Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 tane rahatsızlığım var. Peki ama neden muaf olamıyorum askerlikten?!

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Karaciğerim de yağlanma, kalbim de yağlanma, kalp de ritim bozukluğu, kilo fazlalığı(obezite), pes planus tabanım da metatars düşüklüğü, psikolojik depresyon ve uyum bozuklugu.
Bunlar benim rahatsizliklarim. Kilodan dolayı önce 3 ay smk lı, sonra da 1 ay smk sız hava değişimi aldım. Birligime gidince tekrardan sevk isteyeceğim. Askerliğim de uzadı. Artık kendimi psikolojik olarak kötü hissediyorum. Ne zaman muaf olacağım ben :( ?

DenizTutak6262

Bu hastalıkların olduğuna dair elinizde teşhis, rapor, tedavi olduğunuza dair evrakları toplayın birliğinizden bağlı olduğunuz hastaneye sevk alarak, o evraklar ile birlikte durumunuzu beyan edin. Eğer durumunuz TSK sağlık yönetmeliğinde belirtilen çürük almayı gerektiren hastalıklar içinde var ise çürük verip gönderirler, yok ise muafiyet gibi bir durum yoktur.

Özel hastaneler Tıbbi Rapor veriyor mu ?

Şuan askerim. Hava degisimindeyim. Benim kilo sorunum var. Aynı zaman da kalbim de yağlanma ve ritim bozukluğu var. Birligime döndüğüm de tekrar hastaneye çıkabilmek için özel hastaneden Kalbim de yağlanma ve ritim bozukluğu olduğuna dair rapor alabilirmiyim ?

DenizTutak6262

özel hastane kabul edilmez muhtemelen, şu an izindeyseniz bulunduğunuz yerdede gidebilirsiniz bir hastaneye durumunuzu belgelendirirsiniz en azından ve birliğinize döndüğünüzde belgeleri sunarsınız.

eyvallahhh

Normal devlet hastanesi rapor verir mi ? Mesela kalbim de yağlanma ve ritim bozukluğu olduğuna dair imzalı bir kağıt, ?

DenizTutak6262

Normal devlet hastanesine gidip muayene olabiliyorsun. Asker olduğunu soylersen yardımcı olurlar evrak konusunda. Vermemeleri için bir neden yok çünkü.

Pskiyatriye gittim uyum bozuklugu yazdı kağıda kaşe imza attı
Bide kalp doktoruna gidicem ama umudum yok. Doktorlar çok ters oluyor bizim burda. İnşallah bir rapor verir

Rapora itiraz etme veya yeniden rapor alma hakkım var mı ?

Kilodan önce 3 ay hava değişimi raporu aldım. Sonra 2.muayene de 1 ay verildi sadece ve bu rapor smk sız. Ben boy/kilo olarak standartın üzerindeyim. Bu rapora itiraz etme veya yeniden rapor alarak uzatma hakkım var mı?

Bu sağlık sorunlarım ile askeriye de ne yapacagim ?

Acemilik boyunca bot giyemedim. Hep terlik ile agri sızı icinde ve bol bol yatak istiratli sekilde gecirdim.Usta birligim olan şırnağa gittim. Ktm de muayene olduk. Ayagimdan rahatsizligimi beyân ettim, hastaneye sevk aldım.Ayaklardan rahatsızım ama muaf olmak için yeterli değil dediler hastane de. Sonra bir de kalp doktoruna göründüm. Kalp de ve karaciğerde ileri derece yağlanma mevcut deyip dahiliye ye sevk etti. Boy kilo olctuler +31 obezite ile 3 ay hava değişimi verdiler.3 aylık Süre doldu kendi memleketimde ki doktor kalbime bakmadan +34 1 ay rapor verdi. O moral bozukluğu ile Pskiyatriye muayene oldum kağıda uyum bozuklugu yazdı 1 ay sonra kontrol dedi. Ben şimdii birligime gidince ne yapacağım? Bana ne olursunuz, yalvarırım yol gosterirmisiniz?

Ben birligime gitmek istemiyorum. +30 üstüne genel de 3 veya 6 ay hava değişimi verirler. Bana 1 ay verildi. Ben oraya gidemem. Psikolojik olarak istemiyorum oraya gitmeyi. Boyum 1.88 kilom 120 şuan. Tekrar hastaneye sevk etmezler beni. Uzunsun derler kesin. Yardım edin ne yapıcam

Bende benzer durumdayım. Hatta firariyim şuanda. İnan aynı bende birdaha oraya dönemem diyordum. Ama biraz önce kendi biletimi kendim aldım. Hayırlısıyla 30'unda ktmdeyim. Ben havadeğişimindeyken bölük astsubayı telefonla beni arayıp tehdit ediyordu. " Sakın gelme yakıcam seni. Askerliğini bitirtmiycem " dedi. Buna rağmen biletimi aldım gidiyorum. Mecburum çünkü. Benimde uyum bozukluğu teşhisim var orda hastaneye çıkmak isteyeceğim ama eminim bölük astsubayı beni çıkartmayacak. Bunu bile bile gidiyorum. 1 Çıkartmaz 2 çıkartmaz ama en sonunda mecbur çıkartacak revire. Sen de zamanın gelince eğer havadeğişimini uzatamıyorsan git birliğine. Hastalığın var ise ki var öyle yada böyle çıkartmak durumundalar. İçeride başına birşey gelmesinden çekinirler. Bunları sana anlatmamın sebebi beterin beteri var yanlış tercih yapma.

Haklısın beterin beteri var. Bir yandan da artık üzülüyorum halime. Herkes gidip askerliğini yapıyor alıyor tezkeresini. Ben de ktm lerde, hastaneler de rezillik yaşıyorum. Kendi devrelerim bana 4 ay takıyor. Alt devrem bile takıyor yani. Askerlik yapmak için sağlığım da el verimli değil. +32 den adam çürük alıyor başkaa bir hastane de. Ben de aynıyım üzerine hem ayağım rahatsız hem psikolojik olarak rahatsızım ben alamıyorum. Askerde terlikle geziyorum bor giyemiyorum. Gece herkes uyurken üzerime yorganı çekip ağlardım artık ayak agrisindan. Tam 3 ay hava değişimi aldım artık kurtuldum dedim Gene kurtulamadım. İnan hayattan soğudum

Bu muafiyet mevzusu biraz karışık. Kimine havadeğişimi ve rejim veriyorlar kimine direk muafiyet veriyorlar onların mantığına akıl sır erdirilmez :) Bana da doktor uyum bozukluğu teşhisi koydu 2 tanede antidepresan verdi git kışlanda askerliğine devam et dedi :D Bu ilaçları içsen bir dert içmesen başka bir dert. Birde üzerine tehditler baskılar küfürler ekleniyor. İnsanı herşeyden soğutuyorlar..

Bende şuan sabahları tok karnına 1 antidepresan alıyorum. 1 de gece uyku hapı alıyorum. 1 ay sonra kontrol uyum bozuklugu yazdı kağıda
Şimdi bende birlige gidince desem ki 1 ay sonra kontrolüm var, hava degisiminde iken gidip pskiyatriye muayene oldum desem, saydiracaklar. Allah büyük. Bu günler de geçer elbet

DenizTutak6262

Onların saydırmadığı birşey yokki. Senin sağlığın sözkonusu tabikide gidip muayene olacaksın. Havadeğişimindeyken doktora gitmene birşey diyemezler. Ama kontrole göndermeyebilirler. Benimde bir uyku ilacım var ama bayıltıyor adamı. O ilacı alıpta sabah 5te nasıl kalkacağım onu düşünüyorum :D

Aynen kardeşim benim uyku ilacı da öyle
İçtikten maksimum 30 dakika sonra bayılıyorum :))
Sabah da zor kalkıyorum. Sabah gözümü açtığımda 70 LİK rakı içmiş gibi oluyorum aynı. Bazen içmiyorum, bakıyorum olmuyor gene gidip içiyorum. Çünkü içmeyince aklıma hep aynı sorunlar geliyor."acaba gidince kilodan curuk alirmiyim, hastaneye sevk ederler mi, gene ayağım da terlik ve ağrı, vs vs " düşünüp duruyorum. Bakıyorum olmuyor koşup içiyorum uyku ilacını

Yeniden hastaneye sevk ederler mi ?

Usta birligim olan sırnağa gittim. Karakolumun bağlı olduğu ktm de kaldım 1 hafta. Revire çıktım ayak da sorun vardı. Hastaneye sevk aldım karakola çıkmadan. Hastane çürük vermedi. Bende kilom var diye dahiliye ye göründüm 3 ay hava değişimi verdi. Eve geldim 1 ay da burdan aldım. 13 Nisan da sırnağa gidicem yeniden. Tekrar sevk ederler mi hastaneye :( aynı zaman da uyum bozuklugu sorunum var. Ayağım hâlâ rahatsız bot giyemiyorum hep ağrıyor. Kilodan sevk alabilir miyim. Ne yapmam lazım?

Son düzenleme:
Neden hâlâ askerlikten muaf olamadım ?

Usta birligim de 1.88 boy/116 kilo ve kalp de yağlanma problemi sebebi ile önce 3, sonra 1 ay hava değişimi verdiler. Ama son aldığım 1 aylık hava değişimi smk sız yani kontrolsüz. 15 gün sonra birligime gideceğim 4 ay aradan sonra. Neden hâlâ çürük alamadım? Allah rızası için yardımcı olur musunuz?

Yeniden rapor alma şansım var mı?

Kilodan önce 3 ay, sonra 1 ay rapor aldım. Son aldığım rapor smk sız yani kontrolsüz. 14 ünde hava değişimi sürem bitecek. 13 ünde dahiliye ye sevk alıp tekrardan kilodan rapor alma şansım var mı?

Nabzım 130, ritim bozukluğu ve çarpıntısı var. Muafiyet kesinleşir mi?

Bugün kalıp doktoruna gittim. Kalbim de yağlanma, taşikardi (ritim bozukluğu, kalbin çok hızlı atması) çarpıntı durumu olduğuna dair rapor verdi imza ve kaşeli. Şuan obezite den hava degisimindeyim. Once 3, sonra 1 ay hava değişimi aldım Obeziteden. 3.kontrol de kalp doktorunun verdiği raporu da götürür isem muafiyet durumu söz konusu olabilir mi? Ayrıca uyum bozuklugu sorunum var, antidepresan kullanıyorum. Değerli fikirlerinizi, görüş ve önerilerinizi alabilir miyim ?

Ritim bozuklugu ve obezite askerliğe engel bir rahatsızlık mı ?

Merhaba; Usta birligim de kilodan önce 3, daha sonra 1 ay hava değişimi aldım. Toplam 4 ay oldu evdeyim. Son aldığım 1 aylık hava değişimi smk sız olduğu için birligime gideceğim. Kalbim de yağlanma ve ritim bozukluğu olduğunu öğrendim cuma günü. Bununla ilgili rapor da aldım. Birligime gidince askerlik durumum ne olur?

TahaAY

Usta birligim olan sırnağa gittim. Katilis muayenesinde düz tabanlık sebebi ile hastaneye sevk edildim. Hastane askerliğe elverişlidir raporu verdi. Sonra dahiliye doktoruna göründüm hazır gelmişken.
1.88 boy 116 kilo ile 3 ay hava değişimi verdiler
3 ay sonra kendi ikamet ettiğim yer de
1.88 boy 117 kilo ile 1 ay daha verdiler . Dün kalp doktoruna gittim kalbim de yağlanma ve ritim bozukluğu (nabız 130) olduğuna dair imzalı kağıt verdi. Pskiyatriye gittim 2 antidepresan verip bir kağıda "uyum bozuklugu" yazdı. Ben 4 ay aradan sonra sırnağa gidicem yeniden. 3 ve 1 aylık hava değişimi raporlarını ve kalp, pskiyatri sorunlarimin yazılı olduğu kağıtları yanımda götüreceğim. Durumum ne olur ?

DenizTutak6262 Askerliğe el verişli olmadığına dair sana verilen rapor ile size en yakın askerlik şubesine gidip durumunuzu belirtin. Bir dilekçe ile ekine raporunuzu ekleyip sizden alacaklardır.

TahaAY

Hocam bana kimse askerliğe elverişli değildir raporu vermedi
Kilodan 3 ve 1 ay hava değişimi verdiler
4 ay boyunca evde istirahat ettim. Geçen kalbim ağrıdı diye kalp doktoruna gittim kalbim de yağlanma ve ritim bozukluğu olduğunu öğrendim. Bi kağıda kalp de yağlanma var, ritim bozukluğu var. Nabız 130 yazdı, imza kaşe vurdu.
Pskiyatri doktoruna gittim bide. Oda 2 ilaç verip, bi kağıda uyum bozuklugu, 1 ay sonra kontrol önerilir yazdı. Bu kalp ve pskiyatri doktorunun verdiği kağıtları da almış olduğum 3 ve 1 aylık obezite hava değişimi raporları ile beraber dosyaladim. Bugün birligime gidicem. Hani diyorum ki birligim beni hastaneye sevk etmemezlik yapar mı? İşin aslı çürük almak istiyorum

DenizTutak6262 Hastalıktan dolayı sevk etmemezlik yapmazlar. 1 defa daha hava değişimi verebilirler bilginiz olsun. ondan sonra askerlikten muaf olursunuz. Geri hizmette değerlendirmek isteyebilirler onun için hastane sevkini isteyin ve doktora durumunuzdan bahsedin.

hakancan06

Abi merhaba. Ben şırnak da askerim. 4 aydır evdeyim. Şırnak da kalp ritim bozukluğu sebebi ile hastaneye gittim ve gelmişken dahiliyeye muayene olayım dedim. 1.88 boy 116 kilo ile 3 ay hava değişimi verdiler. 3 ay sonra ikamet ettiğim yerde 1 ay hava değişimi verdiler. 4 ay aradan sonra sırnağa gidicem yarın sabah. Hava değişimi içindeyken kalp de ritim bozukluğu olduğuna dair rapor aldım hem özel hastaneden, hem devlet hastanesinden
Aynı zaman da pskiyatriden Uyum bozuklugu tanılı kağıt ve 3 adet antidepresan aldım bu hava değişimi içindeyken. Son muayene de 1 ay sonra kontrol uygundur yazdı bir kağıda pskiyatri doktoru
Kilom da hâlâ aynı yani sinirin üstünde. Karakol da asker olduğum için önce karakolun bağlı olduğu tugay da sağlık kontrolüne giriyoruz. Rahatsızlığı olanlar hastaneye sevk oluyor, sağlam olanlar karakola çıkarılıyor.
Benim durum ne olur? Kesin hastaneye sevk ederler mi ?
Bi dosya aldım kendime. İçine 2 adet obezite hava değişimi raporlarını-pskiyatri uyum bozuklugu mevcut yazılı kağıdı-ritim bozukluğu olduğuna dair bir doktor imzalı kağıdı koydum. Yanımda goturucem. Hastaneye kesin sevk ederler değil mi ?

Üst Alt