Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

89 sigorta girişim ve primlerim emeklilik için yeterli mi?

Malesef 95. maddeden dolayı Maluliyet Tespiti yapılmaya devam ediyoruz.

h28 maddeden yollamdılar 25 madededen yoladılar ne olcdaak bilmiyom durum 28 mddeden yolatıramadım

Senin ssk mı bağkurmu. Forumda Onur isimli bi arkadaş var. Bi o sevki 28. md. yaptırabilmişti. Gerçi onun işleride sonradan garip bi şekilde ilerledi ama sevkten itibaren yaklaşık iki ayda işlemlerini bitirdiki Heyete girmesi bile bir ayı geçmişti buna rağmen bana göre işlemlerini iki üç ayda helletti. Ben hala Maluliyet Tespiti için yaklaşık dokuz aydır bekliyorum.

Arkadaşlar tekrar herkese merhaba.
01.01.1971 doğumluyum.
1987 staj olarak sigorta girişim olup gün yok 1989 da 45 günüm var.
1999 02 den 2002 01 e kadar 984 günüm var.
10.04.2003 den beri bağkurluyum.

1. 1987 deki Staj E-Devlette gözükmeye başlamış bana bir faydası olurmu.
2. Bağkur olunca heyet raporu önce Sgk yamı gönderiyor yoksa Ankarayamı. Yaklaşık ne kadar sürer göndermeleri.

Hocam Bağkur hastaneye Maluliyet Tespiti diye gönderiyorya benim merak ettğim Heyetten sonra hastane Maluliyet sonucunu nereye gönderiyor.

muratoto

bagkura gönderiyor tekrar sonra konya gönderdi.konyadna tekrar bagkura geldi ben aksaraylıyım sonra ankara giti rapor benim şu an

Hastane Sağlık kurulu raporunu SGK nın SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİNE göndermiş doğrumudur.

OturanBoğa Hocam
Sgk genelde yaptığının dışına çıkarak Ankara sağlık kuruluna maluliyet değilde doğru olan 5510-28 md. göre erken yaşlılık olarak gönderme yetkisi varmı. Diye bir soru sormuştum.
Doğrudan 28'den sevk edilen sadece bir örnek hatırlıyorum. Yani evet, teorik olarak mümkün, ama pratik açıdan çok çok çok çok çok istisna bir uygulama. Diye Cevap vermiştin. Bu sevk olumlumu olmuştu hatırlıyormusun. Forumda konusu varmı. Aradım taradım ama bulamadım. Eğer varsa linki verebilirmisin.
Doğrudan 5510-28'den sevk edilen kimse yokmu forumda.

2007 ssk girisim var % 50 raporum 2300 gunnm var vergi indiriminden yararlaniyorum bn 3600 denmi emekli olurum

2008_oncesi.PNG

karayel poyraz[FONT=sans-serif] 20 yıl 4400 galiba yanlişim varsa özür[/FONT]

Son düzenleme:
Bnm 4400 günum dolunca ssk 20 yil dolmasinimi bekliyecem demekki Normalde % 60 malulen oluyor 1800 gunde ama onada 4000 yaziyor tabloda

karayel poyraz
Tabloda %60 olduğu halde 4000 gün şartı aranması malulen emeklilik şartlarını taşımayanlar için geçerlidir, örneğin maluliyeti sigorta başlangıcından önce oluşmuş olanlar gibi.

Benim askerlik ,ssk ,emekli sandığı toplam 4700 günüm var çalıştığım kurum her yıl kontrole gönderiyor beni malülen emekli ederler diye çok korkuyorum açıkçası prim günüm çalıştığım yıl yeterli olmasına rağmen nedeni de kontrol muayenesi diye birşeyin olması .:(

Doğrudan 5510-28'den sevk edilen kimse yokmu forumda.

OturanBoğa, "Doğrudan 28'den sevk edilen sadece bir örnek hatırlıyorum. Yani evet, teorik olarak mümkün, ama pratik açıdan çok çok çok çok çok istisna bir uygulama". Diye Cevap vermiştin. Bu sevk olumlumu olmuştu hatırlıyormusun. Forumda konusu varmı. Aradım taradım ama bulamadım. Eğer varsa linki verebilirmisin.

Arkadaşlar benim dosya nihayet Ankaraya gönderilmiş. Ancak Ankaraya ulaşmamış. Forumdan takip ettiğim kadarıyla Sgk dan Ankaraya gitmesi genelde iki günde gerçekleşiyor ve açıklama olarakda ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ ibaresi yazıyor. Bende ise Ö.KARGO İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ yazıyor. Ö.KARGO İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ ne anlama geliyor bilen varmı acaba.

muratoto

Doğrudan 28'den sevk edilen arkadaşın durumunu anımsamıyorum

Özel kargo ile gönderilmesi işlemin daha hızlı olmasını sağlar. Pazartesi günü kargo yerine ulaşacaktır.
Dilerim netice de lumlu sonuçlanır...

@OturanBoğa Açıklaman ve iyi dileklerin için tşk.

Forumda Bağkur ile ilgili bölüm yok sanırım. Eğer varsa bi link verirmisiniz. Yoksa Bağkurla ilgili kafamıza takılanları yeni konu açarakmı paylaşmalıyız.

Arkadaşlar primlere zammı geldi. Aralık ayında ödeme yapmıştım. 300 TL kalmıştı. Şimdi baktım 800 küsur olmuş.

Sanırım bağkur primlerinde bi güncellemeye gidilmiş.

OturanBoğa Ufukalp Hocalarım daha önce sizlere şöyle bir soru sormuştum. aktif bağkurlu çalışan emekli olabilmek için işyerini kapatmak zorundamıdır. Sizde işyerini kapatmadan emeklilik başvurusu yapılamaz. Demiştiniz. Bu konuyla ilgili bir gelişmemi var acaba. Sgk ile görüşmemde işyerini kapatmadan emeklilik başvurusu için dilekçe verilebileceğini söyledi. Ne dersiniz böyle birşey olabilirmi.

@OturanBoğa Bende bu şekilde olduğunu biliyordum.

Bu ay emeklilik için başvursam yaklaşıkda olsa bi hesaplama yapabilirmisiniz.
01.01.1971 doğumluyum.
1989 sigorta girişim olup 45 günüm var.
1999 02 den 2002 01 e kadar 984 günüm var.
10.04.2003 den beri bağkurluyum.

@OturanBoğa Hocam bi yardımcı ol bana. Aktif bağkurluyum yani işyeri hala faal. Bugün sgk dan arandım ve işyerini kapatmamam söylendi. Ne dersiniz bu duruma.

muratoto

Diyecek bir şey yok. Kağıt üzerinde kapatıp hemen akabinde yeniden açmak lazım.

OturanBoğa galiba bir ilk yaşanıyor olabilir. Hiçbir şey kapatmadan emeklilik işlemleri başlatıldı ve olumlu olarak yürüyor. Ama ben çalışamıyorum artık işyerini kapatmam lazım kapattırmadılar. Borcumu kapatmama rağmen ocak ayı için 568 TL prim daha ödettiler. İşkolu yanlış girilmiş diye bi 358 TL daha ödedik. Hocam senin anlayacağın maliye oda işyeri açıkken benim işlemler başladı ve olumlu diyorum çünkü e-devlette Denizbank yazısını gördüm. Hocam sen ne diyorsun bu duruma.

Sgk dan mektup geldi Aylık + Ek Ödeme Tutarı : 865 TL yazıyor.

Hayır, size rapor detayı gelmeyecek.
Hayırlı olsun.

Tşk ederim. Allah inşallah yedirmeyide nasip eder. Hocam peki engelli kartı almak istersem nasıl bir yol izlemeliyim. Forumda olkuduğum kadarıyla rapor aslını istiyorlarmış. Bende hiçbir şey yok.

Mecburen yeni rapor alacaksınız, maluliyet tesbiti sevki ile verilen rapor engelli sağlık kurulu raporu formatında olmuyor zaten.

Üst Alt