Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 raporum vergi indiriminde onaylanır mı?

Pepe72

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ilk once herkese saglikli huzurlu gunler
Sizden bilgi fikir almak istiyorum
Istanbul capa tip fakultesinden mayis 2016 tarihinde sakatlik oran cetveline gore Alinmis olan surekli olarak verilen %40 ve %20 raporum var ve balthazard hesaplamasina gore %52 ye geliyor belki cok soruldu ama ankara tarafindan sorun olurmu Ankakara dusurebilirmi cevap veren herkese simdiden cok tesekkur ederim.

kardeşim düşünecegini sannetmiyorum cünkü raporu aldığın hastane önemli raporunda yeterli acıklayıcı hastalık bulgusu
yazmışlarsa herhangi bir oran düşmez benimde %48 aynen oran olarak onaylandı işyerime gönderildi.raporum süreli ama engelli vergi indirimim süresiz.

egerki puanlarınız engelli oran cetvelini usülüne uygun veridiyse düşürülmeyecektir örnek yürüyüş bozuklugu mesela denge dogru duruş vs bi cok şey katılarak bukunuyor onların teker teker hesaplaması yapılarak testleriniz varsa degerlendirilerek bulunur hastalıgınız nedir

Sadece raporumuzu yolladik ve heyete girdigim uzerinde 9 doktorun imzasi olan ama herhangi bir tahlil film vs yollamadiksorun olurmu raporumda sakatlik cetvelinde yazan tablo numara ve tablonun baslik aciklamasi yaziyor ve oranlar ve engelli karti alabilicegim birde hastalik kisminda siniflandirilmayan isaretli Rahatsizlik kas ve iskelet sistemi raporda yaziyor
Cvb veren arkadaslara tesekkur ederim

Bedriatak
abi raporum süreli vergi indirimim süresiz nedir işyerinden hesap kesicem kafam karıştı valla tekrar rapormu alıcaz anlamadımki

Yani sağlık kurulu raporu 2 yıllık süresi dolunca tekrardan hastaneye basvuracam ama vergi indirimim süresiz yani bir daha ankara sağlık kurulu raporumu gondermeyecegim

Emekliligime 7 sene var vergi indirimim süresiz olsa bile sağlık raporu tekrar heyete girmesem emekli olamama ihtimallii olabilir vede ulaşım şu vb şeylerden yararlanamam rahatsizligim iki kolumda doğuştan çıkık var ve birazda kulaktan problemim var.

Ozaman ala can rapor engelli kimlik karti için başvur kişisel git kurula yani sevk almadan Bedriatak

Aynen öyle yapacam sevk ilgili bir işim yok çünkü vergi indirimim süresiz

Geçmiş olsun kardeşim rapor tarihin nedir kaç yılında aldın raporu çünkü rapor tarihi onemli

Ben emeklilik planı yapıyorum sgk iş çıkışını al gel seni emekli yapabiliriz diyor ancak bu rapor 2 yılda bir yenilenmek durumundaki?

rapor tarihim 10/11/2018 de bitiyor yani sağlık kurulu raporum 2 yıllık.

emekli olmadığım için sana kesin bişey diyemem ama şunu biliyorum sgk kontrol koymamışsa bişey olmaz ama kontrol koydularsa süresi dolduğunda sgk seni cagırıp tekrardan sağlık kurulu raporu almanı isteyeceklerdir.

Maliye giden raporlar

Ankara maliye ye giden sadece hastane heyet kurul raporunu gonderiyor uzerinde 10 tane prof imzasi olan bu yeterli oluyormu acaba
Herkese saglikli gunler
Not olarak şunuda belirtmek isterim benim 1991 yilindan askerlige elverisli degil raporum var bunlari hep rapor aldigim hastaneye gostermistim ama anladigim kadari ile bunlar ankaraya gitmedi sadece heyet raporum gondermis hastane vergi dairesine ordan ankaraya bunlar sorun teskil edermi hastane istanbul capa tip fakultesi
Lutfen cevaplarinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Pepe72

Böyle tedirgin olmayın. Bekleyip göreceğiz. Ama başta da dediğim gibi, düşse bile %40'ın altına düşmez zaten. Onaylanacaktır...

Bulent bey elimde degil aslina bakarsaniz ben yillarca boyle bir hakkim oldugunu bile bilmiyordum ogrenince basvurdum bu sene hoca bile aklin nerdeydi senin dedi birde okuyunca bazi seyler ankara yapilan tahlil vs ister die kafama takildi cunku giden hastane heyet kurul rapor ya bu arada size ozel mesaj attimistim becerebildimni bilmiorum
Insallah dediginiz gibi olur cok tsk.

ankara sağlık kuruluna sadece rapor gidiyor. eğer raporda teşhisler ve karşılığında verilen oranlar doğru ise düşme olmaz. içinizi rahat tutun.

Insallah Taner bey raporda tablo numarasi ve derecesi ve orani yazilmis sakatlik cetvilinde baktim ayni tutuyor %20 ve %40 hakkimizda hayirlisi boyle bir hakkim oldugunu hic bilmiyordum her iste bir hayir vardir

Ankara sağlık kurulunu aradım. 29.09.2016 da evrağım ellerine ulaşmış evrak kuruldaymış ama doktor efendiler yine izindelermiş o yüzden 15-20 günü bulur dediler.
Pepe72 senin rahatsıslıkların ve raporda yazan ibareler neler. yazarsan içini daha da rahatlatabiliriz. :)

tanerbudak

Teşhis preferik Nöropati
Açıklama kısmında Özre ilişkin kilinik bulgular ve Radyolojik tetkikler yazıo
kas ve iskelet sistemin karsısında tablo numarası ve yurume hareket bozuklukları %20 sonra yıne tablo numarası ve her iki üst eks bzk (hafif orta) %40 sakatlık cetveline baktıgımızda da aynen bunla oranlar hafif e %20 diğeri için %40 ve %52 olarak yazılmış sakaltlık cetvelındekı acıklama raporumda yazmıyor sadece diğer hepsi tabloda ve raporum sürekli birde sınıflandırılmayan işaretli ve 9 profosor imzası ve başhekım imzası hastane üniversite hastanesi söylemiştim biraz karısık yazdım ama zorla oldu umarım anlataboldim

@Pepe72 gayet açıklayıcı yazılmış. hiçbirşey olmaz merak etme. aynen onaylanır.

valla geçen yıla kadar ben de bilmiyordum. çalıştığım firmada engelli bir eleman bahsetti. 3 ay içinde herşeyi halletmiş oldum şimdi 01.12.2016 yı bekliyorum emeklilik için. şafak 43

İnsallah hakkimizda hayirlisi bende birinin vasitasi ile ogrendim bunca senedir bilmiyordum sizin onaylandimi raporunuz benim 2 ay gecti haber yok en son 15 gun once dusurdum bir teli sonu 17 olan tele cikan arkadas direk daha bakilmadi dedi Tc bile sormadi 1 yada 1.5 ay dedi sordum dusuruomusun oranlari tabi .mutlaka dedi kapadi

Pepe72 sonu 17 olan no.yu arama o adam çok kıl biri. 0 312 415 32 03-04-05-06 ara sürekli. benim eşimin raporu var şuan kuruldaymış. 29.09.2016 da ankaraya gitmiş. sanırım haftaya sonuçlanır. bu kadar uzun sürmüyordu normalde ama malum darbe girişimi falan olaylarından dolayı uzadı biraz.

Gecen haftadan beri hep sizin dediginiz numara aradim hic dusmedi dediginz dogru orda cikan arkadas biraz ters benim evragim 2 ay olmus gideli

Vergi indirimim onaylanmış mı?

Merhabalar,
Bugun Ankarayi sonu 18 olan numarayi aradim ordaki sinirli arkadas tele cikti sorugumda bana %52 ile ayin 13 unde postalamisiz verdigin yerden kontrol et dedi peki dedim onaylandimi cunku anlayamadim bir an %40 olunca o aylanio iste aramayin birdaha burayi is yapamiyoruz sabahtan beri bu kacinci dedi bende kendisine yinede cok tesekkur ettim ama yinede emin olamadim vergi daire aradim gelmemis evis tede yok. Herhalde onaylandi galiba sureklimi vs bilmiyorum

Pepe72 hadi hayırlı olsun. yahu ne kadar paniksin rahat ol azıcık. onaylanmış %52 olarak merak etme. süreli mi süresiz mi onu bekleyip göreceksin artık ya da diğer numaralardan ara onlar daha insancıl.

Üst Alt