Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır psikolojik sorunlarım var. Askerden muaf olabilir miyim?

kara duman Sağol abi Düşüncelerin çok kıymetli.Dün kız bana askerligi bedelli bile yapsaydın seninle evlenmeyi düşünmezdim gibisinden söyledi ve bu konuda ciddi olduğunu söyledi.Bende ona o zaman sen beni gerçekten sevmiyorsun dedim oda ne alakası var ya askere giden insan olgunlaşır falan dedi.Bilmiyorum abi kafam karışık.Galiba biraz daha zaman geçsin bu kızı iyice tanımadan bir yola çıkmak istemiyorum.Müsait bir zamandada dile getirmeyi düşünüyorum.Bırakıcaksada bırakır dedigin gibi gerçekten sevip sevmediginide anlarız.

Nacres Bedelli başka bir şey onda keyfi olarak yapmıyorsun seninki mecburen yapmamak aynı şey değil.
Bencede acele etme evlilik ağır bir sorumluk karşı tarafı tamamiyle anlamak çok zor çünkü insanlar gerçek düşüncelerini gizliyorlar ama %100 uyum diye bir şey yok öyle bir insanda yok önemli olan orta yol bulabilecek,sabır edebilecek,illa benim dediğim olsan demeyecek bir insan olması aynı şeyler senin içinde geçerli hayat her zaman çiçek,böcek,aşk,sevgi değil sıkıntılar olduğu zaman birbirinize destek olacakmısınız biriniz kızgın olduğunda diğeri susabilecekmi illa benim dediğim olsun diye inatlaşmayacakmısınız ve bazı kişiler dışardaki insanların sözlerinle çok hareker eder onların gazına gelir oda önemli onların var benim niye yok benim neyim eksik gibi bu tür konulardaki fikrini öğrenmeye çalış ve gerçekten konuştuğu gibimi düşünüyor onu öğrenmeye çalış %70 uyumu sağlasanız yeter.

Nacres

Kardeşim bende bir yorum yapmak istiyorum müsaadenle. Ben evliyim. Askerlikten geçen ay muaf oldum. Karım muaf olma sürecinde beni çok destekledi ve benden çok istiyordu muaf olmamı. Demem o ki eğer askerlik gibi bir şeye bakıyorsa evleneceğin kız zaten o kız doğru kişi değildir. Bu benim yorumum yanlış anlaşılmasın. Seven insan her şeyine rağmen seni sever ve yanında olur. Ama illaki her şeyi söylemek zorunda değilsin. Evlenme sürecinde bu karşına çıkmaz. Sürekli işin varsa bitirdim de diyebilirsin. Senin e-devletine girmediği sürece hiçbir sorun olmaz.

Dipnot: Askere giden insan olgunlaşır lafı 80-90 larda bitti. 18-24 ay askerlik yapılıyordu. Bu değişmek için yeterli olabilir evet ama şu an 6 ay. 6 ayda patates bile yetişmez. Ayrıca çoğu insan yaşadığı yerden çıkmamış, dışarıyı görmemiş oluyordu. Şimdi askere giden ve kendini pek çok alanda geliştirmiş olan insanlar için askerlik koca bir zaman kaybı. Bu benim şahsi yorumumdur kimseyi kapsamaz. Tabii ki hiçbir işi olmayan 20 li yaşlarının başındaki insanlar askere gitsin. Onlar için illaki faydası olacaktır. Ama hastalığı olan ve üstüne askere gidip bunu yeneceğini sanan arkadaslar burayı okuyorsa lütfen kendinize yazık etmeyin. Daha da kötü oluyorsunuz.

Hocam selamın aleyküm firar ettim 5 gün sonra kıtama katıldım ifademi aldılar pişman olduğumu söyledim ailemin beni bıraktığınıda biliyorlar hapis cezası alırmıyım bide kıta anket formu dolduracaklar dua edin inşallah 2 ci hava değişimi alırım bir an önce hekimin yanına gitmek istiyorum

laborant kara duman değerli yorumlarınız için çok sağolun abilerim 🙏.Ben birşey daha sormak istiyorum sizin düşünceniz nedir abi sizce askerden muaf oldugumu söylemelimiyim?. Sonuçta ben askere gittim ve 3 aya yakında askerlik yaptım.Bazı psikolojik sebeplerden ötürü erken terhis olup muaf oldum.Kız arkadaşım askerlik fotoğraflarımıda gördü zaten.Yani sizce gerek var mı abi askerligi 3 ay yaptım sonra muaf oldum diye.Bana göre ben askerligimi yaptım sonuçta gittim 3 ay kaldım.Bu konuyu hiç açmasam kıza sizce doğru olur mu ?

Nacres senin bileceğin iş askerliğin bütün detaylarını bilecek diye bir şey yok söylemeyebilirsin askerlik sebebiyle kaybetmek istemiyorsun anladığım kadarıyla.
Daha öncede söylediğim gibi burada önemli olan birbirinize karşı dürüst olmak ney olduğunun önemi yok.
İçin ısındıysa anlaşabileceğini düşünüyorsan onunda senin için samimi olarak aynı duyguları hissettiğini düşünüyorsan devam et.
Ama bir kızla tanıştım ne olursa olsun devam edeyim kaybetmemek için her şeye tamam diyeyim dersen bence yanlış olur.

kara duman tamam canım abim çok sağol.Senin çocuk nasıl abi işe gidiyormu sağlık durumu nasıl inşallah bir sıkıntı sorun yoktur.

Nacres işi gidip geliyor ama işitsel halisinasyonlarla alakalı biraz sıkıntı var onlarla kavga ediyor bu sıralar.

kara duman umarım tez zamanda o halisinasyonlardan kurtulur abi.Benim ailem bana psikolojik rahatsızlıgımdan dolayı pek destek olamadığını düşünüyorum.Ama senin gibi bir babası var ve elinden geleni yapıyorsun.Allah tez zamanda sağlıgına sıhhatine huzuruna kavuşturur inşallah

Nacres Amin Allah razı olsun Allah herkesin tez zamanda hayırlısıyla şifasını versin imtihanına dayanma gücü versin amin.
Ailen eminim onlarda senin şifa bulmanı canı gönülden istiyordur ama nasıl davranacaklarını bilmiyorlardır bu rahatsızlıklar çok karışık hastalıklar olduğu için hastalık hakkında yüksek bilgiye,bilince ve peygamber sabrına ihtiyaç var bende ilk başlarda nasıl davranacağımı bilemedim çok araştırdım,okudum ve çok dua ettim halada devam ediyorum.

Merhaba abilerim bana yardım edin 2 hava değişimine çaktım 4 gündür firarım bana yardımçı olacak biri yokmu

abilerim bana yardım edin 2 hava değişimine çaktım 4 gündür firarım bana yardımçı olacak biri yokmu

kara duman abim selamın aleyküm hayırlı günlerin olsun.Abi uzun zamandır görüşemiyorduk umarım iyisindir oğlunda inşallah aynı şekilde sağlıklıdır.benim psikolojik rahatsızlığımı forumda en iyi sen biliyorsun abi çok ilgilendin Allah bin kere razı olsun senden.Ben nasılım diye soracak olursan hiçbir işte kalıcı duramıyorum abi bunalıyorum daralıyorum içimde aşırı huzursuzluk mutsuzluk ve intihar düşünceleri kol geziyor.Beni çok seven bir kız arkadaşım var ailesiylede tanıştım onlarda beni sevdi.Bende kızı seviyorum fakat abi benim psikolojik durumum belli yani ben bu ruh hali ile evlilik yürütemem.Kız arkadaşıma çoğundan bahsetmedim.Abi seviyorum ama ayrılmakta istiyorum çünkü onun iyiliği için benim gibi ruhsal bozukluğu olan bir insanla birlikte olması onun hayatının yerle bir olması anlamına geliyor.Abi ben çok kötü bunalımdayım bana önerebilecegin bir doktor veya ne bileyim toplum ruh sağlığı merkezi falan varsa söyleyebilirmisin.Kız beni çok sevdiği için ona yollarımız ayrılsın diyemiyorum abi çok zor geliyor ne yapacağımı bilmiyorum.

Nacres Aleykümselam iyiyim teşekkürler.
Hangi şehirdesin bilmiyorum eğer istanbuldaysan Mazhar osman ruh sağlığı hastahanesinden Hüseyin yumrukçal tavsiye edebilirim oğlum yıllardır ona gidiyor tecrübeli ve ilgili bir doktor.
Evlilik konusunda ise senin şartlarında evlilik büyük risk bence çok iyi düşünmelisin.
İşte çalışamaman hastalığın kontrol altına alınamadığını gösteriyor tedavini aksatma ilaçlarını düzgün kullan fayda görmezsen veya yan etkisi fazla olursa doktorunla konuş ilacını değiştirsin mümkün olduğu kadar memnunsan aynı doktora gitmeye çalış.
Toplum ruh sağlığı merkezleri çoğu yerde var sana yakın olan hangisi ise ona gidebilirsin faydası olabilir topluma adapte olman açısından ayrıca doktorda oluyor ve hastalara daha uzun zaman ayırıyorlar.
çalışman çok önemli biraz sabretmeye çalış işlerde çalışma hayatı sağlıklı insanlar için bile zor.

Oğuz abi acil cevap verir misin yarın heyete cikicam 1-F.32-8 30 gün 2. F32-9 , F43.2 (17c) 30 gün hava değişimi aldım.komutanlarimla revir komutanı askere elverişsiz dir yazdı pskolog kağıdı doldurdu yarın heyete cikicam çürük alabilir miyim. Bütün komutanlarim yarın gidiyo dedi ama ne yapicam heyet karşısında nasıl durayım akıl verirmisin acil abi

Abi bütün komutanlarım işlevsellik kağına elverişsiz dir yazmış yani muaf olur muyum kusura bakma abi

Nacres benimde sorunlarım hemen hemen aynı istersen birbirimizi teselli ederiz bana yazabilirsin bende bunlardan çok yoruldum bir şey yapasım gelmiyor artık istersen yaz konuşuruz belki iyi gelebilir sanada

Üst Alt