Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 raporum vergi indiriminde onaylanır mı?

tanerbudak

Hayirli olsun Tanerbudak arkadasin dedigi gibi evrak is yerine gelmeden yani vergi fairesibdeyken emeklilik icin basvuruluyormu?
Birde merak ettigim erken emekli olunca emekli maas dusuyormu acaba

@manel evet evrakın gelmesini beklemeden başvurduk. zaten sgk vergi dairesine yazı yazana kadar ankaradan vergi indirim yazısı gelmiş oluyor. zamanlamayı iyi ayarlamak lazım.

@Pepe72 evet başvurabilirsin. sonuçta sgk ya vergi indirim yzısını götürme zorunluluğumuz yok. zaten sgk vergi dairesi başkanlığına yazı ile soruypr vergi inidirimi olup olmadığını. e devletten başvururken 'açıklama' diye bir bölüm var. oraya 'vergi indirimi ile emeklilik' yazıyorsun.

taner bey size özelden msj attım ulustı mı

bende sol kol engelliyim indirimlerle ilgili sorularım olacaktı.

tanerbudak

Tesekkur ederim
Peki erken emekli olundugunda maas dusuyormu yoksa normal emeklilikte ne alicaksak omu

Pepe72 hayır normal emeklilikte maaş ne ise onu alıyorsun.
opevran evet gördüm. cevap yazdım gelmedi mi? MTV için otomotiv bayii verdi evrakları ben birşey yapmadım.

Merhaba herkese geçmiş olsun. Rabbim şafi olsun.Bende polinöropati hastasıyım. demiyelinizan polinöropati. 26 yaşındayım.3 yıldır şiddetli olarak hissediyorum hastalığı. Şikayetlerim; kollarda bacaklarda yanma ağrı uyuşukluk halsizlik ve hissizlik. Kollarımda yanma var sürekli güçsüzlük var mesela 2 kilo poşet bile taşıdığımda extra bir uyuşma ağrı ve yanma oluyor ve uyuşukluk kolay kolay gitmiyor. Direksiyon tutarken kollarımda yanma oluyor telefondan mesaj yazarken bile parmaklarım ağrıyor uyuşuyor kollarımın kasları yanıyor. Bacaklarımda da sürekli yanma ve ağrı mevcut ayağımı koşamıyorum hatta 200 300 metreden sonra yrümede zorluk çekiyorum kalçalarımdan itibaren tüm bacaklarım tutulup kasılıyor ağrıyor. 1. Katın merdivenlerini elim boş olursa çıkıyorum elim dolu olursa bir kaç poşet vs. Bacaklarım titremeye başlıyor. Hatta arabanın debriyajına basamıyorum otomatik araba aldım bu nedenle.2 yaşında oğlum var kucağıma kaldırıp evin içinde bile zor geziyorum. 19 21 li yaşlarda amatör takımda top oynuyordum ağırlık çalışırdım denizde 4 metre felan dalardım her dalda sporla ilgiliyim neredeyse çok aktiftim . Şimdi ise hâli olmayan hep mutsuz birisi oldum. Özel sektör malum insanın canını çıkartıyor. İş veren hammalıkta istiyor herşeyi bekliyor. 2 yıldır ivig tedavisi görüyorum. Emg raporumda daha ziyade alt ekstirimitede ağırlıklı demiyelinizan polinöropati teşhisi konuldu. Sağ bacağıma iğne soktu vs ve durum şiddetli İğneli emg çekmeye gerek yok dedi prof. Engelli raporu nasıl alabilirim ve askerlikten nasıl muaf olurum. Detaylı anlatırsanız sevinirim. Ankara da ikamet ediyorum Atatürk eğitim araştırmada tedavi görüyorum.

yciv öncelikle geçmiş olsun gelelim rapora iş yerinden orada çalıştığına dair bir yazı,hizmet dökümü kimlik fotokopisi ile balgat çukurambarda buluna vergi dairesine gidiyorsun onlar seni hastaneye sevk ediyorlar ve hangi hastane istediğini soruyorlar atatürk hastanesini söyle ve atatürk hastanesine gidip 1 kattaki sağlık kuruluna başvurunu yapıyorsun onlar sana kurulun gerektirdiği bir sürü bölümün yazılı olduğu kağıt veriyorlar sen ekstra orda yazanlardan hariç bi bölüm istersen orada mutlaka belirt ve koşturma başlıyor önce dahiliye ye git kanlar istenir kanı hemen ver ekg falan aynı katta (giriş )aynı gün hallede bilirsin eğer hastaneye sabah erken gidersen en son işlemler bitince tekrar kurulun olduğu yere götür ver ve sana heyet günü veriyorlar o biraz uzak olabiliyor 10-15 gün sonraya olabilir

askerlik içinde şu faydalı bir llink olabilir http://www.engelliler.biz/forum/ask...e-anlama-geliyor-post1766651.html#post1766651

bende psikoz beyin cerrahi ortapedi göz toplam yüzde 71 aldım ankaraya göndersem düşer mi ? erkek emeklilik için göndermek istiyorum eğer onaylanırsa 29 yaşındayım çalışabilirsem sekiz sene sonra emekli olma durumum olur ve sekiz sene sabır edip bir yerde çalışabilirim belki ama genelde ankara düşürüyor diyorlar göndersek düşürürmü ki
neye göre düşürüyor çok saçma ya

manel
Teşekkür ederim cevabın için. Şuan çalışamıyorum çıktım dayanamadım ayakta çalışmaktan. Ben kısa mesafeli yürüyüşü zor yaparken iş veren çok farklı işler bekliyor. Atatürk eğitim araştırmada tedaviyi eden ekiple muayene eden doktor farklı beni nöroloji bölüm başkanı prof takip ediyor. Genç yaşta hasta olmam ve ilerlemesi nedeniyle. Bu rapor işini dile getirdim yeni kendisi sen ayakta felan çalışamazsın vs dedi rapora uzman dr lar giriyor bir görüş dedi gittim görüştüm dr sana %40 toplamayabilir başka rahatsızlık varsa o bölümede baş vur dedi. Yani 26 yaşındayım yürümeye dermanım yok emg raporlarına da yazıyorlar şiddetli vs diye ama rapora gelince bu şekilde tavır sergiliyorlar. Nasıl yapacağım şaştım

yciv yılmaz kardeşim kusura bakma senin hastalığına vakıf değilim ama özür ölçüt cetvelinde ki değerlere bir bak istersen çünkü senin prof dr lara rica eder 40 çıkarabilir belki ama maliyeden döner yada düşer sen özür ölçüt cetvelini bi kontrol et istersen geçmiş olsun

ama şunu unutma vergi indirimi için bi yerde çalışman geçici bile olsa gerekli bide kendini koyverme psikolojini yüksek tut dirençli ol

Üst Alt