Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

asi93;

Hayırlı olsun asi,darısı başta oğlum olmak üzere herkesee...

ve bana:)

melek hocam ben 3.donem sınavlarına girmesem olurmu 213 kredim var bi sorun olurmu

merhaba hocam ben ygs girdim..
açık liseden 24 kredim kaldı onuda 3. dönem inşallah alacağım bölümüm genel kültür
yinede sormak istiyorum bu dönem 40 kredi veriliyor dediler.. doğrumudur acaba..??
yada bir ek sınav yapılırmı..??

asi93 hayırlı olsun darısı herkesin başına
sosyal bilgiler bölümünde okuyan arkadaşlar Cografya : 3-4 Edebiyat : 1-2-3-4-5-6-7 Dil ve anlatım : 1-2-3-4-5-6 Turizm : 1-2 Fizik : 1 Kimya : 1-2 İşletme : 1 Yabancı dil İngilizce : 3 Çağdaş türk ve dünya tarihi : 1 Trafik ve ilk yardım : 1 bu derslerin sosyal bilgilerde kredileri kaç ? cevap yazarsanız sevinirim arkadaşlar

Yasin,
Bişey olmaz,bir sonraki sınava girersin...

Çılgıntürk,
30 kredilik dersden sınav var,ek sınav daha belli değil...

Hasan sorduğun derslerin kredileri şöyle:
Coğrafya 3-4 : 4'er kredi
Türk Edebiyatı 1-2 : 3'er kredi
Türk Edebiyatı 3-4-5-6-7 : 4'er kredi
Dil ve anlatım 1-2 : 2'şer kredi
Dil ve anlatım 3-4 :4'er kredi
Dil ve anlatım 5-6 : 5'er kredi
Turizm 1-2 : 4'er kredi
Fizik 1 : 2 kredi
Kimya 1-2 : 2'şer kredi
Yabancı dil 3 : 3 kredi
Çağdaş Türk ve dünya tarihi 1 : 4 kredi
Trafik 1 : 1 kredi

Merhaba, benim mezun olabilmem için 54 krediye ihtiyacım var ağustos ayındakı sınavdan 30 ve ya 28 gibi bir kredı alırsam geriye 24 kredi kalıyor ek sınava tabı tutulurmuyum ?

ikinci sorum : normal şartlarda inşallah ocak ayında mezunum ocak ayında diploma elıme gecermı veya üni sınavlarına başvurabılırmıyım. ( ocaktakı sınavlara gırmem gerekıyor) Teşekkürederim şimdiden.

etmedııgnızz duaya amınn dıyorsunuz;) bu sene ek sinav gelmese ocak ayindaki sinavda mezun olabilirsiniz.... oss yede girme ihtimalini yuksek 2011 icinn

Arkadaşlar dönemler,krediler bu anlatılanlardan hiç birşey anlamadım bir soru sorsam bilen bir arkadaş cevaplarsa sevinirim 35 yaşındayım 1989 da orta iki yani ilköğretim 7.sınıftan terk şuan tasdikname elimde 12 dersin 4 dersi başarısız notlara baktığımda yabancı dil muaf yazıyor türkçe,fen bilgisi,milli coğrafya,matamatik 10 puan not ortalamasında 5in altında yani başarısız 2000 yılında açık ilköğretime kaydımı yaptırdım ama sınavlara hiç girmedim yani hiç uğramadım bu sene devam etmek istiyorum çünkü kızımda 7 ye gidecek sorum şu şekilde başarısız 4 dersi 7.sınıfı ne kadar zamanda kaç dönemde bitirebilirim 8. sınıfa kaydımı ne zaman yaptırıp ne kadar zamanda yani kaç dönemde bitirebilirim hepsinden başarılı olursam bu şekilde hesapla bakarsak

selam ben açıköğretim lisesine katılmak istiyorum başvuru tarihi nezaman neşekilde kayıt yaptırılıyo

hasankaraman artık açık ilköğretim okulunu bitirmek daha kolay (Açık İlköğretim Okulunda bir ders yılı 3 (üç) dönemden oluşur ve her dönem sonunda “Dönem Sonu Sınavı” yapılır. Dönem sonunda sınavına girilen derslerden alınan puanlar, yıl sonu başarı puanını belirler. Sınav puanına göre,45 ve üzeri alınan puan o dersin başarılmış olduğunu gösterir. 6. sınıfa yeni başlayan bir öğrenci en az 3 dönem sınava girer, 3 dönem sınavı sonunda sınıf ve ders geçme kriterlerini yerine getirdiği takdirde, (üç dönem sınavının süresi yaklaşık 1(bir) yıldır) Açık İlköğretim Okulundan mezun olabilecektir)kredili geçme açıköğretim lisesi için geçerlidir.senin yapman gereken derslerden 45 ve üzeri almak.

gerekli bilgileri açık ilk öğretim sayfasından bulablirsin

gerekli bilgileri açık ilk öğretim sayfasından bulablirsin

45 puan kac dogru cevaba bedel dersen oda 9 dogru cevaba bedeldir hasankiranabi....arti yanlislar dogruyuda getirmezz bu avantajda var

Yarım bıraktığım başarısız 4 ders için yani 7. sınıf içinde 3 dönemmi sınav olacağım

Hayır çünkü her girdiğin 1 sınav, 1sınıf atlamak için.1.sınav 6 sınıf, 2. sınav 7. sınıf,3.sınav 8.sınıf.Yani senin 2kere sınava girmen derslerini geçersen yeterli olacaktır.Allah yardımcın olsun.

2011 de diploma alabilirim doğrumu bu şekilde ilköğretim 8 sınıftan sonra lise nasıl oluyor en basit meslek lisesi yada lise diploması için kaç sene gerekiyor tüm derslerden başarılı olmak kaydıyla ne kadar zamanda lise diploması alabilirim
birde kayıt yenilemek için kaç para alıyorlar

selam arkadaşlar benimde birr sorum olcaktı.bugün kayıt yenilemeye gittim halkeğitimdeki hoca ortak dersleri verdiğim anda mezun olabileceğimi söyledi.düz lise genel kültür okuyorum dönem:5 ortak ders:56 toplam:98 kredim var bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.ben 2011 ağustos mezun olmayı bekliyordum ki bugüne kadar..

çok iddaalı konuştu benim aklım karıştı mezuniyet için en az 8 dönem okunmalı diye biliyoordum ben.

birde matematik-2 ile fizik-2 yi veremedim.kredimi topladığım halde 3 kez sınava girip muaf mı yapmam gerekiyor yoksa 1 kez sınava girmem yeterli olcakmıdır?

ilginize teşekkürler benim sorum şu bergama halk eğitim merkezinde kapağında matematik 4 yazılı matematik kitabı yoktu açıköğretim wep sitesinde matematik 6 olarak okutulacak kitab kapağında matematik 4 yazılı kiitabtır diyor bu kitabı nerden bulabilirim çok acil lazım

Hasankaraman;
derslerin hepsinden geçmek şartığyla 2.5 sende mezun olabilirsiniz ayrıca kayıt yenileme için bankaya 45 tl yatırmak gerekiyor

merhaba ben bu sene ilk kez açıklisede iki dönem sınava girdim
49 kredi topladım 4 dersi geçemedim bu dersleri geçmek için
3. dönem sınavına girmelimiyim? ve lise 2 desrlerini alabilirmiyim
liseyi 4 seneden önce bitirebilirmiyim?

açık öğretim lisesi zaten 2,5 yıla indi.ama yaşın 18 üzeri olması gerekiyor.

birde matematik-2 ile fizik-2 yi veremedim.kredimi topladığım halde 3 kez sınava girip muaf mı yapmam gerekiyor yoksa 1 kez sınava girmem yeterli olcakmıdır? (ortak derslerimdir bilen arkadaşlardan yardım istiyorum)

3 defa aldığınız dersi başaramazsanız muaf olursunuz.

hizal;
evet sınava girmelisin..başarılı olursan 2.5 yılda lise mezunu olursun. kayıt yenileme döneminde ders seçimi yaparsınız..

aljen;
evet ağustos 2011 de başarılı olabilirsiniz her yıl 90 kredi alabilme şansınız var...

arkadaşlar ben şimdi veremediğim mat-2 fizik-2 dersini muaf olana kadar birdaha seçeyimmi?çünkü veremiyeceğim yine. yoksa 1 kez girmem yeterli olurmu ortak ders çünkü mezun olacağım zaman problem çıkmasın diye soruyorun .şimdiden teşekkür ederim.

hizal;

gecmediignn 4 dersi muaf olna kadar sec..... bu arda burda lise 1 lise 2 yok oyle genellikkle krediye baklailrr .... canin hangi dersi seciyorsa onu secc ister mat 8 ister mat 3fark etmezz sonucta senn yine onlarii secceksinn onemli olann o dersi basarman

slm alan degistirmeyi yaptıktan sonra halk egitimden herhangi bi evrak almam gerekiyomu?cvp icin simdiden tskler

hocam alan degistirme islemini yaptım tm.den sosyal bilimlere gectim ders seciminde sosyal bilimler derslerini sectim ama cıktı aldıgımda alanım hala tm gorunuyo sanırım bi sorun var yardımcı olabilirmisiniz

hergun alan degsitireemsinn kayit yeniledgin aylarda degistirebilirisnn.... kayit yenledinmii?

evet kayıt yeniledim her gun degil ilk defa alan degistiriyorum

arkadaslar bi yardım ltf...alan degistirdigimi halk egitime onaylatmam gerekiyomu?

merhaba hocam ders secerken yabancı dil 1 ve 2 dıye secmelı derslerım var sectım fakat yanında yazmıyo ıngılızce diye sınava gırdıgımde hangı bölümu cozecegım?bu arada alanım yabancı dil...

Üst Alt