Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

peki son bir sorum daha olucak.. baraj puanı nedir mesela okulda 45 ti açıköğretimde nedir ?

hocammm bennn yinee soruu soracamm cevaplamadinizz yada sorumm cokk geriyee dusmusss..... suan ben yurt disindayimm yani misrda acaba ben misrda sinavlara girebilirmiyimm bi ra duymustumm yurt disndaa girilebilir diyee.... egerr oyle bir imkaninn yoksaaa kredilerimin yanmammasi icinn ne yapmmma gerekiyorrr egerr ust ustte kayit yenilemesemm bi 6 defaaa ne olurrr.......... hocamm cok acill lutfennnnn

beyazgeceler;

sana verdiğim adresi ara ve yurtdışındaki sınav merkezlerini öğren
genelde Türk konsolosluğu eğitim işleri bölümü yardımcı olur. kredilerin girmesen de yanmaz.1 defa snavlara giimezsen donuk duruma düşersin 2 defa girmezsen silik duruma gelirsin bir daha baş vurup kaydını yapman gerekir ama eski kayıt üzeerinden...
Libya, Cidde de var ama mısırda var mı onu sor...

Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğü
İletişim - Yazışma Adresi

Adnan Güneşoğlu Eğitim Teknolojileri Kampusu
Açık İlköğretim Okulu Müdürlüğü
Ballıkpınar Köyü-Gölbaşı/ANKARA
Faks Numarası
  • 0312 497 40 67
M.E.B - Eğitek Çağrı Merkezi: 0 312 444 83 83
Telefon Numaraları
  • 0312 497 40 58
  • 0312 497 40 59

Melek hocam ben orta birinci sınıfın tüm derslerini vermeye çalıştım, bi türkçe'den 40 almışım diğerleri iyi, 2 sınıftan sorularda geldi ve onlarda 35 başlıyorlar.şimdi ben hem birinci sınıf türkçesini hemde diğer dersleri çalışmaya başladım,internette tv var ama nedense bugün açamadım internette sorun olabilir,peki ben şimdi üçüncü sınıfın da mı?vereceğim merak ettim.beni aydınlatırsanız memnun olurum.saygılarımla.....

sevgili murat ilk mi lise mi cevap yazmadın? öğrenci no nu özelime yz değerlendireyim..slm.

millet !...duyduk duymadık demeyin ...ilköğretim kayıt yenilemeler 3-28 mayıs arasındadır..çabuk davranın sona bırakmayın..slm.

selam ben mayıs ayında ilk defa lise sınavına girecem derslerimi seçtim ama seçtiğim derslerin çıktısını almadım şimdi de öğrenci girişimde göremiyorum kaldırılmış yani sınava girerken 1.2.3.4 oturumda hangi dersler var bilmiyorum sınava girerken lazımmı bana birde daha önceki sınav oturumlarıyla aynı ise onlara bakarak hareket edebilir miyim

öğrenci girişinde girdikten sonra dönem dersleri bölümünü tıkla oradan 2 yi tıkla seçtiğin dersleri görebilirsin..yapamazsan öğrenci no no yaz derlerini çıkarayım.slm...

teşekkür ederim buldum ama oturumlar yazmıyor kaçıncı oturumda hangi ders sınavda ders listesiyle mi sınava girecem istiyorlar mı bilginiz varmı

DUYURU!
Açık Öğretim Lisesinde halen kayıtlı veya mezun olan öğrencilerimiz belgeye ihtiyaç duyduklarında öncelikle bölgelerinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek ihtiyaç duyulan söz konusu belgeyi alabilirler.

İhtiyaç duyulan belge Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından verilemiyorsa kargo/posta ile Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne dilekçenizin gönderilmesi halinde istenilen evrak en kısa zamanda gönderilecektir.

Acil olarak belgeye ihtiyacı olup, Ankara'dan belge almak zorunda kalanlar; Gölbaşı-Ballıkpınar Mahallesinde (Köyü) bulunan hizmet binamıza gelmeden aşağıda belirtilen adresteki Açık Öğretim Okulları İrtibat Merkezinden gerekli iş ve işlemlerini yaptırabileceklerdir.

BAŞVURU ADRESİ :
Açık Öğretim Okulları İrtibat Merkezi
Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
Konya Yolu Üzeri (Gazi Hastanesi Karşısı)
06500-Teknikokullar/ANKARA (Tarih:27.4.2010)

Bir duyuru da benden...

dikkat.gif
SINAVA HAZIRLIK TESTLERİ!
Sınavlara hazırlık amacı ile geçmiş sınavlarda çıkan sorulardan faydalanılarak hazırlanan online testlerimiz yayınlandı.

Testler için buraya tıklayınız

sınava hazırlık testlerindeki dersler az matematik geometri kimya ingilizce vs. olsaydı yani daha kapsamlı olabilirdi

bi duyuru da ben yapayım :

benim bu sınavımda seçtiğim derslerden 1 tanesi matematik-3 dersi mart 1 de paramı yatırdım halk eğitim merkezine gittim kitap yok ay sonu gelir dediler peki internetten meb in adresinden derslerime çalışsam olur mu dedim olur dediler başladım polinomlar ve 2 dereceden 1 bilinmeyenli denklemlerle boğuşmaya daha sonra kitablarımı aldım halk eğitimden mat-3 konuları değişmiş trigonometri logaritma vs. bu konular var bende sandım konuşları değiştirmişler bu konulara çalıştım neyse uzatmayım salı günü meb de kitap içeriklerine bi baktım mat-4-5 in konularıymış trigonometri logaritma hemen çağrı merkezini aradım bu yazdıklarımı söyledim ve bana halk eğitimde kapak sayfasının yanlış basıldıgını söylediler neyseki polinomlar a çalışmıştım 15 gün kaldı sınava benim gibi internete hergün giremeyen ne yapcak bu durumu bilmeyecek yanlış konulara çalışacak sınavda sorulara bakakalcak

hasan1907;

sistem biraz ağır işliyor ama bardağın dolu tarafını görün..ilköğtetim 8 yıl ama açık öğretimde 1 yılda mezun olabililirsin lise 4 yıl ama açık öğretimde 2.5 yılda mezun olabilirsin...slm..

Açık öğretim ilkokul diploması...

Merhaba.
ben Mehmet cam kemik hastası biriyim ve hiç bir şekilde yürüyememekteyim bu hastalık yüzünden bi çok kırık sorunuyla karşılaştım ve beni bu hastalık yüzünden okula göndermediler ama okuma yazma biliyorum ben şimdi dışardan ilkokul diploması almak istiyorum benim sorum bu diplomayı kaç yılda alabilirim ve nasıl alabilirim şuan 24 yaşındayım şimdiden teşekkürler...?

Size en yakın Halk Eğitim Merkezi'ne başvurursanız 1 hafta içinde yapılan bir sınavla 2. Kademe Okur Yazar Belgesi'ni alırsınız.Bu belge ilkokul 5 diplomasının yerine geçer.Daha sonra yine Halk Eğitim Merkezi'ne başvurarak Açık İlköğretime kayıt yaptırırsanız 1 yıl içinde de Açık İlköğretim diplomasını alabilirsiniz.Daha sonra da Açıköğretim Lisesi'ne kayıt yaptırabilirsiniz.İşlemler çok kolay,en kısa sürede başvurmanızı tavsiye ederim.. Başarılar diliyorum..

çok teşekkür ederim melek hanım çok yardımcı oldunuz.

mrb.melek hnm. ben bu yıl ygs ye girdim bnm için zor bi zamana denk gelmesine rağmen beklediğimin üstünde puan aldım açıköğretim istiyorum (evli olduğum için)puanım fazlasıyla yetiyor soruma gelince açıkliseden mezun değilim henüz ben kredim iyi durumda ama zorunlu dersler bitmedi şimdi durum nasıl olacak ağustostada sınav var onların sonucuda beklenicekmi tercih için mezun olmassam bi kaç ders kalırsa geçen yılki gibi ek sınav olurmu olursa bile hakkım yanarmı? yani yazık olmasını istemiyorum birde ben açıköğretim türk dili ve edebiyatı yada anaokuluöğt. istiyorum sanırım lysye girmem gerekmiyor değilmi sizce ne yapıyım?isterseniz öğ.nomu veriyim bakın sistemden durumuma.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER....

4 yıllık bölümler için ikinci sınava da girmeniz gerekmektedir. Ayrıca 3. Sınavın yani ağustostaki sınavın sonucu da dahil olacak,ek sınav belki düzenlenebilir daha belli değil. öğrenci numarandan bakamadım sistem açılmıyor,daha sonra hatırlatırsanız durumunuza bakarım,iyi akşamlar...

ilköğretimlerde kayıt yanilemeler 3 mayıs ta başlıyor....geç kalmayın ...

hüseyin hocam mesleki acık ogretim lisesinde stajdan kac kredi alıyoruz.?yada stajdan kredi alıyomuyuz?iyi günler

y4sin;

staj puanı yüz yüze eğitim içindedir....toplamda 240 kredi alman gerekir...slm

YEDEK SALONDA SINAVA GİRMEYİ GEREKTİREN DURUMLAR

1) Zorunlu ikamet değişikliği olanlar (Doğal afet, kendisinin, eşinin veya velisinin tayininin çıkması, askerlik vb. nedenlerle ikametini değiştirenler),
2) Folklor ve spor karşılaşmaları için başka bir ilde bulunanlar,
3) Sınav tarihinde başka bir ilde olup da yolculuk yapamayacağını devlet hastanesinden alınan heyet raporuyla belgelendirenler,
Yukarıda belirtilen şartlardan birini taşıyanlar il/ilçe sınav yürütme kuruluna, sınav tarihinden en az bir gün önce müracaat etmeleri durumunda bulundukları bölgede yedek salonda sınava alınabileceklerdir.
NOT : Yukarıdaki şartlardan birini taşıyıp, Ankara#da ikamet eden ya da askerlik görevini Ankara#da yapan öğrencilerimiz yedek salon işlemleri için Gazi Hastanesi karşısında Konya yolu üzerinde bulunan Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Okulları İrtibat Merkezine (Halkla İlişkiler) 12 Mayıs 2010 tarihinden itibaren başvurabilirler.

ankara yenimahalle teknik ve endüstri meslek lisesi ivedik caddesi no : 25 bu okulda sınava gircem bu okula düşen var mı

selam Melek Hanım.ben mesleki açık ögretim lisesinde okuyorum.yüzyüze eğitimden bu dönem 32 kredilik dersim var.uzaktan eğitimden de 20 kredilik ders seçmiştim.ancak meslek lisesindeki koordinatör öğretmen yanlışlık yaptığımı ve toplamda 40 kredi alabileceğimi söyledi.daha önce böyle bişey başıma gelmedi ve ne yapacağımı bilmiyorum.çünkü hocamızın dediğine göre dersleri geçsem bile yüzyüze eğitim kredileri bu durumda kabul edilmezmiş.uzaktan eğitimin bir oturumuna girmesem bu dersleri almış sayılırmıyım.çünkü başka çarem kalmadı.ya sınava girmicem yada yüzyüze okuduğum 3 ay boşa gidecek.(öncelik yüzyüze eğitim kredilerimde.)

merhaba ablacım öncelikle bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkr ederim.. ben mesleki açık lise 3 bölümdeyim kredim 75 şuan.. onla ilgili bir sorunum yok ama ben ilk dönem okula gitmedim çalıştığım için ve derslerden kaldım.. zorunlu alan derslerini geçtim notlarmda gayet iyiydi ama devamsızlıktan kaldım malesef.. bu dönemde 2 dersten kaldım yine devamszlıktan.. çalıştığım için gidemiyorum.. benim sorum şu kredim iyi sınavlardanda iyi alıyorum.. devamsızlıktan kalma diye bişey varmı bu olayda? notlarım gayet iyi sonuçta tüm sınaflara zamanında girip geçebiliyorum.. bide ilk dönem kaldım ztn 2ci dönemde 2 dersten kaldım.. bütün bir yılım gitmişmi oldu yoksa seneyemi alıcam kaldığım dersleri? çok kafam karışık bu konuda.. devamsızlıktan kalmayı saçma buluyorum notlarım iyiyken kalmak iyice deli ediyo beni.. :mad::confused:

Ben bişey öğrenmek istiyorum ;

Geçtiğimiz dönem milli güvenlik 1 dersini seçmiştim kitabın tamamına çalışıp başarılı oldum. Bu dönem milli güvenlik 2 dersini seçtim ama bakıyorum konular aynı benim kafam karıştı yardımcı olursanız çok sevinirim.

İsmail,
Bizim sınavlarımızdan alacağın krediyler yüzyüze eğitimden aldığın kredi farklı farklı yüklenmektedir,bizim sınavlarımıza gir,erteleme,yüzyüze eğitim kredini de okulunla sorumlu müdür yardımcınla görüşerek yüklettir...O kolay bişey halledersin...

Caricee,
Sanırsam sen bana facebooktan da ulaşmıştın,ordan detaylı açıklamayı yapmıştım,kaldığın yerden devam edersin...

İzmirgüzeli,
Konular benzer olabilir ama yine kitabın tamamından sorumlusun,zaten kolay 1 kredilik bir ders,geçersin...

Üst Alt