Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6 tane rahatsızlığım var. Peki ama neden muaf olamıyorum askerlikten?!

İntihara teşebbüs ettim, ne yapacağımı bilmiyorum. Yardım edermisiniz?

Defalarca kkaynak ve Mehmet005 üye isimli abime 3+1+3 ay hava değişimi aldığımı söylemiştim. Askerliğim bir işgüzar doktor yüzünden belirsizliğe girdi. Nişanlım benden ayrıldı. Aynı gün komutanım arayip; "curuk almayı aklından çıkar, yapacaksın" dedi. İntihara teşebbüs edip kullandığım psikoloji haplarıni tek seferde içtim. Kusmaya başladım. Ailem hastaneye götürdü midem yıkandı. Artık haksızlığa gelemiyorum. Neden adalet yok!! Neden süründürüp duruyorlar hâlâ. Gataya gitmek istedim gata kabul etmiyor. İkamet ettiğin yerde muayene ol diyor. İkamet ettiğim yerde ki işgüzar ise 1 ay verip birliğe yolluyor. Artık dayanacak gücüm kalmadı. :( yoruldum artık. Sakinleşemiyorum. 4. Kontrole az zaman kaldı ve çok daraldım. Gece uyuyamıyorum. Sürekli çocuk gibi agliyorum. Komutanlar 1.90 boyun var kilolu durmuyosun deyip duruyor. Kalp ritmim 135 doktorlar önemli değil diyor. Psikoloji komutanı elverişsiz demesine rağmen bölük komutanı elverişli yazıyor. Yokmu bunun bir çaresi. Sesimi kimseye duyuramiyorum. Biliyorum bıktınız artık :( ama çok çaresiz hissediyorum kendimi. Ne olacak bu halim :( ?

Son düzenleme:
DenizTutak6262

Hiç panik yapma. Kesinlikle muaf alacaksın bahsettiğin boy ve kiloyla. Çünkü o kadar ertelemeye rağmen kilonda artış var. Doktor yine aynı şekilde erteleme vermeye kalkarsa yönetmeliği göster. Yönetmeliğe göre 6 aydan fazla hava değişimi verilemez, muaf vermezseniz hem karara itiraz edeceğim hem de sizi hem bimer'e, hem sağlık bakanlığına hem de savcılığa şikayet edeceğim de. Yine erteleme vermeye kalkarsa şubende karara itiraz et ve başka bir hastanede muayene olmak istediğini söyle. Bu arada bölük komutanını da Bimer'e şikayet etme hakkın olduğunu söyleyeyim.

Bence de panik yapmamaya çalışın tabi bu şu aşamada ancak kullanacağınız psikolojik ilaçlarla mümkün görünüyor ancak intihar v.s bunları silin aklınızdan, stres arttıkça kaygılar da artar şu an tek ihtiyacınız kafanızın rahatlaması. muaf olduğunuzu düşünün aklınızda hayal edin çünkü nasıl düşünürsek onu çekiyoruz kendimize. Kilolu durmuyosun, çürük almayı aklından çıkar demeleri de boş yönetmelik var çürük alınmaz verilir. Rahat olun bu konuyu hiç düşünmeyin başka şeylerle ilgilenin kafanız rahatlasın. Raporunuzu alınca da sizi bu şekilde strese sokanları bimere bildirmeyi de unutmayın.

@uzakyol @kkaynak
Çok teşekkür ederim size. Allah razı olsun. Benim zoruma gidiyor haksızlık yapılması. Bolukten benimle beraber kilo fazlası olan 4 arkadaşı daha hastaneye sevk ettiler. Onlar 3+3 aldı. Ben 3+1+3 aldım. Daha kiloluyum onlardan. Ve ek olarak kalbim sorunlu. Onlar şuan evinde, 4 ü muaf oldu. Ben ise bi birlik, bi hastane süründüm, sürünüyorum. Kilomu 7 kilo eksik olcuyor. Niye diye sorunca sırıtarak kıyafetleri düştüm diyor. Kıyafet dediği ince tişort ve pantolon. Şubede +41 çıkiyorum. Doktor da +34. Git istediğin yere şikayet et diyor bu bahsi geçen tabip albay doktor. Bir yandan bölük komutanı psikolojik baski kuruyor WhatsApp dan yazıyor. Çürük alamazsın, arkadaşlarına tezkere verdik sen sürün diyor. 4.kontrole gidecem. İnşallah artık muafiyet verirler de kurtulurum. 132 kiloyum. Allahtan korksunlar. :(
Gelişmeleri sırası ile konu açıp yazacağım. Allah tekrardan razı olsun.

Ek olarak @kkaynak hocam ben yönetmeliğin B) dilimine girsem de çürük mu alacağım. Yani kilo mu yine eksik yazsa bile. Yükümlüler de 1 yıl erteleme veya sevk geciktirme, erbaş ve erler de ise 6 aylık hava değişimi sonrası uygulanır yazıyor. O kafamı karıştırdı. Hem er ve erbaş grubuna giriyorum. Hemde yükümlü gurubuna giriyorum. Ve Yükümlüleri 1 sene erteleme hakları var. Fakat bir yandan da 3+3 ay sonrası gördüğüm herkes +31-- +40 arası olmasına rağmen muaf oldu. Beni aydınlatirmisin hocam. Çok özür dilerim. Sorup duruyorum :(

@kkaynak abicim değerli yorumunu bekliyorum

Doktorun verdiği muafiyeti, heyet günü diğer doktorlar onaylar mı?

kkaynak Mehmet005 abilerim bugun muayene oldum. 1.87 boy-129 kilo çıktım. +45 yazdilar. Sağlık kuruluna doktorun verdigi kağıdı verdim. Oradaki abla dedi ki; gözün aydın doktor bey çürük verdi. Hadi ballısın dedi. Çarşamba GÜNÜ heyete gidecem. Aksi bir sonuç çıkarmı?

Gözünüz aydın, artık bu saatten sonra bence hiçbir sorun çıkmaz ancak üstüne şöyle güzel bir tatlı yenir derim :)

hqdefault.jpg

DenizTutak6262
Sana bu sonucu kırk kere söyledik ama nafile,hem bizim ömrümüzü yedin hem kendi ömrünü.
Bak gördünmü doktorun sana bi kıllığı yokmuş değılmi,zira prosedür öyle işliyor,
Neyse,gözün aydın.
Zira doktorun yazdığını kurul onaylar.
Hadi gözün aydın geçmiş olsun.

Mehmet005
Abi boşu boşuna kuruntu yapıp durdum. Sen haklı çıktın. Ve süreç senin anlattığın gibi işledi. Çok teşekkür ederim abim. Allah senden razı olsun.

usta 2. hava değişiminden sonra heyete çıkıyorsun sonra muaf veriyorlar benim amcamda hastaydı FMF buna hava değişimi verdiler baya evde yattı sonra birliğe geri gitti o zaman verdiler. Hemen vermiyorlar elverişsiz raporunu

Lazzy

Bölük asbının senin hastaneye gitme isteğini geri çevirme yetkisi yok. Sevkmetmek zorunda. Bölük astsubayının bağlı olduğu üstlerine git zorluk çıkarırsa seni tehdit ettiğini de belirt. Askerliğini bitireceğim sakn gelme gibi cümleler tehdit içermekte çok ileri giderse birlik komutanına çık sakın korkma. Herkes haddini bilsin ne bu ya nazi kampı mı?

Fazla kilolarını ver askerliğini yap. hayat boyunca bunun eksikliği ile yaşarsın. unutma hayat dewam ediyor. daha şimdiden kendini koyuverirsen işin çok zor. ben kimmiyim ; ben senim. çürük alan biri.! ve şuan çürüyorum. yaş 46

@polo42

Doğru dedim ben askerden sonra engelli oldum askere giderken panik atak ve kalp rahatsızlığım vardı 2 hafta gata da yattım sonra salam raporu alıp birliğime teslim oldum şu an düşünüyorum belki askere gitmesem bu kaza olmayacaktı ve ben engelli kalmiyacaktim her işte bir hayr vardır Ama pişman değilim

1992 yılında sınırda askerlik yaptım her türk gencinin imkanı varsa askerlik yapmasını isterim zaten1 yıl benim gibi18 ay olsa ne yapacaktınız

Üst Alt