Açıkgoz2000 ben tamamen yazıdan anladığım kadarını söyledim tahmin yani. bir de cünkü gecen bizim dernekte biri 10 yıldan emekli oldu ve 2500 lira bağlandı. Ancak ben aralıkta 3200 baglanmış bir kişiye de rastladım aralıkta 3200 en düşük emekli memur maaşıydı. Benim oranım yüzde 70di.
Kurul çalışma gücünü kaybettiğine karar verilmiştir diye onaylamış
benim 2011 ilk sigorta 2012 şubat memuriyete giriş
2500 lira maaş konusu benim tahminim
Öncelikle ilgili benle ilgili konu incelenmiştir diyo.
5510 sayılı kanunun malul sayılma başlıklı 25. maddesi diye devam etmiş.
maddeyi acıklamış ve meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az yüzde 60ını .......vazifelerini yapamayacak sekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği kurum sağlık kurulunca tespit edilen sigortalı malul sayılır demiş.
ANcak sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücnün yüzde 60ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veye sonradan tespit edilirse sigortalı bu hastalık veya engelliliği nendeniyle malulluk aylığından yararlanamaz.
sonra yaşlılık aylığından bahsetmiş
15 yıl 3960 gün maluluk yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır demiş.
sonra sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarında usulune uygun düzenlencek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu sağlık kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının
yüzde 50 ve yüzde 59 arası yıl prim
yüzde 40 yüzde 49 yıl ve prim yaşlılık aylığı kazanırlar demiş.
kurulca ilgili çalışam gücünü kaybetmişdir demişaylık bağlanmasına imkan bulunmamaktadır demiş
kurulca ilgil çalışma gücünü kaybettiğinden maluliyet aylığı bağlanması talebinde bulunursa durumu bu yönüyle incelenebilir demiş.