Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 SGK başlangıcım, %40 raporum ve 2800 prim günüm var. Ne zaman emekli olurum?

kader1

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar.bende önçelikle hepinize sevgi dolu mutluluklar ve saglıklı biryaşam dilerim. 06. 05.1976 dogumluyum. askerligimi 18 ay yaptım. 1998de siğorta başlangıcım var. toplam pirim günüm 2800 var.2006 da bir tırafık kazası gecirdim.sağ kalcamda çokme meydana geldi.yüzde 43 rapor aldım.vergiden de 1 sene yaralanıyorum.şuan çalışmaktayım.ne zaman emekli olabilirim.şimdiden vereceğiniz cevaplara teşekür ederim.

Kader1,
3.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre 18 yıl 4080 güne tabisiniz..
.../.../1998+18 : .../.../2016 yılında emekli olabilirsiniz.Yalnız bu tarihe kadar prim sürenizi 4080 güne tamamlamanız gerekli 18 ay askerlik sürenizi ssk ya borçlanır iseniz 18 ay evvel emekli olursunuz..
Vergi ind.hakkınız olduğu için emekli olur iken yeniden rapor istenmez..

ilker kerdeş vermiş oldugun bilgiden dolayı çok teşekür ederim.yanlız anlamadıgım bir konu var.1998 başlangıcım var 18 askerligi topluyonmu çıkartı yonmu. yanı ben askerligimi tam yaptım.1998den gerimi yoksa ilerimi sayılır. birde şünü ilave edeyim gelir vergisimden 1 yıl muafım 1 yıl sonra yıne gelecen diyorlar.bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekür ederim.

ilk ssk girişiniz olan 1998 yılından geriye doğru 18 ay gidin..Ssk giriş bilginizi,Doğum tarihinizi ve askerlik yaptığınız tarihleri gün ay yıl olarak verirseniz hesaplama yapabiliriz..

Eğer ilk sigortalılık tarihi askerlikten sonra ise, askerlik borçlanması yapıldığında, sigorta başlangıç tarihi borçlanılan süre kadar geriye gider.

Eğer SSK başlangıcından önce askerlik yapmış olsaydınız, borçlanarak sigorta başlangıç tarihinizi de geriye çekebilecektiniz.Bu da yıl ve gün sayısını değiştirecekti.Ama sizin mevcut durumunuzda sadece eksik prim günü ve sigortalılık sürenizi tamamlamanızı sağlar.Tabi bu söylediklerim erken emeklilik kapsamında..

Farkı sizin bilgilerinizle şöylede anlatabilirim.Eğer ssk öncesinde 18 ay askerlik yapmış olsaydınız.Aşağıdaki tabloda 4.satırdan 3.satıra çıkacak ve bu satırdaki 3.dereceye denk gelen 17 yıl 3920 günle erken emekli olabilecektiniz.

Ancak sizin askerliğiniz ssk sonrasında olduğundan geriye gidiş olmayacağından satır değişikliği olmayacak.Bu nedenle 18 yıl 4080 günle emekli olabileceksiniz.Borçlanma yaparsanız 12 yıl 2835 gün olan değerleriniz 13,5 yıl ve 3375 güne yükselir.

2008_oncesi.PNG

merhaba arkadaşlar.06.05.1976. doğumluyum.sigorta başlangıcım16.11.1998. askerliğimi yapış tarıhim13.şubat.1996.dır.askerlik teris tarıhim28.ağıstos 1997 dır. 2800 iş ğünum vardır.üçünçü derece verğiden 1.yıl yararlanmışım.nezaman emekli olobilirim.teşekürler.

Kader1,
Askerlik borçlanması yapar isen,
ssk giriş tarihin olan 16.11.1998 geriye doğru 18 ay gider..
16.11.1998-18 : 16.05.1997 olur.
3.derece vergi ind. hakkı ile 17 yıl 3920 güne tabi olursun
16.05.1997+17: 17.05.2012 yılında emekli olursun. Siz askerlik borçlanması yaparsanız size faydası olur...
Askerlik borçlanması yapmaz isen,
Kader1,
3.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre 18 yıl 4080 güne tabisiniz..
.../.../1998+18 : .../.../2016 yılında emekli olabilirsiniz.Yalnız bu tarihe kadar prim sürenizi 4080 güne tamamlamanız gerekli 18 ay askerlik sürenizi ssk ya borçlanır iseniz 18 ay evvel emekli olursunuz..
Vergi ind.hakkınız olduğu için emekli olur iken yeniden rapor istenmez..

teşekür ederim verdigin bilgilerden .yanlız 1 yıl vergiden yararlanıyorum ben tekrar verğiden yararlanmam için vergi indirimim bitince muracat etmem lazımmı yoksa o bir yıl bana devamlı yetiyormu.ilker kardeşim .simdiden teşekür edrim.

Vergi indirimine konu olan raporunuz süresizse tekrar vergi indirimine yönelik müraacat gerekmez.Ama kontrol muayenesi koşulu varsa tekrar rapor istenir.

hasan kerdeşim vermiş.oldugun bilgiye teşekür ederim ancak benim almış olduğum raporta daimi yazıyor.ancak veri muafında 1 yıl sonra takrar gelecen yazıyor. benim ögrenmek istedigim konubu tekrar vergi indiriminden yararlanmak için muracad edcenmi .teşekür ederim.

Analadığım kadarıyla hastane heyeti raporunuzu sürekli olarak onaylamış.Ancak maliyenin Merkez Sağlık Kurulu sürekli olarak değil, 1 yıl sonra kontrol muayenesi ile onaylamış.Bu durumda 1 yıllık belirtilen sürede tekrar sağlık kuruluna girmeniz gerekecek.Rapora konu rahatsızlığınız nedir acaba?

teşekür ederim.raporumda daimi yazıyor. ancak verği indirimimde. bir yıl sonra gelecen yazıyor aydınlatırsanız sevinirim yanlış birşey yapmayayım arkadaşlar.

Vergi indirim yazınızda 1 yıl sonra kontrol diyorsa o geçerlidir.Ama bu kararın haksız olduğunu düşünüyorsanız itiraz edebilir siniz? Rahatsızlığınızı bu sebeple sormuştum.

hasan kardeşim bir tırafık kazası gecirdim.iki kalça femur boyun kırıgı oldu.ilk amalıyatta sol kalçam saglıga kavuştu yalnız sağ kalçamda femür yanı oynakta ostoporoz diye bilinen bir derde yakalandım hem kaşıyı hemde femur başını yedi kısaca çöktükarşılıklı.sonradan bir amalıyat daha gecirdim kemik aşısı yapacaz dediler ama boş.doktorlar emekli hayatı yaşayacan diyorlar. kalça purotozu yapalım diyorlar yannız geçsin diyorlar enson çereymiş yanı .

Çok geçmiş olsun.Esasında heyet sürekli olduğuna dair rapor vermiş.Ama Ankara bir sene sonra kontrol istemiş.Sanırım bu kontrol sonrasında da aynı yönde sürekli rapor verilirse sürekliye çevirirler.

Şu aşamada verdiğiniz bilgiye göre belirtilen bir senelik sürede yeniden rapor almanız gerekecek ve dolayısıyla evraklarınız yeniden Ankaraya onaya gönderilecek.

hasan kerdeşim simdi benim yapacagım şey vir gi indirimi bitincemi müracat edecem yoksa 1.2. ay kalamı bilgi vere bilirmisin teşekür ederim.

yanlış yazdım özür dilerim vergi indirimim bitincemi yoksa 3 ay kalamı muracat edecem.

Bildiğim kadarıyla sürenin beklenmesi ve ilgili tarihte sevk almanız gerekir.Hali hazırda emekli olmadığınız için sürecin size etkisi belki bir süre vergi indirimini kullanamayacak olmanızdır.

Kader1,
Hasan bey size cevap vermiş bende tekrar hatırlatayım hastane size süresiz rapor vermiş ama Ankara vergi ind. hakkınıza 1 yıl sonra kontrol süresi koymuş şimdi yapmanız gereken kontrol tarihine 1 ay kala elinizdeki belge ile tekrar maliyeye müracaat edeceksiniz maliye sizi hastaneye sevk edecek hastane raporunuzu tekrar Ankara'ya gönderecek kurul raporunuzu inceleyecek Hastalığınızın/rahatsızlığınızın kalıcı olduğuna kanaat getirir ise tekrar vergi ind. hakkı alacaksınız.

hasan kerdeşim verdigin bilği için teşekür ederim ama 1 yıl sonra tekrar muracat etsem birşey degişirmi.

ilker bey çok teşekür ederim vermiş oldugun bilgilerden dolayı.acaba benim vergi indirimi icin vergi dairesine muracat yaptığımda tekrar hastade heyete girecemmi yoksa eski raporumu götürecem bilgi verirseniz sevinirim.

Elinizdeki "sürekli" ibareli rapora karşılık vergi dairesi nasıl oldu da 1 yıl süreli vergi indirim hakkı verdi, anlamak imkansız! 1 yıl sonra aynı raporla başvuru yapsanız, vergi dairesi buna ne diyebilir! Sonuçta rapor "sürekli" ibareli; kabul etmek zorundalar!

Şimdi olacak olan şu. Bir yıl sonra aynı raporla vergi indirimi için aynı yere başvuru yapacaksınız. Onlar da aynı işlemi tekrar edip size vergi indirim hakkı verecek. Dileyelim o başvurunuzda yine aynı saçmalığı yapmasınlar ve bu sefer raporun gereği olarak vergi indirim hakkını "sürekli" olacak şekilde versinler.

Not: Vergi indiriminde bir "kontrol muayenesi" olmaz. 1 yıl sonunda vergi indirim hakkınız biter ve daha önce hiç bu başvuruyu yapmamışsınız gibi sıfırdan başvuru yaparsınız... Elinizdeki, son yönetmeliğe göre alınmış rapor o başvuruda da kullanılır.

bülent bey vermiş olduğunuz bilğiye teşekür ederim ancak anlayamadıgım bir konu var aydınlatırsanız sevinirim.vergi indirimi için müracat ettigimde ben tekrar rapor cıkartacammı yoksa eski raporum yeterlimi.

Elinizdeki rapor "sürekli" ibareli olduğundan, o raporla yeniden vergi indirimine başvuru yapabilirsiniz. Kimse sizden yeni rapor isteyemez!

slm arkdaşlar .3 derece vergi indirimim şimdi tam var yanı şüre koymamışlar.şimdi ben nezaman emekli olurum.ssk başlama tarihim.16,11,1998 .askerden sonra başlangıcım.askerligi saydırısan 540 gün + 1860 ssk+ becburi tarım sıgortası1080+meçburi sigorta46 eşittirgenel toplam gün sayım3526 gün yapar şimdi benim emekli olma şartlarım nasıl yardımcı olurmusunuz.

1998 girişiniz var 2016 yılında 4080 gün primi ödenmesi durumunda emeklisiniz 4080 gün size yeterli

Ahmet yanı askerliğin faydası olmazmı geriye gitmezmi başlangıçtan

sigorta başlangıcınız askerden sonra olduğu için geri gitmez, yalnızca prim gününüz artar...

slm kısmet kardeşim .şimdi bu şartlar altında ben nezaman ve nasıl emekli ola bilirim. yıl olarak pirim olarak nasıl hesaplamam lazım bilgi verirsen çok sevinirim.

ben askerliğimi yatırırsam faydası ne gibi olur yatırmasam ne olur

emeklilik

slm .06/05/1976.dogumluyum.16/11/1998.sskbaslanğıcım var.askerlik başlangıcım 13/02/1996.teris tarihim 28/08/1997 dir.budurumda askerliği saydırırsam pirimim 3526 gün yapar .saydırmas sam 2986 yapar. lütfen kardeşlerim bana yardımcı olurmusunuz:confused: ben askerliği saydırsam ne olur saydırmasam ne olur. hangi yol daha benim için avan tazlı olur ,artık çalışamıyorum

Üst Alt