Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 defa internal üretrotomi ile üretra darlığımı açtırdım, şimdi stent koydular..?

geçmiş olsun cümleten. 15 yıl önce üretra darlıgından amelıyat oldum hiç bir sıkıntım yoktu taki 3 yıl öncesine kadar birden işeyemez oldum. darlıktan şüphelendım amelıyata alındım ama darlık yokmus birsuru test film derken nörojen mesane rahatsılgım varmıs 4 ay önce böbrek yollarım tıkandığı için stent takıldı 3 ay kaldı aldırdım şuan işerken falan ağrı yapıyor böbreklerım stent takılma korkum devam edıyor mesanem için tak sonda kullanıyorum. aranızda bu tür rahatsızlık yaşıyan varmı sonda dan nasıl kurtulabilirim ? tekrardan hepimize acil şifalar

ban_king murat

Mesane iç basıncını azaltıcı ilaç kullanıyor musunuz? Belki kullandığınız ilacı bir başkasıyl değiştirmek iyi gelebilir. Çünkü ilaçlar bir süre sonra etksini yitirebiliyor...

ban_king murat

merhabalar,
15 yıl önce ameliyat oldunuz ve tekrarlamadı mı hiç. acaba acık ameliyat mı kapalı ameliyat mı oldunuz bilgi verebilir misiniz.

ben de gecen sene üretra darlığı nedeniyle kapalı ameliyat oldum. ilk başlarda günde 2 ile başlayıp şimdi hafta da 1 plastik /silikon katedral (18lik) kullanıyorum. bu aralar daralma hissetmeye başladım. korktum açıkçası yeniden kapanacak diye.

aaron

Bu her zaman risktir, ama böyle ilk anda kötü olasılığın aklına gelmesine de gerek yok. Üşütmek, enfeksiyon, üretranın hafif tahrişi vs. neden olabilir o hissettiğin sıkıntıya. Hatta çok stresli bir dönemdeysen, bu bile yapar...

Günde 3 adet olmak üzere bir kutu piyeloseptyl kullan.

Haftada bir dilatasyon sondası uyguluyorsun sanırım? Kateteri itmeden önce giriş yerine (mümkün olduğunca içeri doğru) bolca FURACIN Soluble Dressing (Pomad) sürün. Kateter içeri itilirken bu pomat üretraya doğru gitsin gidebildiği kadar. Böylece üretrada bir tahriş varsa, tedavisi için yardımcı olur. Ayrıca kateteri daha da kaygan hale getirecektir.
ÖNEMLİ: Kullandığın kateterle bu pomadın nasıl bir etkileşimde bulunacağını bilemiyorum. Sürdüğün pomadın kateterin kayganlığını bozmadığından emin ol mutlaka!

OturanBoğa teşekkür ederim. benim darlık ameliyat ekipriz raporunda 1 cm. yazıyor. kapalı ameliyat olan internal üretratomi uygulandı.
akşam doktora gideceğim bir görüşme yapayım. kapanacak diye korkuyorum ne yalan söylim. yine aynı stresi yaşamak istemiyorum. tabi Allah dermansız dert vermesin. açık ameliyata ilerde gerek olur mu bilmiyorum.

Üst Alt