kara duman Muaf olunca Askerlik yükümlülüğü yoktur yazıyor yani dogrumudur abi.Muaf olmuştur veya şu sebepten muaf tutulmuştur yazmaz degil mi abi
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
cem_beyy evet ileri derecede.Kapalı alanda duramıyorum bide ben.
Nacres dostum ayni şeyleri bizde yaşadık öncelikle sakin kal raporun 1 yada 2 aya onaylanir geri dönme dediğin durumda eger teknik bir hata varsa hastaneye düzeltin diye geri gönderiyorlar. Yani msb bana inanmiyor vs diye düşünme artık muafsin sen. Tedavine başla maddi durumun iyiyse özele git dvelet hastaneisni bekleme.
Sigortali iş konusu ise raporun onaylandiktan sonra seni sistemden düşücekler sigortan eski haline gelecektir.
Güvenlik / silahli memur vs olamazsin ama diğer memuriyetlerde asla sorun olmaz. Normal bi özel işletmeyede detay vermezsin muaf olduğuna dair girer çalışırsın. Tahminimce 1 aya rapor onaylanir.
Msb raporu sadece teknik yönden inceleyecektir senin tedavi aşamanı hastane yaptı zaten. Biz de korkuyorduk acaba geri çağırırlar mi diye sonra acaba iş bulur muyuz diye. Raporu düşünme kendini toparladiktan sonra iş hayatina atıl. İşverene askerligin her detayını anlatmak zorunda değilsin. Yaptım de geç ya da sağlık sebebiylr muafim de unutma seninde bir özel hayatin özelin var.
F43.2 Uyum bozukluğundan 15 gün hava değişimi aldım
Yakınması:askeri ortamlarda sıkıntı,gerginlik,bunalım
Geliş ruhsal muayenesi:ayakta ve yaşında görünümde,çevresine ilgisi azalmış,giyiniş ve tuvaletine özeni iyi,mizacı sıkıntılı,sosyabilitesi beklentili,konuşma ve ses tonu kaygılı,mimik ve jestleri sıkıntı ifade eder tarzda, hareketleri huzursuz,uyku azalmış,iştah azalmış,bilinç açık,yönelim tam,algı tabii,düşünce akışı normal olup amaca varıyor.Düşünce içerigi sosyal-ailesel sorunları ile birlikte askerligi uyum sorunları üzerine yoğunlaşmış.dikkat normal,bellek normal,nesnel ve öznel yargı tam,zeka normal düzeyde,duygulanım anksiyete tarzında bozulmuş,davranışları gözleme göre psikomotor aktivitesi normal olup askeri işlevselligi azalmıştır.
Tanı:F43.2 Uyum bozukluğu
Karar:C/17 15 gün hava değişimi uygundur
Abilerim arkadaşlarım bana yardım edin.Askerligimi yapacak durumda degilim çok ama çok kötüyüm.Bana Akıl fikir verin lütfen yardımcı olun.Aglamaktan yoruldum artık.
OğuzHan112 abi bir yardımcı olabilirmisin