Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

38 bin engelliye iş kapısı açılıyor

Anti Oksidan;
Maç bittikten sonra atılan gol geçerli sayılmaz...

olumsuz yorum yapmayalim arkadaşlar üstte ki yazim gibi bişiler yapmaya çalişalim...38 bin engelli bütçe siniri dişinda birakildi bu il kurumun amiri için iyi bir haber ne kadar memur ihtiyaçi varsa üstüne belirtir bütçe sinirinin dişinda birakildiği için hiç itiraz edilmeden kurum kişi sayisini alir ve sinav tarihi belirlenir.

38 bin özürlü memur alımı ne oldu?

slm arkadaşlar 38 bin özürlü memur alımı olacaktı ne oldu bi gelişme var mı duyan arkadaşlar varsa paylaşabilir mi?

daha bişey yok belki bu ay bi gelişme olur

38 bini geçtimde her yıl, yılın belirli aylarında engeli alımı olurdu ondan da bi ses çıkmadı.geriye tek umut kapısı kpss kalıyor.ınş.herkesin gönlüne göre olur.

2-3 bin Tekel işçisine bakamayan devlet 38 bin engelliye nasıl bakacak çok merak ediyorum.

Tekel işçisinin durumu farklı bizim durumumuz farklı ikisini kıyaslamak yalnış

Umut garibanın ekmeğidir biliyorum ama bu fiyaskoya daha fazla inanmayın artık arkadaşlar lütfen

Bence bu hükümet bir süpriz yapacak... Bekleyelim görelim,Mevlâm neyler, Neylerse güzel eyler...

Alıntıdır

AK Parti İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz 934434 numaralı başvurunuz, Devlet Bakanı (Hayati Yazıcı)'nın makamına iletilmiştir. Makamın ilgili biriminden gelen cevap aşağıda yer almaktadır.

Devlet Bakanlığı Cevabı:

Talebiniz incelenmiştir.

İlgili mevzuat uyarınca; kamu kurum ve kuruluşları özürlü alımı yapacakları kadroları ve bu kadroların sınıfı, derecesi, unvanı ve alınacak özürlü personelin hangi eğitim seviyesinde olması gerektiği hususunu hizmetin gereğine göre kendileri belirlemekte olup, Devlet Personel Başkanlığı söz konusu sınavlara ilişkin duyuruları yayımlamaktadır.

DPB

Kamu kurum ve kuruluşlarının özürlü personel alımı amacıyla yapacakları sınavları kendileri yapacak olup, 2010 yılında kamuda toplam olarak ne kadar özürlü personel istihdam edileceği hususunun ise 657 sayılı Kanunda belirtilen zorunluluğa ilgili kurum ve kuruluşların gösterecekleri önem ve hassasiyete göre değişecektir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Bilginize sunar sistemimizi kullandığnız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla...

AK PARTİ GENEL MERKEZ
HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI

merkezi olmayacak ben de aradım oyle dediler ve nisan ayında kesin olacak dediler

bu kötü işte tek sınav yapsalar 1 yıl için sonra puana göre yerleştirseler ne maddi nede manevi yıkım yaşar insanlar

bir kişi şimdi memurluk kazanmak için her kurumun açtığı sınava ayrı ayrı girmek zorundamı ne saçma bişey bu ya!

öyle ama her dönem sadece 1 kurumun sınavına girme şansın var

o zaman daha saçma ya bu nasıl bir devlet düzeni madem öyle kpss niye var! yani ben kpss sınavında güzel bir puan alsam yine kurumlar kendi yaptığı sınavlara göremi özürlü personel alacak yoksa benim aldığım puan bana bir öncelik tanıyacakmı merak ettiğim şey bu!

ya yazsa ne olacak ki? ceza ödeyen kurumlar ödeneklerini devletten almıyormu? yani devlet bir cebinden alıp öteki cebine atıyor!!!

ayrıca özell firmalar da işkurla anlaşıp cezaları minimuma düşürerek işkur müdürleri ve çalışanlarını satın alıyor! adamlar ülkeyi parça parça satarken kurumlar kendi yetkilerini bütünüyle satmış çokmu?

Arkadaşlar bence olacak bu iş nisan ayında bakalım biraz daha sabır edin bekleyip görecez

arkadaslar yazdıklarınızı okudum.
gercekten cok zora koşuyolar neden böyle yapıyolar anlamadım
gercekten ya cok üzülüyorum ben.
saygılar.

kadir sen bu forumu nereden buldun? ben halil ! sana katılıyorum. aynen devam.

"Üç korner bir penaltı olacak" dediler...
yaprak1981,
Biz olayın trajik boyutundan trajikomik sonuç çıkarıyoruz. Örneğin "mevlam neyler, neylerse güzel eyler" diyen arkadaş olaya ruhani, mistik ve maneviyatçı perspektiften yaklaşınca Makri'ninde "kedinin duası kabul olsaydı çengelden ciğer düşerdi" diyesi geliyor. Yani bilenler "sistem" diyor, bilmeyenler "fistan" anlıyor... Madem bu işide yukarıdakine havale ettik onun için sloganımız "Otuzsekizbini duyunca çocuklar gibi şendik, Her zamanki gibi biz yine dolmuşa bindik"

Zaten olayın kendisi yaklaşan bir seçim yatırımı o yüzden inancım hiç yok ama bence asıl mesele bir daha sınava filan girme konusudur son KPSS ye girdim, 80 küsür aldım, yüksek okul mezunuyum, alıcaklarsa böyle alsınlar.

Bu arada Tekel işçiler farklı biz farklıyız diyen arkadaşa bir not ileteyim, devlet gözünde TEKEL işçisi ile Özürlü işçi arasında hiç bir fark yoktur, ikiside devletin gözünde maliyet hesabına değerlendirilir. O yüzden yine yazıyorum 2-3 bin tekel işçisine iş veremeyen bu devletin 38 bin engelliye iş imkanı verebileceğine ben zerre kadar inanmıyorum.

Sonuçta ay sonunda 3 çini bulgur değil alacağımız, nakit paradır aynı tekel işçisine ödenecek olan ama gibi bizim size verecek paramız yok dedikleri gibi. 2-3 bin kişiye yok ama 38 bin kişiye var öylemi?

Bir arkadaşımızın yazdığı gibi... Umut fakirin ekmeği....

münir arkdaşım AB girmek için özürlülerin yaşamındaki sıkıntıların maximuma indirlmesi gerekli o nedenledirki rapor oranları düşürülüyor ve herşey güllük gülistan gösterilmeye çalışıyor ve illaki özürlü hakları gözetilmke zorunda akepe hükümeti bir kaç oy daha fazla oy alabilmek için bu yapmak zorunda ha diyelim yapmadı insan haklarına müracaat durumunda bence istenilen hak elde edilir...

Arkadaşlar,kardeşler bazı şeyleri irdelediğimiz zaman arkadaşlarımızın arasında bazıları bize akp düşmanı,tekel işçilerin durumu farklı bizimki farklı diyolar.Devlet adamlığı halkın sempatisini kazanan kelimeler konuşmakla olmuyor icraat lazım. sene 2003 aralık asgari ücret 280 civarında başbakan yurt dışı gezisine çıkarken basın toplantısı yapıyor sorulan bir soru üzerine bu asgari ücret benim vicdanımı sızlatıyor bu rakkamlarda olmaması lazım dedi hepimiz ümitlendik asgari ücret asg.üc. 400-450 olacak hesaplar yapmaya başladık nooldu nemi oldu asgari ücret 320 civarı oldu bütün hayeller suya düştü şu an vicdanı çok rahat serveti 2 senede 1.5 tirilyon arttı müthiş bi vicdanı var sayın başbakanımızın.özürlü personel alınacağına eminim ama bu rakkam 38000 olacağına inanmıyorum kim kızarsa kızsın

evet hasan bey bende size katılıyorum ozida başkanının yaptığı açıklamada 2009 yılında 20 bin tane özürlüye iş verdik diyor artık pireyi deve yaparlar ki ben en çok üstüne düşüp takip ettiğim şey istihdam konusu kesinlikle 20 bin kişilik bir kadro açılmadı buna kendiside inanmıyor 38 bin kişili kadroda muhtemel olmaz ama 380 olabilir 2 tane sıfır gölge olacak bunu biliyorum akepe hükümetinin abartılı bir siyaseti olarak düşünüyorum ama inşallah ki seçin dönemine gelirde 38 bin kişi üçbin sekiz yüz kişi olur ona da razıyız..

yahu arkadaşlar ben buraya siyaset konuşmaya yada a partisini savunup b partisini kötülemek amacıyla yazmadım tekel işçilerin durumu gerçektende çok farklı adamlar yıllardır çalışmadıkları yerlerden maaş aldılar ve şimdide başınızın çaresine bakın denilmiyor onlara sözleşmeleri olarak yine iş imkanı sunuluyor bu çalışanların şartlar hoşlarına gitmiyor diye karşı çıkıyolar fakat kusura bakmayın ama ben 10 aydır işsizim bırakın 750-800 lira maaşı asgari ücretli bir işe dahi razıyım işte tekel işçileriyle beni bizi ayıran olay bu arkadaşların dediği gibi bu 38000 olmaz 3800 olur 5000 olur ama geçmiş dönemlerdeki kadar az olmaz görüşündeyim tabi yanılıyor da olabilirim bunu ilerde görceğiz hep beraber ama siyaset yapmanın hiç yeri değil bence burası

zaten amacımız siyaset değil önce karnımızı doyuralım ondan sonra siyaset aç ayı oynamaz

Üst Alt