Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 SGK başlangıcım, %40 raporum ve 2800 prim günüm var. Ne zaman emekli olurum?

vergi indirimi alarak prim gününüzü 4080 güne tamamlarsanız emeklisniz 2016 yılında

meraba kısmet kardeşim yanı benim ssk başlangıcım askerden sonra olunca geriye gitmiyormu.

kader1,

askerlik önce ssk sonra ise gider,
ssk önce askerlik sonra ise gitmez...

(o cümleyi yanlış yazmışım sanırım, özür diliyorum)

KKELEBEKK;

merhaba kismet kardeşim benim askerliğimi önce yaptım sonrada ssk başlangıcım var. şimdi böyle bir durumda benim emeklilik şartlarım nasıl olur bilgilendirir sevinirim.

İlker abi cevabı ilk sayfada vermiş...

Kader1,
Askerlik borçlanması yapar isen,
ssk giriş tarihin olan 16.11.1998 geriye doğru 18 ay gider..
16.11.1998-18 : 16.05.1997 olur.
3.derece vergi ind. hakkı ile 17 yıl 3920 güne tabi olursun
16.05.1997+17: 17.05.2012 yılında emekli olursun. Siz askerlik borçlanması yaparsanız size faydası olur...
Askerlik borçlanması yapmaz isen,

ssk

slm simdi nasıl bir yol izlemem gerekiyor .3 derece vergi indirimimi aldım .masebeci arkadaşım ssk ya giderek bu arkadaşım nezaman emekli olabilir diye sormuş .1.2.3. memur gezdiyse de bir sonuç alamamış . sonun da demişler ki dilekçe yazarak tarafınıza bildirilsin denmiş .ssk yönlerdigi yol doğrumu ki

Ne zaman emekli olunabileceğine dair bilgi zaten bu başlıkta verilmiş. Bunun dışında nasıl bir yanıt bekliyorsunuz ki SGK'dan?

slm bület kardeşim .ben bunu çözemiyorum .çözemedigim konu burda 20012 emekli olabilirsiniz dendi .20013 olabilir siniz dendi .20016 .olabilirsiniz dendi.bende tam nezaman emekli ola bilirim diye dilekçe yazdım .şimdi birde sen aytınlatırsa sevinirim.

Askerlik borçlanması yaparsanız,
16.05.2014,
yapmazsanız,
16.11.2016.

kader 1 kardeşim hayırlı olsun bir sorum olucak size vergi indirimi için ben lösemi hastasıyım malulen emekligim kontrolüm var 2014 de kontrolde emekligim bozulursa 2012 de almış oldugum sürekli yüzde 70 özürlü raporum var vergi dairesi bu raporumu kabul edermi bir bilgin varmı konu hakkında birde 1995 sigorta girişim 2426 prim günüm var nasıl olucak bilmiyorum

ghan 288 kardeşim geçmiş olsun. benim başımdan geçenleri birbir yazdım. burda yani sitedeki arkadaşlara ne kadar tşk etsem azdır.şöyle söyleyeyim her semtin yani her memleketin ayrı ayrı bir sistemi vargı bi geliyor bana benim 11 aylık raporumu kabül etmediler.senin raporunu işallah kabül ederler hatta buna da gerek kalmaz diye ümit ederim .benimde tam bu konularda bir bilgim yok sade çe başımdan geçti gi için hepsi bu

anladım kader 1 arkadaşım senin raporun senesi kaçtı süreklimiydi birde ne zaman müracat ettin vergi indirimine birde hangi ilimize müracat ettin kusura bakma sorularım için saygılarımla kardeşim

ghan 288 raporumun tarihi.2011 de rapor aldım ve vergi indirimi için malıyeden muracat yaptım bana bir yıllık süre vermişler.işin içinde pskiyatri olunca saçmalık .saçmalık derken fızık rapor vermiyor ortabediçi vermiş diye neyse uzun hikaye.1 yıl sonra tekrar müraçat yaptım .1 yıllık raporumu kabul etmediler.yeniden hastaneye yolladılar.büşefer raporum düştü fizik vermedi pskiyatride pensana yatış yapmamlazım dedi bir bayan doktur kadar olamadı.bende yatmam ben dedimve benim raporum düştü.tam bir saçmalık.benim raporum daimiydi vergi indirimine süre koydulardı.

kader 1 kardeşim saçmalık yapmışlar sürekli olan rapor onaylanır düşürme yetkisi yok sürekli olmanın bir anlamı yok cocuk oyuncagımı bu önce daimi de sonra boz bakalım 2014 mayıs ayında müracat edicem bana ne diyekler merak ediyorum hakkımızda hayırlısı bakalım 2012 sürekli yüzde 70 raporuma vergi indirimi alırsam çok iyi olmuş olucak kısmetden ötesi olmuyor kardeşim allaha emanet ol

slm arkadaşlar
ssk başlama tarıhim ssk kinternet sitesinde söyle görüküyor .01,03,1998 başlangıcım ancak benim elimdekisigorta sicil kartında 16,11,1998 tarihi yazılmakta böylebir durumda hanğisi geçerlidir.bu tarihlerden hangisi geçerliyse ssk pirimgünüm 1980 gün .birde mecburi tarım sigortalılığı onunda gün sayısı 1171.başka birde mecburi sigottalılık var onunda gün sayısı 46 günüm var. askerligimide saydırırsam 18ay eşittir 540 günde oyapar.06,05,1976 doğumluyum.askerliğe başlama tarihim 13.şubat 1996 dır .bu karışık işlemler için benim emellilik şartlarım nasıldır.verği indirimim var arkadaşlar biraz karışık olduysa özür dilerim .çevaplarınızı bekliyorum tşk ederim.

Bu sorunun yanıtı zaten bu başlıkta verilmedi mi? Bence yazılan cevapları inceleyin, anlaşılmayan bir yer varsa, orayı sorun.

tşk ederim bület abi .mecburi sgt lılık varya ondan sordum yanlış yapmayayaım diye bir göz atıver sorduğum konuya .

askerlik borçlanması

slm değerli arkadaşlarım.yardıma ihtiyacım var.askerliğimi 18 ay yapmış bulunmaktayım biliyorumki bu benim yararıma olacak .aşkerlik borçlanmasını şimdimi yapayım.yoksa günüm dolunçamı yapayım.günümün dolmasına 5 ay gibi bir zaman kaldı.

kader1;

seni sigortan askerden sonra oldugundan askerligi saydırırsın 550 gün ama sen askerligi saydırsan bile en az 400 -500 gün dha calışman lazım.Sen en güzeli baglı oldugun sgk müdürlügüne git onlar sana en ince ayrıntısına kadar yardımcı olurlar saygılar

nasıl 5 ay kaldı birader normalde 18 yıl 4080 güne tabisin geci engelli raporunun oranı kac bilmiyorum ama 3 derece engelliler icin %40-59 arasıdır bu derece eger bu derece arasındaysan dedigim gibi 18 yıl yıl 4080 güne tabisin buda 2016 yılına takabül eder askerligi ödersen 18 ay kazanırsın oda seni 1997 yılına ceker bu sebele az öce yazdıgım gibi 2014 e ceker ama sen askerligi ödersemde 3526 gün ediyor diyorsun o sebeplede en azından 400 gün daha var demektir odesen bile sen en güzeli e devletten sigorta günlerini kopyala emekli maası com adresdinden ne zaman emekli olursun hesabından bak daha olmadı en yakın sgk müdürlügüne git ordan yardımcı olsunlar sana hayırlı günler

Son düzenleme:
teşekkür ederim dokunulmaz54 arkadaşım nedenki.simdi benim ssk prim günüm bu ay hariç 2010 gün artı mecburi sigortalılık gün sayısı 1217 eşidtir 3227 artı askerligide eklersek 18 ay çarpı 30 eşittir 540 günde oyapıyor toplamı 3767 eksi 3920 eşittir.153 günüm kalmıyormu hesap böyle olmuyormu 400 500 gün nasıl oluyor anlayamadım aydınlata bilirmisin teşekkür ederim

en önemliside su askerliğimi yatırırsam öne çekecek diye bilmem yanlışlık yoksa

kader1;

askerliği saydırırsam pirimim 3526 gün yapar .saydırmas sam 2986 yapar.

ben burda yazdıklarına istinaden dedim mecburi sigortalılık gününü görmedim.o zaman tamam sen 153 gün çalış ve sonra sigorta başlangıç tarihinden geriye
dogru
06.08.1994-05.08.1997 arasında15 yıl- 3600 gün16 yıl, 4 ay-3760 gün17 yıl, 3920 gün

01.08.1997 yılına kadar tekabül etmesi lazım oraya tekabül ediyorsa emekli olursun

Son düzenleme:
askerliğimi saydırırsam 05,08,1997 çekiyor bu durumda tamam oluyor herhalde.

01.03.1998 yada 16.11.1998 hangisiyse tam ögren ondan sonra tam ögrendiginden geri dogru 01.08.1997 yılına kadar askerli borçlanması yap 540 gün yada daha az dedigim tarihe kadar ne bir eksik ne bir fazla sana eksikse zararı olur fazlaysa yararı olmaz bosuna paran gider

ghan288;

arda kardes 2012 de almış oldugun rapor gecerli fakat çalışıp çalışmadıgını bilmiyorum çalışıyorsa p oranlı raporunla birlikte çalıştıgın işyerinden ben vergi indiriminden yararlanmak istiyorum diye söyleyecen işyeride baglı oldugu vergi dairesine bu kişi benim işyerimde çalışıyor ve vergi indiriminden yararlanmak istiyor diye bir dilekce yazacak onla birlikte sende vergi dairesine gidecen orda işlemlerini hallederler orda engelli vergi indiriminden yararlanmak istiyorum demen yeterli vergi dairesindekiler sana yardımcı olacaktır saygılar

bende dilekçemi verdim askerlik borçlanması için ödemesine gelince 1 ayda ödenmesi gerekiyormuş .taksit yok beşin

slm arkadaşlar evet askerliğimi saydırdım.şimdi benim ssk başlanğıcım 26,2,1996, oldu.pirim 3840 oldu bilen arkadaşlar . hesap larmısınız nezaman emekli olabilirim tşk ederim

% 40-59 arası raporla aşağıdaki tablodaki 15 numaralı kritere tabisin:

2008_oncesi.PNG

Yani, prim günü 3920 olduğunda emeklisin.

tşk ederim Bülent kardeşim.birde sünü sorayım şimdi ben askerlik saydırdımya bu saydırmam bügünkü tarihemi sayılır yoksa 26,2,1996 yamı.neden sordun diye aklından geçirirsen benim önceden ssk başlangıcım vardı.ondan sonra meçburi sigortalılık yanı tarım sıgortası sından emeklilik için muracat ettim ama bana müdür bey biz ağır yanı bakıma muhtaç kışileri emekli yaparız demişti. bana raporu göstermediler sadece yüzde 50 çalışa bilir diye evrak geldi bende ondan sonra vergi indirimi için müracat ettim sizin ve arkadaşlarımın sayesinde bu işi çözdüm yanı benim demek istediğim.takrardan başlayınca 1265 gün ssk lıml olmam lazım bu askerlik ödemesi bu pirim gününü kapsarmı tşk ederim.

Askerlik borçlanmasının tarihi çok eski olduğu için emeklilik açısından son 2520 prime hiç bir etkisi olmaz. Yani, son 2520'Nin fazlası hangi statüde ise, askerlikten bağımsız olarak emeklilik de o statüde gerçekleitirilir

tşk ederim. Bülent kardeşim. benim mecburi sığorta ödeme günüm 1217 gündür. bundan sonra ssk başlangıcım var şuanda devam ediyor 1290 günüm kesintisiz.askerlik boçlanmasını eklemiyorum .ancak ikisinden hariç aralıklı senelerde ssk 755 günüm daha var. askerlik hariç bu durumda nasıl olur

Emeklilik hesabı yapılırken o günde dek ödenmiş tüm ssk, bağkur, emekli sandığı, askerlik/doğum borçlanması vs. hepsi toplanır, öyle işlem görür.

1217 + 1290 + 755 = 3262 + vs.vs.vs.

Üst Alt