt, Bağlı olduğunuz SGK'ya giderek son durumu sormanız gerekiyor. Ancak onlar bilirler, iş gücü kaybı var mı yok mu sorusuna bizim yanıt vermemiz doğru olmaz. Onu ancak heyet bilir. Son olarak çalışır durumdayken başvuru yaptığınız için emeklilik çıkarsa geriye dönük alamazsınız. Ancak emeklilik onaylanırsa ve maaş başvuru yaptığınız tarihin, ertesi ayının 1. gününden itibaren işlemeye başlar. O sebepten dolayı, eğer emeklilik çıkarsa ayın son günleri başvuru yapın.

Bemim toplamda 55 raporum var, en yuksek %40 ile bobrek. Ve isgucu kaybi listesinde tam olarak 40 a denk geliyor. Tum epikriz ve tetkitlerim tam ve 40 a uygun. Hafif duzey is gucu kaybina tam oturuyor. Saglik kurulu kafasina gore vermeyebilir mi? Lutfen cvp verirseniz sevinirim

@OturanBoğa abi tesekur ederim azda olsa icime su serpildi🙏bugun tam 4 ay oldu bekliyorum. 22 nisanda basvurdum, 27 agustosta daha yeni saglik kurulu dosya sirasina girdi, simdi de emeklilik servisine geri gtmesini bekliyorum.

Bu kadar uzun sürmemesi gerekiyor.ben heyete girdim. 1 ay dolmadan malulen emekli ettiler.

@bedrimurat heyete degil abi, heyet banada verdi 55 raporu, yeni kural geregi sgk saglik kurulu is gucu kaybina bakiyor,dosyam suan orada bekliyor

Devlet hastanesi %51 rapor verdi ama SGK bunu kabul etmedi. Başk hastaneye sevk etti ve oran yetersiz dedi. İtiraz ettim 6 aydan fazla oldu. Kimseden bilgi alamıyorum. İtirazınız yüksek sağlık kurulunda diyor başka bir şey demiyor. E-devlet üzerinden başvuru yapyırum bilgi için Alo170 arıyor. İtiraznızı yükse sağlık kurulunda diyor. "KArdeşim bu bilgiyi bende görüyorum zaten diyorum" biz iletişim merkeziyiz birşey yapamayız diyor. İlgili yere aktarın diyorum, aktaramayız diyor. Bağlı buludnuğunuz yerin SGK müdürlüğüne gidin diyor. Oraya gidiyorum dosya Ankara'da sağlık kurulunda biz bilemeyiz diyor. Yani kısır döngü. başvurudan 6 ay sonra tekrar emeklilik başvurusu yapabilirsin diyorlar ama 6 aydan fazla oldu mevcut başvuru sonuçlanmadı. Öyle saçma bir memleket burası!

Beyler bendede c71.9 hastalık listesinde var 06/07/2026 da işleme alindi sevk verdi SGK 08/07/2026 da hastaneye muayenelerim oldu 13-14 gibi heyete girdim malulen emeklilik için 1-2 aya çıkar dediler ama 24/08/2026 da işgücü kaybı için SGK ya gitmiş yani son durumdayim sanırsam bana işgücü kaybin sonuclancak ondan sonrası kolay dediler şuan SGK işgücü kaybı muhabbetinde kaç günde sonuc çıkar bu konuda bilginiz varmı

@bedrimurat, başkan bende 6 temmuzda başladı şuan SGK daki işgücü kaybını belirleyen heyette mis ne kadar daha sürer bu durum

@Linkinpark50 başkan haziran sonu heyet raporum çıktı.sgk 40 gün sonra emekli etti beni.normal süreç böyle biliyordum.bu kadar uzun sürdüğünden haberim yoktu.belki ben depremzedeyim diye çok bekletmediler.

@bedrimurat, anladım usta benim 24 ünde malullük işlemleri başlatıldı talep dosyasına takıldı yazıyor yani bu süreden itibaren mi 40 gün beklicem acaba

5 Aralık 2025 çalışma gücü kaybı için ilk heyet,Mayıs sonu ara karar,23 haziran ara karar sonrası 2.heyet, hala bekliyoruz neyi bekliyorsak

Üst Alt