Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ağır psikolojik sorunlarım var. Askerden muaf olabilir miyim?

Nacres

İnan bana boşuna bu kadar takıyorsun.Neredeyse tümüyle profesyonelleşmek üzere olan TSK eski zamanlarındaki gibi değl sana zorluk çıkarmazlar. Gelecek hafta konuya istediğin beklediğin hayırlı haberini yazmanı bekliyoruz kardeşim. Şimdiden geçmiş olsun diliyorum

engel88 sağol abim uzun zamandır yoktun.İyisindir inşallah.Ben kendime engel olamıyorum abi içimdeki sıkıntı huzursuzluk gitmiyor tekrar hava değişimi verirler korkusu ve tekrardan o askeriyeye gidicek olmamın korkusu sarıyor dört bir yanımı.Ne yapsamda buna engel olamıyorum abi.

Sevgili kardeşim öncelikle geçmiş olsun.
Sıkıntını (sıkıntınla ilgili üç detaylı mesajını) şu an görevli olarak yurt dışında bulunan komutana ilettim ve günler sonra bana aşağıdaki mesajı yolladı.
Çok büyük ihtimal çürük raporu alır. Komutanlar da böyle kişilerle uğraşmak istemez. Muhtemelen tekrar hastaneye sevk ederler. Çürük alır.
Allah işini rast getirsin.
Selametle.

alifatih1958 Abim Allah razı olsun çok sağol.Doktorda birdahaki gelişinde ayırcaz seni demişti.Ama işte o içimdeki korku bide hava değişimi verirlerse korkusu beni yedi bitirdi.Dün psikiyatri aciline gittim fenalaştım krize girdim evde.Acilde acilde sakinleştirici yaptılar.Pazartesi günü birlige teslim olucam komutan gelir gelmez sevk edecegini söyledi.Ama gittigim gün sevk etmez galiba salı günü sevk eder.

OğuzHan112 abi ben bugün muaf oldum.kagıtta MSB onayı bekliyor yazıyor.Şimdi bundan sonraki süreçte ne olucak abi beni bilgilendirir misin lütfen

abi son olarak birşey sorucam MSB onayı bekliyor yazıyor ya kağıtta MSB kesin onaylıyor dimi?

OğuzHan112 abi iki tane elverişli değildir kağıdı verdiler.birisi bende kaldı diğerini refakatçi çocuk birliğe götürdü.bende olan kağıdı ben ne yapıcam?Bide msb onayı ne kadar sürer abi bu süre zarfında işe girebilirmiyim?

OturanBoğa abi bana bir yardımcı olurmusun.Bu aldıgım muafiyet sivilde bana sıkıntı yaratır mı? Ve bendeki elverişli değildir raporunu ben ne yapıcam?Ne zaman MSB onaylar ve ben şuan işe girebilirmiyim?

OturanBoğa abi bana bir yardımcı olurmusun.Bu aldıgım muafiyet sivilde bana sıkıntı yaratır mı? Ve bendeki elverişli değildir raporunu ben ne yapıcam?Ne zaman MSB onaylar ve ben şuan işe girebilirmiyim?
Muafiyet belgen zaten ankaraya onaya gitmiştir elektronik ortamda onay yoğunluğa bağlı olarak 1-2 ay sürebilir elindeki belgeyi askerlik şb götürüp gösterebilirsin büyük ihtimalle belge bilgisayarda gözüküyor sende kalabilir diyecekler.
İşe girebilirsin şu an muafsın sen ankaradan belgesi onaylanmayan duymadım ben rahat ol.
Sivilde sen işini düzgün yaptığın müddetçe işte sıkıntı olmaz artık eskisi askerliği takmıyor kimse.

kara duman abi Allah razı olsun senden.peki şubeye gidip vereyimmi bu muafiyet kagıdını.bende kalıcaksa yırtıp atsam sıkıntı olurmu canımı sıkıyor her baktıkça.işe hemen girebiliyorum dimi abi çünkü psikolojik tedavi için para lazım.Acil tedaviye ihtiyacım var
kara duman abi engelli raporu almak iyi birşey mi?Ve ben alabilirmiyim.1.Uzagı göremiyorum 2.Astım var 3.Psikolojik tedavi görüyorum. 4.Düz tabanlık var

kara duman abi Allah razı olsun senden.peki şubeye gidip vereyimmi bu muafiyet kagıdını.bende kalıcaksa yırtıp atsam sıkıntı olurmu canımı sıkıyor her baktıkça.işe hemen girebiliyorum dimi abi çünkü psikolojik tedavi için para lazım.Acil tedaviye ihtiyacım var
kara duman abi engelli raporu almak iyi birşey mi?Ve ben alabilirmiyim.1.Uzagı göremiyorum 2.Astım var 3.Psikolojik tedavi görüyorum. 4.Düz tabanlık var

Bence şubeye git garanti olsun.
Niye yırtıyorsun yapma öyle bir şey.
İş bulursan tabiki girersin.
Tedavi için niye para lazım devlet hastahaneleri ve ilaçlar ücretsiz.
Engelli raporu alırsın psikiyatriden diğerlerinden zor.
Ama devlet hastahanesinde tedavi kaydın yoksa hemen vermezler tedavini en az 6 ay takip etmeleri lazım senin.
Engelli raporu ekpss ve engelli kadrosundan işi girmek ve engelli haklarından faydalanmak için iyi.
Ama güvenlikle alakalı bir işte çalışamazsın birde engelli olanları çalıştırmak istemeyen yerlerde çalışmakta zorlanırsın.
Artı ve eksilerini düşün kararı kendin ver

kara duman abi çalışmam şu yüzden lazım hem maddiyatım çok kötü hemde psikolog seans ücretleri var.Sadece psikiyatri tedavisi degil psikolog tedavisinede gitmem lazım.Bide abi sivil hayatta özel veya devlete girebilirmiyim.bunu şeyden dolayı sordum iş bulabilirsen dedin ya bir kötü oldum abi işe girerken sıkıntı çıkarıyorlar mı muaf alanlara?

Nacres
İş bulabilirsen dediğim bulamazsın anlamında değil türkiyede sağlık sökteri hariç hiç kimsenin iş bulma garantisi yok mesele senle alakalı değil.
Para lazım olmasada kesinlikle çalış boş duran sağlam insan bile kötü olur kafasında kurar.
Mufiyet sıkıntı olmaz kimse bakmaz ona neden muaf oldun derlerse psikiyatri dışında bir şey söyle geçiştir kurumsal yerler hariç muafiyet belgeni istemezler.
Devlette işe girmek işi uzun iş engelli raporu alacaksın ekpss gireceksin yüksek puan alacaksın uygun kadro çıkacak önüdekileri geçip atanacaksın o uzun vade.
Özel söktörde gözün kestiği seni zorlamayacak bir işe asgari ücretlede olsa gir boş durma.
HER ŞEYİ DE TAKMA İŞ OLACAĞINA VARIR KOYVER GİTSİN :)

kara duman çok sağol abim.Bu TSK onayı bekleniyor yazıyor kagıtta.Bunun onaylanması gerekiyormuş tahmini 2-3 ayı bulur diyorlar.Bu onaylanmadan işe girebilirim yani dogrumu anladım abi ? (Senide çok yordum abim.hakkını helal et son sorumdu bu merak etme :)

Nacres
Sorun değil cevaplarım sen yeterki takıntı yapma:) bak askerlik askerlik diyordun ne oldu halloldu kafana taktığına değdimi işte hallolur sıkma canını.
Tsk onayı daha erkende olabilir onu düşünme o iş bitti Alllahın izniyle.
İşe girebilirsin sorun olmaz başla bir köşeden hayata.

kara duman Çok sağol Allah binlerce kez razı olsun senden abi.Mutlulugun huzurun sağlıgın her zaman daim olsun abi.Allaha emanetsin

Son düzenleme:
Nacres
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Umarım tez zamanda Allahın izniyle sağlığına kavuşur gönlünce bir işe girersin.

kara duman abi tekrardan yardımına ihtiyacım var.En son demiştin ya abi devlete girebilmen için engelli raporuna ihtiyacın var yazmıştın.Sence bu raporu ben alabilirmiyim.Alırsam iyi mi olur kötü mü olur abi? Çünkü 4 yıllık üniversite mezunuyum.Devlettede bir şansım olsun isterim abi.Tekrardan saygılar sevgiler güzel abim

Nacres

Normal kpss ilede memur olma şansın var o sınavada girebilirsin ama sıkıntıların olduğu için ekpss daha iyi olabilir.
Rapor kısımını doktorlar bilir gözlemlediğim kadarıyla alabilirsin.
tedavini devlet hast görüyorsan tedavi gördüğün hastahaneden rapor alman daha kolay olur devlette tedavi kaydın yoksa ruhsal hastalıklar için en az 6 ay takip edilip teşhis konması lazım özeldeki teşhiş ve tedavinin engelli raporu almana bir faydası yok.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun iş bitmiş onaylanma olayını sakın kafaya takma o sadece rutin bir işlem

En fazla 3 aya onaylanır hatta 2 ayda bile onaylanır

kara duman abi e devlette e imzalı TSK sağlık kurulu raporları diye bir sekme var.girdigim zaman raporum gözüküyor bugün işlemişler.Bu raporumun onaylandıgı anlamına mı geliyor abi?

Hayır o raporun elektronik ortama işlendiğini gösteriyor.
Askerlik durum belgesi kısımına bak orada raporun onaylandığında muaf veya askerlik yükümlülüğü yoktur yazması lazım.
1-2 ay sürebilir onaylanması onay sadece formalite takılma oraya bitti senin askerliğin.

Merhaba bu gün aile hekimi askerlik için heyete sevk etti psikiatri mevcut ilaç kullanmama rağmen 16 A 2 yazdı 16 A 2 nedemek

16 A 2 ile erteleme alabilirmiyim

Merhabalar f32.8 depresif epizodlar tanısı kondu bana ilaçta kullanıyorum seneye tecilim bitiyor erteleme alabilir miyim ? Yardımcı olursanız sevinirim

Kopuk17

Merhaba A dilimi bildiğim kadarıyla askerliğe elverişli demek heyete sevk ettimi yoksa bu kağıdı askerlik şb götürünmün dedi.
Karara isterseniz askerlik şb üzerinden 30 gün içinde itiraz edebilirsiniz.

kara duman çok sağol abim.birkaç ay sonra girip bakarım o zaman askerlik durum belgesine.Allah benim durumumda olanların yardımcısı olsun.bu forumu okuyan arkadaşlarda psikolojik sıkıntıları varsa kesinlikle gitmeden halletsinler.Askerde rezil olursunuz perişan ederler sizi.O yüzden gitmeden durumunuzu belirtin.Hepiniz Kalın sağlıcakla.Kara duman abim sana ne kadar teşekkür etsem azdır tekrardan hakkını helal et çok yardımcı oldun bana bu süreçte.Diger yardımcı olan oguzhan abimede çok teşekkür ediyorum.Sonunda psikolojimi alt üst eden askerlikten kurtuldum.Bundan sonraki hayatıma odaklanacagım inşallah.

kara duman abi şimdi baktımda askerlik durum belgemdeki yazı değişmiş Mart 2023e kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor.Muaf falan yazmamışlar acaba MSB onayından sonramı yazıcaklar?Bide askerlik durum belgesi değiştiğinde askerlikten muaf tutulmuştur diye mi yazıyor abi?

Nacres
Evet belgelerin ankarada onay sürecine girmiş demek o tarih bir süre o tarih kalır sonra ASKERLİK YÜKÜMLÜLÜĞÜ YOKTUR YAZAR.

Üst Alt