Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

geometri ve fizik fışında belki bi nebze kimya dışında diğerleri tek seferde verilebilecek mantık yürütülerek bile verilecek dersler... ama bi tane dersi bile veremediğinizde o dersten en az 3 defa sınava girip muaf olmalısınız...

alan krediniz tamamlanmış siz şimdi zorunlu dersleri seçip elinziden geleni verip geri kalandan muaf olana kadar zorunlu dersleri seçin sonra ders seçiminizde seçmeli dersleri seçerek mezun olabilirsiniz... saygılar...

negrado;

tc ınkılap mılı guvenlıkk benımm cok zordur tabıı buu kısye baglıı benn esıt agırlıkcıydımm fazla ,,,,,, ugrasmazdimm sen sosyal bilimler olduugn iicn belkii ezberrr olrakk bunlar sana daha basit gelirr;) ki geomtriden zorlanman muhtemelen yuksekk...onda zorlanabilirsin ...;)dikkatli oll

Ya birde bu alan kredisini biz arttırabiliyormuyuz. Mesela çizelgeye baktığımız zaman 7. dönem de 19 alan kredisi + 1 ortak + 10 seçmeli toplam 30 kredi gözüküyor ya mesela ben 19 alan değilde 25 alan seçebiliyormuyuz? Mesela 25 alan + 4 seçmeli gibi ?

2 donem ust uste kayıt yenılmesem sılık duruma dusecem,,,,, pekii kredilerimde silinirmi bu durumdaa?

sayın beyaz geceler emre hayır silinmez kredilerine hiç bişey olmaz merak etme...

sayın syf eğer şayet ders seçme işlemi yaparken orada alan dersi ne kadar varsa o kadarını seçevbilirsiniz örneğin ben geçen sınavda ortak krediye ihtiyacım vardı 30 unuda ortak seçtim öyle 19 kredisini alan 1 kredisini ortak 10 kredisini seçmeli ders diye bi zorunluluk yok... gir zorunlu ders bölümüne orda ne varsa onu seç verebildiğini ver veremediğindende en azından muaf olur kurtulursun sonrasında seçmeli derslere bak seçmeli dersleirn bi çoğu çok basit olduğu için ortak ve alan kredisi ihtiyacın kalmadığında seçmeli dersleri verip diplomayı alma kısmın kolaylaşır...

pekala bunun aksini yaptığını düşünelim örneğin seçmeliler kolay diye abandın diyelim seçmeli derslere kredileri topladın atıyroum 150 kredilik seçmeli dersin oldu ama bi faydası olmuyor illlan alan veya ortak kredininde istediği miktarı tamamlaman gerekecek... veyahut diyelim alan dersin tammalandı yada ortak dersin seçmeli dersinde ama zorunlu derslerde hiç sınavına girmediğin tek bi ders var diyelim atıyroum fizik 2 diyelim ondna muaf olmadığın sürece diplomanı alamıyorsun ondan muaf olman içinde aynı derse 3 defa girmen gerekiyor.. buda 1 yıl demek oluyor... o sebepten önce zorunlu ders bölümüne girip ordaki dersleri seçmelisiniz saygılar...

hüseyin19;

anlamadım şimdi derslerden aldığım 85 ler 70 ler boşamı gitti..:(:( yani kredilerle ve haftalık satlerlemi alakalı..???

merhaba bir sorum olacaktı 3.dönemde matematik 2 den sınava girecem kitabımı aldım benim kitapla a.ö.l sayfasındaki mat 2 aynı değil hangisine çalışacam lütfen cevap yaza bilirmisiniz

hocam merhablar geçen sene sizi bayağı bir rahtasız etmiştim açık lise sorularıyla üzgnüm ama biraz daha rahatsız edicem hocam :) hocam benim spormak istedigm benim toplam 185 kredim vr anlicanız 7 kredi kldı ağustostaki sınavda mezun olucam hocam ben üniversite sınavına girdim bu sne başarıılda oldum gibi ygsden sonra lysye girdim sonuçarı bekliyoruz şşmdi hocam ben burdurda yaşıyorum benim aobp nasıl hesaplnacak duyduguma göre burdurdaki össye giren öğrencilerin içindeki sıralamaya göre hesaplnacakmış hoca bizim burdurda toplam açık lisede okuyan öğprenci sayısı akitf yani 709 kişi ben bunların içinde en fazla 100 tanesinin össye girdğini düşünüyorum hatta ben ilçede yaşıyorum ilçede lys sınavına gren tek benmişim buda bir ayrıntı :) hocam asıl konu diyelimki ben ben bu 100 kişinin içinde birinci oldum üniversite sınavıdna okul puanı olrak tam puanmı alıcam normal örgün öğretinmdeki gişbi birde hani ünilerde okul birincisi kontenjanalrı oluyo bende faydalanabilcekmiyim bundan birinci olursam nolurusnuz yardmcı olun hocm

merve15;

sizaçık lisedeki öğrenci sayısına göre değil normal liselerdeki öğrenci sıralamasıyla birsiniz..bu yüzden öbür birincilerin sıralaması baz alınır..

nasıl yani anlayamadm :S ben açık lisede okuyorum ben daha önceleride sordum bu konuyu ben,im aobp bölge içindeki açık liselilre kıyasen hesaplanacak :S

Merhaba arkadaşlar..
benim birkaç sorum olacak..
kafam çok karışık cevaplayan olursa sevinirim..
1-mezun olmak için 24 krediye ihtiyacım var.. inş. ağustosta mezunum.. bölümüm genel kültür.. tercihler sınavdan önce yapılıyor.. bu durumda ben üniv. yerleşemeyecekmiyim..??
2-diploma notunu görmek için ösym şifre istiyor anlayamadım ben.. ne şifresi göremedim notumu..
3-bu yıl ilk defa sınava giriyorum hocalar doğru düzgün bilgilendirmiyor.. ygs-3 ten 310 puan aldım lys de 170 sorudan 109 netim var..
hangi bölümleri tercih etmeliyim..
lütfen yardımcı olun...

çılgın türk; ben o konuyu çok araştırdım bende ağustosta mezun oluyorum tercih yaparken bir sorun yaşamicaksın senden belge istemicekler bildigime ögre sadece üniye kayıtta diploma gerekicek diplomada o zamana yetişmezz bize mezun olucağımaza dair bir belge vericek halk eğitim onla kayıt yaptırcaz daha doğrusu bi sorun yaşamicaz yetrki ağustposta mezun pol sen bu arada puanların ve netin güzel bişey sorucam sen gnel kültürsen puanını kırmazlarmı tercih yprken ygs 3 dediğine göre sözelden girmişsn hangi alandan sınava girdiğini sölersen sana daha çok yardımcı olabilirm

saol canım ALLAH razı olsun cevap verdiğin için...
benim bölümüm genel kültür.. sözel diye geçiyor zaten genel kültür..
ygs-3 ygs-4 sözeller
lys3- lys-4 sözeller öyle değil mi..??

selam ya bnm kredimi doldurmam için 16 krediye ihtiyacım var ağustostaki sınavda dolucak inş. ama bi kaç zorunlu dersim kaldı nasıl olucak ek sınav falan olmazmı ya öss de iyi puan aldım tercih yapmam lazım ne yaabilirim sizce puanlarım boşamı gidicek (üstelikte yanlış kitap verdikleri için kaldı o zorunlu derslerde)

ağustos eylül ek sınav olabilir..tercih yap..puanın boşa gitmez..

Arkadaşlar...16 ağustos ta açık lise kayıtları başlıyor....açık ilköğretim kayıtları başladı...duyduk duymadık demeyinn......

hüseyin hocam 4 zorunlu dersim kalmış ağustustaki sınavda mezun olacam daha mezun olmadan ösym ...sayfasında diploamam notu notu var 073,39 mezun olduktan sonra o kalan derslerde ekleneckmi..

07 - 08 ağustos 2010 3.dönem sınav yerleri ne zaman açıklanacak 17 gün kaldı

melek hanım merhaba
benim kardeşimde kalça çıkıklığı var ve şuanda 30 yaşında
raporumuz yok.
hocam, geçenlerde bir arkadaş özürlü alımında yaş sınırı olmadığını söyledi acaba doğrumu.
kardeşim ilkokul mezunu olduğu için orta okul için açık ilköğretim okuluna kayıt oldu ve devam ediyor.
size sorum acaba kalça çıkıklığına hangi derece rapor veriliyor ve kardeşimin uzu süreli de olsa kamuda işe girebilmesi için nasıl bir yol izlemesi gerekir.neler yapabiliriz?
bizi aydınlatırsanız sevinirim Allah razı olsun

selam bu yeni alan değişikliği açık öğretim okuyanları nasıl etkileyecek bilgisi olan cevap verebilir mi

91fahriye;

genelde olur ama 7-8 ağustos sınavlarından sonra..

deniz2009;

çok olumlu..mühendislik yolu açıldı..

mrb hocam arkadaslar ucuncu donem ek sınavı var ama hala sınav gırıs yerlerı bellı deıl.26 temmuzda bellı olucaktı hala cıkmamıs.sıstemmı yok sınav 7 agustosta nasıl ogrenicem.bı srounmu var acaba.

sınav yerleri belli olmuş arkadaşlar Allah hepimizin yardımcısı olsun, herkese başarılar dilerim...

2009-1 ve 2009-2 sınavlarında girdiğim okul bu sefer değişmiş başka okula vermişler beni sizlerdede oldu mu bu sebebini bilen var mı?

izmirgüzeli;

çok normal bilgisayar ataması...okul değşebilir..

mrhaba, geometri 2 konularını bilen var mı? kitapta üçgenlerden bahsediyor ama mayıs ayndaki sınavda çokgenler çıktı şimdi hangi konuya çalışmam lazım anlamadm ve bu sınavı geçmem gerekiyor:mad:

Üst Alt