Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

65 yaş aylıkları Eylül ayından başlayarak aylık olarak ödenecek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Osmansaid

Boluncek denmis ama inanmiyorum ama aylik verilcegi gercekmis

Lenovo A7010a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3 aylık engelli maaşının normal aylığa çevrilmesi mümkün değil. olsa bu zamana kadar çoktan olurdu. adamlar daha 2022 maaşına zam yapmadı niye aylığa çevirsin ki ?

Demirrresul

Bencede ama aylik olcakmis aile sosyal bakanligi aranmis akp parti genel merkezdekiler alincak denmis ama ben ilk mesajimi kaldirayim.telaş oluyo

Verilcek ins

Aylık olacak inşallah çünkü bakan daha önce açıklama yapti

arkadaşlar
yaşlı ve engelli maaşları bir aydan aya verilcekse
eylülde tek maaşmı alcaz

yani 1 aylıkmı maaş alcaz
bu sitede kalem hanım dan duymuştum
biz mesela haziranda aldıysak 3 aylık maaş
haziran temmuz ağustos aylarını almışız diodu kalem hanım

Ak parti engelli komisyonu arayan biri engelli maaslarini böluncekmis denmis ses kaydi gonderdi bana ama ne kadar dogru bilmiyorum hakkeden

evet aylık olarak alırsak eylülde bir maaş tutarı alırız çünkü memur ve emekliler gibi bizde ücretimizi peşin alıyoruz eylülde 400 liraya talim ederiz aylık olursa tek avantajı olur her ay almış oluruz belki az die bizede bi ek zam yaparlar göz önüne gelir gibime gelio 400 lira maaş belkide kısarlar fazla die bilmem gari devletin insafına kalmış

Şizofrenix

Kendi cocuklarina versinler 400 lirayi

afyonlu_03

İnternet faturasi var mobil hatin borcu var 200 otutar 60 70 internet tutat geriye 130 kalir onlanlada yumurta alirim sucuk alirim bes dakka surer geriye kalan 29 gunde parmaklarimi yerim sonra intar etti desinler

Ama aylik olarak alcamizi.soylemislet akp parti engelli komisyonu

arkadaşlar çok araştırtım sadece söylemler var. 65 yaş üstüne söz verildi. şayet aylık verilirse kimse umut etmesin üç ayda aldığını aylık alıcam diye. üç e bölerler. yada düzenleme yapar lar ufak bir zamla. aylıık harçlık yaparız :)

Arkadaşlar,
şu an itibariyle,mevzuata göre, 2022 aylıkları 3 aylık dönemler halinde ödeniyor.

ama sizlere şunları yazmamda yarar var:

1) 2022 aylıkları aylık olarak ödenmeye başlarsa bundan sadece 65 yaş üstü yaşlılar yararlanmaz. hepiniz yararlanırsınız. 65 yaş üstü yaşlı aylıkları ile brlikte engelli ve engelli yakını aylıkları da aylık ödenir kısacası.(65 yaş üstü yaşlı aylıkları yuzde yüz zamlanıp engelli aylıkları zamlanmayınca, hükümet engelllere de bu şekilde bir parça balla takviye yapar yani. zam yapmaz ama aylık ödeyerek bir damla bal çalar agzınıza .2022 engelli ve engelli yakını aylıklarına zam yapsaydı seçim öncesinde 65 ya üstü yaşlı aylıklarının gösterge sayısını değiştirdiği gibi engelli aylıklarının da gösterge sayısını değiştirirdi ve zam yapardı. ama yapmadı.)

2) aylık ödeme başladığı takdirde 2022 aylık miktarlarında asla değişme olmaz. 3 aylık miktarın aylık ortalaması yani 1 aylık miktarı ödenir.

3) 2022 aylıklarının aylık ödeneceği şeklinde haberler ve duyumlar var. ama ben iş resmiyet kazanmadıkça dikkate almam biliyorsunuz. bu konu resmiyet kazanınca yani aylık ödeme yapılması kararı alınınca buradan duyurur ve gerekli bilgilendirmeleri yaparım.

özetle, şu an itibariyle 2022 aylıkları 3 aylık ödeniyor,,bu konuda değişiklik yok.. önümüzdeki tarihlerde bir değişiklik olursa buradan bilgilendirme yaprım size.

afyonlu_03
videoyu şimdi izledim ablası. videoya göre 2022 65 yaş üstü yaşlı aylıkları, engelli aylıkları eylül'den itibaren aylık ödenecek diyor.

yukarıda da dediğim gibi kim olursa olsun yapılan açıklamaları dikkate almam ben. resmi şekilde değişiklik yapıldığı takdirde dikkate alırım. bu konuda takipte kalacağım. iş kesinlik kazanınca gerekli bilgilendirmeleri buradan yaparım.
ama tekrar edeyim. 2022 aylıkları aylık ödendiği takdirde zam olmayacak. 3 aylık maaş yerine 3 aylık maaşının 1 aylık miktarını alacaksınız.

3 ayda bir yerine her ay ödeme alma hakkından da 2022 aylığı alan herkes yararlanacak.

Abla ben pek inanmiyorum maaslarin boluncene cunku bu maaslari aylik olarak alacaklar diyor orda nokta var ozaman yaslilar gine ayni alicak 400tl birden aniden dusurmez tekrardan geriye donup bence alcamiz maasi aliriz gibi geliyor umudum yuksek

https://youtu.be/frLlVv4Ez5w abla.birde.bu video da degilde iftar toplantisinds sona dogru soyluyor video kesemedim yasak diye uc ayliklari uc aydan uc aya almaktansa aylik alinsin daha iyi diyir ha bide bakanlar kurulunda kararlastirdik uc ayda bir degilde ayda verilcek diyor

Videonun sonunu kaciranlar var

Bakanlar kurulunda kararlastirdik diyor abla

ablam bu işleri bilmediğin belli. bu iyimserlğinizle de beni verem ediyorsunuz.

2022 aylıkları miktarları kanunla düzenlenir. bu konuda seçimden önce zam yapmadılar ki sonra yapsınlar. 3 ayda bir aldığınız maaşı her ay almayı bekliyorsunuz bu avuntunuza son verin!. yok öyle bir şey!

nasıl bu kadar kurgu kuruyor ve bu kadar iyimser oluyorsunuz anlamıyorum. bu iyimserliğiniz yüzünden hakkınızı aramıyorsunuz da. bekleye bekleye benim dediğim yere geliyorsunuz. ama bu süre içinde de sesiniz çıkmıyor haliyle.

tekrar ediyorum: seçim öncesinde sadece 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığının gösterge sayısı 2332'den 4387'ye yükseltildi ve bu sayede 65 yaş üstü yaşlı aylığı 3 aylık 1500 TL'ye çıkartıldı. ama %40-69 ve % 70 ve üstü engelli aylıklarının gösterge sayısı aynen kaldı ve yükseltilmedi. dolayısıyla zamlanmadı.
seçimden önce engelli aylıklarını yükseltmeyen hükümetten halen nasıl zam bekliyorsunuz anlamıyorum. hiçbir haberde ve videoda kimse eylül'den sonra engelli aylıkları artacak diye bir söylemde bulunmamışken sizlere ne oluyor anlamış değilim.
engelli aylıklarının aylık ödeneceğinden söz ediliyor, engelli aylıklarının zamlanacagından değil.

2022 aylıkları 1 temmuz 2018 tarihi itibariyle %8,67 oranında zamlandı. bunun dışında zam yok. bu miktarları da şurada yayınladım:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html
linkte 3 aylık miktarlar yaında 1 aylık miktarları da yazdım. sizler aylık ödeme aldığınız takdirde 1 aylık miktar üzerinden alacaksınız her ay.
örneğin %40-69 engelli aylığı alan biri aylık ödeme almaya başladığı takdirde eylül'de 433,68 TL alacak (2 aylık farkla birlikte tabi)
...
bana ciddi haberlerle gelin.
diyin ki "Kalem abla, bak % 40-69 engelli aylığının gösterge sayısı 3502'den şu miktara yükseltildi, kanun değişikliği oldu. % 70 ve üstü engelli aylığının gösterge sayısı 5253'den şu miktara yükseltildi, kanun değişikliği oldu."
varsa boyle bir haberiniz soyleyin. ama bunun dışında orada burada duydugunuz her haberi yanlış yorumlayarak gelmeyin.
yıllardır brada 2022 aylık miktarlarını hesaplıyorum. hesabımı kanun'un emrettiği şekilde yapıyorum. kanunla belirlenen gösterge sayılarını ve kendi mevzuatınca belirlenen memur kat sayılarını dikkate alıyorum.
verileri biliyorum. bahsettiğim gösterge sayıları 2018 bütçe kanunu'nun K cetvelinde, memur katsayıları da BUMKO sitesinde mevcut. dayanağım mevzuat yani.

özetle, 3 aylık aldığınız miktarın her ay ödenmesi için mevzuat değişikliği şart. bu konuda mevzuat değişikliği yapıldı mı? hayır yapılmadı.
2022 aylıklarının aylık ödeneceği şeklnde haberler ve bilgilendirmeler var. bu konuda mevzuat değişikliği yapıdı mı? hayır, yok.

ha bu konularda mevzuat değişikliği olursa iş başka. o zaman da gelir gerekli tüm açıklamaları yaparım size.

lütfen bana güvenin. her habere inanmayın. bana sağlam dayanaklarla geln. Allah aşkına gazete video haberleri ile beni de kendinizi de oyalamayın.
bilrsiniz mevzuat dışında kimseyi kale almam. ihtimallerden de tahminlerden de hoşlanmam.

ben net bilgi veririm, net verilere ve kesin dayanaklara bakarım. bu konularda değişiklikler yapıldığı takdirde koşa koşa gelip sizi bilgilendireceğimi de bilin.

benim kıymetllerimsiniz. o yüzden size daima hakikati bildirmeyi sorumluluk biliyorum.
sizleri seviyorum:)

Kalem hanım biz mesela haziranda maaş alınca haziran temmuz ağustos maaşınımı almış oluoruz öle bişe demiştiniz xsanki

bizim burda 74 yaşında bi tanıdığım varda benim dio temmuz ağustos hakkım nolcak dio

peki abla eylülde ne kadar alacaz belli oldumu

en iyi öğrenme yolu günü geldiğinde e devlet üzerinden bakmak ben hep öyle yapıyorum acaba yattımı ,kesildimi ,ne kadar yattı en iyi ordan öğreniyorum

Kalem Abla peki bu aylik ödemeye döncekms ya bununla ilgili bilgin varmi yaparlarmi sence

mirhat

evet @Kalem (hemşom ) doğru deyik.haziranda alınan maaş,hazıran temmuz ağustos ayına ait maaş oluyor.tanıdıgnız zaten hakkını peşin aldıg için hakkı kalmadıgı için bişi olmayacak.

Yaşlılık kafası işte [emoji3][emoji3]

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kalem abla kızıcan ama yinede dinle 03.42 densonra ilk video buydu ıkıncı sana dinlettigim aslında ilk video cumhurbaşkanımız verdide işte http://dai.ly/x6m0b6p

ne kadar alcamız söylüyormu yoksa yüzeyselmi geciyor abla

afyonlu_03
niye kızayım ablası:)
yukarıdaki yazdıklarım halen geçerli. 2022 aylıklarına zam yok.

1.1.2019 Tarihi itibariyle zam gelir.

Onu demiyorum abla video attim o dakkadan sonra bisey diyor acaba ne kadar aylik alcamizi soyluyormu yoksa yuzeyselmi konusuyor

afyonlu_03
ablacım ne konuştuklarının önemi yok ki. önemli olan kanunun ne konuştugu:)
2022 sayılı kanun'da değişiklik yapmadılar.
zam yok.
1.1.2019 tarih itibariyle zam olur ancak. öncesinde yok.

yahu 2022 aylıkları birilerinin ya da kurumların cebinden öylesine verdiği para değil ki. kanunu var bu işin. kanun vs değişikliği olmadan kimse ücret arttıramaz.
2018 yılı Bütçe kanununda gösterge sayısı belirlendi. bunu yükseltmediler.
memur katsayısı daha 4 Temmuz'da maliye tarafından yeni düzenlendi.
2022 aylıkları gösterge sayısıyla memur kat sayısının çarpımına göre ödeniyor.
bunlarda da değişiklik yok.

boşuna hayal kurma.
1.1.2019 tarihinden önce zam yok.
ha olursa ben haber verrim zaten.

her gün mevzuatı takip eden biriyim ben.

Kalem 2022 aylıkları aylık ödenecekmi arkadaşlar son durum nedir engelli aylıkları

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt