Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

neysee yinede diğerr dönemlere göre daha iimm hem bu sene cok zorduuu hepsii 7 likk derslerdii ama benimm anlamdığımm bişeyy var ben bu dönem ilk defa mat 7 ii seçtimm (alan) geçmedim diye muaf etmişle oysa 2 defa daha girmem gerekiyorduu... artı biz 30 kredilik seçiyoruz bana 35 kredi gelmişş böyle fazla kredisi gelen varmııı:) ayrıva 2 derten kaldımmm

açıklanmışşş açıklanmas olsaydı 3 derside 1 puanla kaçırmışım ayriyettende 6 dersi geçip 6 derstende kalmayı başarmışım:((ama hakettim ben hiç çalışmassam sonuç böle olur daha çook çalışmak lazım çok:)

esi;

3 ders bi puanla mıııı sinir bişeyy yaaa:)

amann canımm düşdüğümmüzz syee bakkk canımızz sağ olsunn sankii cokk önemlii bunlarr ...... kalıırzda gecerizdeee sankii bu ülkede okuyupta ne olcazz anlamdımm giitii....

slm arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım hiç kitap almadım çalışmadım bide ilk senem benim 3 ders hariç diyer derslerim hepsi başarısız yani 1 aldım böyle ne olur? sınıftamı kalırım?lütfen cvp

bana cevp vericek kimse yokmu?

jon83

imq sınıfta kalma diye birşey yok kredili sistem 192+80 yaptıgın zaman mezun olucaksın genelkültür alanında isen sadece 192 yapman yeterli olucak ortak dersleri verdikce genelkültürde her iki tarafada yazılıyor arkadaşlar açıklisede mezun olmak çok kolay 20 soru soruluyor 9 tane yaparsan o dersi geçmiş oluyosun mesala türk edebiyatı matematik 20 soruyuda dogru yapsan 4 kredi 9 dogruda yapsan 4 kredi çıkmış sınav sorularına çalışın tüm sorular ordan çıkıyor senede 3 sınava çıktı kitaplarada çalışın askerlik tecil etmek istmek açık lisede yok meslek lisesinde var askerlik sorunu olanlar muayane olmasın sınavlarına girip liseyi bitirsin isterse askerde açıklise sınavlarına girebilir şimdilik bu kadar

sağlun verdiğin bilgiler için. benim lise ilk sınavım dı genel kültür yazıyor alan daha seçmedim mezun olacaksın derken tam anlamadım yani bütün kıredileri tek bi sınavda verirsek mezunmu olucaz?4 yıl okumaya gerek kalmıyormu?:)

jon83

bak arkadaşım ben açıklise mezunuyum ve kaç kişiyede yardım ettim açıkliseden mezun oldular açıklisede en kolay bitirme genelkültürdür ders seçerken genelkültürde 30 krediyi sadece ortak yada seçmeli diye seçersin ama sosyal bilimler yada türkce matematikte 3 ayırısın seçmeli alan ortak diger alanlar 192+80 dır genelkültürde ise sadece 192 açıklisede ortak diye birşey çıkardılar yanlız 80 yapman gerekir onunda taktigi şu ortak dersler vardır mesela felsefe dil anlatım edibiyat gibi ortak dersleri kazandıkca her iki tarafada yazılıyor açıklisede kalma diye birşey yok çıkmış sınav soruları var onların çıktısını alın çalışın bilmediginiz dersi bile geçersiniz örnek vereyim arkadaşım 35 yaşında temeli yok 30 kredilik ders seçtim 30 kredinin 28 geçti 1 derside 40 kaldı yani başarı ortada son 1 ay kala çalışıcaksınız şimdilik bu kadar

xD xD Xd Xd kredim 180 oldu......:D:Dıııııı

arkadaşlar veya hocam şimdi sonuçlar açıklandı açık lise
ben başarısz oldugum dersleri tekrar alıcam peki başka ders seçmek zorunlu mu seçmesem de başarısız derslerimden girsem olur mu bir bilgi istiyorum

jon83

dil anlatım hariç ortak derslerden 3 defa sınava girmek zorundasınız tabi başarız olursanız geçtiginiz dersi bir daha alma şansınız yok ancak seçmeli olarak verilirse alabilirsiniz açıklisede kalma yok paranı yatırdıgını her dönem sınavlara girebilirsiniz

jon83;

dil anlatımdan geçtim ama mesela tarih , coğrafya,ingilizce,matematik bunlardan kaldım bunları görecem ayriyetten de başka ders seçmem gerekiyor mu ? dil anlatım yine seçmem gerekiyor mu bölümüm sosyal bilimler

jon83

mutlaka geçmeniz gereken dersleri en son kısıma yazıcam ya 3 kez sınava girip muaf yapıcaksınız yada geçiceksiniz açıklisede en fazla alınması gereken kredi 4 dür mesela türk edebiyatı kredisi 4 dür her ders için 20 soru sorulur istersen 20 soruyu dogru cevapla 100 alıp 4 alırsın istersen 9 tane yapıp 45 alıp gene 4 alıyorsun onun için bütün derslere eşit zaman ayırın dil anlatım 1 den 8 kadardır hepsini vericeksiniz bakın ben açıklise bu sene bitirdim açıkliseyi bitirmek çok kolay açıkliseyi en kolay bitirme alanı genelkültürdür dersleri çok kolay çünki işde ya geçiceksiniz yada muaf yapacagınız ortak derslerin listesi ayrıca linkinide veriyim girip bütün derslere alanlara bakabilirsiniz site açılınca sol tarafta dersler ve kredileri diyor onu tıklayın hepsi içinde.......

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

dil anlatım tük edebiyatı din kültürü tarih inkilap cografya matematik fizik kimya biyoloji saglık felsefe yabancu dil milli güvenlik trafik bu derslerini hepsini vermek zorundasınız sosyal bilimler bölümünü açıp ordan yazdım size 192+80 kredi yapman gerekir sosyal bilimlerde 30 krediyi 3 bölüyorsun seçmeli ortak alan haliyle açıkliseyi bitirmen çok daha uzun sadece 192 krediyi toplayarak neden açıkliseyi bitirmek istemiyorsunuz size an 1.5 sene erken bitirme hakkı verir genelkültür ortak diye birşey çıkardılar 80 kredi toplamanız gerekir ama diger alanlarda oldugu ayrıca 80 kredi toplamak zorunda degilsin ortak dersleri verdikce her iki tarafa yazılıyor bence en kolay açıklise bitirme genelkültürdür şimdilik bu kadar işde size link Açık Öğretim Lisesi

slm arkadaslar 2 aldıgımız derslerden zayıfmı almıs oluyoruz?ben kimya ve fizik derslerinden 2 matematikten 1 almısım

jon83

2 derken not olarak kaç yazıyor hangi ders mesala 45 40 50 60 kaç yazıyor

jon83

arkadaşım 45 yazdımı geçtin 20 soruda 9 dogru yapmışssın demektir bak açıklisede en fazla yüksek kredi 4 dür 20 soru sorulur istersen 20 dogru yap 4 alırsın istersen 9 tane yap gene 4 alırsın 45 aldınmı o dersi gemiş olursun krediside kaçsa tamam kredi alırsın mesala matematik kaç kredi 4 9 tane dogru yaptınmı 45 mesala 4 kredi alırsın 20 dogru yapsaydın gene 4 kredi alırdın yani 100 yazardı

jon benim dil ve anlatım-3 45 gelcekti 40 geldi yaaa moralim çok bozuldu 8 dersim beklediğim gibi geldi ama bu ders 45 gelcekti sınava kağıdıma bakamam mı acaba

jon83

hasan bir arkadaşa açıkliseyi bitirmesi için yardımcı oluyorum alanını genelkültür seçtim 30 kredilik ders seçtim verdigim taktikle 30 kredinin 28 aldı 2 krediyi 1 soruyla kaçırdı nasıl başarı ama ben sizlere taktik veriyorum ama dinlemiyorsunuz ben 4 sınavda bitirdim açıkliseyi

jon83 bende kolay şekilde bitirmek istiyorum ama genel kültür hiç de kolay görünmüyor genel kültürde de 192 doldurmak gerekiyorsa seçmeli derslerden 192 toplamak için matematik falan seçmek gerekiyor dil anlatım 2 kredi sosyal bilimmlerde 4 5 kredi zaten bana dil anlatım türk edebiyatı coğrafya bunlar kolay geliyor sizin bitmiş daha önce kolay olabilir ama şimdi aynı diyorlar (beyaz gecelerle)aranızda bi karar verin hangi bölüm daha kolay size bir soru daha öss ye girecekseniz de genel kültür seçmeyin deniyor siz ne yaptınız yada hangi bölümü seçeceksiniz

jon83

ben öss başvurumu yaptım gireyim bu sene yazarım size ben çarşıya çıkıyorum saygılar

bak arkadaşım ben açıklise mezunuyum ve kaç kişiyede yardım ettim açıkliseden mezun oldular açıklisede en kolay bitirme genelkültürdür ders seçerken genelkültürde 30 krediyi sadece ortak yada seçmeli diye seçersin ama sosyal bilimler yada türkce matematikte 3 ayırısın seçmeli alan ortak diger alanlar 192+80 dır genelkültürde ise sadece 192 açıklisede ortak diye birşey çıkardılar yanlız 80 yapman gerekir onunda taktigi şu ortak dersler vardır mesela felsefe dil anlatım edibiyat gibi ortak dersleri kazandıkca her iki tarafada yazılıyor açıklisede kalma diye birşey yok çıkmış sınav soruları var onların çıktısını alın çalışın bilmediginiz dersi bile geçersiniz örnek vereyim arkadaşım 35 yaşında temeli yok 30 kredilik ders seçtim 30 kredinin 28 geçti 1 derside 40 kaldı yani başarı ortada son 1 ay kala çalışıcaksınız şimdilik bu kadar

kusura bakma arkadaşım ama verdiğin bilgiler eski bilgiler lütfen yanlış bilgi verme:mad: bikere genel kültür alanı hariç diğer bölümlerde kredileri 3 e ayırmak diye birşey yoktur.istersen seçmeli dersten seçersin istemezsen seçmezsin. o sadece eksik krediler için yardımcı olarak verilmiş derslerdir. ortak ve alan derslerden sınava girersin ama geçemezsin 3 defa girip başarısız olduğun taktirde o dersler muaf olur muaf olunca kredi alamazsın kredi alamayınca gerekli kredileri toplamak için seçmeli derslerden seçersin. bu 1

2. si ise, genel kültür alnından mezun olmak için ortak derslerden 80 kredi toplamak zorundasın. hıııı başaramadında o dersler muaf olursa ve kredin 192 ya da daha fazla olsa bile ortak derslerden 80 krediyi mutlaka toplaman gerek. bunu nasıl mı yapacaksın? başaramayıp muaf olan ortak dersleri tekrar seçerek başarıp krediyi 80e tamamladığın taktirde mezun olursun. yok öyle seçmeli meçmeli derslerden kredi toplamak. seçmeli derslerin bütününü geçip kredisini alsann dahi genel kültür de ortak derslerden mutlaka 80 toplayacaksın. ama diğer alanlarda öyle değil: alan derslerden 80 kredi toplayamasan bile (dil ve anlatım dersinde muafiyet yoktur başarılması gerekir) alan dersleri muaf olmuşsa toplam kreredin 192 ve üzeriyse mezun olursun senden alan dersinden 80 kredi toplaman beklenmez önemli olan o dersten 1 kere sınava girmiş olmandır. kapiş:mad:
eski bilgiler sana kalsın yeni ve DOĞRU BİLGİLER VER OK.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
  • Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
  • Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
  • Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları gerekmektedir.

hasan bir arkadaşa açıkliseyi bitirmesi için yardımcı oluyorum alanını genelkültür seçtim 30 kredilik ders seçtim verdigim taktikle 30 kredinin 28 aldı 2 krediyi 1 soruyla kaçırdı nasıl başarı ama ben sizlere taktik veriyorum ama dinlemiyorsunuz ben 4 sınavda bitirdim açıkliseyi
jon keşke melek hanım eski kayıtları silmeseydi 10 yıldır açık liseyi bitiremediğini yazmıştın şimdide 4 sınavda bitirdiğini söylüyosun bu ne iştir kardeşim?? :confused::confused::confused::confused:
kaldı ki 4 sınavla lise bitseydi kimse örgün eğitim almazdı:p

jon kusura bakma ama 4 sınavla lise bitmez her sınavda 30 kredilik ders seçme hakkın var. her sınavda full kredi çekerek 30 kredilik dersin tamamını alsan dahi toplamda 192 kredi toplayabilman için en az
7 sınava girmek gerekli kaldıki 7 sınava girip 192 krediyi toplasan bile yine mezun olamazsın çünküüüüüüüüüüüüüü:)(mezuniyet şartlarından sadece birisi Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması gerekli.):p
hııı eski bilgileri söylüyosan: her sınavda 40 kredi şeçme hakkı vardı ama mezun olmak için yinede 4ten fazla sınava girmek gerkliydi be jon:(
olmuyor be kardeşim çok uğraşıyorsun ama tutmuyor malesef:(:(:(

arkadaşlar veya hocam şimdi sonuçlar açıklandı açık lise
ben başarısz oldugum dersleri tekrar alıcam peki başka ders seçmek zorunlu mu seçmesem de başarısız derslerimden girsem olur mu bir bilgi istiyorum

istediğin kadar ders seçebilirsin( 30 kredilik tabi daha fazla değil) başarısız olduğun dersler ortak ve alan dersleriyse onları vermen gerekiyor ya da 3 defa başarısız olup muaf olman gerekiyor yine de 30 kredilik ders seç bence başarısız olduklarına da bu dönem iyi çalış:)

jon83

ben 1999 girişliyim ama 2007 kadar hiç sınava girmemiştim ek sınavlarla 2009 mezun oldum ben eski ögrenciyim 40 kredilik des seçtim 3 yıllık sisteme dahildim

45..55.30.25.25.20.20.20.25.20.35.70.40.10.puanım böyle ilk sınavım dı durum böyleyse ne olur? bideBaşarılı Dersler Toplam Kredi:5
Başarısız Dersler Toplam Kredi:25böyle giderse kaç senede mezun olucam?cvp şimdiden sağlun

Üst Alt