Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

38 bin engelliye iş kapısı açılıyor

daha geçen hafta bir gazetede aynı bakan merkezi sistemle yapılacak bir sınav üzerine çalıştıklaırnı belirtmişti, ki doğrusu budur. 38 bin engelli alımı çok ciddi bir olay ve bu durum kurumların kendi insiyatiflerinde açacakları sınavlara göre olmamalı. bu hem torpil iddialarına yol açar hem de zaman,barınma,maddiyat,ulaşım gibi türlü dezavantajlara sebep olur engelliler için. bir kaç gün içinde ağız değiştirmiş bir bakan bana güven vermedi.

gazetede okumuştum adını unuttum bankalaara ve şubelerine alım olacakmış ama tarih belli degil araştırın arkadaşlar

Sn; Prens MickeyMouse,
Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nın tel no'su: 0 312 229 55 11 numaralı hattan Sn Reyhan Gazel'in danışmanı Elçin hanıma ulaşabilirsin.
Burada Özürlüler İdaresi'ne çok büyük görevler düşüyor.Eminim bu konuya gereken hassasiyeti göstereceklerdir.Sayın Reyhan Gazel Hanımdan da epeyden beridir hiç ses seda çıkmıyor.Hasta falan mı acaba.Eğer öğleyse geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Belki de çok yoğun çalışma temposu içindedir bilemiyoruz.Ama birkaç kelime yazarsa nasıl olduklarını en azından öğrenebiliriz. Tabi başkan yardımcısı olmak kolay değildir... Yılların biriken sorunlarıyla uğraşmak..çözüm bulabilmek uğruna gece gündüz çalışmak...

Sevgili dostlar,

teşekkür ederim. Beni hatırlamanıza sevindim. Sizleri hep takip ediyorum ama zaman bulup yazamamıştım. Ancak gün içinde en az 1 kişi bu platformdan beni duyup arıyor, elimden gelen olursa herkes için yapmaya çalışıyorum. Ama biliniz ki işim oldukça zor. Ayrıca bu aralar şeker hastalığı ile uğraşıyorum. Sağlığım da gitti yani. Ama olsun. Benim yolum bu yol. Allah bu yoldan beni ayırmasın.

Sizler için yapabileceğim bir şey olursa çekinmeden bana ya da kurumdan her hangi bir arkadaşıma ulaşabilirsiniz. Elçin Hanım da aynı şekilde sizlerin yanında. Rahatlıkla arayabilirsiniz.

Sevgiyle kalın

İş tel: 0312 229 86 62

türkiyede ki hemen hemen butun engellılerın Ilgılı herkesın bu haberden haberı var.38 bın engellının alınacagı.Hala nasıl basvurular yapıldıgınız kımse bılmıyor dımı.?
Mutlaka haberımız olsun kı basvurularda bulunalım.teşekurler paylasımınız ıcın arkadaslar.

bunun için kpps aranıyormu birde emekli olan engelinin şansı varmıdır ? yoksa bu sene kpps sınavına girmek mi lazım...

kurul toplantısı toplandı sonuç nedir bilin varmı aceba tekel işçilerinden başka birşey yoktu haberlerde bilgisi olan yazarsa sevinirim

arkadaşlar alımlar nisan ayında başlayacakmış birde her kurum kendisi sınav yapacakmış öyle bi duyum aldım bilginiz olsun

buzlu arkadasımmm dilerim dediginiz gibi olsnn tarih belli olsnn dınava rahazıyımmm :(

Esaret 81 Bankalar normal statüde eleman alacaklar engelli personel değil. Haber burada Bankalar 10 bin yeni personel alacak
file.ashx

Geri İleri
Türkiye'de bankacılık sektöründe bu yıl 400'ün üzerinde şube açılacağı tahmin ediliyor. Bunun sektör içinde genel müdürlük kadrolarındaki büyümenin etkisiyle 10 bin kişinin üzerinde yeni istihdam sağlayacağı düşünülüyor.

Türkiye Bankalar Birliği'nin Aralık 2009 raporuna göre, geçen yılın son çeyreği itibarıyla mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarının toplam şube sayısı, son bir yılda 246 adet, Temmuz-Eylül 2009 dönemine göre ise 141 adet artarak 9 bin 36'ya ulaştı.
Son çeyrekte mevduat bankalarında banka başına ortalama şube sayısı 281 olarak gerçekleşti. Bu rakam, kamusal sermayeli mevduat bankalarında 843, özel sermayeli mevduat bankalarında 399, yabancı sermayeli bankalarda ise 122 oldu.
Mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarında çalışan sayısı, son bir yılda 805 kişi, Temmuz-Eylül 2009 dönemine göre 1.642 kişi artarak 172 bin 403'e yükseldi.
İş Bankası:
Bu yıl İş Bankası, yeni şube açılışı konusunda sektörde 2008 yılından daha düşük seviyede olmakla birlikte 2009 yılının üzerinde bir performans gösterileceği beklentisi taşırken, 2010 yılında banka 60-70 şube açmayı planlıyor.
İş Bankası, işe alınacak kişi sayısını bankanın işlem hacimleri ve şubeleşme süreçleri doğrultusunda belirlerken, bu anlamda 2010 yılında asgari bin kişilik işe alım planı yaptı.
Halkbank:
Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerdeki varlığını güçlendirmek isteyen ve şubeleşme ile insan kaynağı yatırımlarını bu doğrultuda gerçekleştirecek olan Halkbank, 2009'da açılanlarla birlikte toplam şube sayısını 668'e ulaştırırken bu yıl en az 45-50 civarında şube açmayı düşünüyor.
Eylem planlarının en önemli maddelerinden birinin "çalışanlarla birlikte sektörün önemli oyuncularından olmaya devam etmenin" oluşturduğunu ve nitelikli işgücü için gerekli gördükleri alanlarda işe alımlara devam edeceklerini belirten Halkbank, 2010 için ilk etapta bin 250 yeni çalışanı aileye katmayı planlıyor.
Şekerbank:
Türkiye'nin 70 ilinde 184 ilçede 256 şube ile hizmet veren ve geçen yıl 6 yeni şube açan Şekerbank'ın ise önümüzdeki 3 yıl içinde 300 şubeye ulaşma hedefi var.
Ülke genelindeki 256 şubenin yüzde 62'si Anadolu'da bulunan, 30 yaş üzerinde 80 ve 40 yaş üzerinde ise 30 şubesi bulunan Şekerbank, bulunduğu yörelerde "uzun yıllar var olma gücünü pekiştirerek Anadolu'daki gücünü daha da artırmayı", bu doğrultuda ağırlıklı olarak Anadolu'da bulunan şubelerin sayısını artırmayı hedefliyor.
Şekerbank olarak ihtiyaçlarını öncelikle kendi içinden karşılayan banka, Anadolu'da ağırlıklı olarak açtıkları yeni şubeler için kısıtlı sayıda olsa da yöresel istihdam imkanı sağladığını düşünüyor.
Yapı Kredi:
Yapı Kredi, bu yıl 60 şube açmayı ve büyümelerine paralel olarak iştirakler dahil olmak üzere toplam bin kişiyi işe almayı planlıyor.
Garanti Bankası:
Garanti Bankası ise 2010 yılında yaklaşık 80 yeni şube açarak 875 şubeye ulaşmayı, yeni açılan şubelerin yaratacağı istihdamla birlikte, şu anda 16 bin 799 olan çalışan sayısını da 700 civarında artırarak 17 bin 500'e ulaştırmayı hedefliyor.
Finansbank & Denizbank:
Finansbank'ın planlarında ise bu yıl 50 yeni şube açılışı yapmak ve bin 500 çalışanı kendi bünyelerine dahil etme varken, Denizbank 25 şube daha açmayı ve 850 yeni işe alım yapmayı öngörüyor.
Bazı bankaların bu yıl alacakları personel sayısı ile açacakları şube sayıları şöyle:
Banka Adı - Personel - Şube Sayısı
İş Bankası 1.000 60-70
Halkbank 1.250 45-50
Yapı Kredi 1.000 60
Garanti 700 80
Finansbank 1.500 50
Denizbank 850 50
Şekerbank (*) - 44
(*): Şekerbank'ın 44 şube hedefi, önümüzdeki 3 yılı kapsıyor.
Yorum Yaz | Yorumları Oku

yahu mouse kardeş maşallah sende her şeye muhalefetsin.bırak arkadaş yazmış bişeyler belki sana bana faydası olmaz ama birilerine olur belki. bunda büyütecek bişey yok ki hemen itiraz etmişsin konuya.

ewet arkadaş yazmış gaztede okumuştum ben tam trih belli degildi pc var canım incele sürekli

arkadaşlar bu alımlar sadece yüksek okullar içinmi sadece 38 bin engelli alınaçak denildi ama ortada tam anlamıyla bir olay yok simdilik bekliyoruz bakalım zaten üniversite ve yüksek okul alımı oluyor bunun 38 bin engelliyle bir alakası yok izlenimlerıme göre

top yekün yalannn daha 2005 hatırlıyom istihdam yılıydı nerdeeeeeeeeeee

esaret81;

engelli sınavlarına gir nasibinde varsa olur canım isyan etme hayır dediğin şer olabiliyo ;)

38 bin engelli memur alımı mutlaka merkezi sistemde yapılacak sınavla olmalı. şimdiye kadar her dönemde çok çok az alım yapılıyordu ve kurumlar kendi içlerinde açıyorlardı bu sınavları. fakat bu kez durum değişik. adil ve verimli bir şekilde yararlanmalıyız bu alımdan. yine kurumların kendi insiyatiflerine bırakılırsa alımlar şartları bize uyan bir çok kuruma başvuramayacağız ulaşım, maddiyat, barınma gibi sorunlar yüzünden. (torpile hiç girmiyorum) Ve yerleşebilecek durumdayken açıkta kalmamız bile söz konusu olacak. Anladığım kadarıyla büyük ihtimalle memur alımı yine kurumların açacakları sınavlara göre olacak ve bunun ivedilikle önüne geçilmeli. muhalefet partileri, engelli federasyonları ve biz engelliler baskı oluşturup memur alımının merkezi sistemle gerçekleştirilecek tek bir sınava göre olmasını sağlamalıyız. ben kendi adıma bu haklı talebi bilgi edimme hakkından yararlanarak dilekçeyle özürlüler idaresine yolladım. Bunu benim gibi yüzlerce,binlerce engelli yapmalı. Gidişata razı,umut fakirin ekmeği türünden düşünceler içinde gördüm bu başlığa yazan çoğu kişiyi. Önemli bir fırsat elbet ama merkezi sistemle yapılmadıkça sınav, bu fırsat da kaçacak. Hükümet gerekli düzenlemeyi kısa sürede yapabilir fakat bizlerin iradesi, bilinci ve direnciyle olacak bu.

sessiz harf;

bende bunu anlatmaya çalişiyorum aylarca oturanboğa öncü olsa bu konuda mail kampanyasi yapilsa ama beni dinleyen yok...şimdi Reyhan Gazel hanimi ariçam anlatacam ve riça ediçem tüm kurumlara fax çekmesini burdaki fax amaçi tum kamu kuruşlarinin idari amiriinin engelli kadrosunun bütçe dişinda birakildiğini bu nedenle kurumun ne kadar memur açiği varsa dpb liğina bildirmesi için eline firsat geçtiğini söyleyen bir fax çekilmeli ancak böyle dolar 38bin kadro başka türlü olmaz

550 milletvekili var mecliste 26000 üye var sitede %10 u 2600 yapıyo bu üyeler 1er dilekçe,mektup mail fax vs gönderse her halde önemsenir...

SABO;

sadece bu konu da değil bütün sorunlarda bu uygulamayı yapsak bence iyi olur.

bülent abi dilekçe örneği yazıp, bizler boşlukları doldurup, sabo dan da fax numarasını alıp toplu halde fakslasak..

1-celik

yok mu arttıran...

e hadi arkadaşlar. herkes durdu - sustu. sonra konuşmaya geldi de mi devlet böyle, yok şöyle falan fistan konuşuyoruz.

bu arada alt tarafı bir faks çekicez. 1 yada iki dakikanızı ancak alır.
eğer bizler yanaşmazsak devlet hiç mi hiç yanaşmaz.

hadi arttırma ümidiyle bekliyorum sizleri.

oturanboğa abi bu kanu hakkın da dilekçe açarsan makbule geçerim.

önce şu düşürülen rapor oranları na bir şey yapsınlar sonra düşünsünler engeeli alımını..
engellimi kaldı ki herkes sağlam . evet fax çekebiliriz ufak bir eylem yapıp akşam haberlerde çıksak yeter aslında :)

varmı oturanboğamızdan bi dileke örneği kapsamlı ince ve enden?***

Arkadaşlar bu kadroları dolduracak kadar özürlümüz yokk..Yetkili kişiler görmek istediklerini zaten görüyor,onların çalışmaya hiç ihtiyaçları yok aldıkları maaş sülalelerine yeter ev geçindirme dertleri yok,sağlık raporu mağdurları ,sağlammı sakatmıyız bizde bilmiyoruz.Devlet ne diyorsa o doğrudur.Allah çalışmak zorunda olanlarımızın yardımcısı olsun

arkadaşlar 2 gün önce başbakan ulusa sesleniş programını izledim sayın başbakanımız sagolsun 2022 maaşındaki artışa evde bakım aylıgı artışına deyindi fakat istihdam konusuna hiç deyinmedi neden acep

Gerek yomuş demek ki!biz bu ulusun evltaı değiliz engelistanlıyız...

arkadaşlar sizler memur adayı olarak kendiniz dilekçe yazamıyor musunuz? biri faks numarası koysun önünüze, biri dilekçe koysun, sizler de hazıra konun:) yahu biraz bireysel çabanız da olsun zahmet olacak ama :) bireysel tepki göstermeye üşenen bir birey, kollektif tepki göstermekten hiç bahsetmesin, bu kadar hazırcı olunması üzdü beni.

Arkadaşlar dilekçe konusu iyi fikir.herkes dilekçe yazar ama etkili olamaz.öyle bir dilekçe hazırlamalıyız ki derdimizi karşı tarafa iyi anlatmamız lazım.tabi ki resmi olarak yazmalıyız.bu konuda yetenekli arkadaşlar bir kaç tane dilekçe örneği hazırlasınlar en uygununu seçip ilgili kurumlara fakslayalım.

Kamuya 36 bin yeni personel alınacak

Kamu kurumlarında 36 bin 215 yeni personelin istihdam edilmsiyle ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 2010 yılı için kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecek geçici işçi sayısı şöyle:

Özelleştirme uygulamaları sonucunda işsiz kalan ve bilahare işsiz kalacak işçilerin diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici personel statüsünde istihdam edilmeleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarında geçici mahiyette işleri yürütmek üzere azami 36 bin 215 kişi, bir mali yılda 11 ayı geçmemek üzere sözleşmeli çalıştırılacak.
Bakanlar Kurulunun ''Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Karar'', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Karar, kamu kurum ve kuruluşlarındaki geçici mahiyetteki işleri yürütmek üzere azami 36 bin 215 kişinin; ''Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İşsiz Kalan ve Bilahare İşsiz Kalacak Olan İşçilerin Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslar'' çerçevesinde, bir mali yılda on bir ayı geçmemek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (C) fıkrasına göre, 2010 yılında geçici personel olarak sözleşmeli çalıştırılmasına ilişkin usul ve esasları kapsıyor.
Söz konusu karar kapsamında istihdam edilecek geçici personelin, 30 günlük süre içerisinde ilgili kurumlara başvurması gerektiği ifade edilen kararda, bu kişilerin kamu haklarından mahrum bulunmaması, askerlikle ilgisi bulunmaması ve görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığının bulunmaması gerekiyor.
ÖDENECEK ÜCRETLER
Karara göre, istihdam edilecek geçici personele, tahsil dereceleri dikkate alınmak suretiyle şu brüt aylık ücretler ödenecek:
-Yükseköğrenim mezunlarına, 21.250 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından elde edilecek tutar
-Lise ve dengi okul mezunlarına, 19.275 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından elde edilecek tutar
-İlköğretim (ilkokul mezunu veya okur-yazar dahil) mezunlarına, 17.275 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından elde edilecek tutar
Geçici personelden, kararda belirtilen görevleri yapmak üzere, görevli oldukları memuriyet mahalli dışında görev yapacaklara 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre harcırah ödenecek.
Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde fiilen görev yapan geçici personel, ceza infaz kurumları ve tutukevlerinin asli personeli gibi iaşe edilecek.
Geçici personel, ''Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'' hükümleri çerçevesinde, Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslar dahilinde, yiyecek yardımından faydalandırılacak.
Geçici personele, söz konusu kararda belirtilen ücretler dışında herhangi bir ad altında ücret ödenmeyecek ve sözleşmelerine bu yolda hüküm konulamayacak.
Bu ödemeler, sosyal güvenlik mevzuatına göre kişiden yapılacak kesintiler ile gelir ve damga vergisi dışında herhangi bir kesintiye tabi tutulmayacak.
Ödemeler, görevin yapılmasını müteakiben her ayın 15'inde yapılacak. Hizmet sözleşmesinin sona erdirilmesi halinde kıst olarak hesaplanan ücret, ayrılma tarihini takip eden ayın başında ödenecek.
Geçici personelin çalışma saat ve sürelerinin belirlenmesinde, çalıştıkları kurumdaki Devlet memurları için tespit edilen çalışma saat ve süreleri uygulanacak.
Geçici personel, istihdam edildiği sürece dışarıda kazanç getirici başka bir iş yapamayacak. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (C) fıkrasına göre yapılan çalışmaların toplam süresi üzerinden hesaplanarak belirlenen esaslara göre iş sonu tazminatı ödenecek.
Ücretli izin süreleri dahil en az 12 ay fiilen çalışan geçici personelden; Sosyal Güvenlik Kurumunca kendilerine yaşlılık veya malullük aylığı bağlanması veya toptan ödeme yapılması,ilgilinin ölümü, ilgilinin kendi isteği ile sözleşmeyi feshetmesi veya yenilememesi hallerinden birinin vuku bulmasından dolayı hizmet sözleşmesi sona erenlere, çalışılan her bir yıl için, ayrılış tarihindeki hizmet sözleşmesinde yazılı brüt aylık ücret tutarında iş sonu tazminatı ödenecek. 12 aydan artan süreler için, 12 ay için hesaplanan miktardan artan süreye isabet eden tutar kadar ödeme yapılacak.
Bu tazminatın ödenmesinde; daha önce iş sonu tazminatı ve kıdem tazminatı ile benzeri ödemelerde değerlendirilmiş süreler dikkate alınmayacak. İş sonu tazminatında dikkate alınmış süreler kıdem tazminatı ile Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenecek ikramiye hesabında değerlendirilmeyecek. Ölüm halinde, birinci fıkra uyarınca hesaplanacak tutar, ölenin kanuni mirasçılarına ödenecek.
Bu statüde çalışanların sözleşme koşullarına uymaması nedeniyle kurum tarafından, sözleşme hükümleri dışında herhangi bir nedenle çalışanlar tarafından, sözleşmesinin feshedilmesi veya yenilenmemesi hallerinde iş sonu tazminatı ödenmeyecek.
İş sonu tazminatı ödemesi uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye, ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Maliye Bakanlığı yetkili olacak.
Çeşitli kanun, tüzük ve yönetmeliklerde Devlet memurları için suç sayılan fiil ve hareketler ile yaptırımlar bu karar gereğince istihdam edilecek geçici personel için de geçerli olacak.
HER AY AZAMİ 2 GÜN ÜCRETLİ İZİN VERİLECEK
Karar gereğince istihdam edilecek geçici personele, çalıştıkları her ay için azami 2 gün ücretli izin verilebilecek. Bu izinler toplu olarak da kullandırılabilir.
Geçici personele, resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilecek. Hastalık sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği ile iş kazası veya meslek hastalığı sonucu bağlanan sürekli iş göremezlik geliri, ilgilinin ücretinden düşülecek.
Geçici personelin isteği üzerine, eşinin doğum yapması, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü halinde ve her olay için 3 gün ücretli mazeret izni verilecek.
Geçici personele, doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilecek. Geçici personele, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilecek. Süt izninin kullanımında annenin saat seçim hakkı olacak.
GÖREV YERİ
Geçici personel, karar ile belirlenen kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatları ile kamu iktisadi teşebbüsleri hariç olmak üzere bağlı ve ilgili kuruluşlarında çalıştırılabilecek. Bağlı ve ilgili kuruluşlarda görevlendirilen geçici personelin ücretleri görevlendirildikleri kuruluşlar tarafından ödenecek.
Karara göre, üniversitelere tahsis edilen toplam pozisyonlarda çalıştırılacak geçici personelin sayıları üniversiteler itibarıyla Devlet Personel Başkanlığınca belirlenecek.
Geçici personel öncelikle en son çalıştıkları illerde, bu illerde istihdamlarının mümkün olmaması halinde diğer illerde istihdam edilecek.
Geçici personel, sosyal güvenlik mevzuatı yönünden 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hükümlerine tabi olacak.
Karar uyarınca istihdam edilecek geçici personelin tip sözleşme örneklerinin Maliye Bakanlığına vize ettirilmesi zorunlu olacak. Vize işlemi yapılmadan sözleşme yapılamayacak ve herhangi bir ödemede bulunulamayacak.
Devlet Personel Başkanlığınca yapılan atama teklifleri doğrultusunda, kurumlarca 30 gün içerisinde geçici personelin atama işlemleri tamamlanarak 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre ilgiliye tebliğ edilecek.
İŞE BAŞLAMA
Geçici personel, atandıkları yerin iş akitlerinin feshedildiği andaki görev yerlerinin yer aldığı mahalli sınırlar içerisinde olması halinde atama emirlerinin kendilerine tebliğ edildiği günü izleyen iş günü, başka yerlerdeki görevlere atananlar ise atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 günü izleyen iş günü içerisinde işe başlamak zorunda olacak.
Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın süresi içerisinde göreve başlamayanlar ile belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebeplerle göreve başlamama hali iki ayı aştığı takdirde bu kişilerin atamaları iptal edilecek.
İstihdam edilenlerden herhangi bir şekilde görevinden ayrılanlar (askerlik hizmeti dolayısıyla ayrılanlar hariç) ile istihdam işlemleri tamamlanmasına rağmen göreve başlamayanlar ikinci kez bu haktan faydalanamayacak.
Askerlik görevini yapmakta olanlar için bildirim ve diğer esaslara ilişkin süreler, terhislerini takip eden ayın başından itibaren başlanacak.
ÖZELLEŞTİRMELERDEN İŞSİZ KALANLAR DIŞINDA PERSONEL ÇALIŞTIRILMAYACAK
Kurumlarca, ataması yapılan personel ile ataması yapıldığı halde göreve başlamayan personel 30 gün içerisinde Devlet Personel Başkanlığına bildirilecek. Bakanlıklarca bağlı veya ilgili kuruluşlarda görevlendirilen personel de bağlı ve ilgili kuruluşlar itibarıyla ayrı ayrı elektronik ortamda adı geçen Başkanlığa bildirilecek.
İstihdam edilecek geçici personelin hizmet sözleşmeleri, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında yaşlılık veya malullük aylığına hak kazandıkları tarihte sona erecek.
Karar kapsamında, özelleştirme uygulamaları sonucunda işsiz kalan ve bilahare işsiz kalacak işçiler dışında personel istihdam edilemeyecek.
DEĞİŞTİRİLEN HÜKÜMLER
Karar ile 3 Mayıs 2004 tarihli ve 2004/7898 sayılı Kararname eki ''Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İşsiz Kalan ve Bilahare İşsiz Kalacak Olan İşçilerin Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslar''da yer alan geçici personel çalıştırma süresi bir mali yıl içinde 10 aydan 11 aya çıkarılırken, ücretlerde tahsil durumlarına göre belirlenen gösterge rakamları değiştirildi.
Söz konusu Karar, 1 Ocak 2010 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek.
Bakanlar Kurulu kararına göre, 2010 yılı için kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilecek geçici işçi sayısı şöyle:
162520100204121808340.jpg

AA

bende ilk gördüğümde haber başlığını 38000 engelli kamu alımı diye düşündüm...

Üst Alt