Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır psikolojik sorunlarım var. Askerden muaf olabilir miyim?

OğuzHan112 kıta kanaat formu istedim az önce bölük astsubayından bana 1 Aralık'ta gelicen zaten seni hastaneye sevk edicez biz dedi.Abi o kadar saçma sapan işlerki şube farklı konuşuyor birlik farklı konuşuyor hastane farklı konuşuyor.Böyle düzenin Allah belasını versin abi.

Tm
Birliğinden sevk olman daha sağlam olur.
Biraz sabırlı ol.

OğuzHan112 abi iyi günler.şubeden sevk istemiştim ya ben psikiyatriye.kıta kanaat formu olmadıgı için heyete girememiştim.ben birligimden sevk olunca hastaneye bu durumu söylesem heyete sokar mı abi beni.elimde saglık kuruluna yönlendirildigime dair kagıt var.bir katkısı olur mu abi heyete girmem için.sonuçta şubenin yönlendirdiği hastane beni heyete sevk etti ama evrak olmadıgı için giremedim.lütfen yardımını bekliyorum abi

OğuzHan112 abi annem veya babamın komutanla konuşması iyi olur mu sence ? Birligin numarası var bende.Annem arayıp durumunun ciddiyetini söylese iyi mi olur kötü mü olur abi?
OturanBoğa abi sende bir yardımcı olurmusun lütfen sence ailemin komutanı arayıp konuşması iyi mi olur kötü mü olur abi?

OğuzHan112 abi 2015-2016 ve 2017 de sivildeyken kullandığım psikiyatri ilaçları sistemde gözüküyor.bunlar muaf olmamda etkili olurmu abi?

Kesinlikle senin lehine etkili olur kardeşim.

Belli bir ilaç tedavisi geçmişine sahip olduğun için 2. veya 3. de çürük alıp terhis edilirsin

Senin yaptığın tek hata Oğuzhan Bey'in de söylediği gibi askere gitmeden bu rahatsızlıklarını söylememen ve kendini ifade etmemen

Fiziksel sorununu zaten anlarlardı fakat psikolojik olarak kendinden sen bahsetmeliydin

Bir de şu var arkadaşlarda bahsetmiş, belli bir tedavi geçmişine sahipken askere gitmeden engelli raporu alsaydın bu işi erkenden kökünden çözerdin

Yine de moralini bozma 2. veya 3. seferde çürük raporu alırsın terhis edilirsin kardeşim. Geçmiş olsun

engel88 çok sağol canım abim Allah razı olsun.Çok haklısın abi ben bilemedim çok büyük eşeklik ettim kendi durumumu bilmeden askere gittim.İnşallah ikinci gidişimde muaf tutulur abi dua et abi bana.
engel88 abi sana nasıl rahatça ulaşabilirim.Bilgili bir abimizsin anlaşılan bana bu yolda yardımcı olursan çok dua ederim abim sana.

İnşallah ikinci gidişimde muaf tutulur abi dua et abi bana.
2. de olmasa 3. de muaf tutulursun. Takma kafana bundan sonraki sivil hayatına odaklan ve planlar yapmaya bak..

Bende burdaki herkes kadar bilgiliyim :) 5 sene önce bu forumu keşfedip rahatsızlığım sebebiyle Askerlik işlemleri ile ilgili neler yapmam gerektiğini buradan öğrendim ve işimi halletim. 4 yıl olmuş halledeli sende öyle diyeceksin zaman akıp gidiyor..

Güzel kardeşim özelden yazışmaya gerek yok buradan yazalım ki herkes bilgilensin ona göre hareket etsin. İnşallah dilediğin gibi çürük raporunu alırsın. Saygılar. Kolay gelsin

engel88 dogru diyorsun abi herkes bilgilensin.peki abi sende mi muaf tutuldun askerden? Muaf olduysan kaçıncı seferde muaf oldun abi?
engel88 abi çok darlıyor olabilirim seni kusuruma bakma.benim ilk hava değişimi 1 Aralık'ta yani 3 gün sonra bitiyor.beni gider gitmez sevk ediceklerini söyledi komutanlar.fakat doktora gittim zaman sıkıntılarım devam ediyor hatta daha kötü durumdayım dedigim zaman direk tekrar hava değişimi veya muaf verirmi yoksa ilaç verip askerligini yap der mi abi ? Korkuyorum abi ilaç verip askerligini devam et dicek diye :(

Estağfurullah kardeşim darlama falan yok

Ben bipolarım. Tek seferde heyet muaf etti. Barışta muaf savaşta elverişli raporu verildi. O zaman için tam olarak istediğim buydu ama şimdi geriye dönüp baksam gitmek isterdim. Tabi komando olarak. Bizim sülalede her iki taraftan 3 komando çıktı mıntıka temizliği vs gibi saçma durumlar olmadan adam gibi yerlerde gerçek askerlik yaptılar

Her neyse... Sen mutlaka sıkıntılarım devam ediyor ve daha kötü durumdayım demelisin. Alsan alsan en fazla 1 hava değişimi daha alırsın.
Sonrasında Oğuz Bey'in söylediği gibi muaf edilirsin. Sakın korkma durumunu anlamasalar hava değişimi vermezlerdi.. TSK git gide profesyonel Orduya dönüşmekte olduğu için eski zamanlara göre işin daha da kolay hallolacaktır

Hadi işin gücün rast gitsin

engel88 çok sağol canım abim Allah senden razı olsun.İnşallah bu forumu terketmezsin abi seni her sonucumda bilgilendirip fikrini almak isterim abi.Bu bana bir nebze olsun ferahlık veriyor abi.Oguzhan abide çok yardımcı oldu bana ondanda Allah razı olsun.İnşallah tez zamanda muaf alırım abi.Bide askeriyede adım çıktı abi herkes bana farklı gözlerle bakıyor bu benim çok zoruma gidiyor abi o yüzden birlige tekrar tekrar gitmek çok zor geliyor.Ordaki asker arkadaşlarıma maskara oldum binevi.Sağlık sorunundan anlamıyorlar abi hep eziyorlar kötü muamele ediyorlar.Allah beni bu ızdıraptan kurtarır inşallah abim dua et abi benim için

Boşver sen onları takma kafana onların IQ dereceleri en iyi ihtimalle ayakkabı numaralarını geçmez

Aşırı zorbalık yapıyorlarsa komutanlarına şikayet et veya karşılık ver asla korkma

Maalesef karakter meselesi herkesten adam olmuyor

Rabbim yardımcın olsun elbette dua edeceğim. Oğuzhan'ın da dediğine güven.

Seni çok iyi anlayabiliyorum takma diyeceğim ama süreç bitene dek rahat etmeyeceksin

Ama inan süreç lehine ve mutlu şekilde bitecek ve bitnce bu kadar boşuna takmışım diyeceksin :)

Ben msj yazmasam da online olmasam da engelli bir birey olduğum için foruma bazen göz atarım

Sen bu konuya gelişmeleri yazmaya devam et illa senin durumunda olanlar vardır onlar da bu topikten faydalanır

Hadi selametle..

Sağol abim sende Allah'a emanetsin.Ben güçlü durmaya çalışıcam inşallah bu süreç bitecek bir gün.Ben psikolojimi elimden geldiğince sağlam tutmaya çalışıcam.

engel88 abi bugün psikiyatri aciline gittim durumum yine kötüleşti.Bana F41.3 Karışık Anksiyete bozuklukları ve digerleri tanısı koydu 3 tane ilaç yazdı.Başka yapabileceğim bişey yok dedi doktor.Askeriye doktorunun elinde herşey dedi abi askere gitme günüm yaklaştıkça daha kötü oluyorum elimde degil

OğuzHan112 abi sen ne diyorsun ben gidince direk sevk aldıgımda hemen 2.hava değişimini veya muafiyeti verirmi yoksa ilaç yazıp askerligini yap der mi abi çok korkuyorum

OğuzHan112 engel88 abilerim benim durumum gitgide kötüye gidiyor askere gitmeden hastaneye yatış isteyebilir miyim?Lütfen yardım edin abi artık mecalim kalmadı az önce sinir krizi geçirdim

İsteyebilirsin ancak birliğinden devam etmen senin için faydalı olacaktır.
Nacres

OğuzHan112 abi annemde benimle gelicek birlige.Komutanınla görüşüp durumunu anlatıcam diyor.Ne diyorsun abi komutan görüşür mü annemle?görüşürse etki eder mi?

Görüşürüz neden görüşmesin ya,
Onlar da insan.
Faydası olur merak etme sakin ol.

Arkadaşlarım abilerim daha önce konu açmıştım ama tekrardan açıp durumumu anlatmak istedim.Ben askerim şuan hava değişimi deyim.Ailemin annemin ve kız kardeşlerimin psikolojisi bozuk evde sürekli kavga şiddet ortamı var.11 yaşındaki kız kardeşimin psikolojisi aile içindeki kavgalardan dolayı çok bozuldu sürekli kalbim sıkışıyor diyip aglıyor.Benim gözüm arkada kalıyor.Bana gelicek olursak benimde çok ağır psikolojim bozuk.Koğuşta nefes alamıyorum uyku uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum sürekli panik atak nöbetleri geçiriyorum.her sabah soguk soguk terliyorum sürekli tolete gitme ihtiyacı hissediyorum halisilasyonlar görüyorum ve intihar düşüncelerim var.Benim geçmişte trajik olaylara tanık olmuşlugum var.(Lisede okul çıkışında eve giderken bir kadınla çocugunun kafasının üstünden kamyon geçti beyinlerinin paramparça oluşunu izledim.Sonra anneannem kanser hastasıydı ve evde benim kollarımda öldü.).Hava değişimine geldikten sonra tekrar durumum fenalaştı ve şubeden hastaneye sevk alıp gittim.Doktorlar heyete sevk etti fakat birligim kıta kanaat göndermediği için heyete giremedim.Şimdi abilerim arkadaşlarım bana bir yol gösterin ben askergimi yapıcak durumum kesinlikle yok.Muafiyet hemen almam lazım.tekrardan hava değişimini kaldıramam.Ailemin yanında olmam lazım ve psikiyatrik tedavi almam lazım.Bu arada benim psikiyatri ilaç geçmişim 2015den 2017 ye kadar sürekli düzenli var bununda etkisi olurmu.Lütfen bana yardım edin benim ikinci gidişimde muafiyet almam şart.sizce alır mıyım?

OğuzHan112 engel88 yardım edin abi aklımı kaçırcam.Şuan sağlık kuruluna giricem fakat kıta kanaat formu falan yok ne derler bilmiyorum

Arkadaşlarım abilerim daha önce konu açmıştım ama tekrardan açıp durumumu anlatmak istedim.Ben askerim şuan hava değişimi deyim.Ailemin annemin ve kız kardeşlerimin psikolojisi bozuk evde sürekli kavga şiddet ortamı var.11 yaşındaki kız kardeşimin psikolojisi aile içindeki kavgalardan dolayı çok bozuldu sürekli kalbim sıkışıyor diyip aglıyor.Benim gözüm arkada kalıyor.Bana gelicek olursak benimde çok ağır psikolojim bozuk.Koğuşta nefes alamıyorum uyku uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum sürekli panik atak nöbetleri geçiriyorum.her sabah soguk soguk terliyorum sürekli tolete gitme ihtiyacı hissediyorum halisilasyonlar görüyorum ve intihar düşüncelerim var.Benim geçmişte trajik olaylara tanık olmuşlugum var.(Lisede okul çıkışında eve giderken bir kadınla çocugunun kafasının üstünden kamyon geçti beyinlerinin paramparça oluşunu izledim.Sonra anneannem kanser hastasıydı ve evde benim kollarımda öldü.).Hava değişimine geldikten sonra tekrar durumum fenalaştı ve şubeden hastaneye sevk alıp gittim.Doktorlar heyete sevk etti fakat birligim kıta kanaat göndermediği için heyete giremedim.Şimdi abilerim arkadaşlarım bana bir yol gösterin ben askergimi yapıcak durumum kesinlikle yok.Muafiyet hemen almam lazım.tekrardan hava değişimini kaldıramam.Ailemin yanında olmam lazım ve psikiyatrik tedavi almam lazım.Bu arada benim psikiyatri ilaç geçmişim 2015den 2017 ye kadar sürekli düzenli var bununda etkisi olurmu.Lütfen bana yardım edin benim ikinci gidişimde muafiyet almam şart.sizce alır mıyım?
OğuzHan112 engel88 yardım edin abi aklımı kaçırcam.bugün birligi aradı babam bölüm astsubayı ile konuştu.astsubay buraya geldigi zaman çürük alması için elimden geleni yapıcam abi dedi babama.Hakkımda hayırlısı olsun abi inşallah bu zamanları atlatırım bir an evvel

@Nacres Bende yarın gidiyorum hastaneye. Benimde aynı şekilde 2015-2017 arası psikolojik tedavi ve ilaç geçmişim var. Inşallah hakkımızda hayırlısı olur, dayanamıyorum artık herşey üstüme geliyor. Beklemek öldürüyor beni.

Exodus bende aynıyım kardeşim çok kötü durumdayım 2015-2017 arası ilaç geçmişim var benimde.ikinci hava değişimi yerine muafiyet verse çok ama çok iyi olucak.inşallah sende en kötü ihtimalle hava değişimi alırsın kardeşim.Bu arada askerligini nerde yapıyorsun

Nacres Inşallah olur kardeşim. Kita anket forumlarini doldurdular benimde ama ne yazdilar bilmiyorum. Komutanla rahat konusamiyorum, derdimi tam anlatamadigim, eksik anlattigim için felan acaba olumlumu yazdi diye düşünüyorum. Doktor ne diyecek, ilaç yazıp hiç hava değişimi vermeden gerimi yollayacak diye içim içimi yiyor.

Exodus durumu tam anlat askerligimi yapamıyorum diye söyle.Beni askeriyeye göndermeyin duramıyorum diye söyle.Hava değişimi vericektir

OğuzHan112 abi ikinci kez gatadan hava değişimi aldım.doktor birdahaki gelişinde seni çürüge ayırcaz dedi.(tabi komutanlar yine aynı görüşte olursa).Ama içimde bir korku var abi.doktor böyle söyledi ama orda sürekli doktor değişiyor.3.gidişimde verirler mi abi çürük?

OğuzHan112 abi yardımını bekliyorum.Bide doktor bana şöyle söyledi abi.Dedi ki şimdi sen 1 kere hava değişimi almışsın ve seni bu şekilde heyete sokarsak bir kere hava değişimi aldıgın için heyetten dönersin dedi.Ama iki kere hava değişimi alırsan durumun heyetten dönmez dedi.sence ne olur abi bir dahaki gidişimde?

Gerekeni doktor söylemiş zaten.
2 kez hava değişimi sonrası muafiyettir.
Nacres

OğuzHan112 Sağol abim Allah razı olsun.bidahaki gidişimde doktor 2 gün içinde sevk alıp gelirsin heyete sokarız seni dedi.Bu heyete ilk gittiğim gibi girermiyim yoksa heyet için farklı bir gün mü verirler abi?

Heyet günleri ne zamansa o zaman girersin,

Üst Alt