Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişi ve %60 raporla ne zaman emekli olabilirim?

17 yıl 3840 gün prime tabisin Fatih.

02,03,1981 + 18 = 02,03,1999 (emeklilik için temel olacak sigorta başlangıç tarihi)

02,03,1999 + 17 = 02,03,2016 tarihinde emekliliği hak ediyorsun.

Arkadaşlar bi sorum olacak az önce alo 170 ile görüştüm bu konu için bana dediği tarih işe başlangıç tarihi yani 01.12.1997 giriş olduğu için 01.12.2016 tarihinde emekli olabilirsin dedi acaba yanlışmı hesaplıyor doğrumu bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim..

Arkadaşım yanlış bilgi vermiş senin emeklilik tarihin 01.12.1997 + 18 yıl = 01.12.2015 tarihinde emekliliği hak ediyorsun benimki ile hemen hemen aynı benimki 01.10.1997 + 18 yıl = 01.10.2015 yalnız prim gününüzü de doldurmanız lazım

denizrüyanaz

Sizde yanlış biliyorsunuz yada ben yanılıyorum :) 18 yaşını doldurdupun tarihten itibaren geçeri sayılır sigorta yani 1981+18:1999+17:2016 yapar ben sadece burada doğum tarihim olan 02.03.2016 tarihindemi emekli olacam yoksa 01.12.2016 tarihindemi emekli olacam sizin dediğinize göre ben şu anda emekliyim prim günüm fazlası ile dolu zaten :)

Bir bilen den cevap bekliyorum arkadaşlar...

[FONT=sans-serif]02,03,1981 + 18 = 02,03,1999 (emeklilik için temel olacak sigorta başlangıç tarihi)[/FONT]

[FONT=sans-serif]02,03,1999 + 17 = 02,03,2016 tarihinde emekliliği hak ediyorsun.[/FONT]

02.03.2016 tarihinde emekliliği hak edersiniz.

teşekkürler herkese demekki sgk daki bayan yanlış biliyor :)

Fatih kardeşim eğer ilk mesajında yazdığın gibi ilk işe giriş tarihin 01.01.1997 ve ilk işe giriş tarihin 02.03.1981 ve 4321 prim günün varsa kardeşim senin emeklilik tarihin 02.07.2015 yani geçti bile. Ama ilk işe giriş tarihin 01.12.1997 ise 02.03.2016 da emeklisin arkadaşım.İnanmıyorsan özelden cep numaranı gönder izah edeyim

İse giris tarihim 01.12.1997 abicim 02.03.2016 da kismetse emekliyim alo 170 i aradım tesadüf aklıma bu soru geldi sorayım dedim bayan da dedi ki 2016 in 12. Ayında emekli olursun dedi kafam karıştı tekrar bi sorayım dedim ilgi ve alakaniz için teşekkürler

arkadaşlar yeniden Merhabalar herkese 02.03.2016 tarihinde emeklilik için başvuru yapacağım süreç nasıl işliyor şu anda çalışıyorum ve çalışmaya devam edicem basvurumu e devletten mi yapmam gerekiyor yoksa Sgk dan mi yapayım başvuru öncesi hazirlamam gereken herhangi birşey varmidir ilgi ve alakaniz için teşekkürler

fatih59

Yanılmıyorsam önce gidip SGK'da günlerinizi toplatıp
ve SGK'dan bir yazı alıp iş yerinize verip emekli'lik için
çıkış yapıcaksınız iş yeri çıkış yapmadan emekli'lik baş vurusu
yapamıyorsunuz, çıkış alacaksınız ki tahsis numarası alabilesiniz!

HAYIRLI OLSUN..

Teşekkür ederim @cihan7999

Arkadaşlar herkese Merhabalar emeklilik hakkım 02.03.2016 da doluyor basvurumu hemen mi yapsam yoksa işyerinden maaşın yatmasinimi bekliyim bu ay büyük bi ihtimal zamlı maaş olacak beklemek mantiklimi yoksa hemen 03.03.2016 tarihinde basvurumu yapayimmi

fatih59
Sizin bir ay zamlı maaş alacak olmanız bağlanacak enmekli maaşınızı etkilemez.
Ancak kıdem tazminatı en son brüt maaş üzerinden hesaplandığından enn az bir zamlı maaş aldıktan sonra başvurmanız kıdem tazminatı yönünden sizin faydanıza olacaktır.
Ayrıca 3 martta da başvursanız, 30 martta da başvursanız emekli aylığınız 1 nisan itibarıyla bağlanacaktır.
Zamlı maaşınızı alın ve ay sonunda başvurun.

Çok teşekkür ederim @Ufukalp bey peki neden ay sonunda emeklilik başvurusu yapayım maaş yattıktan hemen sonra başvuru yapsam olmazmı çalışmaya aynı işyerinde devam etmeyi düşünüyorum ay sonunda başvuru yapmamın bir faydası varmı?

fatih59
Çalışmaya devam edecekseniz bir fark olmaz, ben çalışmayacağınızı göz önüne alarak yazdım.
Çalışmayacak olsanız, 3 martta başvuru yapıp işten çıktığınızda aylığın bağlanacağı 1 nisana kadar ki süre de maaşınız olmayacak bir ay kaybetmiş olacaktınız. 30 martta başvurduğunuzda ise hem işyerinden maaşınızı alacak hem de hemen 1 nisandan itibaren emekli maaşınız bağlanacağından arada boşluk ve gelir kaybı olmayacaktı.
Ama çalışmaya devam edeceğinizden bunun bir önemi yok, zamlı maaşı aldıktan sonra başvurabilirsiniz.
Şu bilgiler de aklınızda olsun.
Başvuru yaptıktan sonra en az 1-2 gün bekleyin karışıklık olmaması açısından hemen tekrar giriş yapmayın.
Biliyordur ama ben yine de hatırlatayım, insan kaynakları personeliniz ya da muhasebeciniz işe giriş bildirgesini doldururken mutlaka emekli çalışan şıkkını işaretlesin ve primleriniz sgdp olarak ödensin, aksi halde emekli maaşınız bağlanır bağlanmaz kesilir.

Arkadaşlar tekrar merhabalar şükürler olsun bugün emeklilik başvurusunu yaptım sgk daki bayan arkadaş tahsis numarası ev adresine gelecek dedi ne kadar zamanda gelir veya é devlette görünürmu tahsis numarası çalışmaya devam edicem ama tahsis numarasının gelmesi gerekiyormuş o numaraya göre işe giriş yapacaklarmis bilgisi olan yazarsa sevinirim

Tahsis numarasını ben ertesi gün e-devletten görmüştüm.Ama işe giriş yaparken kendiliğinden geliyor dedi bizim muhasebeci

En fazla 1hafta içerisinde gelir o zaman o numara olmadan sigortayi baslatmiyorlar

Arkadaşım 29.02.2016'da tahsise başvuru yaptım.Akşam e-devlette gördüm. 01-03-2016'da giriş yapılabilinirdi.Ama ben dinlenmek için 3 gün daha başlamadım.İsteseydim başlayabilirdim.

Tahsis numarası ancak tarafınıza maaş bağlanınca verilen bir numaradır, aylık tahsis edilmeden tahsis numarası olmaz.
Başvuru sırasında verilen numara tahsis değil tahsis talep numarasıdır ve sadece başvurunuzu takip etmeye yarar.
Ancak emekli çalışan olarak işe alınmanız için tahsis numarası şart değildir, 1 gün sonra işe giriş bildirgesinde emekli çalışan seçilerek alım yapılabilir.
Sanırım işvereniniz prensip olarak aylığı bağlanıp tahsis numarası verilmeyen birini emekli çalışan olarak işe almak istemiyor.
Sebebine gelince; bazen prim gün sayısı ya da süre konusunda hesap hatası olarak emeklilik başvurusu olumsuz sonuçlanabiliyor. O zaman yatırılmış olan sgdp leri için geriye dönük düzeltme beyanları vs bir sürü iş çıkıyor ve sorun oluyor.

Cok tesekkurler Ufukalp Anladim fakat bana hiçbir numara verilmedi takip için tahsis talep formunu doldurdum eve posta ile gelir evraklar dedi o kadar başkada bişey denmedi

Artık sgk nın sitesinde evrak takibi bölümünden tc kimlik numarasıyla takip yapılabildiğinden tahsis talep numarası etkisini yitirdi gibi.
Eve posta gelmeden daha önce e-devlette maaşınız bağlandığında miktarı çıkmasa da tahsis numarası çıkabiliyor, kontrol edersiniz ara sıra.

Arkadaslar merhabalar bir sorum olacak bu tahsis numarasi ne kadar zamanda belli oluyor basvuru yapali 10 gun oldu e devlet tede birsey gorunmuyor evrak takipi yapıyorum ama oradada bi ses seda yok:) nisan 1 den sonramı sistemde görünmeye baslar bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

fatih59
Adı üstünde tahsis numarası. Adınıza aylık tahsis edildiğinizde tahsis numarası verilir.
Maaşınız bağlandığında yani.
İşvereniniz gereksiz acabalarla uğraşmasın bence, tahsis numarası olmadan da emekli çalışan olarak giriş yapabilir sizi, emekliliğinizde sorun çıkmadıkça o onuda da sorun olmaz.

Ufukalp teşekkürler işverenden yana sıkıntı yok zaten sadece ben kendim merak ettim benim bilgilerine ait sistemde birsey görünmüyor kimi arkadaşların 2/3 gün sonra e devlette görünmüşte o yüzden bi sorayım dedim ☺

Merhabalar arkadaşlar yaklaşık 45 gün oldu emeklilik başvurusu yapalı daha ne é devlette nede evrak takipte bişey göremiyorum henüz evde bişey gelmedi birazdaha beklemek mi gerekir yoksa sigortaya gitsem bilgi alabilirmiyim

Üst Alt