arkadaşlar strangeyaman forumda geçmişte yazdığı mesajları baktım sorduğunuz soruların cevabını bulabilirsiniz içinden kendisi geç dönüş yapıyor bize
strangeyaman
17 Ocak 2022 tarihli emekli dilekçe vermiş
2010 yılında engelli kadrosu ile memur olarak göreve başlamiş
Sigorta giriş 2001.. Tabiki özel sektörde çalışmışlığı var.
%51 rapor ile 16 yıl sigortalık ve prim gününü doldurduğu için emekliliği hak etmiş bulunuyor
Not 31\07\2018 tarihinde yazdığı bir yazı da söyle'belirtiyor 2008 sonrasi memur olarak atanmiş ve %51 rapor ve 16 yil 4320 gunu tamamladigim icin emeklilik icin kurum araciligi ile gorus sormuş ve 4 ay surecten sonra emekli olabilecegime dair gorus yazisina cevap geldi..
Ayrıca söyle yazmış maaşlar emekli sandigindaki gibi hesaplanmiyor.. aylik prim tutariniza gore emekli maasi hesaplaniyor ve artik memuriyette 1. Yada 2. 3. 4. Derecede olunmasinin emeklilikte bir artisi yok.. bu dereceler sadece mevcut almis oldugunuz ayligi etkiliyor fakat eskisi gibi emeklilikte ek odeme olarak maasa bir etkisi yok..
en onemlisi artik emekli oldugunuzda sigortali olarak bir ise basladiginizda emekli maasinizin hepsi kesiliyor ve yeniden baglanabilmesi icin yeniden rapor cikartip yeniden basa donmeniz gerekiyor.. ve bunlati daire baskanligi sekreterinden ogrendigim bilgiler..
Ali tezelin subesine giderek 350tl karsiliginda maasimin 1.400 kusur olabilecegini ogtendim(mevcut maasim 3.600) fakat bu rakama inanamadigim icin istanbuldan ankara kamu gorevlileri emeklilik daire baskanligina gittim.. ve maasin baglandigi birimden tutunda pek vok sube muduru ve daire baskani sekreterine kadar ulasmama ragmen basvuru yapilmadigi surece ogrenebilme imkani yok.
.
Raporun asli gibidir ornegi ve hizmet cizelgesi ekinde bulunsun
Ozel sektor sureniz varsa ilk basta onlari birlestirmeniz gerekir
raporum sureli yani 2 yillik imiş
Sağlık raporu
5510 kanunun 28 e 5. maddesine gore yuksek kurula gonderildikten sonra simdide 3. maddesine gore gönderilmiş yani yuzde 51 rapora gore 16 yil ile emeklilik olma maddesidir
yanliz raporu yenilemek icin hastaneye basvuru yaptigim zaman heyet baskani engelli kadrosuyla ise baslandigi icin raporun yenilenmeye gerek olmadigini belirtti..
2010 yilinda 2 yil sureli almistim
Yanliz vergi indirimim suresiz onaylandi
Tabi kamu emekliliginde vergi indiriminin bir onemi yokmu
s
03124587442 nolu telefondan evrak takibi yapabiliyorsunuz
5510 erken emeklilik icin bakanliga gorus sordum.. beklemedeyim.. 2010 engelli kadrosu ile memurluga basladim.. raporum 2 seneli sureliydi fakat 2017 de vergi indirimide aldim ayni raporla suresiz..
raporun asli 1 tane oldugu icin noter onayli gonderdim.. kabul ediyorlar
hErkese göre maaş değişecek..
Memuriyet öncesi çalışma süresi ve yatan primlerde önemli..
Memuriyet öncesi özel sektörde primlerim çok yüksekti..
Bağlanan maaşta ona paralel oluyor..
Özellikle 2008 öncesi çalışma süreniz varsa çok etkili.. çünkü biliyorsunuz o döneme ait aylık bağlanma oranı yüzde 60 a yakın
A e-devlette 17.01.2022 tarihinde vermiş olduğu emeklilik işlemleri sonuçlanmış
5510 4c ye göre emekliliğim onaylanmış oldu..
Ek ödeme 176TL
Maaş 4.405TL gözükmekte..