Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

51 bin engelliye müjde, kamudaki boş kadrolar doldurulacak!

Fazla yoktur imam hatip mezunu sagolsun hükümet kul hakkı yiyerek 2012 ömss de hepsini atadı

tamam imam hatiplide memur olsun ama diğerleri memur olmasın sadece imam hatipliler memur olsun diyor hükümetimiz ama olsun bu dünyanın birde ötekisi var anlayan anlar

Ben 2 dönem bu partiye oy verdim zerre kadarda hakkım varsa ben helal etmiyorum RTE ve onun MİLLET VEKİLLERİNE!!!

bulent381;

Efendi yalan yanlış yazılar yazarak bir kitleyi hedef almayın. Ben İmam hatip mesunuyum ve yerleşemedim. İmma hatip liseliler yerleşemedi istenilen şartları bilmeden burada ahkam kesmeyin..

vuralh;

yerleşemeysen sende bi proplem var çünkü 58 ile bile atandı ve hatta kimi kadrolar boş kaldı gardaşım benim bi incele geçmiş klavuzu sonra yorum yaz

vuralh;

evet değerli arkadaşımız bülent doğru söylüyor düşük puanla atanan imam hatipliler oldu sayenizde bizim gibi düz liseliler acıkta kaldı ona bir şey demiyon

İmam hatip mezunu olan direk yerleşemiyor yeterlilik belgesi diye birşey var ki onu almak zaten çook zor. hem yazılı hem sözlü 2 sınava giriyorsun ben hafızlar biliyorum girip alamadılar yeterliliği. Öyle imam hatip mezunu olan direk yerleşseydi haklısınız ama imam kadrosuna yerleşmek daha zor. Ben 91,67 puan yaptım imam hatipliğim sertifikam var diye ama normal memurluk seçecem çünkü imam kadrosuna girmek cidden zor. Ben bu puanla imamlık seçsem kazanamam çünkü yeterlilik belgem yok. Emin olun yeterlilik sınavı bu sınavın 10-20 katı daha zorluğunda.

Ben 2 dönem bu partiye oy verdim zerre kadarda hakkım varsa ben helal etmiyorum RTE ve onun MİLLET VEKİLLERİNE!!!
yerleşemedim diye hakkını helal etmiyorsun ama bu hükümet gelmeden önce böyle bir sınav varmıydı ayrıca o kadar yatırımı kim yaptı imf ye borcu kim bitirdi ilk milli uçağımız olan atak,ı kim yapmak için öncü oldu şu an kendi savaş uçağımızı yapıyoruz bunlar hangi dönemde vardı bunları açıklar mısın

diyorsun ki fatih torpille memur olun akpye üye ol memur ol onumu yapalım kusura bakma ben helal yoldan memur olmak isterim.tamam başbakanımız güzel icraatleri var ama konu ekpss

Sorunu kendinde aramak yerine gidip hükümete veya bir partiye bulaşmak diye buna denir. özer özkan boş ve zırvalamışsın sağa sola camur atmaktan başka bir şey yapmamışsın. Senin gibilerini devlet kadrolarına almamakta haklı o akılla devlet memuru olunmaz.

yerleşemedim diye hakkını helal etmiyorsun ama bu hükümet gelmeden önce böyle bir sınav varmıydı ayrıca o kadar yatırımı kim yaptı imf ye borcu kim bitirdi ilk milli uçağımız olan atak,ı kim yapmak için öncü oldu şu an kendi savaş uçağımızı yapıyoruz bunlar hangi dönemde vardı bunları açıklar mısın
tabi ama birazda AKP NİN yaptıklarını sen tümünü yazmamışsın ben ekleme yapayım 17 aralıkta kim hırsızlık yaptı ismi pararel devlet oldu, ogluyla kim konuştu ses kayıtları çıkınca montaj dedi TU-Bİ-TAK montoj dedi hayvanat bahçesindeki insanı kim getirip tubitaka müdür yaptı sen ben burda atanalım diyoruz suriyelilere kim kuçak açtı tabiki AKP!!! Ama sen ve senin gibi insanlar oy verdikçe emin ol kazanan suriyeliler ve pkk olacak inan buna ekleme yapayım hırzızlık yapan 4 bakan halen AKP DE İHRAÇ EDİLMEDİLER YANİ.

Sorunu kendinde aramak yerine gidip hükümete veya bir partiye bulaşmak diye buna denir. özer özkan boş ve zırvalamışsın sağa sola camur atmaktan başka bir şey yapmamışsın. Senin gibilerini devlet kadrolarına almamakta haklı o akılla devlet memuru olunmaz.
Şunuda sölüyeyim sana iki rekat namaz kılmaktan da müslüman olunmaz gardaşım benim töbe haşa gandırdım dersin ama kendini gandırırsın o herşeyi görür

İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu engelli memur adaylarının sıkıntılarını soru önergesi olarak iletti.

1-66 bin engelli vatandaşımızın girmiş olduğu sınav sonrasında atanma sayısı neden az tutularak 3 bin kişinin atanacağı açıklanmıştır.
2-Kamu kurumlarının Devlet Personel Başkanlığı’na bildirdiği engelli ihtiyacı sayısı nedir?
3-2014 yılı içerisinde temmuz ayından sonra, başka ne zaman engelli vatandaşlarımızın ataması yapılacaktır.
4-Engelli vatandaşlarımızın istihdamı konusunda özel sektörün teşvik edilmesi düşünülüyor mu? Böyle bir uygulama gerçekleşecekse, teşviklerin düzenlemesi nasıl olacaktır.
5-Atanamayan engelli vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarında esnek veya yarı zamanlı iş imkanı yaratılması yönünde bir çalışmanız var mı?
Ahmet Kenan Tanrıkulu/İzmir Milletvekili

diyorsun ki fatih torpille memur olun akpye üye ol memur ol onumu yapalım kusura bakma ben helal yoldan memur olmak isterim.tamam başbakanımız güzel icraatleri var ama konu ekpss
kardeşim ben ak parti üyesi biriyim ama şu güne kadar devlet memuru olmak için hiç bir girişimim olmadı sadece ömss ye ekpss ye başvuru yaptım onda çıkarsa öyle olsun dedim sizler gibi burda şu söyle bu böyle demedim ve dememde

hükümetleri öven arkadaşlara sesleniyorum;

Ben ailemle bu dünyada yoksulluk ve fakirlik içinde kısıtlı imkanlarımla ayakta duruyorum sizin bahsettiğiniz ekonomik politikalarının hiçbiri beni etkilemedi şu anda bile işkurdan iş istediğim zaman en fazla asgari ücretten maaş veriyorlar ev kirası 450 TL, doğalgaz, elektrik, yeme-içme ve giyim ücretsiz yada indirimli değil,bedava otobüs,tren yada bedava lunapark beni mutlu etmez, ben işyerinde 4 çeşit yemek yerken gözüm evdekilerde kalıyor rahat değilim, eş çalışmıyor 2 çocuk var hepsi benim gözüme bakarlar getirirsen kapışırlar yoksa yüzleri gülmeden uyuya kalırlar kimse bana ekonomiden bahsetmesin kimse bana adaletten bahsetmesin kimse bana torpil yok demesin o laflara benim karnım tok hayatın acımasızlığını yaşayan bilir, ama yinede gülüp geçiyorum size...

Murat sana sonuna kadar katiliyorum tekerlekli sandalyeli bile cebimden aldirdilar bana neden bahsediyorlar bu akpyi övenler

murat6677;

allah yardımcın olsun kardeşim hayat cok zor napalm bu dünyadada olmasa öteki dünyada hesaplaşalım RTE YLE

Sayın Kenan TANRIKULU beye çok teşekkür ederim. Bu işin takipçisi olmasını kendisinden arz ediyorum.

koselim;

ne takipcisi olacak ya hiç sanmıyorum yanılmıyosam eğer mhp millet vekili vardı bitane aynı önergeyi sundular.. hemde ilk açıklandığı sıra ama hala cevap yok.. mhpli de bıraktı peşini buda bırakır

Forumun 55 bin üyesi var zaten...51 bini memur olarak alınsa kaldı 4 bin...bu Devlete ne zamandır güvenmeye başladınız...

siyasi tartışmalar daima boşunadır.ve hiç bir zaman bu günün yarattığı şartlardan oluşmamıştır.daima bir geçmişi olmuştur.bunu görmezden gelmek kişinin taraf olduğunu gösterir.farkımız ise şudur.şartları kabullenip,daha güzelini elde etmek için uğraşmak.yoksa akp şunu yapmış,mhp bunu yapmamış,hep siyasettir.ve aklını kullanana siyaset yalandır.1923,ten beri insan gibi yaşayabilmenin şartları ve imkanları oluşturulmuş olsa idi,bizler bu sıkıntılar içinde olmazdık.eğer 10 sene yapılan bazı işler 80 senede yapılan işlerden fazla oluyorsa bu işlerde bir gariplik olsa gerekir.milli gelirin %80ini nüfusun %5,i paylaşıyorsa ve bizler hala siyaset konuşuyorsak,daha çok aç kalacaz demektir.almanya 2 savaşta yok olup tekrar sayılı yerini alabiliyorsa ve bizler yerimizde saymışsak bunun suçlusunu bu günde aramak saçmalık olmuyormu.cambaza bakmaya neden zorunluyuzki.yada aklımızı kiraya vermek zorundamıyız.muazzam bir ekonomi ve demokrasi vardıda bu son dönemdemi kaybettik bütün zenginliklerimizi.lütfen birazda düşünmeyi kendi aklımızla yapsak,daha güzel olmazmı.

üzülme be özer allah büyüktür insallah bu dönem memur olursun senin icin dua edecem allah yardimcin hizir yoldasin olsun insallah bu dönem atanirsin kardesim

kamuya 10 bin kişi alınacak

Devlet Personel Başkanı Kumbuzoğlu KPSS yerleştirmeleri konusunda açıklama yaptı.
Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, KPSS sonuçlarına göre yapılacak merkezi yerleştirme işlemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarınca kuruma kadro ve pozisyonların bildirildiğini kaydeden Kumbuzoğlu, söz konusu kadroların ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderildiğini söyledi.

Kumbuzoğlu, "2014 yılı KPSS yerleştirme takvimine göre, 23 Haziran-02 Temmuz'da tercihlerin alınacağı 2014/1 yerleştirmelerinde, 124 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 10 bin 210 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunuldu" dedi.

Atama yapılması talep edilen kadro ve pozisyonların yaklaşık yüzde 19'unun ortaöğretim, yüzde 24'ünün önlisans, yüzde 57'sinin de lisans düzeyinde olduğunu bildiren Kumbuzoğlu, "Söz konusu kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarına göre dağılımı 190 sayılı KHK'ya tabi kurumlar, üniversiteler hariç 7 bin 886, üniversiteler 575, mahalli idareler 97 ve kamu iktisadi teşebbüslerine de bin 652 oldu. Böylece toplam 10 bin 210 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunuldu" diye konuştu.

bunu nasıl yorumlamak gerekir bize etkisi olur mu ?

Deli Yürek gönlümden geçeni yazdım...keşke engellilerin yaşam şartları sağlanan olanaklar çok iyi olsa da şu memuriyete odaklanmasalar...yani (atıyorum) bir Danimarka da sizinle ayı engele sahip kişilerin gündemini heyecanını yaşasanız ...benim gençliğimde memuriyetin bir anlamı ehemmiyeti yoktu...yoksa peder gibi bende polis olurdum...mesleksiz oldum belki ama son 10 yıldır Türk İnsanı memuriyete özendirildi ve Devlet taşeronlaşarak özel sektörle arayı açtı...asgari ücreti 1000 liranın altında tutup en düşük memur maaşını çıplak 1900 lira vermek de bir devlet zulüm ve politikasıdır...yani olaya geniş pencereden bakmak lazım...bir polis bir öğretmenden daha fazla para alıyorsa veya EŞİT maaş alsa bile burada bir çapanoğlu ararım...

yani Engellilere yapılan bu asimilasyon ve güdümlü hareketlerin sonu nereye gider bilmiyorum...yapmaları gereken sosyal tavrı sizlere nimet gibi sunmaları biz olmasak yaşlınız fakiriniz engelliniz perişandı namelerini az çok duymuşsundur...

Engellisini Devlet ve Toplum elele hep beraber eziyor dışlıyor ve yok olmanızı umuyorlar...sizleri görmeyerek farketmeyerek yoksayarak nereye varmaya çalışıyorlar bilmiyorum...

Engelli kadro sayisi ile kpss kadro sayilari arasinda bi baglanti var mi

Üst Alt