Merhaba herkese geçmiş olsun. Rabbim şafi olsun.Bende polinöropati hastasıyım. demiyelinizan polinöropati. 26 yaşındayım.3 yıldır şiddetli olarak hissediyorum hastalığı. Şikayetlerim; kollarda bacaklarda yanma ağrı uyuşukluk halsizlik ve hissizlik. Kollarımda yanma var sürekli güçsüzlük var mesela 2 kilo poşet bile taşıdığımda extra bir uyuşma ağrı ve yanma oluyor ve uyuşukluk kolay kolay gitmiyor. Direksiyon tutarken kollarımda yanma oluyor telefondan mesaj yazarken bile parmaklarım ağrıyor uyuşuyor kollarımın kasları yanıyor. Bacaklarımda da sürekli yanma ve ağrı mevcut ayağımı koşamıyorum hatta 200 300 metreden sonra yrümede zorluk çekiyorum kalçalarımdan itibaren tüm bacaklarım tutulup kasılıyor ağrıyor. 1. Katın merdivenlerini elim boş olursa çıkıyorum elim dolu olursa bir kaç poşet vs. Bacaklarım titremeye başlıyor. Hatta arabanın debriyajına basamıyorum otomatik araba aldım bu nedenle.2 yaşında oğlum var kucağıma kaldırıp evin içinde bile zor geziyorum. 19 21 li yaşlarda amatör takımda top oynuyordum ağırlık çalışırdım denizde 4 metre felan dalardım her dalda sporla ilgiliyim neredeyse çok aktiftim . Şimdi ise hâli olmayan hep mutsuz birisi oldum. Özel sektör malum insanın canını çıkartıyor. İş veren hammalıkta istiyor herşeyi bekliyor. 2 yıldır ivig tedavisi görüyorum. Emg raporumda daha ziyade alt ekstirimitede ağırlıklı demiyelinizan polinöropati teşhisi konuldu. Sağ bacağıma iğne soktu vs ve durum şiddetli İğneli emg çekmeye gerek yok dedi prof. Engelli raporu nasıl alabilirim ve askerlikten nasıl muaf olurum. Detaylı anlatırsanız sevinirim. Ankara da ikamet ediyorum Atatürk eğitim araştırmada tedavi görüyorum.