Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

slm ablam benım bır sorum var ya bu ayın 15 16 sında sanırım kayıtlar yapılcak acık ögretım ıcın ben 12 yasımda kaza gecırdım ıcın okulu bırakdım bırakdımda ılk okul 5 bıtırmıs orta okula baslıyamadım ve acık ogretımden bıtırmek ıstıyroum ögrenmek ıstedım lıse dıploması almam ne kadar surer kac sene yardımcı olurlar dıyorlar kıredıye baglı faln tahmınce nekadar bır sure ıcerısınde lıse dıploması alırım tşk ler....

Qarizma,
İlköğretim 1 yıl,Açık Lise 2,5 yılda bitiyor...Başarılı olursan 3-4 sene gibi mezun olursun...

sagol ablam pekı kayıtlar nezamn baslıyor en yakın tarıhte kayıt olmak ıstıyroumm...

136 toplam 61 ortak kredim var ama ümidim yok bitirmeye bu krediler 4 sınavda oldu baya başarılı sanıyordum kendimi alanım genel kültür fen bilimleri idi alan kredim olmadığı için genel kültürü seçtim... ama seçmeli ders kredisinden öte ortak kredinin 80 yapabileceğime inanmıyorum... kalan 19 kredinin hepsi mateatik ingilizce ve geometri mümkün değil geçemem sormak istediğim şu bu derslerden muaf olunca yerine yeni dersler konuyormu... yada konmuyorsa şayet nasıl biticek diyelim alan kredisi 80 oldu diğerlerinden muaf olmama gerek duymadan seçmeli dersleri tamamlasam nasıl mezuniyet şartları... çözemedim gidip sınavlara giriyroum ama...

[SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE]ARKADAŞLAR LİSE SINAVLARINIZ YARIN...
SINAV İÇİN (SINAV ÖNCESİ VE SINAVDA) YAPMANIZ GEREKENLER​
1) Sınav Giriş Belgenizi internetten çıkararak sınavın yapılacağı okulunuzu önceden görünüz veya en azından okulla ilgili adres bilgilerini alınız,
2) Sınavdan en az yarım saat önce sınav yerinde olunuz,
3) Sınava girerken yanınızda yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş bulundurunuz,
4) Sınava girerken Sınav Giriş Belgesi, Öğrenci kimliğiniz ile birlikte MUTLAKA NÜFUS CÜZDANINIZI (yoksa Ehliyet ve Pasaport’tan birini) yanınızda bulundurunuz.
5) Sınavda kurallara uyunuz. Kural harici davranışlarda bulunmayınız,
6) Sınav esnasında görevlilerle gereksiz konuşmayınız, tartışmayınız ilişkilerinizi medeni çerçevede tutunuz,
7) Sınava mutlaka Sınav Giriş Belgenizde yazan salonda ve sırada giriniz. Cevap kağıdınız adınıza düzenlenmiş olacağından mutlaka kontrol ediniz. Cevap kağıdında kodlanması-doldurulması istenilen yerleri doldurunuz,
8) Soru kitapçığından cevaplayacağınız dersin sorusunu iyi seçiniz, (sınav giriş belgesi ile kitapçıktaki cevaplayacağınız ders kodlarının aynı olmasına dikkat ediniz.)
9) Sınavda önce bildiğiniz soruları cevaplayınız, bilmediğiniz, zorlandığınız sorulara mutlaka bir şıkkı işaretleyerek cevap veriniz. Her dersten 20 sorunun 20’sini de cevaplayınız. Yanlış cevaplar doğruları götürmemektedir.
10) Sınavlarda kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz. (Değerlendirme sırasında kopya analizi yapılmakta birçok öğrencimizin sınavı bu yüzden iptal olmaktadır.)
11) Sınavlara temiz, sade ve tanınmanıza engel olmayacak bir kılık-kıyafet ile gidiniz, (Nüfus cüzdanınızdaki resminizin yeni-güncel olmasına özen gösteriniz.)
12) Yanınızda sınav esnasında cep telefonu, cep bilgisayarı, silah vb. gibi araçlar bulundurmayınız. Sınava bunlar ile girmeye çalışmayınız.
13) Sınav kitapçıkları cevaplanmak üzere sizlere verildiğinde kapak üzerinde bulunan açıklamaları mutlaka okuyunuz.

mancer;

ilköğretimin bitirme süresi ne kadar
(6-7-8 sınıflar)

hüseyin hocam sınav kitapçıkları bizlere verilcek mi 24-25 ocak 2010 sınavında vermişlerdi bu arada herkese başarılar inşallah istediğimiz gibi geçer sınavlarr

hoop;

1 yıl...slm

hasan1907;

isteyin verebilirler...yedek salonda fazladan versa size verilir...slm..

slm

slm ben mersinden merve 11.sınıfım ama devamsızlıktan kaldım açık liseden kaldığım yerden devam etmek istiorum.haftada 2 gün okul olcağını söylediler okul haftasonları mı olcak ve ne kadar sürede mezun olabilirim cevabınızı bekliorm şimdiden teskler

merve demir;

duruma göre en geç bir yılda mezun olursun tabi ki başarılı olursan..haftada 2 gün size değil meslek lisesi ve imam hatipliler için ...slm...

mrb...ben lise 2 den itibaren tastiknamemle kayıt oldum..

kredim 123
alan 40
ne zaman mezun olabilirim..?
ders secimlerimi nasıl yapmalıyım?

merhaba ben daha bugün üye oldum birşey soracaktım ben kız meslek lisesi kuaförlük 11.sınıfdan evlilik dolayısıyla ayrıldım liseyi bitirmeme 1 sene kalmıştı kaldığım yerden dewam etmek var mı ne zaman başvuru yapabilirim ve liseyi kaç yılda bitirebilirim yardımcı olursnız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Ben kaç kredim olduğunu bilmiyorum ama transkiripi tarayıp gönderebilirim

Hüseyin hocam yardımcı olursanız sevinirim

Merve Demir,
Kaldığın yerden devam edeceksin,Mesleki Açık Lisede devam zorunluluğu var ancak,Genel Lisede devam zorunluluğu yok...Başarılı olursan en geç 1 yıl içinde diplomanı alırsın... Başarılar...

melek abla nasılsın ya sorularr çok zordu özellikle matematik 1 bir de coğrafya korkuyorum :( kesin başarısız olucam sınav gecesi heycandan uyuyamadım :(
okulumu sevdim başörtülü derse girdim tutanak tutmadılar :) :) ;) keşke sen Ankara'da olsan da sen girsen :) kopya da verirdin :)

certyca76ers;

açık öğretimle devam edersiniz.. başarılı olursanız 1 yılda mezun olursunuz..Ağustos ta tasdiknamenizi okuldan alın ve bir halk eğitim merkezine gidin size ne yapacağınızı anlatırlar....11. sınıftan ayrılmışsanız zaten çok az krediniz kalmıştır..slm...

asn;

bu gününkü sınavları oldun kabul sayarsak.. 2 sınav dönenin var..192 krediyle mezun olursun..zorunlu ve ortak dersin kalmaması şartıyla...slm...

hocam biz size tasdiknamenin kopyasını göndersek kaç kredi almam gerektiğini söyleyebilir misinz şimdiden teşekkürler ii akşamlar

yardımcı olursanız çok sevinirim hocam

hocam merhaba ...

tm bölümündeydim ben fakat sözel bölüme geçtim ( daha erken mezun olmak için )

fakat tm bölümünde zorunlu derslerimin toplam kredisi 92 iken sözel bölümde 108 oldu ??? bunu aol müdürü ile yaptık .. :/ zorunlu ders kredisini azaltmak isterken dahada arttırdım :( aol müdürüne güvendim o yüzden farkedemedim şimdi anladım :( ne yapmam gerekiyor şimdiden çok teşekkürler :(

ve hocam ben genel kültüre geçicem üniversitede ne gibi bir zorlugu var ? sosyal bilimler alanıyla ortak tercih yapılabiliyormuş ? bu ne kadar doğru ?

Erman,
Kayıt yenileme döneminde 21 Haziran'da tekrar alanını sözel olarak değiştirirsen eski kredine dönersin,genel kültür alanına geçme çünkü bu alanda da ortak krediyi 80'e tamamlama zorunluluğu var ayrıca üniversite tercihleri sınırlı,sözelle aynı değil... Sınavda başarılar...

merhaba melek hocam sakıncası yoksa bişey soracaktım ben kız meslek lisesi kuaförlük bölümü 11. sınıftan evlilik dolayısıyla ayrıldım bitirmeme 1 sene kalmıştı we ben açık lise bitirmek istiyorum kaldığım yerden dewam edebilir miyim we açık öğretim de okumak istiyorum kaç sene de biter lise ce açık öğretim ama kaç kerdeim olduğumu bilmiyorum isterseniz trankripi we tasdik nameyi tarayıp gönderebiliim ban yardımcı olursanız çok sewinirim ne yapacağımı bilmiyorum bir de ilk kayıtlar ne zaman başlıyor şimdiden teşekkürler

Melek hocam lütfen yardım edin

bana bir bilgi werin

hocam size sorum olcak,
mezuniyet şartlarında Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
yani ben matematik -4 dersini veremezsem bu dersi bi daha alacam mı

birde üniversiteden mezun olduktan sonra devlet memuru olmak için yaş sınırlandırılması var mı ? büyük ihtimalle yaşım 30 üstü olcak ( hocam ben üni düşünüyom ve o yüzden tm bölümündeyim ama üniversitede okuyacağım bölüm tarih aol de tm bölümünde tarih bölümü var genel kültür alanında da tarih bölümü var ben şimdi tm den genel kültür e geçersem kredim de ve alan kredimde düşme olur mu

şimdiden teşekkürler hocam....

Üniversite okumayı düşünüyorum ve bölüm olarak tarih bölümünü istiyorum benim bölümüm TM . bölüm değiştirmem gerekir mi ? yoksa tm den de tarih seçebilirmiyim

yani hocam üniversitede tarih bölümünü okumak için açık öğretim lisesin de hangi bölümde olmalıyım

Selam arkadaşlar ve Melek hanım hepimize geçmiş olsun!sizinki nasıl geçti bilmiyorum ama bnmki tam anlamıyla büyükbir hayal kırıklığıydı!çünkü aöl bana verdiği geometri 2 kitabındaki üniteler ile sınavın hiç alakası yoktu bendeki kitaptaki üntiler üçgenler-üçgenlerde benzerlik iken sınavdaki sorular çember ve vektörlerle alakalı idi üstelik sular seller gibi çalıştım çünkü öss ye girdim ve gayette iyi puan aldım onu kullanmam için zorunlu derslerimin bitmesi lazım şimdi bu mağduriyetin hesabını kimden sorayım ben???

selam ben tm alanı secmistim sınavlara girdim ama sosyal bilimlere gecmek istiyorum kayıt yenileme zamanında alan degistirebilirmiyim sayın melek hocam ve huseyin hocam...kredimde azalma olurmu?

Arkadaşlar ben 14 tane dersten girdim. iyi geçti gibi bakalım =)

BU ARADA EN BÜYÜK BURSA ŞAMPİYONNNN BURSAAA =)

deniz30;

21 haz. kayıt yenileme döneminde alan değişikliğini bildir. sonra yeniden ders seçimi yap kredine dair bir azalma olmaz..slm

cankız21;

yanlış bölümü işaretlemiş olmayasınız...

certyca;

ağustosta tasdiknamenizi halk eğitim merkezine götürün. açık liseyi bir yılda bitirirsiniz.kafanız fazla karışmasın..

hasan1907;
Memur alımlarında kurumlar tarafından uygulanan 30 üst yaş sınırı artık uygulanmayacak. alımda yaş sınırı 18dir..üst yaş sınırı yoktur...21 haz. kayıt yenilemesi yap.alan değiştir. sonra tarih bölümü iste..sosyal bilimler. bolümümü oku.. kredilerinde bir eksilme olmaz.. yalnız seçtiğin bölümün alan ve zorunlu derslerini vermelisin..slm..

hüseyin hocam bir de ben konya da oturuyorum we burda kuaförlük bölümü yok mecbur ankata ya başvuru yapmam lazım ankara ya mı gitmem lazım bir de ben sözelciyim illa kuaförlük mü okumam şart başka bölüm de olur mu

Üst Alt