Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 SGK başlangıcım, %40 raporum ve 2800 prim günüm var. Ne zaman emekli olurum?

tşk ederim Bülent kardeşim . ben sunu öğrenmek istemiştim.şimdi benim askerlik günüm ssk danmı yoksa mucburi sigortalılıktanmı sayılacak.birde simdi ben ssk lı olarak çalışmaktayım.aralıksız 1260 gün olmuş mecburi sigortalılıktan ssk geçiş yattığında emekli olurken 1260 yeterlimi .kusura bakma bazen tam ayrıntılı yazamıyorum effet

Askerlik borçlanması ne sayılırsa sayılsın askerlik yapılan döneme ait prim olacağı için, bugün hangi statüde emekli olacağınla bunun hiç bir ilgisi yok. Son 2520 primin fazlası olan 1261 hangi statüde ise, emeklilik o statüde gerçekleşecek.

slm arkadaşlar .şimdi nasıl bir yol izlemem gerikiyor yardımcı olurmusunuz. benim 3 dereceden vergi indirimim var .askerliğimi saydırdım .ilk işe başlama tarihim.26.02.1996 oldu.pirim günüm 03.09.2014.3920 günüm doluyor .bu şartlarda dilekçeyi nezaman vermem gerekir.

Sigortalılık süresi ve prim şartları tamamsa, 29.09.2014 tarihinde emeklilik dilekçesini sigorta müdürlüğüne verebilirsin.

tşk ederim Bülent arkadaşım. yani daha erken veremem herhalde

slm arkadaşlar aylık bağlama şöylemi oluyor benim günüm 03.09.20014 doluyor bütün şartları yerine getiriyorum bu tarihde.şimdi 03.09.2014 tarıhinde mi vereyim .yoksa 29.09 2014 tarihindemi.bu tarıklerin arasında artısı eksisi ne olur

29.09 tarihinde verseniz de 01,09 tarihinde verseniz de maaş 01,10 tarihi itibarı ile birikmeye başlar.

tşk ederim. BÜLENT arkadaşım

ssk pirim günüm 03,09,2014 tarihinde doluyor buna istisnaden 01,09,2014 tarihinde emeklilik dilelçemi veremiyormuyum arkadaşlar yanı üçgün önceden :confused:

Gün tamamlanmadan emeklilik dilekçesi verilemez.

slm meraba arkadaşlar yardıma ihtiyacım.var .03.9.2014 günüm doluyordu,masebeçi arkadaş 30.8 2014 tarihinde çıkış mapmış 3 günüm eksik oluyor böyle bir durumda ne yapmamız gerekir.

neyapmam lazım tekrarda işe girişmi yapmam lazım.

tekrar işe gir ve eksik olan 3 gün prim süresini tamam la prim eksik olur ise emeklilik müracaatın işleme alınmaz ki?

tşk ederim.

meraba arkadaşlar.şimdi dilekçemi verdim.süreç nasıl işler.evrak takipte söyle yazıyor .sgim giden evrak servisine.elden sevkedilmek üzere işlendi.zimetten çıkarıldı yazıyor.edevletten birşey gözükmüyor

Daha dilekçeyi yeni verdin sabır bundan sonra bekleme süreci başladı rahat ol emekli maaşın birikmeye başlıyor.

:)tşk ederim ilker kardeşim işte heyecan .biraz olsun bu kadarda:D

slm. arkadaşlar edevlet emeklilik bilgilerimde şunlar görüküyor. siz çe normal mi . 4a emekli aylık bilgileriniz. aylık başlangıç tarihiniz 1.10. 2014.2000 öncesi aylık bağlama 60.00 2000 ve 2008/1 arası 60.00 2008/10 sonrası 30.00 gösterge 9475 hisse oranı 1/1 birikmiş aylık tutarı 0:( sıkıntımı var arkadaşlar yoksa bunlar bu bilgiler normal mi tardımçı olun tşk ederim .

Her şey yolunda, maaş bağlanmış, miktarı bugünlerde belli olur

iyi günler şunu sormak istedim sigorta başlangıcınız 16.11.1998 ise askerlik borçlanmasını yatırdıgınızda ssk başlangıcınız 26.02.1996 nasıl oldu

18 ay askerlik yaptım. askerlik ten sonra ssk başlangıcım olunca .18 ay geriye çekti diye biliyorum

Sigorta başlangıcınız 16.11.1998 yazmışsınız 18 ay geri gidince 26.02.1996 olmuyor. o zaman sigorta başlangıç tarihiniz 26.07.1997 olması lazım bir yerde bir tarih yanlışlığı var

söyle söyleyebilirim benim ilk işe başlarken ssk sicil kartımdaki başlama tarihim 16.11.1998 budur ancak edevlette başka görüküyordu o bakımdan ben böyle yazdım benim açımdan bir sıkıntı doğar mı arkadaşım.

Bende çözemedim arkadaşım 16.11.1998 e göre olmuyor 26.02.1996 cıkmıyor askerlik yaptığın sene başlangıç olsa ki kanuna göre sigorta başlangıcından geriye doğru 18 ay diyor bende anlamadım demekki o tarihte başlangıcın varmıs hatırlamıyormusun 1997 yılında her hangi bir yerde çalıştınmı

hayır arkadaşım çalışmadım. çok iyi biliyorum :D

ama birileri yaptıysa iş değişir ama oda zor

Valla ben işin içinden çıkamadım demekki başlangıcın daha eskiymiş

şuda var kardeşim ssk stsn girdiğimde 01.3.1998 bu tarihmi baz alındı yoksa

Üst Alt