ablam bu işleri bilmediğin belli. bu iyimserlğinizle de beni verem ediyorsunuz.
2022 aylıkları miktarları kanunla düzenlenir. bu konuda seçimden önce zam yapmadılar ki sonra yapsınlar. 3 ayda bir aldığınız maaşı her ay almayı bekliyorsunuz bu avuntunuza son verin!. yok öyle bir şey!
nasıl bu kadar kurgu kuruyor ve bu kadar iyimser oluyorsunuz anlamıyorum. bu iyimserliğiniz yüzünden hakkınızı aramıyorsunuz da. bekleye bekleye benim dediğim yere geliyorsunuz. ama bu süre içinde de sesiniz çıkmıyor haliyle.
tekrar ediyorum: seçim öncesinde sadece 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığının gösterge sayısı 2332'den 4387'ye yükseltildi ve bu sayede 65 yaş üstü yaşlı aylığı 3 aylık 1500 TL'ye çıkartıldı. ama %40-69 ve % 70 ve üstü engelli aylıklarının gösterge sayısı aynen kaldı ve yükseltilmedi. dolayısıyla zamlanmadı.
seçimden önce engelli aylıklarını yükseltmeyen hükümetten halen nasıl zam bekliyorsunuz anlamıyorum. hiçbir haberde ve videoda kimse eylül'den sonra engelli aylıkları artacak diye bir söylemde bulunmamışken sizlere ne oluyor anlamış değilim.
engelli aylıklarının aylık ödeneceğinden söz ediliyor, engelli aylıklarının zamlanacagından değil.
2022 aylıkları 1 temmuz 2018 tarihi itibariyle %8,67 oranında zamlandı. bunun dışında zam yok. bu miktarları da şurada yayınladım:
https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html
linkte 3 aylık miktarlar yaında 1 aylık miktarları da yazdım. sizler aylık ödeme aldığınız takdirde 1 aylık miktar üzerinden alacaksınız her ay.
örneğin %40-69 engelli aylığı alan biri aylık ödeme almaya başladığı takdirde eylül'de 433,68 TL alacak (2 aylık farkla birlikte tabi)
...
bana ciddi haberlerle gelin.
diyin ki "Kalem abla, bak % 40-69 engelli aylığının gösterge sayısı 3502'den şu miktara yükseltildi, kanun değişikliği oldu. % 70 ve üstü engelli aylığının gösterge sayısı 5253'den şu miktara yükseltildi, kanun değişikliği oldu."
varsa boyle bir haberiniz soyleyin. ama bunun dışında orada burada duydugunuz her haberi yanlış yorumlayarak gelmeyin.
yıllardır brada 2022 aylık miktarlarını hesaplıyorum. hesabımı kanun'un emrettiği şekilde yapıyorum. kanunla belirlenen gösterge sayılarını ve kendi mevzuatınca belirlenen memur kat sayılarını dikkate alıyorum.
verileri biliyorum. bahsettiğim gösterge sayıları 2018 bütçe kanunu'nun K cetvelinde, memur katsayıları da BUMKO sitesinde mevcut. dayanağım mevzuat yani.
özetle, 3 aylık aldığınız miktarın her ay ödenmesi için mevzuat değişikliği şart. bu konuda mevzuat değişikliği yapıldı mı? hayır yapılmadı.
2022 aylıklarının aylık ödeneceği şeklnde haberler ve bilgilendirmeler var. bu konuda mevzuat değişikliği yapıdı mı? hayır, yok.
ha bu konularda mevzuat değişikliği olursa iş başka. o zaman da gelir gerekli tüm açıklamaları yaparım size.
lütfen bana güvenin. her habere inanmayın. bana sağlam dayanaklarla geln. Allah aşkına gazete video haberleri ile beni de kendinizi de oyalamayın.
bilrsiniz mevzuat dışında kimseyi kale almam. ihtimallerden de tahminlerden de hoşlanmam.
ben net bilgi veririm, net verilere ve kesin dayanaklara bakarım. bu konularda değişiklikler yapıldığı takdirde koşa koşa gelip sizi bilgilendireceğimi de bilin.
benim kıymetllerimsiniz. o yüzden size daima hakikati bildirmeyi sorumluluk biliyorum.
sizleri seviyorum