Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 defa internal üretrotomi ile üretra darlığımı açtırdım, şimdi stent koydular..?

Güven, güncel bilgi için teşekkürler.
Peniste dair soruyu bence doktoruna sormalısın. İhmal etme...

teo 231 bende seninle aynı dertten müzdaribim
bahsettiğin ameliyatı bir kez oldum (penisten bir aletle girilerek soğuk bıçakla kesme yöntemi) idrar yolu açıldı ve 16 lık bir sonda takıldı bu ana kadar 7 ay göbeğimde sistofiks takılı idi yarın nasipse sondayı çıkarttırmaya gideceğim
ameliyatın üzerinden 40 gün geçti zaman gösterecek gerçi ama sanırım stent takacaklar
stent takıldıktan sonra yaşadıklarını açık ve net yazmışsın teşekkür ederim ben de neyle karşılaşacağımı öğrenmiş oldum sayende
güncel bilgiler vermeye devam edersen çok memnun olurum

şimdiden teşekkürler.

Bu stent çok aşağılık bir şey. Takıldığından beri enfeksiyondan kurtulamadım. İçtiğim antibiyotiklerin haddi hesabı yok. Doktorum şikayetlerimi önemsemiyor. Bu işi kişiselleştirdi maalesef. Olumsuzlukların nedeninin kendinde bulduğumu sanıyor. Geçer diyor ama ne yanma geçti idrar yaparken ne de ağrı ne de de ödem.
Penisim nerdeyse iki katı. Ayrıca stentin yerinden oynadığını da düşünüyorum.
Geçen günlerde yurt dışına gittim gezmek amacıyla tatilim burnumdan geldi. En sonunda orda (Fransa'da) bir ürologa gittim. Söyledikleri canımı sıktı acıkcası .Bu metodun Avrupa'da artık kullanılmadığını ve eski nesil bir uygulama olduğunu söyledi.Ö nerdiği tek şey eger başka bir çıkış yoksa, şu göbekten delik açma metoduydu.
Daha önce kullandığım antibiyotiklerin isimlerini sordu. Ben de hatırlamadığım için söyleyemedim. Bu çok önemli ezbere ilaç yazamam dedi. Sadece ağrı kesici verdi ve buz kompresi önerdi.
Bu arada unutmadan söyleyim Fransa (Paris) çoook pahalı bir sehir çok :(

Kısaca arkadaslar şu an ateşim nerdeyse 39 enfeksiyon son sürat ve sanırım bu alçak stenti çıkaracam.
Bu arada taktırmazı düşünen arkadaşlar bunları doktorlarıyla paylaşsın. Belki söyleyecekleri bir şey vardır. Bunları yazmakla sorumluluk ta aldığımı düşünüyorum.

Her şey gönlünüzce olsun...

Bülent,Teo231 ile iletişimin var mı?
Varsa lütfen irtibat sağla son durumunu çok önemsiyor ve merak ediyorum.
Yukarda bahsi geçen sorunu Doktora söyledim o da bana bunu önemseme dedi.Bu kadar maalesef :(

aynen teo231 ile iletişime geçebilsek çok güzel olur. trust yazdıkların beni korkuttu be abi ne yapacağımı şaşırdım.

Valla kardeşim inan yaşadıklarımı yazdım. Ben de çok ümitliydim stent konusunda ama maalesef olmadı. Bir bakıma ne yapacağımı bilmez haldeyim. Kendi doktorumu aramak istemiyorum felaket bozuluyor anlamadım nasıl iş.
Ama sen yine de kendi doktoruna bu paylşaştıklarımızı ilet bu komplikasyonlar konusunda belki onun başka diyeceği vardır. Bir bakıma benim içinde çıkış yolu olur söyleyecekleri.

Bir husus daha var lütfen bu konuda internette yazılı olan bilgilere fazla kafayı takma aksi halde iyice anbale olursun. En doğrusu benim gibi yaşayanlardan sonuç alman
Allah kolaylık versin.Eğer bir sorun olursa cevaplamaya da hazırım...

Trust;

paylaşımınız ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun bendeki hasar 3cm trafik kazası sonucu oldu sizin daralma olan bölge kaç cm acaba ve rahatsızlığınız nasıl meydana geldi kaza felanmı?

Evet kardeşim ben de bir kaza geçirdim kazaya bağlı meydana gelen pubis kırıkları nedeniyle darlık oluştu. Darlık peniş başından itibaren yaklaşık 7 cm. Yani darlık segmenti hekimlerin ifadesiyle dar ve uzun.
Ama daha önce açık ameliyat dışında başka bir şansın yok dedikleri üretraya 20 lik sonda takılabildiğini yazmıştım. Takılan stent de yaklaşık bu ölçüde. Ama bugün bir gelişme oldu. Bir dostumun yardımıyla Cerrahpaşa'da görevli bir prof. ile görüştüm durumu anlattım. Kendisi bana prensip olarak stente karşı olduğunu daha önce kime takıldıysa hepsinde benzer sorunların yaşandığını söyledi. Perşembe günü için randevü verdi. Yüz yüze görüşecez ve sanırım stenti çıkartacak. Konuşmalarından anladığım bu.

Kardeşim ayrıca resimden gördüğüm kadarıyla yaşınız genç. Evli misiniz bilmiyorum ama bu stentin diğer olumsuzluklarını yukarda yazmıştım lütfen bunu da dikkate alın.
Kısaca bu operasyonu yapacak doktorunuza bu bilgileri mutlaka iletin ve güvence isteyin. Hasta olarak buna hakkınız var ayrıca 3 cm darlık çok ciddi görünmüyor bir sürü metod var stente gelene kadar.
Ayrıca anlattığın öyküde sana 16 lık sonda takıldığından bahsetmişsin bu neden 18 lik ve hatta 20 lik sondayla devam etmedi. 7 ay madem sonda takılı kaldı ki, bunun bir anlamı vardır şimdi neden stente karar verildi. Hekimlerin ilaç firmalarıyla olan çirkin ilşkisini biliyoruz. Stentin de maliyetinin 3000 tl olduğunu gözönüne alırsak insanın aklına bazı şeyler gelmiyor da değil hani...
Neyse, senin de kafanı karıştırdım sanırım ama gerçek bu maalesef. 7 ay sonda tak bu arada sistofiks takılı durumda. Sonra sontayı çıkart ve stent tak... Bir gariplik var bu işte... Dikkatli ol lütfen ve her şeyi sor ama her şeyi..
Görüşmek üzere....

güven abi, yanlış anlaşılma oldu sanırım bende 7 ay takılı olan sonda penisten takılı değildi göbek deliğinin 4 parmak kadar altından mesanenin olduğu yere bir delik açılarak takılmıştı çünkü üretradaki hasardan dolayı hiç idrar çıkışı yoktu doktorlar zedelenen üretranın kendine gelmesi için en az 3, ort. 6 ay beklenmesi gerektiğini söylediler ve ameliyat etmediler 7 ay sonuında dediğim gibi üretra açıldı ve penisten 40 gün sonda takılı kaldı.

cerrahpaşada inş. olumlu sonuçlar alırsınız size acil şifalar diliyorum.

bu arada bekarım dediğiniz gibi anlattıklarınızı okudum.

slm arkadaşlar.bende 1 ay evvel internal üretra ameliyatı geçirdim.10 yıldır hafif hafif daralma hissediyordum.hiçbir kaza geçirmediğim halde bu hastalığın bende olması normal değil dedi doktorum.ameliyatı medipol koşuyolu hastanesinde oldum.doktorum kontrole 20 gün sonra gel demişti ben hala gitmedim.şuanda herhangibir daralma yok.size sorum şu,kontrole gitmem şartmı.özel hastane olduğu için yine birsürü test yapacaklar idrarın şiddetini ölçmek için.ve buda nereden baksanız 500 tl para demek.bir soru daha soracağım.doktorum eğer tekrar daralma olursa sonda takılacak tekrar ameliyat olmayacaksın demişti.tekrar daralırsa sonda yeterli olurmu gerçekten.ve sonda takılırken acı oluyormu takılması kolaymı?şimdiden tşkkr ederimm..allah hepimize şifa versin..

eğer daralma ileri derece olursa sonda takılması sorun olabilir önce klavuz tel takıp sondayı onun içinden geçirerek takıyorlar sonda takılırken biraz acıyor ama sonda takmak çözüm değil daralma ilerlemesin diye geçici bir çözüm sadece şahsen bana ameliyattan sonra sonda takıp 40 beklettikten sonra çektiler fakat 10 gün sürdü sağlıklı işemem, ve daralma başladı iki gün önce hastaneye gittim ve daralan yer tamamen kapanmasın diye sonda taktılar şimdi stent konulacak onun için önce anestezi muayenmesi olucam sonra ameliyat günü verecekler.

selam arkadaşlar evet uzun süredir rahatsızlığımdan ötürü sayfaya giremiyorum.

bahsettiğim rahatsızlık malüm idrarda yanma, enfeksiyon, kasıktaki lenf bezlerinde şişme, apış arasında stentlerin olduğu bölgede agrı. bunların bütün sebebi enfeksiyon. ben öğretmenim ve sömestir tatilinde doktoruma gittim bursada bahar hastanesinde prof. güven sevine. durumu anlattım 6 aydır bu enfeksiyonla mücadele ettiğimi kullanmadığım antibiyotik kalmadığını 1 hafta süreyle hastanede kaldığımı vs. o an içinde enfeksiyon olduğu için bana bir tahlil yapamıyacağını idrar kültürü yaptırıp sonucu görüp tedaviyi bittikten sonra bir takım testler yapabileceğini söyledi.
idrar kültürü yaptırdım sık görülen bir mikrop türünde 100.000 kolonilik bir üreme tespit edildi .10 tane amikozad igne ve bactrim fort kullandım . çünkü daha önce levofloksasin etken maddeli lebel ve benzeri isimli antibiyotiklere karşı vücudum direnç kazanmış bunu da antibiyogram testi sonucunda öğrendim.
antibiyotikler ve ignelr cuma günü itibari ile bitti yarın tekrar doktora çıkıcam ama şikayetlerim bitmiş değil idrarımda hala yanma var.

ben kütahya da ikamet etmekteyim onun için ayrıca burda bir doktora muayene olup sonuçları bursadaki doktorumla da paylaşıp ortak fikirlerine göre hareket ediyorum bakalım yarın burdaki doktorum ne diyecek.
paylaşrıım yarın yine sizlerle ulaşmak isteyenler için tel: 0505 866 57 33

prekazimazi, kontrolü ihmal etme bence. Doktoruna güveniyorsan en azından, ihmal etme... Ama, eğer bir daralma hissetmiyorsan, sorun yok gibiyse, sen blirsin...

Daralma nüksederse, evet, sabit sonda takılması gerek. Hatta, tıraşlama ameliyatı sonrasında neden takılmadı, anlam veremedim.

Sabit sonda takılması tabii ki can sıkıcı bir durum. Ama acısından ziyade kendisi kötü bir his uyandırdığı için zor. Sakin bir şekilde bu işin üstesinden gelmek lazım. Bir süre -geniş ölçüde- sabit sonda takıp üretranın dinlendirilmesi ve genişlemesinin sağlanması fayda sağlar...

slm.

tıraşlamadan sonra 5 gün sonda takılı kaldı. 5 gün sonra gidip çıkarttırdım. 3 ay geçti şuanda sağlıklı bir şekilde daralma olmaksızın idrarımı yapabiliyorum.
ama içimde hala korku var ya tekrar nüksederse diye.

size bir sorum olacak bu daralmanın üşütmekle bir ilgisi olabilir mi? doktorum genelde kaza geçirmiş insanlarda görülür demişti.

Üşütme ile az da olsa etkisi var soğuk algınlığı ilaçlarını içerken yan etkilerini okumadan içmeyin.

Evet, üşütme de üretradaki daralma eğilimini tetikleyebilir. Enfeksiyon da tetikler... Bir sürü etken olabilir. Bunu çok fazla takmamak lazım. Önemli olan başa geldikten sonra çözüm bulmak ve tekrarlanmaması için gerekli hassasiyeti göstermek...

Üretra

prekazimazi;

Kıymetli kardeşim bu üretra daralması belki de ürolojinin en çetrefilli konularından birisi maalesef. Hiç bir yöntem masum değil, ayrıca hiç bir yöntem kesin çözüm de değil. Dikkatli olmak lazım,
evet kazaya bağlı gelişen üretra darlıklarının yanında enfeksiyona bağlı gelişen hatta cinsel yolla bulaşan hastalıklara bağlı oluşan darlıklar da mevcut. 3 ay oldu sıkıntı yok diyorsunuz. 3 ay çok erken bir süre 1 yıl sonra dahi tekrarlayan daralmalar mevcut. Dikkatli olun en küçük bir daralma hissettiğinizde anında doktora gidin sakın ihmal etmeyin. En azından sadece sonda takılarak bir süre daha sorun engellenir.
Traşlama metodu aslında bu hastalıklarda geçici bir çözüm. Üretranın hassasiyeti de artıyor böylece. Ben size bir öneride bulunurum ama vicdanen mesul olmakta istemiyorum açıkçası.
Tek kullanımlık kendinden jelli sondalar var. Doktorunuza sorun en azından haftada bir defa sonda tatbikiyle üretrnın tekrar kapanmasına engel olunabilir. Ben yaklaşık 6 yıl yaptım bu işi. Sonra bıraktım ve malum süreci yaşamaya başladım.

Lütfen tek doktoro da bağımlı kalmayın. Sık sık fikir almanızı öneririm. Her doktorun ayrı bir çözüm şekli var.

Anlaşıldım umarım. Tekrar geçmiş olsun .Allah şifa versin...

trust

Evet haklısınız.1 ay sonrada tekrarlayabilirmiş 1 sene sonrada.bu hastalığa hiçbir doktor kesin çözerim tekrarlamaz diyemiyor.ben birçok doktorla konustum.hemen hemen hepsi aynı şekilde konusuyor.ameliyat sonrası sondayı 4 gün sonra çıkarttığımda ilk idrar yapışımda anormal şiddette tazzikli oldu.daha sonra normale döndü.bu hastalık bende ilk olarak 7,8 yıl önce kanama ile başladı.devamlı iç çamaşırda kan oluyordu.birçok doktora gittim.antibiyotik tedavisi uyguladılar.ama nafile aynen devam etti.yanma oluyordu bazen.benim tahminim büyük ihtimalle enfeksiyon kapmış olabilirim.umarım birdaha bu sorunu yaşamam.allah hepimize şifa versin.yorumun içinde teşekkür ederim..

Arkadaşlar 14 Nisan tarihinde Cerrahpaşa'da takılı olan stenti çıkarttım. Bundan sonra ne olur ben dahil kimse bir şey bilmiyor. Zaman gösterecek ne olacağını.
Şu an sonda takılı birkaç gün sonra alınacak. Sonra üretranın tekrar kapanmaması için dua edeceğim ve uzun bir süre yaptığım (daha önce belirtmiştim) işleme devam edeceğim.

Stent konusunda tek söyleyeceğim şey; elbette kendi yaşadıklarım çerçevesinde olacak. Hayatımın en acı ve sinir bozucu 3 ayını yaşadım...

Herkese acil şifalar dilerim...

Geçmiş olsun Güven. Stent tercih edilmeyen bir şey gibi görünüyor. Daha önce de yazmıştım, bana da doktorum "uzak dur" demiş ve takmamıştı...

Şu anda takılı olan sonda birka. gün değil de, daha uzun kalsın derim ben. 1 hafta kalsın, 3 gün çıkart. Sonra 1 hafta daha kalsın, sonra bi hafta çıkart. Sonra 3-5 gün daha kalsın ve sonra çıkart... Bu arada hem üretra genişler hem dinlenir...
Daha sonra da mümkünde haftada 1-2 defa TAK yaparak üretrayı geniş tutmaya çalış...

sevgili arkadaşım trust malum aynı dertten muzdaribiz.bende de yaklaşık 1,5 -2 senedir stent takılı üretramda hemde 2 tane. bu süreçte nerdeyse ayda bir enfeksiyondan (özellikle kış aylarında) kurtulamadım. 2-3 defada hastanede yattım o derece ciddi enfeksiyonlar oluştu yani.stentleri taktırmadan önce bu kadar rahatsız değildim ben bu hastalıktan.sen stenti çıkarrtığını söylüyosun sen de ne gibi değişiklikler oldu. stentin çıkartıldığı yerdeki darlık nüksettimi tekrar?şu anki durumun nedir? daha mı rahatsın daha mı kötü? bilgilendiririsen çok sevinirim. bende de artık tak dedi üretram çok deforme olmuş olmasına rağmen çıkarttırmayı düüşünüyorum.deneyimlerin bana çok yardımcı olacak şimdiden çok teşekürler.Allah geçmiş etsin diyorum acil şifalar kendine iyi bak iyi günler...

merhaba uzun bi aradan sonra tecrübelerimi paylaşmak istedim en son 2011 mart ayında stent takılmasını beklediğimi yazmıştım evt 5 cm lik bir geçici stent takıldı 10 ay stent takılı kaldı 2012 ocak ayında stenti çektiler şu an bir problem yok elhamdülillah, stentle ilgili süreçte söylemek istediğim önemli bir konu var malum tüm hastalar stent in enfeksiyon yapması konusundan şikayetçi ben bu süreçte gilaburu suyu denilen bir ilaç kullandım aslında ilaç sayılmaz tamamen doğal gilaburu meyvesinin suyu tüm aktarlarda bulabilirsiniz bu meyve küçük kırmızı üzüm şeklinde sadece güney tarafında sıcak iklimde yetişiyor ve idrar yollarını inanılmaz temizleyen bir bitki enfeksiyondan ötürü sık idrara çıkyorsunuz diyelim sabah aç karnına yarım bardak bu meyvenin suyunu için daha o gün faydasını görmeye başlıyorsunuz idrar yolu enfeksiyonu yaşayan arkadaşlar mutlaka denesin derim hiç bir yan etkisi yok dilediğiniz kadar içebilirsiniz ancak mide ve bağırsağında ülser olanlar fazla kullanmamalı sıkıntı olabilir sirkeye benzer ekşi bir tadı ve yapısı var.

Herkese Merhaba..
Uzun bir aradan sonra tekrar görüşmek kısmet oldu.(Teo'nun sayesinde,teşekkür ederim)
Ben daha önce belirttiğim gibi stendi çıkartmak zorunda kalmıştım.Enfeksiyon,yanma,ağrı ve idrar kaçağı şikayetlerim o kadar fazlaydi ki,daha fazla tahammül edemedim ve çıkarttırdım.Şimdi ne durumdayım?
Stentin takılı kaldığı bölge ki, yaklaşık 7 cm uzunluktaydı tekrar kapanmadı ama mesaneye yakın olan bölgede sorun devam ediyor.Daha net açıklamam gerekirse 16 lık sonda bir noktaya kadar rahat gidiyor o noktadan sonra ancak 12 lik sonda kullanabiliyorum. normal olmasa da çok ciddi bir sıkıntı şimdilik görünmüyor.Bu arada tavsiye üzerine 'Bitkimix firmasının yakı otlu bitkisel çay' ürününü kullanıyorum,sık sık idrara çıkartıyor ama sanırım fayda sağlıyor ki,ciddi bir daralma yok henüz.Teo kardeşim 1,5-2 senedir takılı ve buna dayanabilmişsin.Bravo sana ama yine de bir şey söylemek mümkün değil.Artık doktorun önerisine uymaktan başka çaren yok gibi.Deforme olmuş diyorsun.Eğer stenti çıkartırsan daha ciddi bir durumla karşılaşmayasın.Aman bu kadar direnmişsin acele etme.Ne kadar daha kalacağı hakkında ne söylüyor doktor.Yalnız Aykansin'in durumunu anlayamadım.Neden 10 ay sonra çıkartmışlar?Aslolan ve beklenen stentin kendi kendini atması bu da yaklaşık 3-4 seneye tekabül ediyor.Neden 10 ayda çıkartılmış?Ya da madem üretranın durumu 10 ayda çıkartılacak gibiyse neden stent takıld? Umarım parasal bir nedenle değildir.Çünkü bu işin maliyeti yabana atılır bir rakam değil.Kısaca Teo kardeşim çok kötü değilim.Stentin takılı kaldığı bölge kapanma göstermedi.Diğer kısım ise dar olmakla birlikte yaşam kalitemi düşürmüyor.En azından dakikalarca tuvalette kalmıyorum ve yukarıda bahsettiğim çayı içmeye devam ediyorum..Saygılar,geçmiş olsun tekrar.Allah acil şifalar versin...

Güncel deneyimlerinizi paylaştığınız için çok çok teşekkürler.

merhaba doktorumun bana söylediği stent takılırken geçici stent olduğu ve max. 1 sene duracağı idi ve geçici stentin kalıcı stentlere göre daha az enfeksiyon riski olduğunu söledi ben stent takıldıktan sonra hiç hastaneye gitmedim 10 ay üzerine knama şikayeti ile gittiğimde doktorum fazla beklediğimi söyledi bende taş oluşmuş setentin ağzına gelmiş ve kanama yapmış sonuç olarak stenti çektiler.

Internal üretrotomi ameliyatı tecrübesi olanınız var mı?

Arkadaslar üretra daligindan dolay Internal üretrotomi ameliyati (Soguk bicak ile darligi kesmek) gecirmis olan var mi?
Bu konuda tecrübesi olan degerli arkadaslarimiz fikirlerini beyan edebilirler mi?

Hangi doktoru tavsiye edersiniz?
Bu darlik ameliyattan sonra tekrar meydana gelebilir mi?
Ameliyat tahminen ne kadar sürüyor?

Bu ameliyat ile ilgili baska bilmemiz gereken ne olabilir?

Hepinize Rabbim katindan sifasini versin ins

Aslına bakarsanız bu tür işlemleri artık her doktor iyi bir şekilde gerçekleştiriyor. Ben prof.dr. bülent çetinel'e olmuştum.

Darlık ameliyattan sonra çok büyük oranda tekrarlıyor maalesef. Ameliyat bile denemez alsında, en çok yarım saatlik iş.

Arkadaşlar merhaba..

Babam 8 ay kadar önce bypass ve mitral kapak yetmezliği nedeniyle ameliyat oldu. ameliyattan sonraki ilk ay bi sıkıntı yoktu fakat 2 ay sonra idrar yaparken aşırı yanma, idrarın damla damla gelme durumu ortaya çıktı ve idrar birkaç gün geçmeden tamamen kesildi. babamı gece acil bi şekilde hastaneye götürdük farklı doktor ve asistan olmak üzere yaklaşık 5 kez sonda takmayı denediler fakat sonda hiç bi şekilde girmedi.. sonunda göbeğinden sistofiks takılmasına karar verildi.

idrarını 4 aydır göbek sistofiksinden yapıyordu doktorlar ameliyat öncesi ve sonrasındaki sonda denemeleri yüzünden oluşan üretra darlığı ve tahribatı olduğunu söyleyip içerinin biraz toparlanması için beklememiz gerektğini söylediler.
4 aylık sürenin ardından (üretraplasti) iki ucu birbirine ekleme metodu ile 15 gün önce trakya üniversitesinde açık ameliyat oldu. ameliyattan 15 gün sonra göbek sistofiksi ve penise takılan sonda çıkartıldı.. ilk gün penisten idrar gayet tazyikli geldi fakat dün gece itibariyle dikişlerin bulunduğu ameliyat bölgesi olan apış aRasında ödem atılması için açık bıraktıklarını söyledikleri küçük bi kesiden idrar gelmeye başladı . öyle ki işeme işlemi önce birkaç damla penisten sonrasında yogun bi şeklide o küçük kesiden geliyor. dün geceden beri morallerimiz çok bozuk.

Büyük umutlarla kalkıp istanbuldan edirneye gittik bu ameliyat için referans aldığımız bir doktorun peşine. durum ne olacak bilmiyorum. birazdan doktorunu arayacağım. babam kalp kapağı sebebiyle kan sulandırıcı kullanan bi hasta yeterince hırpalandı kanamalar vs yüzünden.. çok zor Allah yardımcısı olsun bu hastalığı çeken herkesin..

Çok geçmiş olsun Canan hanım. Sorunuzu geç fark ettim, kusura bakmayın. Dilerim şu anda babanızın durumu daha iyidir?

Ameliyatın ardından dikişler tutmamış ve oradan idrar sızmış gibi görünüyor. Bu konuda ameliyatı gerçekleştiren doktorunuza görünmeniz daha doğru olur. Dikiş sorunu varsa, bir şekilde onlar çözmeli.

Eğer o işlem başarısız olursa, merak etmeyin, bende de bulunan göbek altına açılacak bir delikten 4-5 saatte bir TAK yaprak mesane boşaltma yöntemine dönebilirsiniz. Bu kulağa ürkütücü gelir ama, muhteşem bir çözümdür! Yıllar önce üretranın açılmayacak şekilde daraalması sonrasında (http://www.engelliler.biz/forum/sag...093-uretra-darligi-sorunu-yasayan-var-mi.html) bu ameliyatı olmuştum (kontinan vezikostomi) ve çok çok çok memnunum. Bunu da sorun doktorunuza isterseniz.

Üst Alt