Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

89 sigorta girişim ve primlerim emeklilik için yeterli mi?

Ufuk Hocam yeniden rapor almak yine uzun sürermi. Ben dokuz ayda anca heyete çıkabildim. Prosedür aynıysa yandık demektir. Birde maluliyet tesbiti sevki ile verilen oran yazılı raporu gerçi vermiyorlar ama fotokopisini alsam örnek telefon için engelli tarifesine geçiş yapabilirmiyim sizce.

Maluliyet raporu normal engelli sağlık kurulu raporu formatında olmuyor diye biliyorum.
İzmir'in neresindesiniz bilmiyorum ama, merkez değil de rapor vermeye yetkili taşra ilçelerinden birinin devlet hastanesine başvurup çok kısa sürede rapor alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Hocam BORNOVA NACİ ŞAHİN SGM den başka yer kabul etmiyordu beni. Önce Konaktaki merkeze gitmiştim senin bölgene Naci Şahin Sgm bakıyor denip beni buraya yönlerndirdiler. Burdan sevk alırken kendileri üç tane hastane belirleyip seç birini dediler. Bende farketmez deyince Tepecik sevk ettiler. İstediğn hastaneye gidemiyorsun yani. Ben Altındağ dayım siz ne taraftasınız.

Hocam birde gideceğimiz hastanede oran farklı çıkma ihtimali olursa ne yapacağız.

Kurum sevki ile rapor almak farklı, bireysel başvuru ile rapor almak farklıdır.
Siz başka işlerde kullanmak için rapor başvurunuzu rapor vermeye yetkili istediğiniz hastaneye yapabilirsiniz.

SGK ile işimiz yok yani. İstediğimiz hastaneye giderek çözebileceksek iyi bari. Hocam oranımız düşük yada yüksek çıkmasında bir sıkıntı olurmu.

Hocam Edevletten baktığımda maaş bilgisi görünmüyor. Mevcut aya ait aylık tutarınız ve kesintileriniz takip eden aybaşı tarihi itibariyle görüntülenecektir. Diye bi ibare çıkıyor. Halbuki SGK dan bana maaş yazan yazı geldi neden olabilir. Bilirmisiniz. 2016 da benim gibi başvuranlar edevlette maaş bilgilerini görebiliyorlardı.

Aylık başlangış tarihiniz ne zaman ve ödeme gününüz hangi gün?

Hocam 20/01/2016 talep ile birikmiş aylık tutarlarınızı 27/02/2016 tarihinden itibaren Denizbanka talimat verilmiştir.
Birikmiş aylık + Ek ödeme :749.58 TL
Aylık + Ek ödeme tutarı :865.11 TL

Hocam Hizmet birleştirmesi yapılıp yapılmadığı nasıl anlaşılır. Gerçi yapılmama ihtimali yoktur heralde.
1989 sigorta girişim olup 45 günüm var.
1999 02 den 2002 01 e kadar 984 günüm var.
10.04.2003 den beri bağkurluyum. Ssk hesaplamama gibi bir ihtimal olamaz sanırım değilmi. Erken emeklilik için en az 15 YIL 3960 GÜN gerekiyor sanırım. Oda 2003 den buyana 15 yıl kurtarmadığına göre illaki eski primlerde değerlendirilmiştir heralde. Doğrumudur sizinde fikrinizi alabilirmiyim.

muratoto
Aylık başlangıç tarihinizin 1 şubat olduğu anlaşılıyor.
Maaş + ek ödemeniz 865 tl
1-27 şubat arası 26 günlük birikmişiniz 749 tl
Siz 27 sinde girriğinizde size hem birikmiş 749 tl yi hem de peşin olarak bir maaş 865 tl yi verecekler.
Toplamda ayın 27 sinde 1.614 tl alacaksınız, emekli maaşları peşin ödenir.

Ufukalp Hocam edevlette gözükmesi gerekmezmi. 27 sinden sonramı gözükür.

Hocam maaş düşündüğümden düşük çıktı. Neyse dedim forumdan takip ettiğime göre benim duruma yakın arkadaşlar var onlar azda olsa benden yüksek maaş bağlandı. Gerçi genelde düşük ya.

Bende SGDP kesintisi olup olmadığını nasıl anlayabiliriz.

Son düzenleme:
muratoto
SGDP kesintisi ile hiç işim olmadığından bilemiyorum ama e-devlette maaş kesintilerinde görülebilir belki.

Ufukalp Hocam sen bi iş düşünüyordun diye hatırlıyorum. Ne yaptın açtınmı. Açmadıysan biraz daha bekle bence. Benim bi arkadaş normal emekli oldu. Yılbaşında kapatılış vermesine rağmen SGDP kesintisi hala devam ediyormuş. Bi çok kişide bu tür sıkıntılar var bilgin olsun.

muratoto
Uygulama mart ayı faaliyetlerinden itibaren geçerli, bu ay şubat ayı çalışmalarına ait sgdp kesildi, nisanda kesinti yapılmayacak.

Hocam şimdi bi kontrol edeyim dedim bendede 82 TL kesinti gözüküyor bu ne demek peki.

Aynen öyle. İşyerini kapattırmamışlardı belki hatırlarsınız.

Hocam mart 2016 olarak kesinti sorgulamasında bu şekilde çıkıyor.

2016/Şubat dönemine ait 4B Emekli Aylığı Kesintileriniz:
Kesinti Bilgileri
Kesinti Tipi/Açıklama Toplam Kesinti Tutarı
SGDP Borcu 82,39

muratoto
Murat kardeşim,
Evet sizi hatırladım da işyerinizin halen faal olup olmadığı konusunda emin olamadım. Kabul edersiniz ki her gün onlarca soru ve onlarca farklı durumla karşılaşınca herşey hemen hatırlanmıyor.
Bir önceki mesajımda da belirttim; mart aylıklarından kesilen sgdp şubat çalışmalarına aittir, kesintinin kaldırılması ise ilk olarak mart çalışmalarını kapsayacak yani nisanda kesinti yapılmayacak, bu ay kesinti yapılması normal çünkü şubat çalışmasının kesintisi bu.
Önümüzdeki aylığınızı net pırıl pırıl kesintisiz alacaksınız merak etmeyin.

Hocam bi önceki sayfada sizin hesaplamanız tam çıkmıştı. Sizin dediğiniz rakam ne ise bankaya yatanda o oldu. Bu kesinti bize artı olarakmı yansıyacak. Yani 865 di ne olacak sizce.

muratoto
Evet artı olarak yansıyacak, o kesilen 82 tl önümüzdeki ay kesilmeyecek ve maaşınız o kadar artmış olacak.
Şu an 865 ise + 82 = 947 olacak.
Güzel bir ara zam oldu sizler için, hayırlı olsun.

İlgine tşk. Sağolasın.

Ufuk Hocam şimdi baktım
Toplam Tutar 782
SGDP Borcu 82 yazıyor.

Maaş artacağına düşmüş gözüküyor.

muratoto
Normal maaşınız mı 865 idi yoksa sgdp kesildikten sonra mı 865 geçiyordu elinize?

Hocam düne kadar bende kesinti gözükmüyordu. Bana gelen kağıtta Birikmiş aylık + Ek ödeme :749.58 TL
Aylık + Ek ödeme tutarı :865.11 TL yazıyordu.

Aylık başlangıcınız ne zamandı

Bi önceki sayfada hesapladığın gibi 1614 yattı diye msj gelmişti.

Hocam bi önceki sayfada yazışmıştık.

Hocam 20/01/2016 talep ile birikmiş aylık tutarlarınızı 27/02/2016 tarihinden itibaren Denizbanka talimat verilmiştir.
Birikmiş aylık + Ek ödeme :749.58 TL
Aylık + Ek ödeme tutarı :865.11 TL

Sizde

Aylık başlangıç tarihinizin 1 şubat olduğu anlaşılıyor.
Maaş + ek ödemeniz 865 tl
1-27 şubat arası 26 günlük birikmişiniz 749 tl
Siz 27 sinde girriğinizde size hem birikmiş 749 tl yi hem de peşin olarak bir maaş 865 tl yi verecekler.
Toplamda ayın 27 sinde 1.614 tl alacaksınız, emekli maaşları peşin ödenir. diye yazmıştınız.

Hocam 1614 TL yattımı emin değilim.

Anlaşıldı.
Normalde maaşınız 865 tl imiş ve bundan 82 tl sgdp kesilmiş.
Bundan sonraki aylarda kesinti olmayacak 865 tl alacaksınız.

Boşuna sevindik. MH aradım geçen ay 1614 TL yatmış. Bugünde 782 TL yattığını söyledi. Ozaman geçen ay niye kesmemişlerde bu ay kesiyorlarki.

Üst Alt