Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 tane rahatsızlığım var. Peki ama neden muaf olamıyorum askerlikten?!

DenizTutak6262 Raporlarını yanına al bağlı olduğun tugayda yapılan muayenede de durumundan bahset rahatsızlığını dile getir büyük ihtimalle seni hastaneye sevk ederler.

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok ama çok teşekkür ederim. Peki bu muayene de "hadi sen karakoluna çık bu rahatsızlıklar (Pskolojik uyum bozuklugu-kalp de yağlanma ve ritim bozukluğu-obezite-ayak 2.parmaklar da çekiç parmak deformitesi-bot, kapalı ayakkabı giyememe-düz tabanlık) askerlik yapmana engel değil deme gibi bir lüxleri olamaz değil mi abi. Forumda uyum bozuklugundan muafiyet alan, kalp de ritim bozukluğundan muafiyet alan, kilodan muafiyet alan bir çok arkadaş var. Ve bende bu sorunların hepsi mevcut raporları da var.

DenizTutak6262

Okadar rahatsızlığınızı görmezden gelipte hadi göreve demezler o yüzden diyorum ya sağlık durumunuzu komutanınıza anlatın ve hastaneye sevk edilmenizi isteyin

Çok sağol abi. Boşu boşuna kuruntu yapıp kendimi üzdüm. Gerçekten boşuna telaş yaptığımı, doğal olarak rahatsizliklarimin görmezden gelinmeyecegini ve muhakkak hastaneye sevk olacağımı anladım. Çok sağol güzel yürekli abim :)

DenizTutak6262

Her halukarda hastaneye sevk olursun. Belki bir kaç kez gitmen gerekebilir. Rahatsızlıkların dediğin gibi ciddi ise çürüğe ayrılman büyük olasılıktır.

MeTePe

Abi pskolojim ciddi derecede bozuldu. Rahatsizliklarim yüzünden orası bana zindan oluyor. Bir sürü kişi hastaneye gidersin çürük, en kötü hava değişimi alırsın diyor ama hâlâ olumsuz düşünüyorum. 2 saat sonra hava alanına gidicem aileme bağırıp çağırdım kavga ettim onlar da ağladı :(

DenizTutak6262

kardeşim sıkma canını.kafana takma.kafana taktıkca daha kötü olursun.elinden raporların var.komutanına göster.güzelce anlat derdiniz.sen bu durumda zaten muaf olursun.birden fazla rahatsızlıgın var.ailenide üzme bence.ellerini öp vedalaş.hadi bakalım hayırlı yolculuklar sana.allah yardımcın olsun kardeşim:D

Sana bir kaç kez daha hava değişimi verebilirler. Bunu normal karşıla. Genellikle 2 hava değişimi sonrası çürüğe ayırırlar. Moralini bozacak bir şey yok.

hakancan06

Sağol abi ailemin elini az önce öptüm gönüllerini adım
Kesin hastaneye sevk alırım değil mi abicim
İcim içimi yiyor ya. Niye böyle anlamadım korkuyorum hastaneye sevk etmezler sorun çıkarırlar diye

MeTePe

İnşallah dediğin gibi olur abiciğim ya
Hava değişimi almaya razıyım zaten askerlik sürem uzadı

kardeşim korkma.seni kesin sevkederler hastaneye.için rahat olsun.hadi bakalım hayırlı yolculuklar.güzel haberlerini bekliyoruz inşallah:D

Ey vatanı korumak için toprağa düşmüş asker, bin kere öpsem o pak alnını değer, en beyazdan daha aksın, Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın.

Bu ülke seninle gurur duyuyor. Vatani görevinde başarılar.

erdal71

ne demek istediğini anlamadık. Askerliğini yapmayanlar, yapamayanlar adam olamamış kategorisinemi giriyor

Abi şu Erdal efendiyi kendi haline bırak. Kendisi sürekli ben ve benim gibilere karşı aynı cümleleri kurarak aklı sıra laf sokuyor. Benim sağlığım yok allah görüyor yukarıda. Zaten sağlıkli olsam 4 aydır hava değişimi içinde olmam

ALLAH KOLAYLIK VERSIN.
yolun acik olsun.

DenizTutak6262

Kardeşim Allah şifamızı Versin. Sanmıyorum ki kimse keyfine askerlikten kaçsın varsa da Allah sorsun hesabını. Bunun hesabını a yada b şahsı yapamaz. Kimse terbiye sınırlarınıda zorlamamalı. Takma kafana densizler densizliğiyle anılırlar. Allah yardımcın olsun.

Sağol abi. Allah razı olsun. Orada neler çektiğimi bir ben bir allah bilir. Eyvallah vatan borcu ama ben çürük alıp adam akıllı masa basi isimde çalışıp bu ülkeye vergimi odeyerek de vatana hayırlı şeyler yapabilirim.
Bu arada senin düşüncen nedir abi benim sorunum ile. 4 ay aradan sonra sırnağa gidiyorum 1 saat sonra
Hava değişimi raporlarimi yanıma aldim. Bide ben hava değişimi içindeyken pskolojik sorunlar yaşadım 3 tane antidepresan kullanıyorum. Rdm değilim, rdm dosyası açıp pskiyatriye de sevk etmeleri gerekir öyle değil mi. Çünkü geçen ayın 11 inde doktor bi kağıda "uyum bozuklugu mevcut, 1 ay sonra kontrol önerilir" yazdı

Yani nasıl bir prosedür işletirler bilemiyorum. Ama sen elindeki belgeleri bilgi ve bulguları ilgililere sun. Var olan hastalıkların askerliğe el verişli değilse bunu görmezden gelemezler. Hayırlısı olsun hakkında. Bu süreçte kendini çokta yıpratma neticede bu süreçten sonraki hayatın daha uzun Allah ömür verirse o nedenle yıpratma kendini.

Şuan ktmdeyim. Ktm beni revire götürmedi. Birligim aramış bu ktm yi o asker buraya gelsin demiş
Oraya hiç gitmediğim için girişim yapilmamis. Önce girişimin yapılması lazımmış. Sonra beni sevk ederler miş
Şuan her gün hastaneye faaliyet varken, ben 15 gün sonra olacak faaliyet ile karakola gidicem muayene olacam vs. İşlerimi mahfettiler. Bunalıma girdim. Ayak rahatsız ayak da terlikle geziniyorum. Kiloda var. Kalp de rahatsız
Bunalıma girdim

Komutanlar beni revire göndermiyor, ne yapmalıyım?

4 ay hava değişimi aldım kilodan. Smk sız aldığım için mecburen birligime katılmam lazımdı. Şırnak da olan birligimin bağlı olduğu tugay ktm ye geldim. Kalp de yağlanma Karaciger de yağlanma ve ritim bozukluğu var
.pskolojik uyum bozuklugu sorunum var. Ayaklar da sorun var Bot giyemiyorum terlikle geziniyorum. Askerlik de uzadı. Komutanlar bana çok kötü davranıyor. 1 hafta sonra karakoluma faaliyet olacak oraya gidicem daha ilk defa. Çünkü ilk hava değişimi aldığım da burdan revire çıkıp hastaneye sevk alip hava değişimi almıştım. Karakol komutanları diyor ki; Buraya geleceksin önce senin girişini yapacaz, daha girişin bile yok diyorlar. Burda da revir var muayene olursun vs diyorlar. Ama ben güvenmiyorum. Bunlar orda benle ilgilenmez diye korkuyorum. Ne yapıcam :( m?

Hastalığını belirten bir dilekçe yaz. Karakolun revirinden ne oluyormuş:)...Ancak baş ağrıları için aspirin verirler. Şöyle yaz;

"Mevcut hastalığımın muayene ve tedavisi için tam teşekküllü bir askeri hastaneye sevkimin yapılması hususunda gereğinin yapılmasını, gerekirse üst komutanlıklardan sevkim konusunda görüş istenmesini arz ederim." Bunu dikkate almak zorundalar. Dikkate almazlar da sana bir şey olursa hesabını veremezler ve onlar bunu çok iyi bilir. Benden bu kadar. Allah cc yardım etsin.

Abi şuan hala ktm de bekliyorum
Bu ktm de rdm muayenesine gittim 1 ay sonra gel dedi seni pskiyatriye yollicam dedi. Pskolojim artık çok kötü oldu sürekli ağlıyorum buralarda. Karakola çıkınca inşallah beni hastaneye yollarlar :(

Neden çürük raporu vermediler ?

Kilodan şırnak devlet hastanesinden 3 ay hava değişimi verdiler. Sonra 1 ay verildi memleketim Hatay da. Toplam 4 ay oldu. Ben ne zaman muaf olucam?

Kalp de ritim bozukluğu, yağlanma ve obezite mevcut. Muaf neden olamadım ?

Şırnak da askerim. Kilodan 3 ay, sonra 1 ay hava değişimi aldım. Tekrar birligime katıldım. Kalp de yağlanma ve ritim bozukluğu olduğu için hastaneye sevk aldım. Ama kilo için dahiliye polikinigine sevk vermemişler. Şuan ktm deyim. Hastaneye 2 gün sonra gidicem. Sevk olmadan hava değişimi veya muaf olmam mümkün mü? Komutanım ile görüştüm, sevk vermemissiniz dahiliyeye dedim. Doktor ilgilenmez ise beni ara, doktor ile görüştür dedi. Benim durumum ne olur?
Not: 1. Hava değişimi 3 ay verildi. Boy=1.88 Kilo=116 idi
2.hava değişimi 1 ay verildi. Boy=1.88 Kilo=117 idi
Şuan 118 kiloyum. Durumum ne olur ?

Bana neden çürük raporu verilmiyor, yardım eder misiniz ?

Şırnak da askerim. Kilodan 3 ay hava değişimi aldım smk lı. Kendi memleketimdeki doktor sadece 1 ay smk sız verip beni tekrar sırnağa yolladı. 4 ay hava değişimi almış oldum.geçen hafta sırnağa geldim, birligime katıldım. Yeniden hastaneye geldim bugün. Ve tekrar 3 ay smk lı hava değişimi verdiler. Toplam 7 aylık hava değişimi olmuş oldu. Memleketimde ki doktor olacak kişi tekrar 1 ay verip beni buraya yollar mı. Yollayamaması için ne yapmam lazım. Yardım edermisiniz ?
(Not-1.88 boy
120 kg ağırlığından aldım bugün ki 3 aylık hava değişimi raporunu)
OturanBoğa yardımcı olurmusunuz
Kalem

Ne zaman muaf olurum (obezite) ?

Kilodan 3+3+1 hava değişimi verdiler. Toplam 7 ay oldu
Artık birligime git gel yapmaktan yoruldum
Ne zaman verilir ?

6 ay hava değişimi sonrası çürük raporu verilir mi ?

Obeziteden 3 ay-1 ay-3 ay hava değişimi aldım. Toplam 7 ay oldu
Neden hala çürük alamadım. Ne zaman alırım?

Gata'da muayene nasıl olabilirim ?

Obeziteden askerligimin 4.ayında
Önce 3
Sonra 1
Şimdi tekrar 3 ay hava değişimi aldım. Toplam 3 havar degisimi ve 7 aylik rapor almış oldum. Son aldığım hava değişimi smk lı. İkamet ettiğim yerde değil de, gata da nasıl muayene olurum ?

askerliğin bitmiş zaten :D

Askerligim uzadı benim rapor aldığım için. 1 aylık hava değişimi alma hakkın var. Ben 7 ay aldım. 6 ay uzadı. Bu saatten sonra artık birligime dönmek istemiyorum. İkamet ettiğim yerde bulunan doktor çok kıl
O yüzden hani gataya gitsem belki daha iyi sonuç alırım

Yönetmeliğin B) ve D) dilimleri kesinlikle muafiyet sağlar mı?

Ben kilodan 3 hava değişimi aldım. Neden muaf olmadım.

[FONT=sans-serif]Ben kilodan hava değişimi aldım. Ama sadece 1 ay verdiler. Ondan sonra 3 ay aldım. Bitince bir 3 ay daha verildi. Aynı durum site de bir kaç kişinin başına daha gelmiş. Benim aldığım tüm hava değişimleri "smk" sızdı. Artık birliğe dönmek istemiyorum. Yönetmeliğin B) dilimi Erbaş ve erler de +31- +40 kg arası ise uygulanır diyor. D) dilimi ise hava değişimi ile ilgili bir şey dememiş. Çürük almak için +41 ve üstü mu olmam lazım. Şuan +37 fazlayım. Ne olur akıl verir misiniz?[/FONT]

Üst Alt