Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

35.000 tl yi geçmeyecek araçlar önerir misiniz?

Teşekkür ederim eyüp arkadaşım.Allah herkese nasip etsin inşallah.

Hayırlı olsun. Binek otomobil almak kolay. benim de oranım %91. Ancak ben arka kapıdan akülü sandalyem ile rampa kullanarak girebileceğim fiat doblo, ford custom gibi araç almak zorundayım. yeni yasa bu araçlara imkan tanırken bir sürü zorluklar çıkıyor. araç yüksekliğinden tutunda motorun 1.6 nın üstünde olması yasadan habersiz araç firmalarının tutumuna kadar. üstelik bu araçlardaki ötv oranı sadece %15. bir tek doblo binek sayıldığı için %45 ama o da hak ettiğinden pahalı, aynı fiyata denk geliyor. yine de konu hakkında sorularım olursa danışırım, şimdiden teşekkürler.

Haklısın yılmaz arkadaşım malesef yasa koyucular bazı konularda eksik olarak işlem yapıyorlar.

araç

Uğur kardeşim bende araç almayı düşünüyorum fakat ehliyet h sınıf diyorlar alabiliyormuyum nasıl bi yol izlemem lazım bana bilgi verirsen sevinirim

H sınıfı gerektiren bir özrünüz söz konusu ise malesef o ehlıyetı almadan arac alamıyorsunuz....h sınıfı ehlıyet alır raporu ıcın hastaneye basvurmanız gerekmektedır.Zaten h sınıfı olur raporu alıncada otv sız arac alma sansınız olacaktır.

Kardeş bunun için hastenede tekrar muayenemi yapacaklar yani bu ehliyet olmadan araç alamıyormuyum

Araba alan arkadaşlara bi sorum olacak. Ben ehliyet için raporum aldım kaydımı yaptırdım yazılı sınavı geçtim direksiyon sınavı kaldı,benim sorum ehliyet için heyet %90 rapor verdi aparatlı elden gaz fren diye ben arabamı tertibat taktırmadan alabilirmiyim raporum 90 olduğu için bide ehliyetimi direksiyon sınavında başarılı olursam ocak ayında alabilecem sanırım ehliyet olmadan sadece raporumla araba alabilirmiyim

Ford Fiesta ** 1,6 MOTOR BENZİNLİ 32000 FILAN GELİYOR =)

ugir;

Bende baktım Bu araca çok iyi . ama gidip fordfiesta aldım :D spor daha çok hoşuma gittı

hayırlı olsun tekrar arabanız ..

Sizinkide hayırlı olsun kazasız belasız gunlerde kullanın ınsallah.

Bende Nıssan Qashqai aldım süper bir araç çok memnunum.Mahkeme kararı % 90 ve üzeri için geçerli diye biliyorum.Ben eski aracımı yeni sattım hiçbir problem yaşamadım.Eski aracım da Megane dı.

Öyküm; Nissan Qashqai hangi modeli kaça aldınız paylaşırsanız sevinirim ?

Bende Nıssan Qashqai aldım süper bir araç çok memnunum.Mahkeme kararı % 90 ve üzeri için geçerli diye biliyorum.Ben eski aracımı yeni sattım hiçbir problem yaşamadım.Eski aracım da Megane dı.

-Eski aracı sadece engelli kişiye mi satılıyor.
-Araç alırken tekrar rapor mu almak gerekiyor birde

Aracın fiyatı 120000 TL idi.Bana 75000 TL'ye geldi.Hayır engelli kişiye satma şartı yok.Benim sattığım kişi engelli değildi.Eski raporunuzda sürekli ibaresi yazılı ise yeni rapora gerek yok.

120 bin olan aracın indirimli fiyatı 82 gibi bir rakam tutuyor. Bayinin hesaplama yolunu yazabilirmisin.

Valla hesaplama yolunu bilmiyorum.Size araç bu olur dediler sadece .Ben de ok dedim.

Araç alırken istenilen belgeler nelerdir %90 üzeri için?

3 tane sağlık raporu noter onaylı sureti...2 tane ehliyetin noter onaylı sureti ve vekalatname

Ayrica kimlik fotokopisi. ..eger kredi ile alacaksan kefil ve adına kayıtlı bir fatura fotokooisi

Unutmadan raporun aslinida alıyorlar daha sonra size teslim ediyorlar.

Vekalet örneğinin bayi veriyor ona göre çıkartıyorsun plaka tescil işlemleri için..Rica ederim..İyi seneler.

Üst Alt